Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση με 400 ευρώ περίπου

Midna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ταπεινά θα ζητήσω και πάλι την βοήθεια σας!

Ήγγικεν η ώρα για το pc upgrade του φίλου μου! Πλέον δυσκολευόταν αρκετά να χρησιμοποιήσει κάποιες εφαρμογές (photoshop και άλλα τέτοια) και το κερασάκι ήταν ότι μάλλον χτύπησε και ο δίσκος χτες (Disk I/O error, replace disk then press any key). Θα ψάξω και θα κοιτάξω μήπως τον επαναφέρω (είναι και δίσκος 10ετίας εδώ που τα λέμε...) αλλά έτσι κι αλλιώς τα σημαντικότερα τα έχουμε στον εξωτερικό σκληρό. Όπως και να έχει ο κύβος ερρίφθη και προχωράμε σε upgade.

Έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε γύρω στα 400 ευρώ και με αυτά τα χρήματα χρειαζόμαστε:

- Επεξεργαστή

- Μητρική

- RAM

- Κάρτα γραφικών

- Σκληρό

Όσο καλύτερα γίνεται (τον ενδιαφέρουν δυνατά γραφικά).

Εγώ θα του δανείσω περίπου 100 επιπλέον για να πάρει και ένα καλό UPS γιατί έχω μια υποψία ότι το μάλλον παλιό δίκτυο στο σπίτι του επηρεάζει άσχημα τα pc-ια.

Μπορείτε να μας προτείνετε κάτι?

Να σημειώσω μόνο και τα εξής:

- Αν πιστεύετε ότι και με κάποια extra επιβάρυνση (π.χ το πολύ μέχρι 100 ευρώ) πάμε σε κάτι πολύ καλύτερο πείτε μου.

- To τροφοδοτικό που έχουμε είναι TAGAN στα 480 watt. Μας φτάνει?

- Είναι καλή η σκέψη μου για το Ups ή βλακείες λέω? Αν ναι των πόσων VA να πάρω και ποιο? Τα line interactive δεν είναι τα πιο πλήρη?

- Αν μπορέσουμε να βρούμε καλά κομμάτια στο e-shop θα μας εξυπηρετήσει καλύτερα και γιατί έχω κάποιο μικρό πιστωτικό εκεί και γιατί έχω και έναν γνωστό πωλητή που παίζει να μας κάνουν εξαιτίας του την συναρμολόγηση δωρεάν.

- Με λειτουργικό τι να παίξει? Είναι καλύτερα να βάλω windows 7? Όμως δεν μας παίρνει να τα αγοράσουμε και αυτά τώρα και ούτε έχω κάποια κόπια. Τι συμβουλεύετε να γίνει?

- Χρειαζόμαστε κάτι άλλο? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε?

Το σύστημα που έχουμε τώρα είναι:

Μητρική: MSI MS-7058 915 P/G combo PCI-E

Επεξεργαστής: Intel P4 3 GHz

RAM: 2x1 GB DDR 200 MHz

Κάρτα Γραφικών: Ati Radeon X1600 512 MB PCI-E

Τροφοδοτικό: TAGAN 480 W

Σκληρός: 80 GB (και ένας εξωτερικός 250 GB με εξωτερική τροφοδοσία για τα αρχεία)

floppy, dvd rec, dvd rec, κάρτα δικτύου ethernet

Othoni Innovator LCD 19''

Αυτά!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις γνώσεις σας!!!

Καλό σας βράδυ!

:)

Δημοσ.

Καλησπέρα η καλύτερα καλημέρα φίλε μου

Κατρχάς για το θέμα του μαγαζιού. πλέον δυστυχώς 1 κατάστημα δεν έχει ποικιλία οπότε είναι και καλύτερο για τον Η/Υ που θα πάρουμε αλλά και οικονομικότερο για την τσέπη μας να γίνεται η σύνθεση από πολλά μαγαζιά.

Καταρχάς το τροφοδοτικό είναι καλό. Πόσο καιρό το έχει?

Σκληρός: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=6

CPU: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18663&cat=2

MB: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20979&cat=3

RAM: http://www.skroutz.gr/products/show/6005453

GPU: http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012127

Βγαινει στα 530 αλλα εχει 8Gb μνήμης και μπορεί να επεκτείνει στα 16 έχει 4πύρηνο και καλή κάρτα γραφικών συν μία motherboard που στο καινουριο revision θα δεχεται και τους καινουριους εξεργαστες

Πληροφορίες εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/395519-50-%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c-%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bf-8%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-amd/page__view__findpost__p__3910836

Για τα windows όπως λες και εσυ μια κόπια είναι μια χαρά.

