probe Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Τροφοδοτικό είναι αυτό το κουτάκι που συνδέεις από τη μια στην πρίζα και από την άλλη στο laptop. Δεν είναι μέσα στον φορητό. Έτοιμο το παίρνεις. Κοιτάς επάνω τι λέει (amper volt) στην ταμπελίτσα του και και βρίσκεις κάτι ανάλογο σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα και το παίρνεις με αντικαταβολή. Αυτό ας πούμε σου κάνει αλλά μπορείς να βρεις και πολύ φτηνότερα (για παράδειγμα στο φέρνω να καταλάβεις για τι μιλάμε). http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/PSU-Protection/CoolerMaster-Notebook-Power-Adapter-NA-90-90W-RP-090-S19A-J1-EU.htm CoolerMaster Notebook Power Adapter NA 90 39,99 €
GeorgeVls Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Τροφοδοτικό είναι αυτό το κουτάκι που συνδέεις από τη μια στην πρίζα και από την άλλη στο laptop. Δεν είναι μέσα στον φορητό. Έτοιμο το παίρνεις. Κοιτάς επάνω τι λέει (amper volt) στην ταμπελίτσα του και και βρίσκεις κάτι ανάλογο σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα και το παίρνεις με αντικαταβολή. Αυτό ας πούμε σου κάνει αλλά μπορείς να βρεις και πολύ φτηνότερα (για παράδειγμα στο φέρνω να καταλάβεις για τι μιλάμε). http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/PSU-Protection/CoolerMaster-Notebook-Power-Adapter-NA-90-90W-RP-090-S19A-J1-EU.htm CoolerMaster Notebook Power Adapter NA 90 39,99 € Αν χαλούσε το τροφοδοτικό θα άναβε κανονικά το λαμπάκι που έχει επάνω; γιατί ανάβει. Αλλά και πάλι καμένο μυριζε μέσα στο laptop και όχι έξω στο τροφοδοτικό του. Θα πάρω άλλο τροφοδοτικό απο acer φίλου, θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, επιστρέφω δριμύτερος μόλις κάνω την δοκιμη.
SuPeRsAyIaN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Το ίσιο πρόβλημα έχω και εγω με τον φίλο παιδιά...μάλλον τα παιξε το τροφοδοτικό μου παρόλο που ανάβει το λαμπάκι.Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι το αυθεντικό της Sony έχει http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/PSU-Protection/SONY-ELECTRICITY-TRANSFORMER-FOR-VAIO-SERIES-FW-NS-BZ-CS-SR-Z-NW-VGPAC19V32-CEL.htm 160Ε,πάρα πολλά τα λεφτά...Να βάλω κάποιο άλλο λέτε?Έχετε να προτείνετε κάτι?Πρέπει να ναι και στα σωστά Volt λογικά πχ το δικό μου είναι 19,5V ενω κυκλοφορούν τροφοδοτικά με 9.5V πχ!
Vaggos02 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Αν είσαι ακόμη εντός εγγύησης πάρε ένα τηλέφωνο στο service και θα σου στείλουν άλλο χωρίς να το πληρώσεις. (Το έχω γράψει αυτό το πράγμα 20 φορές τις τελευταίες 5 μέρες, στο τέλος θα νομίζει ο κόσμος οτι κάνω διαφήμιση στη sony ) EDIT: Με βασική προϋπόθεση να φταίει αυτό!
probe Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Το ίσιο πρόβλημα έχω και εγω με τον φίλο παιδιά...μάλλον τα παιξε το τροφοδοτικό μου παρόλο που ανάβει το λαμπάκι.Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι το αυθεντικό της Sony έχει http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/PSU-Protection/SONY-ELECTRICITY-TRANSFORMER-FOR-VAIO-SERIES-FW-NS-BZ-CS-SR-Z-NW-VGPAC19V32-CEL.htm 160Ε,πάρα πολλά τα λεφτά...Να βάλω κάποιο άλλο λέτε?Έχετε να προτείνετε κάτι?Πρέπει να ναι και στα σωστά Volt λογικά πχ το δικό μου είναι 19,5V ενω κυκλοφορούν τροφοδοτικά με 9.5V πχ! Όπως καταλαβαίνεις με το πρόβλημα του παιδιού υποθέσεις γίνονται δεν είναι σίγουρο ότι είναι το τροφοδοτικό του. Καλό θα ήταν νομίζω να περιγράψεις κι εσύ το πρόβλημά σου και να γράψεις και ποιό μοντέλο laptop έχεις.
