papajo_r Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δεν νομιζω να ταραχτει και πολυ το facebook.Σκοπευει κανεις απο εσας να διαγραψει το προφιλ του στο facebook για το circle?το πολυ πολυ να φτιαξει αλλο ενα account...δεν νομιζω να απειλειται το facebook,και οπως διαβασα καπου συμφωνω μ την αποψη οτι το facebook θα ζει και θα βασιλευει μεχρι να κλεισει ο κυκλος του..κλεινωντας πρεπει να πω πως εχω κουραστει με την τοσο ξεπερασμενη ιδεα των social networks... Εγώ ξέρω πολλά άτομα (ειδικά της ηλικίας 20-26) που έχουν σβήσει τα facebook τους επειδή δημιουργούνταν όλη την ώρα παρεξηγήσεις κτλ. Επίσης κρίνεις με βάση τον εαυτό σου νομίζω δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αναγκες, γνώσεις και ορέξεις... Τέλος μαρεσει η λύση σου (που αν το σκεφτείς είναι φανατική ) δηλαδή τι να κάνουμε τα circles? αφού μπορουμε να κάνουμε 3 ξεχωριστά facebook account και να κάνουμε logoff/log on ξεχωριστά ένα ένα να βλέπουμε τι γίνεται.. η να ανοίξουμε 3 μάρκες διαφορετικών browser ταυτόχρονα για να τα βλέπουμε χωρίς να χρειαστεί log off/on... Πολύ πιο λειτουργικό αυτό από το να τα έχεις όλα σε ένα! τι να πω ? Επίσης τι γίνετε στο παράδειγμα σου αν θέλουμε κάποια circles να ανταλλάσσουν κάποιες πληροφορίες μεταξύ τους? θα κάνουμε κάτι copy από τον τοίχο του account1 και θα γράψουμε στον τοίχο του account2 "στο account1 ο userX είπε : (και paste το κείμενο)" ) Δηλαδή λίγο να βλέπουμε το δασος και όχι το δέντρο...
theTuber Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Εταιρια ειναι που δινει δωρεάν απίστευτα πραγματα. Προσωπικά επειδή δεν έχω να κρύψω κάτι στο ίντερνετ και επειδή η δική μου ζωή δεν σχετίζεται με το ίντερνετ να πω την αληθεια εκανα poop αν καποια εταιρία μαζεύει προσωπικά μου στοιχεία για να μου πλασάρει διαφημίσεις ΑΛΛΑ να μου δίνει τσάμπα e-mail εναν απο τους πιο γρηγορους browser, calendar, google docs, tasks, android κτλ κτλ. Ούτε εγώ έχω να κρύψω κάτι. Είναι αυτή όμως η μόνιμη απάντηση: "δε βαριέσαι, τι έχω να κρύψω" όταν αναφέρεις για privacy στο ίντερνετ! Εγώ προσωπικά δεν γουστάρω όλη αυτή την κατάσταση που θέλει σώνει και καλά να μαζέψει με κάθε τρόπο το ιστορικό περιήγησής κλπ Τόσος κόσμος δεν γουστάρει αυτή την κάτάσταση γι' αυτό έχουμε γεμίσει privacy extensions όπως adblock plus, no script, ghostery κλπ.
viper151 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Ούτε εγώ έχω να κρύψω κάτι. Είναι αυτή όμως η μόνιμη απάντηση: "δε βαριέσαι, τι έχω να κρύψω" όταν αναφέρεις για privacy στο ίντερνετ! Εγώ προσωπικά δεν γουστάρω όλη αυτή την κατάσταση που θέλει σώνει και καλά να μαζέψει με κάθε τρόπο το ιστορικό περιήγησής κλπ Τόσος κόσμος δεν γουστάρει αυτή την κάτάσταση γι' αυτό έχουμε γεμίσει privacy extensions όπως adblock plus, no script, ghostery κλπ. Ναι αλλα αυτό ειναι το business model της και το ξεραμε απο την πρωτη μερα λειτουργίας της Google INC. Δεν κανει κατι παράνομο βασικα και δεν νομιζω οτι μαζεύει λιγότερα στοιχεία απ'ότι ήδη ξέρουν αλλες εταιρίες για σένα και μάλιστα χωρίς την άδεια σου και χωρίς να σου δίνουν κάτι πίσω. Ενα παράδειγμα? http://www.time.com/time/business/article/0,8599,2058114-1,00.html Δες το βίντεο που έφτιαξε ο Joel Stein τι γνωρίζει κάθε μια απο τις εταιρίες data mining γι αυτόν. Ειναι απλά απίστευτο το τι μπορεί να μαζέψει μια εταιρία για σένα free και να τα πουλήσει μετά. Η google τουλάχιστον μαζεύει απο πρώτο χέρι. Αυτό ειναι το τίμημα που πληρώνεις όμως για αυτά που χρησιμοποιείς. Προσωπικά προτιμώ να μην έχω adblock και να ξέρω οτι η google δεν πρόκειται να κλείσει παρα να ξέρω οτι κάποια στιγμή το advertising model θα πέσει επειδη χρησιμοποιω adblock. Στο κάτω κάτω της γραφής εμένα απο την άλλη δεν με νοιάζει τι λέει ένας υπολογιστής για μένα. Γιατί άνθρωπος αυτα τα δεδομένα δεν τα κοιτάει και να τα κοιτάξει δεν θα μπορούσε να τα αναλύσει οπότε άσε τους υπολογιστές της google να κάνουν την δουλειά τους και απλα επέκτεινε την θεωρία του privacy απο εσένα ως την Google Θεώρησε την κομμάτι του εαυτού σου!!! Χεχ. Πλακα κανω φυσικα
