billys19 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, Υπάρχει ένα θέμα με έναν εκτυπωτή που χρησιμοποιώ και πιo συγκεκριμένα εκτυπώνει μόνο χειροκίνητα απο οτι κατάλαβα. Η κατάσταση έχει ως εξής: Υπάρχει ένα PC(αν θυμάμαι καλά με Windows) που βρίσκεται σε ένα γραφέίο και ένα άλλο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι σε ένα εργαστήριο(με Ubuntu). Και τα δύο μηχανάκια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα μέσω δικτύου με τον εκτυπωτή και να εκτυπώνουν κανονικά. Κάτι που τελικά δεν συμβαίνει! Θα ήθελα να ακούσω κάποιες πιθανές αιτίες ή ακόμη και πιθανές λύσεις(να έχω κάτι για να ξεκινήσω). Για την παρακάτω θεωρία δεν είμαι απολύτως σίγουρος αλλα νομίζω πως έτσι έχουν τα πράγματα: Στέλνοντας ένα αρχείο προς εκτύπωση, ο εκτυπωτής μετά απο λίγο λαμβάνει το σήμα και το αποθηκεύει σε μια μνήμη(νομίζω περίπου ~256MB). Στέλνοντας κι άλλο αρχείο ξανααποθηκεύεται στη μνήμη και περιμένει. Ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να τα εκτυπώσω είναι μέσω του menu που διαθέτει επιλέγοντας "Εκτύπωση". Συνεχώς στην οθόνη έγραφε "Stavros 3" ακόμη κι όταν δεν είχε κανένα αρχείο στην ουρά. Μετά αυτό που έκανα είναι "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και τώρα αυτό που γράφει είναι "Ready". Αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Επειδή ο εκτυπωτής δεν βρίσκεται στο σπίτι μου μπορείτε να μου πείτε κάποια πράγματα που θα μπορουσα να κοιτάξω; σας ευχαριστώ πολυ...
TheELF Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μετά αυτό που έκανα είναι "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και τώρα αυτό που γράφει είναι "Ready". Αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Τώρα που έκανες επαναφορά πρέπει να το ξανά ρυθμίσεις από την αρχή,δηλαδή βρίσκεις τους driver του,το συνδέεις με ethernet καλώδιο με το μηχάνημα που τρέχει windows(αν τα driver είναι για windows)και το ρυθμίζεις περίπου όπως και ένα router,λεπτομέρειες θα βρεις στην σελίδα του εκτυπωτή.
billys19 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ. Κάθε άλλη απάντηση είναι θετική.
TheELF Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ. Κάθε άλλη απάντηση είναι θετική. Αν δεν πεις τουλάχιστον το μοντέλο του εκτυπωτή τι βοήθεια περιμένεις; Επίσης εδώ λες ασύρματο ή κανονικά με ethernet και κάποιο switch ή router; Γιατί εγώ θεώρησα ασύρματο. Και τα δύο μηχανάκια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα μέσω δικτύου με τον εκτυπωτή και να εκτυπώνουν κανονικά.
billys19 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Το μοντέλο του εκτυπωτή είναι HP 4700dn..δεν έχω πρόσβαση στον εκτυπωτή καθημερινά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.