Προς το περιεχόμενο

gigabyte 5870 προβλημα

deadwar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας. θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος τι γινεται με την καρτα μου!

εκανα προσφατα update το bios της f8 και ολα ηταν μια χαρα για περιπου 5 μερες!

ξαφνικα ενα πρωι εκει που ανοιγω τον υπολογιστη τα ανεμηστηρακια της καρτας δουλευουν

στο 80% απο μονα τους και τα ρολογια ειναι μονιμα κολλημενα στα 3d settings (850/1200)

δοκιμασα να ξανακανω flash την καρτα με το F8 αλλα δεν αλλαξε κατι!δεν ειχα κανει save

το παλιο!ξερει κανεις τι φταει;επισης να πω οτι κολλαει παντου αν παω να παιξω!

Δημοσ.

Ποιούς οδηγούς έχεις στην κάρτα?

Δεν κατάλαβα καλά, έχεις flashaρει την κάρτα σου με άλλο bios? ή την μητρική σου?

Δεν νομίζω ότι εννοείς φλασάρισμα της κάρτας γραφικών σου αλλά αν ισχύει αυτό, γιατί δεν αποθήκευσες πρώτα το stock bios της κάρτας σου με το gpu-z σε κάποιο ασφαλές μέρος στον σκληρό πρίν flashaρεις την κάρτα με άλλο bios ή κάποιο modded bios? Είναι το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που κάνουμε πρίν flashάρουμε την κάρτα μας.

Το bios που χρησιμοποίησες είναι κάποιας άλλης εταιρείας ή έφτιαξες εσύ κάποιο modded με το RBE?

Αν έχεις τέτοιο πρόβλημα δώσε ακριβές μοντέλο και υλοποίηση της κάρτας σου μήπως κάποιος συμφορουμίτης έχει την ίδια υλοποίηση και σου στείλει με κάποιο τρόπο το stock της bios.

Oι διάφορες εκδόσεις bios του μοντέλου της μητρικής σου, απο την αρχική μέχρι την τελευταία, υπάρχουν στο site του κατασκευαστή. Μπορείς να κατεβάσεις απο εκεί όποια επιθυμείς. Αν και η τελευταία είναι και η πιο ενημερωμένη. Πάντως bios update δεν κάνουμε αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος και το σύστημα δουλεύει απροβλημάτιστα.

Το θέμα πάντως με τα ανεμιστηράκια που δουλεύουν σχεδόν full και την κάρτα που δεν πέφτει σε 2d ρολόγια ίσως είναι θέμα οδηγών. Δοκίμασε να βάλεις άλλη έκδοση του catalyst και ξαναδοκίμασε.

Δημοσ.

Δεν ξερω εαν θα σε κολλαει να πω εδω αυτο που εχω να πω αλλα μπας και τρεχει τιποτα με το gpuz???γιατι εγω ενω ειμαι desktop και τα ρολογια της καρτας δουλευουν σε 2d δηλαδη ειναι ριγμενα,μολις ανοιξω το gpuz πηγαινουν σε 3d και ανεβαινουν και μετα εαν το κλεισω δεν κατεβαινουν οπως ηταν παρα μονο με restart.φυσικα αυτο εχει και αναλογη αυξηση στο ποσο δουλευοθν οι ανεμιστηρες.

μπας και γινετε κατι τετοιο και σε εσενα και εχεις την εντυπωση οτι φταιει κατι αλλο?

Δημοσ.

Δεν ξερω εαν θα σε κολλαει να πω εδω αυτο που εχω να πω αλλα μπας και τρεχει τιποτα με το gpuz???γιατι εγω ενω ειμαι desktop και τα ρολογια της καρτας δουλευουν σε 2d δηλαδη ειναι ριγμενα,μολις ανοιξω το gpuz πηγαινουν σε 3d και ανεβαινουν και μετα εαν το κλεισω δεν κατεβαινουν οπως ηταν παρα μονο με restart.φυσικα αυτο εχει και αναλογη αυξηση στο ποσο δουλευοθν οι ανεμιστηρες.

μπας και γινετε κατι τετοιο και σε εσενα και εχεις την εντυπωση οτι φταιει κατι αλλο?

Εσυ καποιο αλλο θεμα εχεις,μαλλον με οδηγους γι' αυτο και συμβαινει αυτο που περιγραφεις.Παντως,χωρις afterburner και προγραμματα τετοιου ειδους,να δεις ανεμιστηρα 5870 να χτυπαει 80% οπως περιγραφει ο ts,δεν παιζει ουτε με σφαιρες.Το πολυ να παει 37%.Δοκιμασε με καποια αλλη εκδοση,οδηγων ή gpu-z.

Προς TS:Ξεκαθαρισε πρωτα αυτο που ρωτανε τα παιδια.Την μητρικη ή την 5870 φλασαρες και με ποιο bios.Αν δεν κανω λαθος,το f8 bios που αναφερεις,μαλλον με την μητρικη εχεις παιξει.

Δημοσ.

την καρτα εκανα update αλλα και την μητρικη που ειναι και αυτη gigabyte με το fj.

