Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία εγκατάστασης WIN 7

christossub

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγες μέρες έκανα αναβάθμηση στο σύστημά μου. Αλλαξα Motherboard, CPU και μνήμες.

Στο κατάστημα που έγινε η αναβάθμηση μου εγκατέστησαν και Win 7 Home Premium x64, χωρίς να τα ενεργοποιήσουν (αφού δεν τα πλήρωσα).

Τώρα όμως προσπαθώ να περάσω τα δικά μου Win 7 που είναι αγορασμένα, αλλά δεν γίνεται όσο και να προσπάθησα.

Συγκεκριμένα κάνω εκκίνηση από το DVD, φορτώνει τα αρχεία εγκατάστασης και όταν φτάνει στο σημείο να γίνει η εγκατάσταση μου βγάζει την γνωστή μπλέ οθόνη των win7 (οχι BSOD) χωρίς όμως καμία επιλογή (επιλογή γλώσας, επιλογές εγκατάστασης κλπ). Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στην οθόνη. Μόνο ο κέρσορας του ποντικιού υπάρχει και τίποτε άλλο.

Στην παλιά σύνθεση που είχα τα συγκεκριμένα win 7 τα είχα εγκαταστήσει άπειρες φορές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι Φταίει?

Δημοσ.

Μηπως εκεινη τη στιγμη που ειναι μονο ο κερσορας στην οθονη σου, ο "installer" του cd ψαχνει για καποιο hardware, πχ σκληρο, και δεν το βρισκει και γιαυτο μενει καγκελο? Ή εστω τον bootloader του σκληρου για να δει τι λειτουργικα εχεις?

Αν υποθεσουμε οτι δεν ειναι αυτο και οτι το hardware φαινεται να λειτουργει αν μπεις με ενα live cd καποιας λινουξοδιανομης ή με το hirens, τοτε απλα κανε φορματ στον σκληρο σου, σε ntfs παντα, και ξαναδοκιμασε με το δικο σου δισκακι.

Δημοσ.

Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις αυτά που σου πέρασαν στο μαγαζί (που δεν τα πλήρωσες) με το δικό σου product key;

Δημοσ.

Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις αυτά που σου πέρασαν στο μαγαζί (που δεν τα πλήρωσες) με το δικό σου product key;

Ναι δοκίμασα και δεν ενεργοποιούνται

Μηπως εκεινη τη στιγμη που ειναι μονο ο κερσορας στην οθονη σου, ο "installer" του cd ψαχνει για καποιο hardware, πχ σκληρο, και δεν το βρισκει και γιαυτο μενει καγκελο? Ή εστω τον bootloader του σκληρου για να δει τι λειτουργικα εχεις?

Αν υποθεσουμε οτι δεν ειναι αυτο και οτι το hardware φαινεται να λειτουργει αν μπεις με ενα live cd καποιας λινουξοδιανομης ή με το hirens, τοτε απλα κανε φορματ στον σκληρο σου, σε ntfs παντα, και ξαναδοκιμασε με το δικο σου δισκακι.

Θα δοκιμάσω να μπω με Hirens,γιατι ο installer παγώνει για πολύ ώρα (πάνω από 15 λεπτά).

Αν κάνω format στο δίσκο με το Hirens και δεν μπορέσω ούτε τότε να κάνω εγκατάσταση, τι κάνω?

Δημοσ.

Τον πας για αλλαγη ως ελαττωματικό. Αν ειναι seagate της γνωστης προβληματικης σειρας, τον πας απο τωρα.

Δημοσ.

Εχεις δοκιμάσει να κάνεις αναβάθμιση μέσα από τα WIN 7 Home?

Αν και πάλι δεν γίνεται, τότε κάνε format και πέρασε τα από την αρχή.

Δημοσ.

Ναι δοκίμασα και δεν ενεργοποιούνται

Θα δοκιμάσω να μπω με Hirens,γιατι ο installer παγώνει για πολύ ώρα (πάνω από 15 λεπτά).

Αν κάνω format στο δίσκο με το Hirens και δεν μπορέσω ούτε τότε να κάνω εγκατάσταση, τι κάνω?

Δεν ξέρω τι σου περάσανε από το μαγαζί αλλά αν πρέπει θέλει να κάνει η εγκατάσταση των win7 το γνωστό διαμερισματάκι των 100MB τότε θα περιμένεις και 15 και 20 και 30 και όσο χρειάζεται για να ελέγξει ολόκληρο των δίσκο και να το φτιάξει.

Δημοσ.

Τον πας για αλλαγη ως ελαττωματικό. Αν ειναι seagate της γνωστης προβληματικης σειρας, τον πας απο τωρα.

Ο δίσκος είναι WD και δούλευε κανονικά μέχρι τώρα

Δημοσ.

προσπαθησε να ξεκινησεις εγκατασταση χωρις δισκους και λοιπα περιφεριακα (usb συσκευες, printers κλπ) για να δεις αν προχωραει μεχρι το σημειο που θα ψαχνει για δισκο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι σου περάσανε από το μαγαζί αλλά αν πρέπει θέλει να κάνει η εγκατάσταση των win7 το γνωστό διαμερισματάκι των 100MB τότε θα περιμένεις και 15 και 20 και 30 και όσο χρειάζεται για να ελέγξει ολόκληρο των δίσκο και να το φτιάξει.

Δίκιο είχες. Το άφησα αρκετή ώρα και προχώρησε κανονικά.

Η όλη διαδικασία της εγκατάστασης όμως κράτησε πολύ περισσότερο από ότι άλλες φορές.

Ολα καλά. Ευχαριστώ πολύ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...