GeorgeVls Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Το ίσιο πρόβλημα έχω και εγω με τον φίλο παιδιά...μάλλον τα παιξε το τροφοδοτικό μου παρόλο που ανάβει το λαμπάκι.Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι το αυθεντικό της Sony έχει http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/PSU-Protection/SONY-ELECTRICITY-TRANSFORMER-FOR-VAIO-SERIES-FW-NS-BZ-CS-SR-Z-NW-VGPAC19V32-CEL.htm 160Ε,πάρα πολλά τα λεφτά...Να βάλω κάποιο άλλο λέτε?Έχετε να προτείνετε κάτι?Πρέπει να ναι και στα σωστά Volt λογικά πχ το δικό μου είναι 19,5V ενω κυκλοφορούν τροφοδοτικά με 9.5V πχ! Φίλε οταν ανοιγεις το λαπτοπ σου γράφει οτι φορτιζει η μπαταρία αλλά αυτή πέφτει διαρκώς; Παιδιά δεν είμαι εγγύηση δυστυχώς.
SuPeRsAyIaN Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Έχετε δίκιο,λοιπόν να τα πάρω απ την αρχή.Πριν κανα μήνα άρχισε το ρεύμα να μου κάνει νερά δηλαδή να κόβετε η παροχή ρεύματος.Έτσι αναγκάστικα να χω συνέχεια την μπαταρία πάνω για καμια στιγμιαία διακοπή...Το πρόβλημα ήταν οτι σαν να μην εφάρμοζε σωστά το βύσμα γιατί αν σταματούσε το ρεύμα ήθελε εγω να το πιέσω κάπως περισσότερο ή να κάνω αλχημείες με την θέση του καλωδίου του τροφοδοτικού.Ε καμια βδομάδα πριν σταμάτησε τελείως να δίνει ρεύμα οτι και να του κάνω,είτε πειράζω το καλώδιο είτε οτιδήποτε.Στο τροφοδοτικό υποθέτω παίρνει ρεύμα γιατί το λαμπάκι του είναι αναμμένο απλά υποψιάζομαι κάτι χάλασε στο βύσμα και δεν μπορεί να δώσει ρέυμα στο laptop. ΥΓ1.Είναι εκτός εγγύησης ΥΓ2.geORge_VLS Οχι φίλε δεν μου δείχνει καν οτι ψευτοφορτίζετε σαν νεκρό. ΥΓ3.Το μοντέλο του laptop είναι VPC-EB1S1E
probe Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Έχετε δίκιο,λοιπόν να τα πάρω απ την αρχή.Πριν κανα μήνα άρχισε το ρεύμα να μου κάνει νερά δηλαδή να κόβετε η παροχή ρεύματος.Έτσι αναγκάστικα να χω συνέχεια την μπαταρία πάνω για καμια στιγμιαία διακοπή...Το πρόβλημα ήταν οτι σαν να μην εφάρμοζε σωστά το βύσμα γιατί αν σταματούσε το ρεύμα ήθελε εγω να το πιέσω κάπως περισσότερο ή να κάνω αλχημείες με την θέση του καλωδίου του τροφοδοτικού.Ε καμια βδομάδα πριν σταμάτησε τελείως να δίνει ρεύμα οτι και να του κάνω,είτε πειράζω το καλώδιο είτε οτιδήποτε.Στο τροφοδοτικό υποθέτω παίρνει ρεύμα γιατί το λαμπάκι του είναι αναμμένο απλά υποψιάζομαι κάτι χάλασε στο βύσμα και δεν μπορεί να δώσει ρέυμα στο laptop. ΥΓ1.Είναι εκτός εγγύησης ΥΓ2.geORge_VLS Οχι φίλε δεν μου δείχνει καν οτι ψευτοφορτίζετε σαν νεκρό. ΥΓ3.Το μοντέλο του laptop είναι VPC-EB1S1E Με κάποιο πολύμετρο μέτρα την τάση στο βύσμα του τροφοδοτικού μήπως το πρόβλημα είναι στο καλώδιο ή γενικότερα κάπου στο μέρος του τροφοδοτικού. Αλλιώς είναι πιθανότατα η υποδοχή στη μητρική, πρέπει να ξανακοληθεί η αλλαχθεί ανάλογα. Αυτό βέβαια συνεπάγεται λύσιμο του laptop και αν δεν μπορείς εσύ ή κάποιος γνωστός σου αναγκαστικά θα το πας σε κάποιο μαγαζί να στο φτιάξουν.