Αν έχετε προβλήματα με την ΔΕΗ τότε το ups συστήνεται της εταιρείας APC.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο ειναι καλο και ποιοτικο αλλα εξαρταται και ποσο καιρο το εχει.πχ εαν το εχει 3 χρονια μπορει αυριο πχ να τα τιναξει ομως μπορει και να του παει αλλα τοσα χρονια μιας και δεν ζοριζοταν με το συστημα που εχει το παλικαρι ως τωρα.Γνωμη μου να το κρατησεις και να φορεθει επανω στο καινουργιο συστημα οπως να κρατησεις και τα recorder.

Και απο την στιγμη που θα κρατησει την οθονη που εχει τωρα τοτε μπορει να γινει ενα αξιολογο συστημα(γνωμη μου να την αλλαξει αργοτερα).και οσον αφορα το Ups παντα ειναι καλο να υπαρχει ενα Ups αλλα εαν ειναι τοσο ζορι τα χρηματα γνωμη μου να μην βαλετε ακομα.(εγω απο το 94 που ειχα τον πρωτο μου υπολογιστη,ποτε δεν ειχα ups και ποτε δεν μου εχει καει τιποτα και εχω φαει στην μαπα αρκετες διακοπες της ΔΕΗ.αλλα παλι ειμαι κολοφαρδος και μακαρι να συνεχιστει το σερι στο να μην μου καει τιποτα αλλα 100 χρονια).

Η προταση μου ειναι η εξης μιας και ειπες κατι για 100 euros παραπανω οποτε παμε στα 500

cpu AMD Phenom II X4 955 3.2 ΤΙΜΗ 120.90 €

motherboard Asrock Socket AM3 880G Extreme3 ΤΙΜΗ 99.59 € (και εαν στο μελλον αλλαξει οθονη ας παρει ακομη μια ιδια καρτα γραφικων να κανει ενα crossfire για να μην παει τζαμπα αυτη που βαζουμε στην ενδεχομενη μεγαλυτερη αναλυση της καινουργιας οθονης)εκτος και εαν ισχυει αυτο με τις gigabyte οτι θα παιρνουν τους am3+ επεξεργαστες με ενα bios update οποτε πας σε αυτη που ειπε ο φιλος anubis13 αλλα το καινουργιο revision με το μαυρο socket

μνημες Kingston Hyper X Genesis 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz ΤΙΜΗ 47.75 € (δεν χρειαζεσαι σε τετοιο budget 8 giga)

ψυκτρα επεξεργαστη Coolermaster Hyper 212 Plus ΤΙΜΗ 25.37 € (και τον ανεβαζεις τον επεξεργαστη παρα πολυ ανετα χωρις προβλημα).

vga ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) ΤΙΜΗ 118.42 € (ειναι οτι πρεπει για την αναλυση σου και δες τι σου λεω και στην περιπτωση αλλαγης οθονης αργοτερα).επισης πες μας τι ακριβως χρηση κανει με Photoshop.

κουτι Xigmatek Asgard II CPC-T45UC-U01 ΤΙΜΗ 40.36 € (ε να μην μεινει με το παλιο εκτος και εαν ειναι κανενα αξιολογο).

σκληρος Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB ΤΙΜΗ 52.53 €

συνολο 504,92

μπορουμε να κανουμε και κατι λιγο πιο φθηνο αλλα γνωμη μου ειναι να μεινεις οπως εισαι.το μονο που μπορεις να γλυτωσεις ειναι να βγαλεις το κουτι εαν εχεις καποιο καλυτερο.

επισης μπορουνε να στο μονταρουνε στο μαγαζι εαν το ζητησεις.αλλα το τροφοδοτικο θα το βαλεις μονος σου.

τωρα για τα windows καλυτερα να βαλεις τα windows 7 64.τωρα που θα τα βρεις,αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.

Σκεψου οτι θα βγαλει και κανενα 50αρικο εαν πουλησει τον επεξεργαστη που εχει τωρα,την μητρικη και κυριως τις μνημες.ας τα βαλετε μια αγγελια εδω στο insomnia.επισης μην σε φοβιζει το μονταρισμα του κουτιου,ειναι πανευκολο και εχει κανει και ενα πολυ ωραιο οδηγο για αρχαριους ο rafail εδω.

