Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνεται μια μάχη.

Ποια εταιρία θα κάνει πιο δικο της το Ίντερνετ.

Σε 5-10 λίγα χρόνια δεν θα λέμε "Θέλω να. Μπω Ίντερνετ " θα λέμε Θέλω να μπω " Facebook" η οτι άλλο το αντικαταστήσει.

Ολα τα κάστρα μπορούν να πέσουν .

Όπως και η nvidia έφαγε τις 3dfx,

Οπως το iPhone τη nokia, όπως το FIFA το pro , όπως το Facebook το myspace.

Το Facebook έχει κενά.

Φανταστείτε ένα Facebook με gmail με blog και ένα instant messenger & ένα chat της προκοπής με search engine της google και το YouTube ήδη δικο της.

Σίγουρα έχει πολλές προοπτικές το όλο project!

Ειδικά αν μπει και σαν εφαρμογή, για απεριόριστες ταχύτητες και όλες τις εφαρμογες. Να τρεχεις τα παιχνίδια όχι online αλλα σαν extensions του chrome η πχ του circle app

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ένα ισχυρό κίνητρο είναι τα google adds (που έχει βάλει προ καιρού στο youtube και μας σπάνε τα νεύρα - από την άλλη βγάζουν φράγκο με το τσουβάλι)

Οποτε αν δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα "περνάει από μέσα της" το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών internet (είτε για να δούνε video είτε για να κάνουν chat είτε για να ψάξουν κάτι)

Αυτομάτως όλο αυτό το traffic μεταφράζεται σε τεραστια ποσα $$$ γιατι ειναι σαν ενα γιγάντιο γκαλοπ θα ξέρει ηλικίες ενδιαφέροντα κτλ κτλ και θα πετάει στοχευμένα διαφημίσεις στον κάθε χρηστη ξεχωριστά όλη την ημερα είτε αυτός βλέπει video είτε κάνει chat είτε ενημερώνει το προφίλ του κτλ κτλ

Το καλο με την google (πράγμα που δεν θα έκανε καμια ελληνική εταιρία) είναι ότι δεν επιβάλλεται με το έτσι θέλω!

Δημιουργεί ελκυστικά προγράμματα και concept (ένας έλληνας θα έκανε απλά ένα facebook clone και μετά θα αναρωτιόταν τι πάει στραβά! )

τώρα δηλαδή δεν πάει να πάρει την αγορά με την ιδέα "είμαι google προτίμησε εμενα" αλλα λανσάρει ένα τελείως καινούργιο σύστημα (και σωτήριο κατά την άποψη μου) στο social networking!

Δημοσ.

Η google έχει ξεφύγει πολύ από το να γίνει απλά μια 2η microsoft, θέλει να καταφέρει ώστε τα πάντα στο ιντερνετ να γίνονται μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει. Παρέχει την ουσιαστικά μοναδική μηχανή αναζήτησης (οι υπόλοιπες έχουν ποσοστά χρήσης που κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους :P ), έχει το youtube(κι εδώ οι ανταγωνιστές απλά ανύπαρκτοι), το gmail με τρομερή διάδοση, όλα τα blogs, τον chrome με ποσοστό που ανεβαίνει κατακόρυφα με επιθετική διαφήμιση σε όλες αυτές τις υπηρεσίες που παρέχει, έβγαλε cloud λειτουργικό το οποίο μεν είναι σε πρώιμο στάδιο αλλά μπήκε και σε αυτό τον τομέα και τώρα μπορεί να βγάλει και κοινωνικό δίκτυο στο οποίο καταχωρείς αναλυτικότατα τα πάντα και μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε facebook,twitter,msn,skype κλπ

Οι υπηρεσίες της είναι πρωτοποριακές και αξιόλογες, προσφέρει και εξελίσσεται και αυτή και όλο το ίντερνετ χάρη σε αυτή. Αλλά...Παρατηρείτε κι εσείς πιστεύω έναν συγκεντρωτισμό:P Γιγαντώνεται απίστευτα και η ίδια και η βάση δεδομένων με πληροφορίες που μαζεύει συνεχώς από παντού :ph34r:

Δημοσ.

Και πολύ άργησε...

Εγώ πάντως, οτιδήποτε έχει σχέση με τη Google, πήρε δρόμο απ΄τον υπολογιστή μου. Δε χρησιμοποιώ τίποτε.

Δημοσ.