papajo_r Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Για αυτό σπάζομαι με τα ελληνικά blogs.. βγάζουν ειδήσεις* μούφες χωρίς να το ψάξουν καθόλου εμείς σαν πανέξυπνοι τους ακούμε και συζητάμε άπειρες ώρες περί "αερολογιματων"... Δεν θα βγάλει η google social network ... και γενικά η είδηση σαν είδηση είναι παλιά γιατί είχε βγει πέρσι το καλοκαίρι και τότε σβήστηκε κιόλας... grrrrrrrrrrrrrrr http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2381902,00.asp Τουλάχιστον οι ειδήσεις που βγαίνουν στο index του insomnia ας φιλτράρονται λιγάκι.. έχω συναντήσει αρκετά out of date πράγματα ακόμη και ψευδη.. θέλω να διαβάζω ειδήσεις (και πιστεύω όλοι μας) από κάποιον που να εμπιστεύομαι για να μην χρειάζεται να ψάχνω αν είναι κάθε φορα που βγαίνει μια είδηση να πρέπει να κάνω ερευνα για το τι πραγματικά συμβαίνει η για το κατά ποσο αλλοιώθηκε η πηγή της είδησης εε τότε είναι δώρων άδωρο πιστεύω! *ειδήσεις τώρα τρόπος του λέγειν.. αναμασημένα πράματα από τα ξένα πρακτορεία κτλ... τουλάχιστον ας υπήρχε μια προσωπική ερευνα ερασιτεχνική εφόσον δεν υπάρχουν οι πόροι για οργανωμένη δημοσιογραφία..!! EDIT: Δηλαδή σκεφτείτε το λίγο τόση ώρα καθίσαμε και ξοδέψαμε ηλεκτρονικό μελάνι για να συζητάμε για το αν η google θέλει να κατακτήσει τον κόσμο η όχι αν το προϊόν της απειλεί το facebook πoια είναι η άποψή μας για την κίνησή αυτή.. και όλα αυτά επειδη κάποιος έκανε post Μία είδηση που δεν ισχύει και έχει διαψευσθεί από περσι!!! δηλαδή τι να πω;; σε λίγο αρχίσουμε να μιλάμε και για τους Ε! Να αρχίσουμε αν είναι να συζητάμε για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει και ο κλώνος του Obama την επερχόμενη εισβολή των Aριανών και τι συνέπειές θα έχει Μία τέτοια εισβολή στην οικονομία του πλανήτη μας.. για τον ερχομό των οποιων αποδείξεις θα ανακοινωθούν αύριο (και βεβαια θα έχουν διαψευστεί και αυτές από πέρσι αλλα εμείς δεν θα το ξέρουμε αν δεν ψάξουμε μονοι μας -- το ίδιο τραγικά είναι και τα 2 δυστυχώς.. )
EyeofOne Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 η google διατηρεί ήδη αυτό. Στην ουσία όποιος έχει google profile συνδέεται με τον κόσμο απο τις επαφές του (που έχουν και αυτοί ενεργοποιημένο το google profile). Ειναι μια απλοϊκή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Οπότε φαντάζομαι το λεγόμενο circles αν ποτέ δημιουργηθεί θα αναβαθμίζει την λειτουργία της τρέχουσας πλατφόρμας. Καλό ή κακό μένει να το δούμε. Προσωπικά αδιάφορο το βρίσκω (όπως και τα λοιπά "κοινωνικά δίκτυα").
papajo_r Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Φιλε μου μου φαίνεται όμως ότι δεν κατάλαβες πως google cirlces είναι τόσο πραγματικό όσο ο άγιος βασίλης! Στο link που έδωσα το pcmagazine της αμερικής έψαξε την υπόθεση. Πόρισμα ? Ότι όλα αυτό ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι από ένα tweet (το οποιο εκείνο τον καιρό σβήστηκε) και αναμασήθηκε από το rww γνωστη σελίδα και για άλλες μούφες σε ερώτηση σήμερα από στέλεχος της google για το google circles η απάντηση ήταν ότι δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό.. "I didn't know what [the story-η μούφα δηλαδη] was talking about." He reiterated what Google execs have said several times - Google will incorporate social aspects into its products, but the company has ΝΟ plans for a formal social network. οποτε τζάμπα το συζητάμε...
theTuber Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 @viper151: Δεν είναι απλά το business model ths google. Υπάρχει και η πολιτική απορρήτου βάσει της οποίας η συλλογή δεδομένων γίνεται νόμιμη και την αποδέχεσαι όταν χρησιμοποιείς υπηρεσίες της. Το θέμα δεν είναι τι ξέρουν πολλές διαφορετικές εταιρείες χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους. Το θέμα είναι να μην ξέρει και μαζεύει τα πάντα μία εταιρεία και αυτό πιστεύω είναι που κάνει τον κόσμο να δυσανασχετεί με την google. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν κλείσει ή όχι η google... ουδείς αναντικατάστατος. Το δικό μου adblock δεν πρόκειται να προκαλέσει τίποτα στο διαφημιστικό μοντέλο του ιντερνετ καθώς η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει καν τι είναι το adblock όπως κι εγώ πριν κάνα χρόνο. Το μόνο που κάνει είναι να εμποδίζει την συγκέντρωση πληροφοριών και την ενοχλητική διαφήμιση όπως και να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων αφού δεν κατεβαίνουν διαφημίσεις/σκριπτάκια. Βέβαια η βάση της συζήτησης δεν υπάρχει πλέον καθώς δεν υφίσταται τελικά το κοινωνικό δίκτυο της google... Απλά κουβέντα να γίνεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα