evagelos_21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Για σας παιδιά. Θέλω να δημιουργήσω μια σελίδα όπου θα υπάρχει σύνδεση με μια βάση access που θα βρίσκεται στο ίδιο directory με την σελίδα (σε καποιο server). Θα υπάρχουν 2 textbox και ενα submit button. Οταν ο χρήστης πατάει το κουμπί θα πρέπει να γίνετε ένα insrert σε ένα πίνακα της βάσης. Στην σελίδα έχω συνδέσει το mdb αρχείο Τι πρέπει να γράφει το κουμπί; Ευχαριστώ
Tmark Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Καλύτερα να δουλέψεις με SQL Server για βάση δεδομένων και όχι Access.
evagelos_21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μαζί σου, αλλά το βρήκα και πίστεψέ με δεν έχω όρεξη να τα αλλάξω όλα
Roland Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημιούργησε μια σελίδα "text_add.asp" με τον κώδικα <form method="post" action="text_save.asp"> <span>Τextbox 1</span> <input maxLength="50" size="51" name="box1"> <br/> <span>Τextbox 2</span> <input maxLength="50" size="51" name="box2"> <br/> <input type="submit" value="Αποθήκευση"> </form> Δημιούργησε μια ακόμη σελίδα με το όνομα "text_save.asp" για την αποθηκευση της φόρμας <% Const adOpenStatic = 3 Const adLockOptimistic = 3 Const adUseClient = 3 Const adUseServer = 2 Dim Conn, RS Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Conn.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" Conn.CursorLocation = adUseServer Conn.Open "Data Source=" & Server.MapPath("datadb.mdb") Set RS = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") RS.ActiveConnection = Conn RS.CursorType = adOpenStatic RS.LockType = adLockOptimistic RS.Source = "SELECT * FROM Texts WHERE False" RS.Open On Error Goto 0 Conn.BeginTrans RS.AddNew RS("text_1") = Request.Form("box1") RS("text_2") = Request.Form("box2") RS.Update RS.Close Conn.CommitTrans If RS.State = 1 Then RS.Close Conn.Close Set RS = Nothing Set Conn = Nothing Server.Transfer "text_add.asp" %>
evagelos_21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Το έκανα αυτό αλλά μου γυρνάει μήνυμα λάθους: The website cannot display the page HTTP 500 και δεν έχει γράψει τίποτα
dewn735 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Το να χρησιμοποιείς τη goto (ανεξάρτητα από το πως χρησιμοποιείται εδώ) είναι πολύ άσχημη πρακτική - απέφυγέ την όσο μπορείς Μπορείς να κάνεις αυτό που διάβασα στη σελίδα της MS: When you browse an ASP pageWhen you browse an Active Server Pages (ASP) Web page, you receive an "HTTP 500.100 - Internal Server Error - ASP error" error message. If you clear the Show Friendly HTTP Error Messages check box, you see information similar to the following in the "Technical Information (for support personnel)" section: Error Type: Microsoft VBScript runtime (0x800A01F4) Variable is undefined: 'x' /OptionExplicitError.asp, line 9 Page: GET /OptionExplicitError.asp To resolve this problem, either remove the Option Explicit statement or use the DIM keyword to declare the variable. (http://support.microsoft.com/kb/311766) ή μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις την >On Error Goto 0 σε >On Error Resume Next και στο τέλος της σελίδας να προσθέσεις αυτό: >Err.Description: <%= Err.Description %> οπότε και θα δεις ποιο ακριβώς είναι το σφάλμα που εμποδίζει την εκτέλεση του κώδικα
evagelos_21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 ok αλλά μάλλον δεν μπορώ να το κάνω έτσι γιατί το 1 απο τα 3 πεδία που πρέπει να γράψω είναι ολόκληρη παράγραφπ (fckeditor) και έτσι δεν ξέρω πως να την περάσω σαν παράμετρο. Αν τα βάλω ΟΛΑ στην ίδια σελίδα πως μπορώ να κάνω post τα data; το 1ο είναι το data apo ένα <option> το 2o είναι απο ένα input box το 3ο ειναι απο ένα πεδίο με διαμόρφωση απο fckeditor.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.