όλα αρνητικά τα βρίσκετε...... Ακόμα δεν το έχετε δει και πάλι τα ίδια....... Σχέδια και θεωρίες για έλεγχο του Internet, της ζωής μας κτλπ. Ο άλλος έβγαλε ότι έχει σχέση με Google, επειδή η google είναι ¨κακή¨. Δηλαδή το facebook, το dropbox, η canonical (ubuntu), το msn και πολλά άλλα τι είναι; Η μήπως φίλε μου δεν χρησιμοποιείς και αυτά; Αναζήτηση πως κάνεις αν όχι με το google (που εκεί είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και όχι στις άλλες εφαρμογές της Google); Με το Bing ή το yahoo που είναι αθώα? Δεν πιστεύω βέβαια να έχεις κάποιο android κινητό. Ούτε και apple βέβαια..... Α μάλλον ούτε και Νοκια για να μην πω για siemens..................

Σταματήστε να βλέπετε εχθρούς παντού. Αντί να δαιμονοποιούμε εφαρμογές και εταιρείες καλύτερα να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των χρηστών ώστε να αποφεύγουν τους κινδύνους... Αυτός που χρησιμοποιεί τον iron αντί τον chrome για λόγους Privacy (όπως του είπαν) και μετά ανεβάζει όλη του την ζωή στο facebook μάλλον κάτι κάνει λάθος.

Σαφέστατα και υπάρχουν άσχημες πρακτικές από εταιρείες και σε αυτές τις περιπτώσεις η σωστή αντίδραση των χρηστών φέρνει αποτελέσματα. Απαιτείται όμως σωστός έλεγχος και όχι εικασίες και φοβίες.

Δημοσ.

Σαφέστατα και υπάρχουν άσχημες πρακτικές από εταιρείες και σε αυτές τις περιπτώσεις η σωστή αντίδραση των χρηστών φέρνει αποτελέσματα. Απαιτείται όμως σωστός έλεγχος και όχι εικασίες και φοβίες.

Σε αυτό αναφέρομαι κι εγώ. Ότι όταν μια εταιρεία γιγαντώνεται τόσο είναι δύσκολο να αποφύγεις άσχημες πρακτικές της (Ήδη μία είναι, επειδή ανέφερες chrome και privacy, το ότι στέλνει στην google όλο το ιστορικό περιήγησης από προεπιλογή αν χρησιμοποιείς chrome, χωρίς να ξέρει κάποιος χρήστης που δεν το έχει ψάξει ότι πρέπει να απενεργοποιήσεις αυτή την επιλογή από τις ρυθμίσεις για να σταματήσει αυτό). Δεν είναι φοβίες, είναι όμως εικασίες γιατί τόσα έχουμε δει και πρέπει να ψάχνουμε για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Δημοσ.

EyeofOne, απ΄την άλλη πάλι, σας έχουν κάνει να πιστεύετε πως όποιος πιστεύει σε σενάρια είναι περιθωριοποιημένο άτομο... Απαγορεύεται να πιστεύεις σε οποιαδήποτε «συνωμοσιολογία», έτσι; Είστε οι πονηροί, οι έξυπνοι και εμείς οι αγράμματοι, οπισθοδρομικοί και ταλαίπωροι... Το σκοπό τους τον πέτυχαν. Ο κόσμος να μην ακούει και να μη πιστεύει τίποτε «περίεργο» αλλά όποιος κάνει το λάθος, στο περιθώριο αμέσως...

Όσον αφορά τη Google άλλωστε, δε πρόκειται για συνωμοσία... Είναι μια τεράστια εταιρεία η οποία επεκτείνεται τρομερά επικίνδυνα... Άλλωστε η Ευρώπη ήδη έχει πάρει κάποια λιγοστά μέτρα κατά αυτής της εταιρείας. Δε μπορεί προς το παρόν παραπάνω διότι είναι και τα συμφέροντα στη μέση. Όλα αρχίζουν αρμονικά και ήρεμα... Πρέπει να πεισθούν όλοι πως πρόκειται για καλή εταιρεία. Βλέπουμε πως διαφημίζει την υπέροχη εργασία των εργαζομένων της... Μακάρι, λες, να δούλευες κι εσύ σ΄αυτή τη καλή εταιρεία... Παρέχει δωρεάν διάφορα καλούδια επίσης... ΔΩΡΕΑΝ... Αλήθεια, πιστεύει κανείς πως υπάρχει κάτι το «δωρέαν»;