εχω κανει απειρα format απο το σαββατο μεχρι τωρα που σας γραφω. Ξαναγυρισα την μητρικη στο fi

που ειχα πριν και λειτουργουσαν ολα καλα και θα δω. Παντως για ενα περιεργο τροπο αν παω να παιξω

καποιο παιχνιδι π.χ. το pro 11 δεν κολλαει.αλλα αν παω να τρεξω unigine 2.5 ή 3d mark vantage,τρωει

κολληματα ειτε στις αρχες ειτε στην μεση! Η θερμοκρασια δεν ξεπερναει τους 65 βαθμους... Τι γινεται ρε παιδια;

Σημερα το καινουργιο κουλο ηταν οτι δεν μπορουσα να κανω ουτε εγκατασταση στα windows. Εκει που πηγαινε να

ολοκληρωσει την εγκατασταση εβγαζε σφαλμα και φτου απο την αρχη format!Τωρα καταφερα να γραψω τα windows 7 ultimate

64x εβαλα το bios fi στην μητρικη και στην καρτα αφησα το ιδιο μιας και το προηγουμενο που ειχε f3 δεν μπορω να το

βρω και ουτε το ειχα σωσει. Θα δοκιμασω να παιξω και το bulletstorm για 1 ωριτσα με full γραφικα και αν δεν κολλησει

θα ξανατρεξω το unigine να δω τι θα γινει.

συμβαινουν πολλα τρελα!με 8 gb μνημης που εχω ξαφνικα κολλαει με το που θα μπει στα windows!αν βγαλω τα 2gb

και τα αφησω με 6 μπαινει. Μετα τρεχω το ati tool και το βαζω για artifacts. δεν κολλαει οσο το τρεχει αλλα αν

το σταματησω μετα απο περιπου λιγα δευτερολεπτα κολλαει ολος ο υπολογιστης! Πραγματα που δεν εκανε ποτε! Τι

γινεται ρε παιδια;

και μικρη ανανεωση που ξεχασα να πω. Ειναι φυσιολογικο οταν τρεχει 3d εφαρμογες να κανει η καρτα

σαν να σφυριζει;αν σας εχει τυχει πιστευω θα καταλαβαινετε τι ηχο εννοω,λεπτος... μονο οταν τρεχει 3d

εφαρμογες,εκει δλδ που παιρνει περισσοτερο ρευμα

Δημοσ.

Γι'αυτό που έγραψες περί "σφυρίγματος". Ετσι και σε μένα μολις τρέξει 3Δ εφαρμογή κάνει έναν ήχο "ηλεκτρονικό". Δεν το είχα παρατηρήσει ποτε με τη μαμα ψύκτρα,αλλα μ'αυτή που έχω επειδή είναι ήσυχη το ακούω...

Οπότε φαντάζομαι δεν ειναι κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Γι'αυτό που έγραψες περί "σφυρίγματος". Ετσι και σε μένα μολις τρέξει 3Δ εφαρμογή κάνει έναν ήχο "ηλεκτρονικό". Δεν το είχα παρατηρήσει ποτε με τη μαμα ψύκτρα,αλλα μ'αυτή που έχω επειδή είναι ήσυχη το ακούω...

Οπότε φαντάζομαι δεν ειναι κάποιο πρόβλημα.

Έχει απόλυτο δίκιο ο Σταύρος, πρόκειται προφανώς για το γνωστό cap whine, φαινόμενο που πλήττει πολλές κάρτες γραφικών όταν αυτές βρίσκονται υπό φορτίο. Στο 99% των περιπτώσεων, εκτός του "θορύβου" δε σημαίνει τίποτε/δε συμβαίνει τίποτε άλλο.

Αν το googlάρεται, θα βρείτε τα άπειρα, ειδικά για κάρτες Νvidia, καθώς και σειρά από πατέντες για να απαλλαγεί κάποιος από αυτό.

Δημοσ.

ρε παιδια μολις παρατηρησα θερμοκρασιες.με το gpuz δειχνει οτι τα gpu temp 1-3 να φτανουν μεχρι 120 βαθμους!

με αποτελεσμα να ανεβαινει το gpu temperature 80+ και να βγαζει κατι κοκκινες οθονες και μετα απο λιγο να κολλαει.μηπως

για καποιο λογο δεν παταει καλα η ψυχτρα; γιατι εχει πολυ καλη πανω του και απορω το πως μπορει να μην παταει ετσι ξαφνικα

σωστα! η καρτα ειναι αυτη http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3355&dl=1#ov

Δημοσ.

Στο Gpu-Z βλεπεις τους σένσορες 1-3 στους 120 βαθμούς; αδιανόητο μου φαίνεται.Ακόμη και υπερχρονισμένη ναναι.

Μήπως εβγαλες τη ψύκτρα και δεν την επανατοποθέτησες σωστα;

Δημοσ.

και εμενα μου φαινεται αδιανοητο αλλα αν δν πατουσε καλα η ψυχτρα τοτε δεν θα ψηνοταν και χωρις να κανει τπτ;

οταν δεν τρεχω κατι ειναι στους 30 βαθμους!με το που θα βαλω το ati tool να το τρεξει καθε δευτερολεπτο ανεβαινει

και βαθμο!και με το που θα το τρεξει το gpu temp 3 παει κατευθειαν 100+! μπας και τα επαιξε η καρτα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...