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις αναλυτικές απαντήσεις σας, τις προτάσεις και τις συμβουλές σας! Θα τις μελετήσω και θα αποφασίσω :)

@Anubis13: Το τροφοδοτικό το αγοράσαμε μεταχειρισμένο από το e-shop πριν κάνα δυο χρόνια και μας έχει πάει πολύ καλά ως τώρα.

@Thanos1972: Το παιδί είναι έχει τελειώσει γραφίστας και είναι και στην καλών τεχνών τώρα και χρησιμοποιεί photoshop και άλλα προγράμματα γραφικών (δεν τα ξέρω για να σου έλεγα και κάποιο άλλο). Επίσης παίζει και κάποια παιχνίδια, όχι τρελά απαιτητικά αλλά σίγουρα το τωρινό του σύστημα δεν τα άντεχε.Όσον αφορά το ups εγώ πάλι είμαι αρκετά γκαντέμω και έχω πάθε αρκετές ζημιές πριν πάρω το δικό μου! Επιπλέον το σπίτι του παιδιού είναι παλιό με ότι συνεπάγεται αυτό για τις πρίζες/καλωδιώσεις και δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να κάνει κάποια βελτίωση κάποιος ηλεκτρολόγος.

Αυτό που με "φοβίζει" στην συναρμολόγηση είναι ο επεξεργαστής-μητρική. Τα άλλα λίγο πολύ τα έχω κάνει και επειδή έχω ακούσει διάφορα και πιν του επεξεργαστή που στράβωσαν στην προσπάθεια τοποθέτησης του στην μητρική (οπότε τα έχεις καταστρέψει και φυσικά δεν σε καλύπτει το μαγαζί μετά) λέω να μην το ρισκάρω.

Ένας γνωστό μου μας πρότεινε και αυτό:

CPU: 118 € [ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558321 ]

RAM: 47,50 € 1 x 4 GB [ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549200 ]

Μητρική: 93 € [ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522807 ]

Τι λέτε?

Νομίζω αυτό είναι το τροφοδοτικό

http://www.ciao.co.uk/Productinformation/Tagan_TG480_U22_Power_supply__6272028

Δημοσ.

Μεταχειρισμενο τροφοδοτικο? Δεν θα το ελεγα οτι ειναι και η καλυτερη ιδεα. Απο εκει και περα η προταση είναι επιεικώς κακή. Διότι

1) πας σε παλιο socket

2) πας σε διπυρηνο

3) μνημη καλη αλλα δεν υπαρχει δυνατοτητα dual channel

Δημοσ.

από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι τα χρήματα είναι περιορισμένα και οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες γενικότερα για να τα πετάμε..

Από τα παραπάνω που γράφτηκαν, κρατάω τα εξής.

1. Να πάρεις UPS, με ένα 650VA~400W θα είσαι καλά για αρχή αν μπορείς και την APC ακόμη καλύτερα.

2. Να κρατήσεις το τροφοδοτικό και το DVD. Μια χαρά είναι.

3. Πάρε ένα ΑΜ3 που να ξεκλειδώνει σε 4πύρηνο(αλλιώς μένεις και με 3πυρήνες που πάλι είσαι 100% καλυμένος), με 4gb μνήμης και ένα 500άρη σκληρό (wd blue ή black) με μια 5450 και είσαι μια χαρά. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές. Και από το μαγαζί που θέλεις, μια πρόταση.(eshop)

Θα είσαι απόλυτα ευχαριστημένος.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - (PER.559617) AMD ATHLON II X3 450 3.2GHZ TRIPLE CORE BOX 75.19 €

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.528554) ASROCK 880GMH/USB3 R2.0 RETAIL 77.90 €

ΜΝΗΜΗ RAM (PER.553964) KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB)DUAL CHANNEL KIT 40.86 €

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (PER.513474) ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2 LP 512MB PCI-E RETAIL 30.79 €

ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.911044) ASUS VENTO TA-M21 BLACK 58.00 €

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.303647) WESTERN DIGITAL WD5000AAKX 500GB CAVIAR BLUE SATA3 43.00 €

Αξία προϊόντων: 325.74 €

Για Ups σου προτείνω:

UPS APC 650VA

ΥΓ.Αν θες για οικονομία, μένεις και με την ενσωμετωμένη κάρτα γραφικών που σε καλύπτει σε όλες τις εφαρμογές, πλην παιχνιδιών.