Σε λίγο θ΄αρχίσει ν΄αγοράζει και ν΄αντικαθιστά πραγματικές κοινωνικές υπηρεσίες απ΄τα αποτυχημένα κράτη και ο πολίτης θα βασίζεται σε ιδιώτη. Εν πάση περιπτώσει. Μη μ΄ακούς, εγώ ομολογουμένως λέω ασυναρτησίες. Το 97% στην Ελλάδα χρησιμοποιεί Google. Αυτό φυσικά οφείλεται στ΄ότι είναι με διαφορά η καλύτερη, αλλά όσο να΄ναι είναι μονοπώλιο.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά... Εγώ απλά δεν την χρησιμοποιώ πλέον. Τίποτε παραπάνω προς το παρόν. Και κανείς δεν είπε πριν δει τη νέα φημολογούμενη υπηρεσία πως δε θα είναι καλή... Ίσα-ίσα, σίγουρη επιτυχία σχεδόν μυρίζει. Και πολύ καλή θα είναι.

Βάλε και τον Chrome και εις γνώσιν σου, στέλνε κάθε βήμα σου. Συμβάλλεις στο να γίνει καλύτερος ο φυλλομετρητής ο οποίος φτιάχτηκε με το σκεπτικό πως ο χρήστης είναι άσχετο ζωάκι. Μη ικανός να μάθει τίποτε. Φτιάχνουμε τον πιο απλοικό φυλλομετρητή και καταστρέφουμε τα όποια στάνταρτ διότι είμαι η Google και μπορώ.

Και από «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» η καλύτερη εταιρεία... Απόλυτος σεβασμός στον άνθρωπο.

Δημοσ.

Αν είναι να ελέγχει κατι το Ίντερνετ μου και το pc μου αυτο το κάτι θα θέλα να λέγεται google..χαρ χαρ χαρ!

Long Live Google :-P

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δεν νομιζω να ταραχτει και πολυ το facebook.Σκοπευει κανεις απο εσας να διαγραψει το προφιλ του στο facebook για το circle?το πολυ πολυ να φτιαξει αλλο ενα account...δεν νομιζω να απειλειται το facebook,και οπως διαβασα καπου συμφωνω μ την αποψη οτι το facebook θα ζει και θα βασιλευει μεχρι να κλεισει ο κυκλος του..κλεινωντας πρεπει να πω πως εχω κουραστει με την τοσο ξεπερασμενη ιδεα των social networks...

Δημοσ.

Εκτός αν υπάρχει κάποιος που... βάζει από την τσέπη του τα λεφτά που επενδύει η Google στο circles, δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε με το να μας δωθεί μια ακόμα επιλογή, άσχετα με το αν θα βγει επιτυχημένη ή όχι.

Δημοσ.

όλα αρνητικά τα βρίσκετε...... Ακόμα δεν το έχετε δει και πάλι τα ίδια....... Σχέδια και θεωρίες για έλεγχο του Internet, της ζωής μας κτλπ. Ο άλλος έβγαλε ότι έχει σχέση με Google, επειδή η google είναι ¨κακή¨. Δηλαδή το facebook, το dropbox, η canonical (ubuntu), το msn και πολλά άλλα τι είναι; Η μήπως φίλε μου δεν χρησιμοποιείς και αυτά; Αναζήτηση πως κάνεις αν όχι με το google (που εκεί είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και όχι στις άλλες εφαρμογές της Google); Με το Bing ή το yahoo που είναι αθώα? Δεν πιστεύω βέβαια να έχεις κάποιο android κινητό. Ούτε και apple βέβαια..... Α μάλλον ούτε και Νοκια για να μην πω για siemens..................

Σταματήστε να βλέπετε εχθρούς παντού. Αντί να δαιμονοποιούμε εφαρμογές και εταιρείες καλύτερα να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των χρηστών ώστε να αποφεύγουν τους κινδύνους... Αυτός που χρησιμοποιεί τον iron αντί τον chrome για λόγους Privacy (όπως του είπαν) και μετά ανεβάζει όλη του την ζωή στο facebook μάλλον κάτι κάνει λάθος.

στην αρχαια Αθηνα οταν καποιος αποκτουσε υπερβολικη δυναμη τον εξοστρακιζαν ανεξαρτητα του τι ειχε προσφερει στην πολη και ποιος ηταν

με αυτο τον τροπο προστατευαν την δημοκρατια και τους πολιτες

απλα το αναφερω ως τροφη για σκεψη

Δημοσ.

