Ather Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ναι αλλά ρωτάει ελεύθερος επαγγελματίας. Επίσης όταν κάνεις ηλεκτρονικά δήλωση θα πρέπει να κρατήσεις τις αποδείξεις 5 χρόνια στο σπίτι. Ακόμη δεν μπορείς να βάλεις αποδείξεις που μειώνουν το εισόδημα (πχ ιατρικές, ενοικίου) σε αυτόν τον κωδικό.
ioannnis Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ε βεβαια, τα ιατρικα και το νοικι πανε σε αλλους κωδικους. Για τις αποδειξεις ξερω οτι τις ζητανε αν εχεις πιστωτικο. Οποτε οποιος περιμενει να εισπραξει καλο ειναι να τις στειλει να ξεμπερδευει.
spacefart Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ναι αλλά ρωτάει ελεύθερος επαγγελματίας. Επίσης όταν κάνεις ηλεκτρονικά δήλωση θα πρέπει να κρατήσεις τις αποδείξεις 5 χρόνια στο σπίτι. Ακόμη δεν μπορείς να βάλεις αποδείξεις που μειώνουν το εισόδημα (πχ ιατρικές, ενοικίου) σε αυτόν τον κωδικό. σαν ελευθερος επαγγελματιας ειναι υποχρεωτικο να κανω την δηλωση ηλεκτρονικα. αποδειξεις ιατρικες ή ενοικιου μπαινουν σε αλλο κωδικο και οχι στον 049. λογικα στον 049 μπαινουν οι γενικης φυσεως αποδειξεις.. τωρα να κρατησω τις αποδειξεις 5 χρονια στο σπιτι ..χλωμο.. καπου-καποτε θα χαθουν αυτο που δεν εχω μαθει ειναι αν ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να μου κανει την δηλωση λκαποιος λογιστης ή αν μπορω μονος μου να την κανω online (εχω κωδικους για Taxisnet)
ioannnis Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 H ερωτηση περι υποχρεωτικου λογιστη αφορα μονο τη περιπτωση σου(ελευθερος επαγγελματιας) ή ειναι γενικη?
spacefart Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 για την περιπτωση μου ενδιαφερομαι να μαθω.
ioannnis Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Γνωριζεις δηλαδη οτι η περιπτωση σου ειναι διαφορετικη απ τις υπολοιπες? Στη δικη μου περιπτωση παντως (μισθωτος) δεν ειναι υποχρεωτικος ο λογιστης.
ioannnis Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Ακουσα οτι το maximum επιστροφης φορου που μπορεις να εχεις ειναι το ποσό που αναφερεται στον κωδικο 313 (Φορος που αναλογει). Οποτε βαζεις οσες αποδειξεις χρειαζονται ωστε να καλυψεις το ποσό αυτο... Ισχυει?
sivadWS2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 για την περιπτωση μου ενδιαφερομαι να μαθω. Αν θέλεις να κάνεις αυτοέλεγχο (παλιά αυτοπεραίωση) υποχρεωτικά λογιστής.... (κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι ) Αν όχι μπορείς και μόνος σου με τους δικούς σου κωδικούς.
grigoriou Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Τους τοκους στεγαστικου που δηλωνεις στον Πινακα 7 παρ.9 (κωδικος 063 ή 065 ή 055), τους δηλωνεις και στον Πινακα 5 κωδικο 727 (ετησια αντικειμενικη δαπανη για την τοκοχρεωλυτικη αποσβεση δανειων ή πιστωσεων) ?
katcos Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Τους τοκους στεγαστικου που δηλωνεις στον Πινακα 7 παρ.9 (κωδικος 063 ή 065 ή 055), τους δηλωνεις και στον Πινακα 5 κωδικο 727 (ετησια αντικειμενικη δαπανη για την τοκοχρεωλυτικη αποσβεση δανειων ή πιστωσεων) ? Ναι , τους αθροίζεις με άλλα δάνεια-κάρτες που πιθανόν έχεις ή αν δεν δεν έχεις, αναγράφεις μόνο το ποσό των τόκων του στεγαστικού.
grigoriou Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Ναι , τους αθροίζεις με άλλα δάνεια-κάρτες που πιθανόν έχεις ή αν δεν δεν έχεις, αναγράφεις μόνο το ποσό των τόκων του στεγαστικού. Aλλα δανεια-καρτες δεν εχω, μόνο το στεγαστικο. Οπότε γραφω το ιδιο ποσό και στο 055 και στο 727? Εισαι απολυτα σιγουρος?
ioannnis Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Αν φιλοξενουμε τους γονεις, ή εναν απ τους δυο, πρεπει να το αναφερουμε στη δηλωση?
EPa Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Aλλα δανεια-καρτες δεν εχω, μόνο το στεγαστικο. Οπότε γραφω το ιδιο ποσό και στο 055 και στο 727? Εισαι απολυτα σιγουρος? Στο 055 γράφεις το ποσό των τόκων ενώ στο 727 γράφεις το ποσό των δόσεων (δηλαδή αρκετά μεγαλύτερο). Και τα δύο πρέπει να αναφέρονται στο χαρτί που πήρες από την τράπεζα.
grigoriou Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Φιλε μου, το χαρτι του οργανισμου που πηρα το στεγαστικο δανειο γραφει το ποσό που εδωσες για τους δεδουλευμενους τοκους μεσα στο ετος (με την ενδειξη "τεκμαρτη δαπανη") και το συνολικο κεφαλαιο του δανειου, που γραφω υποθετω στον κωδικο 069. Με ψιλα γραμματα γραφει και ενα ποσό ως "κεφαλαιο που καταβληθηκε". Αυτο βαζω στον 727? Το ποσό αυτο δεν ειναι μεγαλυτερο, ειναι μικροτερο απ το 1/3 των τοκων! Σημειωσε οτι περυσι αλλα και τα αλλα προηγουμενα ετη, δεν εγραφα τιποτα στον 727. Κακως?
georgekarap Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Αγαπητοί φίλοι, Το θ'έμα για φέτος είναι τόσο περίπλοκο που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει. Εχω κατεβάσει από το ιντερνετ 4 προγράμματα υπολογισμού φόρου 2011 και με τα ίδια στοιχεία κάθε πρόγραμμα βγάζει διαφορετικό αποτέλεσμα, δηλαδή έχω 4 διαφορετικά αποτελέσματα. Τα προγράμματα είναι : 1.- ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 2011 της SOFTLINE (του περιοδικού pc magazine). 2.- e-tax 2011 της NEXTECH του περιοδικού RAM. 3.- xline φορος client της altec. 4.- ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ της epsilon net από το in.gr Επειδή εντόπισα που κολάει το θέμα εστειλα μύνημα στους 1 και 2 αλλά με γράψανε κανονικά. Αυθτά τα προγράμματα είναι για γέλια και το λέω μετά λόγου γνώσεως γιατί γνωρίζω και λίγα φορολογικά. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.