Καλές Αγορές.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους για τις προτάσεις σας! :)

Μια τελευταία ερώτηση μόνο:

Βλέπω ότι όλοι προτείνατε επεξεργαστές AMD...Είχα ακούσει παλιότερα κάποια στιγμή ότι οι πιο αξιόπιστοι επεξεργαστές είναι της intel...Ισχύει ή απλά άλλος έχει τ'όνομα και άλλος την χάρη?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

οι νεοι Athlon II X4 και Phenom II X4/X6 ειναι εξαιρετικοι και παρα πολυ αξιοπιστοι

παντως για μητρικη θα προτεινα την:

Asus Socket AM3 M4A79XTD EVO GLan Audio Raid :

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16128&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

για ψυκτρα προτεινω την Arctic Freezer 13 :

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22068&cat=7&sub=211&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined

O Phenom II X4 955ΒΕ (rev C3) εχει την καλυτερη αποδοση/τιμη (κατα την γνωμη μου παντα)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους για τις προτάσεις σας! :)

Μια τελευταία ερώτηση μόνο:

Βλέπω ότι όλοι προτείνατε επεξεργαστές AMD...Είχα ακούσει παλιότερα κάποια στιγμή ότι οι πιο αξιόπιστοι επεξεργαστές είναι της intel...Ισχύει ή απλά άλλος έχει τ'όνομα και άλλος την χάρη?

Ευχαριστώ!

Αυτο ποτε δεν ισχυε ηταν καταναλωτικη προπαγανδα της Intel που τα περισσοτερα Ελληνικα μαγαζια των παλαιων εποχων την προωθουσαν στους τεχνολογικα αμαθεις γιατι ειχαν περισσοτερο περιθωριο κερδους στους πιο ακριβους επεξεργαστες.Τα προιοντα της AMD ηταν παντα value for money και τα παλια χρονια ηταν λιγο υποδεεστερα της Intel.Τωρα πια δεν εχουν τιποτε να ζηλεψουν και μαλιστα τα τελευταια 2 χρονια πλησιαζουν ασφυκτικα αυτα της Intel.

Δημοσ.

παρολο που υποστηριζω amd παντα θα σου πω να κοιταξεις λιγο τον ι7 με τον αντιστοιχο phenom x6 και θα δεις ορισμενεσς βασικες διαφορες.

οι amd απλα εβαλε 2 πυρηνες παραπανω ενω η intel ενσωματωσε καινουργιες τεχνολογιες παραλληλα με τους 2 πυρηνες.

τωρα οσων αφορα τους καινουργιους χ8 η amd δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο την intel.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι! Μεσολάβησε αρκετός καιρός και σε αυτό το διάστημα σκέφτηκα καλά όσα μου προτείνατε, το έψαξα και ρώτησα λίγο ακόμα και τελικά κατέληξα στα εξής:

- cpu: Intel Core i3 550

- mobo: Asus P7H55-V

- RAM: Corsair XMS 2x2GB DDR3 1600

Με συνολικό κόστος 260 ευρώ. HDD μου χάρισε ένας φίλος στα 250 GB seagate 7200 rpm :)

Η cpu έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που λειτουργεί πάνω σε αυτή την μητρική και προς το παρόν με εξυπηρετεί. Αν σε κανένα χρόνο χρειάζομαι κάτι παραπάνω θα πάρω extra κάρτα γραφικών. Η mobo ήταν τελευταίο κομμάτι και την πήρα σε πολύ καλή τιμή συγκριτικά με την αρχική τιμή και έχει κανονικά 3 χρόνια εγγύηση.

Καλώς ή κακώς έχω εμπιστοσύνη σε Intel/Asus και ελπίζω τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον να μου βγουν αξιόπιστα τα κομμάτια. Αν έπαιρνα πιο "βαρβάτα" κομμάτια θα έπρεπε να αλλάξω και άλλα μέρη (ενδεχομένως τροφοδοτικό, κουτί, ψύξη, dvd-ια κτλ) και μπορεί να λέμε "ε, φτηνό είναι το dvd, φτηνή είναι η ψύξη κτλ" αλλά άμα μαζέψεις όλα τα "φτηνά" μαζί μετά γίνονται ακριβά και δεν με έπαιρνε :) Ήδη για τους επόμενους μήνες έχω προγραμματίσει να πάρω και το ups και τέλος ελπίζω τα έξοδα για κάποιο διάστημα.

Όπως και να έχει εγώ σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, το ψάξιμο και τον κόπο σας να απαντάτε σε απορίες μου. Με βοηθήσατε πολύ!

Να είστε καλά και καλό Πάσχα να έχετε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...