στην αρχαια Αθηνα οταν καποιος αποκτουσε υπερβολικη δυναμη τον εξοστρακιζαν ανεξαρτητα του τι ειχε προσφερει στην πολη και ποιος ηταν

με αυτο τον τροπο προστατευαν την δημοκρατια και τους πολιτες

απλα το αναφερω ως τροφη για σκεψη

Στην αρχαια αθήνα αυτος που αποκτουσε δυναμη εξαρτώνταν απο την διαφημιση? Να θεωρείτε τον κόσμο τυχερό που κάποιος σκέφτηκε αντί να δίνει χρήματα για να μπαίνει σε ιστοσελίδες να προσφέρει διαφημίσεις και να τα παίρνει απο αλλες εταιρίες instead of μεροκαματιάρηδες. Ο ιδιος ο Tom Bernes ειχε πει οτι κανονικά τις ιστοσελίδες θα έπρεπε να τις πληρώνουμε ΑΛΛΑ το ίντερνετ να διατίθεται δωρεάν γιατί δεν το εφτιαξε για να το πουλήσουν κάποιοι αλλοι.

Δεν ειναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός η google. Δεν θέλει να προσφέρει έργο. Χρήματα θέλει να βγάλει. Ολοι σας που την κατακρίνεται πηγαίνετε κάθε κυριακή στην εκκλησιά εδω μεσά?

Τα περνετε ολα πολυ περιεργα.

Εταιρια ειναι που δινει δωρεάν απίστευτα πραγματα. Προσωπικά επειδή δεν έχω να κρύψω κάτι στο ίντερνετ και επειδή η δική μου ζωή δεν σχετίζεται με το ίντερνετ να πω την αληθεια εκανα poop αν καποια εταιρία μαζεύει προσωπικά μου στοιχεία για να μου πλασάρει διαφημίσεις ΑΛΛΑ να μου δίνει τσάμπα e-mail εναν απο τους πιο γρηγορους browser, calendar, google docs, tasks, android κτλ κτλ.

Αν δεν ηταν υπηρχε ο γοογλης τωρα ισως να μην υπηρχε καν copy paste σε iphone και ανταγωνισμος στις μηχανες αναζητησης και για να βρω πληροφοριες που τώρα θεωρώ δεδομένες θα έπρεπε να ψάχνω 5 λεπτά αντι για 1 δευτερόλεπτο.

Στο κάτω κάτω της γραφής όλα έχουν το τίμημά τους. Αλλα αν τις πληρώνατε αυτές τις υπηρεσίες πάλί θα τις κατακρίνατε.

Αν δεν θέλετε μην τα χρησιμοποιείται και μην τα σχολιάζεται προσπαθώντας να απωθήσετε χρήστες απο τις υπηρεσίες για κάποια πράγματα που εσείς θεωρείται άσχημα. Ναι κ γω το iphone το θεωρώ ενα πανάκριβο piece of ..... ΑΛΛΑ δεν παύει αυτή τη στιγμή να έχει το πιο απλό user friendly λειτουργικό και εναν σχεδιασμό που ελκύει αυτούς που δεν νοιάζονται για τις χρήσεις του και είναι το μοναδικό που τα προσφέρει αυτά.

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω ούτε την Microsoft ουτε την google. Και δεν είμαι αφελής να πιστεύω οτι υπάρχει κάποια εταιρεία που ότι κάνει είναι για το "καλό μας". Από εκεί και πέρα στην πληροφορική δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα μονοπώλια. Αν δεν μας αρέσει μια εφαρμογή (ακόμα και λειτουργικό σύστημα) έχουμε αρκετές επιλογές. Μια βόλτα απο ΕΛ/ΛΑΚ θα μας οδηγήσει σε πολλές εναλλακτικές.

Να θυμίσω πριν λίγα χρόνια πόσο τα χώναμε στη mIcrosoft (και δικαιολογημένα) και πόσο εκθειάζαμε το ubuntu. Ε λοιπόν τώρα στα μουλωχτά το ubuntu έχει μετατραπεί σε απίστευτο "νταβατζή" κάνοντας πράγματα (π.χ η ιστορία με το banshee) που θυμίζουν τα χειρότερα των MS και apple.

Αρα λοιπόν αντί να στοχοποιούμε συγκεκριμένες μόνο εταιρείες καλύτερο είναι να εκπαιδευτούμε στην φιλοσοφία οτι οτιδήποτε απο όπου και αν προέρχεται θέλει προσεκτικό έλεγχο.......και όχι εικασίες και αφορισμούς πριν καν το δούμε...

Ναι αν είναι σαν το facebook με τις απαράδεκτες πρακτικές περί ιδιωτικότητας και απορρήτου τότε να τα χώσουμε.

Αλλά δεν μπορώ να ακούω πλέον για κατάρες και έλεγχο της ζωής μας επειδή και μόνο η Goggle σκέφτεται να δημιουργήσει πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...