Προς το περιεχόμενο

προβλημα στο boot

tasosgeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, σας παρακαλώ βοηθείστε με.

Πρίν λίγο καιρό είχα προσπαθήσει να βάλω στο netbook που έχω τo ubuntu. Για κάποιο λόγο δεν εγκαταστάθηκε καλά το ubuntu με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί. Προσπάθησα μετά να εγκαταστήσω μια άλλη διανομή linux (jolie cloud) με το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν λειτουργούσε κανένα από τα δύο. το netbook πάντα είχε windows xp. όταν έκανα boot με πήγαινε στην οθόνη στην οποία είχε τις επιλογές που μπορούσε να μπουτάρει και αφού δεν λειτουργούσαν προσπάθησα να αφαιρέσω τα partitions που είχαν δημιουργηθεί αλλά μάλλον με λάθος τρόπο. εγκατέστησα το easeus partition master, έσβησα το ένα partition (όχι αυτό των windows) και έκανα restart. όταν πήξε να μπουτάρει μου εμφάνισε αυτό το μλυνημα στην οθόνη:

error no such partition grub rescue.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχω το cd των xp του συγκεκριμένου netbook αλλά το κατέβασα. επίσης το netbook δν έχει cd-rom. μπορώ να κάνω την διαδικασία από φλασάκι;

Δημοσ.

Αν έχεις βάλει κωδικό για να μπαίνεις στα windows θα τον βάλεις εκεί. Αν δεν έχεις ορίσει θα πατήσεις enter

Δημοσ.

Μου εμφανίζειεδώ και 5' μια μαύρη οθόνη με έναν κέρσορα πάνω αριστερά. παίζει να έχω κατεβάσει άλλη έκδοση των windows; αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι η σωστή έκδοση

Δημοσ.

Πάτησες και fixmbr και fixboot;

Στις ερωτήσεις που σου έκανε πάτησες το y που σημαίνει yes?

Μετά για να βγείς από την κονσόλα πάτησες EXIT;

Δημοσ.

όταν επέλεξα να μουτάρει από το φλασάκι αμέσως μου έβγαλε την μαύρη οθόνη.δεν επέλεξα τίποτα άλλο. μήπως έχουν πρόβλημα οι θύρες usb γ αυτό και δεν έγινε σωστά η εγκατάσταση αυτών που είχα προσπαθήσει στην αρχή; μήπως να αγωράσω εξωτερικό cd-rom και να προσπαθήσω έτσι;

Δημοσ.

Έκανες σωστά τη διαδικασία για το φλασάκι; Από το bios έχεις επιλογή για να μπουτάρει από usb;

Δημοσ.

Ναι, εχω επιλογή από το bios. Λογικά σωστά έκανα την διαδικασία. Λες να το ξαναδοκιμάσω? Να δοκιμάσω με άλλη έκδοση των windows? στο netbook είχε την το service pack 3 ενώ αυτό που έβαλα είχε το 2.

Δημοσ.

Α δεν ξερω αν παίζει κάτι τέτοιο με Sp2 και sp3.

Το ότι δεν μπουτάρει πάντως να σε πάει στα κλασικά και να μπεις σε recovery console, εμένα με κάνει να πιστεύω ότι κάτι έκανες λάθος.

Δημοσ.

θα ξαναφτιάξω το φλασάκι και αν δεν γίνει κατι θα κάνω την ίδια διαδικασία με εξωτερικό cd-rom(αυριο ομως). αν μπουταρω με linux μπορει να αλλάξει κτ;(σε περίπτωση που δεν έχω τα σωστά windows)

Δημοσ.

οταν πηγαινω να το κανω bootable μου βγάζει αυτές τις επιλογές. έβαλα την πρώτη. λές να δοκιμάσω άλλη; μηπως την recovery π έει στο τελος?

post-216605-0-21239300-1300055688_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...