grigoriou Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Kαλα δε μου λες τωρα, ειναι αληθεια οτι θελουμε αποδειξεις 15000€ για το maximum κερδος? Eδω ειναι ο τυπος, βαζεις το εισοδημα και το συνολικο ποσό των αποδειξεων και σου λεει τι φορο πληρωνεις. http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.eforia&id=132288 Με 15000 σου βγαζει τον μικροτερο φορο. Πανω απο 15000 δεν εχει μεταβολη. Αυτο που δε ξερω ειναι θα αυξησει το ποσό σε αυτους που εχουν επιστροφη, ή αφορα χρεωστικο μόνο. Επισης οι περισσοτεροι δε γνωριζουμε ακομα ποιες ακριβως αποδειξεις μετρανε(super markets? taxi? etc) και αν εχουν ολες την ιδια βαρυτητα.
ioannnis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Στην επιφανεια εργασιας υπαρχουν 2 συντομευσεις, μια που λεει "xLine ΦΟΡΟΣ Client" και αλλη μια που λεει "xLINE ΦΟΡΟΣ Setup". Ποια απο τις δυο διαλεγω? Επειδη ομως δε βλεπω να δουλευει αυτο το πραγμα, υπαρχει στο μεταξυ καποιο αλλο προγραμμα για να υπολογισουμε την εκκαθαριση μας?
grigoriou Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Εγω δε βλεπω να βγαζει τιποτα... Στο μεταξυ αυτο το προγραμμα κυκλοφορει τωρα με το περιοδκο Computer Active(2,5€), ελπιζω εκει να δουλευει.
ioannnis Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Eλαβα ταχυδρομικως απο την Eφορια μια Ατομικη Ειδοποιηση Επιστρoφης που αφορα επιστροφη ενος μικροποσού, στο ονομα του πατερα μου (μακαριτης εδω και 2 χρονια). Ποιος θα εισπραξει τα κλεφτα? Μπορω εγω, για να παρω μια καινουργια καρτα γραφικων?
kostas5579 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Παιδιά ξέρει κανείς αν κάποιος δεν είχε καθόλου εισόδημα το 2010(άνεργος), θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις? Θα'χει δηλαδή κάποιο όφελος? Με βάση το βιβλιαράκι για μέχρι 6000 Ευρώ εισόδημα γράφει 0 δαπάνες.
grigoriou Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Και γενικα, οποιος προσκομισει αποδειξεις πανω απ το οριζομενο συμφωνα με το εισοδημα του οριο, θα εχει καποιο οφελος? Σε 2 βδομαδες αρχιζουν να ληγουν οι προθεσμιες καταθεσης των δηλωσεων και ακομα δεν το εχουμε μαθει!....
antonl Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Παιδιά ξέρει κανείς αν κάποιος δεν είχε καθόλου εισόδημα το 2010(άνεργος), θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις? Θα'χει δηλαδή κάποιο όφελος? Με βάση το βιβλιαράκι για μέχρι 6000 Ευρώ εισόδημα γράφει 0 δαπάνες. Κατά πάσα πιθανότητα, όχι. Οι αποδείξεις είναι για να καθοριστεί το ποσό που οφείλεις στην εφορία σύμφωνα με το εισόδημά σου. Εσύ δεν έχεις εισόδημα, άρα δεν πληρώνεις κι εφορία.
kostas5579 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Κατά πάσα πιθανότητα, όχι. Οι αποδείξεις είναι για να καθοριστεί το ποσό που οφείλεις στην εφορία σύμφωνα με το εισόδημά σου. Εσύ δεν έχεις εισόδημα, άρα δεν πληρώνεις κι εφορία. Ναι κι εγώ αυτό πιστεύω. Θα ρωτήσω και κάποιον ειδικό μάλλον. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και γενικα, οποιος προσκομισει αποδειξεις πανω απ το οριζομενο συμφωνα με το εισοδημα του οριο, θα εχει καποιο οφελος? Σε 2 βδομαδες αρχιζουν να ληγουν οι προθεσμιες καταθεσης των δηλωσεων και ακομα δεν το εχουμε μαθει!.... Όχι, αυτό το ξέρω σίγουρα! Γι'αυτό και πολλοί γνωστοί μου πέρυσι σταμάτησαν να μαζεύουν αποδείξεις μόλις πιάσανε αυτό το όριο.
grigoriou Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δηλαδη περα απο το οριο ειναι αχρηστες? Και το maximum των 15000 που ανακοινωθηκε?
