Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ανάγνωσης σε external usb disk

ntsingos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα μια αναζητηση στο forum καθως διαβασα και αρκετα θεματα αλλα λογω του πληθους των θεματων που εχουν ανοιξει σχετικα με προβληματα σε σκληρους δισκους δεν μπορεσα να βρω καποια απαντηση για το προβλημα που αντιμετωπιζω.

Στο δια ταυτα ο εξωτερικος σκληρος που εχω δεν αναγνωριζεται απ τον υπολογιστη μου και συγκεκριμενα σε socket 1156.Ειναι δοκιμασμενος σε αλλους 2 υπολογιστες στο ιδιο socket και υπαρχει το ιδιο προβλημα καθως και σε ενα socket 1366. Ο σκληρος αναγνωριζεται κανονικα σε οποιοδηποτε υπολογιστη με παλαιοτερο socket οπως επισης αναγνωριζεται κανονικα αν το βγαλω απ τη θηκη και το βαλω σαν εσωτερικο.

Το θεματακι πρεπει να ειναι στο οτι για καποιο λογo υπαρχει προβλημα συμβατοτητας με μερικα usb case σκληρων δισκων.Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει συναντησει αντιστοιχο προβλημα και με καποιο fix ή αλλη διαδικασια το χει διορθωσει.

Τελος να σημειωσω οτι εχει γινει update στο τελευταιο bios καθως και windows σε 7 service pack 1

Edit: και στο πλαισιο παντως ενω τους εχει τυχει πολλες φορες αυτο το προβλημα με καινουρια socket δεν εχουν καποια αλλη λυση εκτος του bios update οπως επισης δεν κανουν αλλαγη σκληρου διοτι το προβλημα ειναι στη συμβατοτητα κι οχι στον ιδιο το σκληρο δικσο.

Δημοσ.

:lol:

Εντόπισες ότι είναι το πρόβλημα από την θήκη,μας λες μέχρι και σε ποια socket δεν δουλεύει,αλλά δεν μας λες ποια θήκη είναι αυτή.

Δημοσ.

:lol:

Εντόπισες ότι είναι το πρόβλημα από την θήκη,μας λες μέχρι και σε ποια socket δεν δουλεύει,αλλά δεν μας λες ποια θήκη είναι αυτή.

Δεν ειναι παραλογο να ειναι προβλημα θηκης οταν παιζει κανονικα σε υπολογιστες αλλου socket και το προβλημα το κανει συγκεκριμενα στα καινουρια ?

Οπως και να χει ειναι ο Toshiba 1TB Store E art.

Δημοσ.

Είναι πρόβλημα συμβατότητας,και αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για δύο μεριές,το socket και την θήκη που έχουν πρόβλημα μεταξύ τους.

Δημοσ.

Και τι κανουμε σε αυτες τις περπτωσεις?Υπαρχει λυση χωρις να αλλαξουμε κατι ή παμε σε μια νεα θηκη για εξωτερικο σκληρο οπου θα κοιταξω να εχει και διαφορετικο τροπο συνδεσης εκτος απο usb ωστε να χω το κεφαλι μου ησυχο?

Δημοσ.

Φίλε απο οτι διαβάζω και σε ενα αλλο forum έπεσες στον συγκεκριμένο δίσκο που έχει θέμα συμβατότητας στα win7. Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι σε xp με τα sockets που ανέφερες πάλι δεν τον αναγνωρίζει ?

Μήπως είναι καθαρά θέμα συμβατότητας με τα 7 και οχι με το socket.

Δημοσ.

Φίλε απο οτι διαβάζω και σε ενα αλλο forum έπεσες στον συγκεκριμένο δίσκο που έχει θέμα συμβατότητας στα win7. Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι σε xp με τα sockets που ανέφερες πάλι δεν τον αναγνωρίζει ?

Μήπως είναι καθαρά θέμα συμβατότητας με τα 7 και οχι με το socket.

Οχι φιλε μου δεν καταφερα να βρω καινουριο μηχανημα με αλλα windows.Παντως σε ενα αλλο forum που διαβαζα αντιστοιχο προβλημα σε σκληρο με ασυμβατοτητα στα windows λυθηκε με πιο καινουρια εκδοση. Την ακολουθησα αυτη τη διαδικασια κι αλλαξα version windows μαλιστα αλλαξα μεχρι την τελυταια με τα service pack 1 αλλα το προβλημα παραμενει...

edit: Αν θυμαμαι καλα τον σκληρο πρεπει να τον ειχαν δει κανονικα ενα Laptop με windows 7 κι αλλος ενας desktop socket 775 με windows 7.

Δημοσ.

Βασικά αν μπορέσεις να βρεις ενα μηχάνημα με αλλα windows θα βοήθαγε παρα πολύ να δούμε αν όντως εχει να κάνει με socket η έκδοση των windows.

Δημοσ.

Αν βρω χρονο μετα το απογευμα θα περασω δοκιμαστικα τα xp σε σκληρο που εχω στην ακρη για να τα τεσταρω και στον υπολογιστη μου..Σε περιπτωση που δε βρεθει λυση θηκες σαν κι αυτη ειναι αξιοπιστες?

Δημοσ.

Το δοκιμασα και σε windows xp στο ιδιο pc και παλι τα ιδια...Το προβλημα ηταν καθαρα ασυμβατοτητας θηκης - μητρικης και λειτουργει κανονικα με θηκη icy box.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...