sevast99 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Στο pc μου έχω εγκατεστημένα win xp sp3 , σε διαφορετικό δίσκο μέσα σε partition ,έκανα εγκατάσταση τα Win 7 ultimate , όλα οκ αλλά, όταν κάνω boot πάει κατευθείαν στα xp χωρίς επιλογή για το άλλο λειτουργικό, ο μόνος τρόπος για να μπαίνω στα 7 είναι να αφήνω μέσα το DVD των 7 , με first boot το dvd drive, πως λύνεται?
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Οταν εκανες εγκατασταση τα 7 στον αλλο δισκο, ειχες αποσυνδεσει τον δισκο των xp απο το συστημα? Αν ναι, κακως. Αν οχι, μεσα απο το bios, απο ποιον απο τους 2 δισκους εχεις ορισει το συστημα να εκκινει?
nikomas50 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δυο λύσεις υπάρχουν: 1. Το free EasyBCD2.0.2 από εδώ: http://neosmart.net/downloads/software/EasyBCD/EasyBCD%202.0.2.exe και 2. To Yamicsoft Windows 7 Manager v2.0.8 με πληρωμή: http://www.yamicsoft.com/ Πηγαίνεις στην καρτέλα Customization/Boot Configuration/Add και επιλέγεις τύπο Λειτουργικού και Δίσκο στον οποίο βρίσκεται ο bootmanager X:\Windows\System32\Winload.exe για τα 7 και C:\ntldr για τα XP. Καθορίζεις με τικ ποιο απ' τα δυο θέλεις να έχει προτεραιότητα και το χρόνο εμφάνισης του μενού επιλογής. Φυσικά δεν απαιτείται αγορά διότι και η trial έκδοση σου κάνει τη δουλειά που ζητάς.
VasKag Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Στο pc μου έχω εγκατεστημένα win xp sp3 , σε διαφορετικό δίσκο μέσα σε partition ,έκανα εγκατάσταση τα Win 7 ultimate , όλα οκ αλλά, όταν κάνω boot πάει κατευθείαν στα xp χωρίς επιλογή για το άλλο λειτουργικό, ο μόνος τρόπος για να μπαίνω στα 7 είναι να αφήνω μέσα το DVD των 7 , με first boot το dvd drive, πως λύνεται? εχω το ιδιο προβλημα με τη διαφορα οτι εμενα παει κατευθειαν στα 7. για να μπω στα xp πρεπει να αποσυνδεσω το δισκο που ειναι τα 7. με το easybcd μπορω να εμφανισω το dual boot menu?
papkosta Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 καλησπέρα και από μένα Έχω εγκαταστημένα τα XP SP3 και σε δεύτερο particion τα win 7.Δουλεύουν άψογα και τα δυο λειτουργικά.Θέλω να κανω dual boot με το OS Selector,το εγκατέστησα στο C όπου είναι τα XP,μου αναγνωρίζει τα XP αλά δεν μου αναγνωρίζει τα 7ρια.Παιδεύομαι 2 εβδομάδες παρακολουθώντας διάφορα site το μονο που κατάφερα είναι να κάνω πάνω απο 30 φορές φορματ. Γνωρίζει κανείς τον τρόπο αυτής της διαδικασίας? ευχαριστώ εκ των προτέρων
TONY GAL Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Βαλε το cd τον windows 7 μεσα φιλε κανε Boot απο cd και οταν ξεκινηση μη πατήσεις εγκατάσταση πατα repair και μετα πήγαινε να φτιάξει το start up των windows και τελος!!!!! πρώτα περνάς το παλιό λειτουργικό windows xp και μετα windows 7 για dual boot φιλε!!!!
VasKag Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 επειδη το δοκιμασα και εγω αυτο και δεν μου δουλεψε, νομιζω δουλευει στην περιπτωση που εχεις εγκαταστησει πρωτα τα 7 και μετα τα xp.
karmen1983 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Βαλε το cd τον windows 7 μεσα φιλε κανε Boot απο cd και οταν ξεκινηση μη πατήσεις εγκατάσταση πατα repair και μετα πήγαινε να φτιάξει το start up των windows και τελος!!!!! πρώτα περνάς το παλιό λειτουργικό windows xp και μετα windows 7 για dual boot φιλε!!!! To ανάποδο δε πιάνει δηλαδή;
VasKag Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 εγω παντως που ειχα xp και περασα αλλου τα 7 δε μου εφτιαξε boot menu
karmen1983 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Η λύση πάντως είναι στο ποστ του Nikomas50 πιο πάνω. Το Easybcd είναι τέλειο προγραμματάκι και κάνεις ότι θες στο boot message χωρίς κινδύνους. Απλά θέλει λίγο προσοχή.
papkosta Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση.Μερικές διευκρινησης επειδή είμαι λίγο άσχετος,μπορεί κανείς να μου περιγράψει για το που θα εγκαταστήσω τα δυο προγράμματα που αναφέρει ο nikomas50 λίγο ποιο πάνω και της ρυθμίσεις βήμα προς βήμα για το καθ'ενα? το WINDOWS 7 MANAGER v2.0.8 εγκατασταση στα win 7 το EasyBCD 2.0.2 που θα το κάνω εγκατάσταση? ευχαριστώ
nikomas50 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 το WINDOWS 7 MANAGER v2.0.8 εγκατασταση στα win 7 το EasyBCD 2.0.2 που θα το κάνω εγκατάσταση? To Yamicsoft Windows 7 Manager v2.1.0 τωρινή έκδοση θα το εγκαταστήσεις στα Windows 7 όπως δείχνει και το όνομά τους. Ξαναδιάβασε το post #3 για το τί πρέπει να επιλέξεις. Πιο αναλυτικά δε γίνεται να το πω. Εκτελείς το Windows 7 Manager από την Έναρξη-Όλα τα προγράμματα-Yamicsoft Windows 7 Manager και πηγαίνεις στην καρτέλα Customization αριστερά Boot Configuration πάνω, Add δεξιά και επιλέγεις τύπο Λειτουργικού και Δίσκο στον οποίο βρίσκεται ο bootmanager X:\Windows\System32\Winload.exe για τα 7 και C:\ntldr για τα XP. Αν χρειαστεί καθορίζεις όπως θέλεις το όνομα του κάθε λειτουργικού και τη σειρά προτεραιότητας καθώς και τη χρονική καθυστέρηση για αυτόματη επιλογή.
papkosta Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 nikomas 50 σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση,έχω δοκιμάσει και της δυο περιπτώσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.