DAVE Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δε νομιζω οτι σε συμφερει να δηλωσεις 15.000 ευρω σε αποδειξεις αν το εισοδημα σου ειναι μικροτερο.Δηλαδη αν εχεις καθαρο εισοδημα 13.000 για παραδειγμα,,και δηλωσεις αποδειξεις 15.000 μπορει να γυρισει μετα να σου πει πως ξοδεψες παραπανω απο αυτα που εβγαλες. Γι'αυτο μαλλον βαζουμε το ποσο των αποδειξεων που αντιστοιχει στο εισοδημα μας με ανωτερο οριο τις 15.000 (σε αποδειξεις) και οταν μιλαμε για ατομικο εισοδημα.
Ather Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Καταρχάς, οι αποδείξεις αυτές δεν είναι τεκμήριο, συνεπώς από μόνες τους και γενικά δε δείχνουν κάποια πηγή εισοδήματος. Ανάλογα το εισόδημα ανεβάζεις και τις αποδείξεις αλλά ναι το άνω όριο είναι 15000. Αν περάσεις το ελάχιστο για το αφορολόγητο τότε κερδίζεις 10% επί της αξίας. Πχ αν θες 6000 για να πιάσεις το όριο και μαζέψεις 10000 τότε θα πάρεις γλυτώσεις 4000€ φόρο. Αν μάλιστα τον έχει προπληρώσει ο εργοδότης σου τότε θα πάρεις 400€ ζεστά. Κατά μέσο όρο πάντως πιο παλιά έπαιρνα 700€ καθώς και φιλαράκια μου που ανταλλάσσαμε απόψεις πάνω σε φορολογικά θέματα ώστε να κάνουμε καλές δηλώσεις.
grigoriou Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Aλλο πιο παλια φιλε, σκεψου οτι περυσι οι αποδειξεις δε μετρουσαν καθολου. Να μεν περάσεις το ελάχιστο για το αφορολόγητο, αλλα ΠΟΣΟ να το περασεις? Κερδος 10% για οσοδηποτε επιπλεον? Το 10% αφορα και τις πιστωτικες εκκαθαρισεις? Δε νομιζω οτι σε συμφερει να δηλωσεις 15.000 ευρω σε αποδειξεις αν το εισοδημα σου ειναι μικροτερο.Δηλαδη αν εχεις καθαρο εισοδημα 13.000 για παραδειγμα,,και δηλωσεις αποδειξεις 15.000 μπορει να γυρισει μετα να σου πει πως ξοδεψες παραπανω απο αυτα που εβγαλες. Γι'αυτο μαλλον βαζουμε το ποσο των αποδειξεων που αντιστοιχει στο εισοδημα μας με ανωτερο οριο τις 15.000 (σε αποδειξεις) και οταν μιλαμε για ατομικο εισοδημα. Kαλα, δε λεμε να ειναι μικροτερο το εισοδημα... Ας πουμε οτι ειναι 18000, τοτε?
spacefart Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 αν μπορει καποιος να απαντησει. τελικα οι δηλωσεις για ελευθερους επαγγελματιες (βιβλια Α,Β) πρεπει να γινουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεσω ιντερνετ? επισης, την δηλωση μπορω να την κανω και εγω μεσω ιντερνετ ή πρεπει να γινει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεσω λογιστη? αμα κανω την δηλωση μεσω ιντερνετ, οι αποδειξεις ΠΩΣ δηλωνονται ??? υπαρχει καποιο πεδιο που συμπληρωνεις το ποσο των αποδειξεων?
ioannnis Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Στο 049. Τις βαζεις σε ενα φακελο με απ εξω ονομα, αφμ, συνολο αποδειξεων, συνολο ποσου αποδειξεων Αμα τη κανεις μεσω ιντερνετ απλα δεν τις στελνεις, τις κρατας σπιτι τυχερουλη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.