GeorgeVls Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Λοιπόν, πήγα σε τεχνικό. Μου είπε στην καλύτερη θα μου πάρει γύρω στο κατοστάρικο και κάτι ψηλά. Πρόβλημα ο φορτιστής, όντως τον δεν έδινε ρεύμα τίποτα, πρόβλημα και κάτι μέσα από το λαπτοπ. Αν και δεν είμαι σχετικός, γίνεται να χάλασε και ο φορτιστής και κάτι μέσα από το λαπτοπ ταυτόχρονα; Μήπως έγινε δοκιμή με λάθος φορτιστές; Και αφού χάλασε, γιατί όταν το είχα ανοίξει, μου έλεγε ότι φορτίζεται η μπαταρία χωρίς να φορτίζεται; Πράγμα λογικό καθώς χάλασε ο φορτιστής; Αν χαλούσε κάτι μέσα πως θα έπαιρνε εντολή το λαπτοπ και κάθε φορά που το έβαζα στην πρίζα θα έγραφε ότι φορτίζεται; Δοκίμασα και άλλο φορτιστή από άλλο acer αλλά και πάλι τίποτα. Μήπως όμως οι φορτιστές αυτοί δεν ήταν συμβατοί με το λαπτοπ μου; Τα χαρακτηριστικά ήταν πάνω κάτω τα ίδια, και το καλώδιο φαινόταν να κούμπωνε καλά.
outlaw Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Όχι και στην καλύτερη. Γνήσιος από Infoquest πάει ~50€ ο φορτιστής και άλλα 50€ το λύσε - δέσε με την επισκευή του κυκλώματος τροφοδοσίας της μπαταρίας. € παραπάνω μην δώσεις.
fox Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Ελαφρώς σπάνιο φαινόμενο να έχεις πρόβλημα και με το τροφοδοτικό και με το λαπτοπ! ο φορτιστής οκ, καίγονται συνέχεια αλλά να σου βγάλει πρόβλημα και το τροφοδοτικό ταυτόχρονα δεν το κόβω!
luminociter Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2011 1. Το τροφοδοτικό του laptop (της Acer) είναι Delta electronics και μπορείς να παραγγείλεις το ίδιο από την Alman που είναι η μόννη που φέρνει ανταλλακτικά για Acer (η infoQuest δεν έχει καμία σχέση) 2. Ναί, δεν είναι σπάνιο να καίγεται και τροφοδοτικό και ο dc to dc converter μέσα στη μητρική του laptop. Το κόστος επισκευής σε αυτή την περίπτωση, μόνο για την αλλαγή του ολοκληρωμένου, πλησιάζει τα 150 euro, αν και στην αντιπροσωπία απλά θα αντικαταστούσαν μητρική. 3. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην πάρεις μούφα τροφοδοτικό για τον φορητό σου. Τα περισσότερα δεν έχουν καμία πιστοποίηση ενώ επειδή τα βίσματα που έχουν είναι γενικά σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνουν καλή επαφή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροί σπινθήρες στο βύσμα της μητρικής και να υπερθερμένεται. Αυτα είχα να σου πώ, και καλή τύχη (δεν νομίζω ότι έχει κάτι το τροφοδοτικό σου παρ'όλα αυτά, μάλλον κάποιος πυκνωτής στο motherboard εξέπνευσε.....)
Roger Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 .Το πρόβλημα ήταν οτι σαν να μην εφάρμοζε σωστά το βύσμα γιατί αν σταματούσε το ρεύμα ήθελε εγω να το πιέσω κάπως περισσότερο ή να κάνω αλχημείες με την θέση του καλωδίου του τροφοδοτικού. To προβλημα αυτο παραπεμπει οτι ειχε σιγα σιγα αρχισει να καταστρεφεται το power jack πανω στην μητρικη,εδινε μια μικρη επαφη οταν το πιεζες και μετα εσπασε τελειως,ειτε το ιδιο το βυσμα ,ειτε ξεκολλησε το βυσμα απο την μητρικη.Ουτε βλαβη σε ολοκληρωμενα ουτε τιποτα,απλη και συνηθισμενη βλαβη. Τα compatible τροφοδοτικα δεν εχουν κανενα προβλημα,(τουλαχιστον οσα δοκιμαζω εγω),μην παρακινειτε τον κοσμο να αγορασει τα πανακριβα γνησια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.