Προς το περιεχόμενο

Ftp server και iWeb

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά παιδιά,

εχω ενα μικρό θεματάκι.

Είπα να κατασκευάσω ενα website με το iweb.

To publish μπορείς να το κάνεις με mobile me και με ftp server.

Υπάρχει δωρεάν και αξιόπιστος ftp server?

Πρέπει να εχω συνέχεια ανοιχτό το macbook ωστε να είναι η σελίδα online?

Είναι καλή λύση ο ftp server?

Δεν γίνετε να πάρω κάπως τα αρχεία του iweb και να τα βάλω στον iis που εχω στα server 2003 της δουλειάς??

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Έχω την εντύπωση ότι παρανόησες τις οδηγίες για δημοσίευση site μέσω του iWeb.

Μπορείς να δημοσιεύσεις site είτε εάν έχεις λογαριασμό MobileMe είτε να αποκτήσεις hosting σε μία σχετική εταιρεία. Στην πρώτη περίπτωση, δημοσιεύεις στους servers του MobileMe, δηλ. στην Apple.

Αν διαλέξεις τη δεύτερη επιλογή, θα πρέπει α) να αγοράσεις hosting σε κάποιον server μιας εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων και β) να "ανεβάσεις" τη δημιουργημένη στο iWeb ιστοσελίδα σου μέσω ftp. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα ftp.

Συνεπώς, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις ftp server στο macbook σου. Χρειάζεται να "ανεβάσεις" το site σου μέσω ftp στον αντίστοιχο χώρο που έχεις σε server μιας εταιρείας hosting.

Ελπίζω να βοήθησα. :)

Αρκετά! Ευχαριστώ!

Εχω εναν φίλο που στην εταιρία του εχει εναν server ο οποιος εχει πάνω του IIS και εχει τις ιστοσελίδες της εταιρίας. μπορω να το ανεβάσω εκει?

• Super Moderators

Αρκετά! Ευχαριστώ!

Εχω εναν φίλο που στην εταιρία του εχει εναν server ο οποιος εχει πάνω του IIS και εχει τις ιστοσελίδες της εταιρίας. μπορω να το ανεβάσω εκει?

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω αν μπορείς να ανεβάσεις μέσω ftp τη δημιουργία σου και μπορείς να δώσεις domain δικό σου στον server του φίλου σου.

Γιατί δεν τον ρωτάς, μήπως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο;

Απ'οτι εχω δει σε αρκετά videakia οταν το κανεις publish σε local φακελο σου βγάζει ενα αρχείο index.html και εναν αλλον φάκελο.

Θα δοκιμάσω μήπως μπορεί να το πάρει ο IIS αυτο το index και να το δουλέψει κανονικά..(Να διαβάσει αρχεία που δημιουργήθηκαν μεσω iweb ενας ΙΙS ο οποίος τρέχει σε Server 2003! ) Θα δοκιμάσω και θα πω!

• Super Moderators

Απ'οτι εχω δει σε αρκετά videakia οταν το κανεις publish σε local φακελο σου βγάζει ενα αρχείο index.html και εναν αλλον φάκελο.

Θα δοκιμάσω μήπως μπορεί να το πάρει ο IIS αυτο το index και να το δουλέψει κανονικά..(Να διαβάσει αρχεία που δημιουργήθηκαν μεσω iweb ενας ΙΙS ο οποίος τρέχει σε Server 2003! ) Θα δοκιμάσω και θα πω!

Δεν βλέπω γιατί να μη γίνεται αλλά, όπως προανέφερα, δεν γνωρίζω κι όλας οπότε δεν μιλάω... :)

Ενημέρωσε για ό,τι βρεις. ;)

Βάζεις URL, Username και Password της FTP που θέλεις να γίνει το upload και στο κάνει upload στον Server. Ακριβώς όπως γίνεται και με τους FTP clients.

Τα site που φτιάχνει το iWeb δεν έχουν βάσεις δεδομένων και τέτοια μέσα. Είναι απλά. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια FTP για να κάνουν το upload των αρχείων. (τουλάχιστον έτσι τα είδα τα πράγματα όταν ασχολήθηκα λίγο μαζί του κάποτε)

Προφανώς και γίνεται με IIS. Μεταφέρεις τα αρχεία στο /inetpub/wwwroot/ (αλλα πιθανόν να υπάρχει άλλο website εκει. Προσοχή μη χαλάσει τίποτα, αν πρόκειται για commercial site μη πειράξει τίποτα κανένας άσχετος, αλλά μόνο ο τεχνικός/χειριστής του site).

>>ηοτ

Το mac os έχει ενσωματωμένο ftp server. Ενεργοποιείται από την κονσόλα με μερικές εντολές.

Ονομάζεται tnftpd και είναι port από το NetBSD FTP server. Για λόγους ασφαλείας, είναι απενεργοποιημένος. Για να ενεργοποιηθεί --ΠΡΟΣΟΧΗ το mac μου έχει OSX 10.5, στο 10.6 μπορεί να αλλάζει : System Preferences -> Sharing -> Τσεκάρουμε το File Sharing -> στο δεξί μέρος κάτω πατάμε Options -> Share files & folders using FTP.

Το συγκεκριμένο ftp server δεν έχει user interface, αλλά όλες οι ρυθμίσεις του γίνονται είτε από την κονσόλα, είτε αλλάζοντας text files. (το /system/library/launchdaemons/ftp.plist).

Αλλά, φυσικά και υπάρχουν και "κανονικά" και εύκολα στη χρήση ftp server software όπως το crushftp

Μπορείς να ανεβάσεις την σελίδα σου σε οποιονδήποτε http server θέλεις, αρκεί να στο επιτρέπουν αυτό οι administrators του server ( = αν έχεις έναν αντίστοιχο λογαριασμό εκεί).

Αν ο φίλος σου φτιάξει έναν λογαρισμό για τον web server τότε ναι (με ftp πρόσβαση), μπορείς να ανεβάσεις την σελίδα σου εκεί.

Παρα πολυ καλο, καλυτερο απο το iweb, περισσοτερες δυνατοτητες, παρα πολλα προσθετα και themes, ισως ενα κλικ δυσκολοτερο αλλα αν καταλαβεις την φιλοσοφια τοτε θα σου φανει πανευκολο

Κωδικες και τοιαυτα δε χρειαζεται να ξερεις, ολα γινονται με templates οπως το iweb. Δες κανα βιντεακι, το youtube και το vimeo εχει παρα πολλα

Τα παντα εχει ο θειος

Και ενα παραδειγμα, ενα site για να παιζω με το rapidweaver

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...