Προς το περιεχόμενο

Πώς κάνω ασύρματη σύνδεση με κεραία

bianca27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσπερα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με μια ασύρματη σύνδεση που θα ήθελα να έχω.Είμαστε σε μια τριόροφη μονοκατοικία και στο υπόγειο είναι ο επαγγελματικός μας χώρος όπου εχουμε adsl σύνδεση με ασύρματο router.Το σήμα στο laptop στον 1ο οροφο είναι πολύ ασθενές(σχεδόν ανύπαρκτο)και στους πάνω δεν υπάρχει καθόλου.Μου είπαν οτι με μια κεραία μπορει να λυθει το πρόβλημα αλλά ως άσχετη με όλα αυτά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω?Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια πληροφορία για το τι χρειάζεται?

Δημοσ.
Μου είπαν οτι με μια κεραία μπορει να λυθει το πρόβλημα

Αυτό το «μπορεί» είναι τεράστια υπόθεση γιατί μπορεί να δόσεις αρκετά λεφτά και να μην κάνεις τίποτα.

Βασικά στοιχεία για να σε βοηθήσει κάποιος

α) το μοντέλο του router που έχεις για να δούμε αν παίρνει κεραία ή αν πρέπει να πάρεις άλλο

β) το μοντέλο του λαπτοπ/των λαπτοπ

γ) ιδιομορφία του σπιτιού πόσοι τοίχοι και από τι υλικό είναι;έχεις την δυνατότητα επιθυμία να κάνεις τρύπες;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

bianca, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παίρνεις τηλ σε ένα κατάστημα με wifi acessories (π.χ. e-wifi.gr) και τους ζητάς μια κεραία εσωτερικού χώρου, είναι πολύ φτηνές. Θα σου προτείνουν την καλύτερη και πιο οικονομική λύση για την περίπτωση σου.

Δημοσ.

Καλήσπερα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με μια ασύρματη σύνδεση που θα ήθελα να έχω.Είμαστε σε μια τριόροφη μονοκατοικία και στο υπόγειο είναι ο επαγγελματικός μας χώρος όπου εχουμε adsl σύνδεση με ασύρματο router.Το σήμα στο laptop στον 1ο οροφο είναι πολύ ασθενές(σχεδόν ανύπαρκτο)και στους πάνω δεν υπάρχει καθόλου.Μου είπαν οτι με μια κεραία μπορει να λυθει το πρόβλημα αλλά ως άσχετη με όλα αυτά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω?Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια πληροφορία για το τι χρειάζεται?

με 100 Mw που ειναι τα κανονικα ρουτερ και με 3 οροφους που μου λες οτι στον πρωτο ηδη εισαι οριακα μια κεραια δεν θα αλλαξει τιποτα.ακομα και 300 Mw ρουτερ αμφιβαλλω αν θα πιασει.

για μενα η καλυτερη λυση που δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτη ειναι.καλωδιο δικτυου να περασει καποιος ηλεκτρολογος απο το υπογειο πχ στον δευτερο και να μπει εκει ενα πιο δυνατο access point για να δινει πρωτο δευτερο τριτο ή αν θες να εχεις καλυτερο σημα ενα access point ανα οροφο που θα συνδεεται με το υπογειο με καλωδιο δικτυου.αλλα η πρωτη λυση ειναι πιο ευκολη οτι θες μονο ενα καλωδιο ethernet και ενα λιγο πιο δυνατο access point απο τα κλασσικα.

bianca, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παίρνεις τηλ σε ένα κατάστημα με wifi acessories (π.χ. e-wifi.gr) και τους ζητάς μια κεραία εσωτερικού χώρου, είναι πολύ φτηνές. Θα σου προτείνουν την καλύτερη και πιο οικονομική λύση για την περίπτωση σου.

θα παρεις τηλεφωνο θα σου δωσουν μια κεραια και αντε στην καλυτερη να πιασεις οριακα στον πρωτο οροφο και ολοι οι υπολοιποι να μην πιανουν.αν ηταν τοσο ευκολα να καλυψεις 3 οροφο σπιτι .....

Δημοσ.

εφοσον μας λεει οτι το μηχανημα ειναι στο υπογειο και πιανει στον πρωτο μονο αμα βαλει repeater θα αναγκαστει να το βαλει στον πρωτο .απο τον πρωτο αντε να πιασει πρωτος και δευτερος.ο τριτος??συν οτι το cable ειναι πιο σιγουρη λυση .

Δημοσ.

ναι εχεις ενα δικιο, και θα χασει και πολυ σε ταχυτητα αν γινουν μονο ασυρματα. εννοειται οτι με καλωδιο ειναι πιο ασφαλες και γρηγορο αλλα το ειπα μηπως ηταν εφικτο λογω ευκολιας, αντι να περαστει καλωδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...