Προς το περιεχόμενο

Οδηγός συναρμολόγησης υπολογιστή

rafail1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας μόλις αγοράσα το NZXT H500 και πήρα 3 120mm fans με 14db noise στα 1200rpm και 64cfm, αν αντικαταστήσω τα 2 stock 1200mm fans με 31db noise 1200rpm και 63 cfm με αυτά που πήρα θα είναι πιο αθόρυβο το κουτί ή θα ανέβει η θερμοκρασία και δεν θα αξίζει, επίσης να τοποθετήσω ένα μπροστά και σε ποια από τις 3 θέσεις που έχει για να μη χαλάσω το airflow και να καλυτερέψουν οι θερμοκρασίες

Επεξ/σία από vorted
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 575
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@vorted Η Τ έστω και λίγο θα πέσει ή απλά δεν θα αλλάξει, αφού έχουν μεγαλύτερο cfm τα καινούργια. Ποια είναι;

Τα specs αυτών που πήρα
https://www.aabcooling.com/product-eng-48-AAB-Cooling-Super-Silent-Fan-12.html
Τα specs του των fans του κουτιού
https://www.nzxt.com/products/aer-f

Δεν ξέρω και αν ισχύουν αλλά καλοί φαίνονται

Επεξ/σία από vorted

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vorted Δεν είναι 64 cfm είναι 64m³/h που μεταφράζεται σε 38 περίπου cfm. Γι'αυτό ρώτησα ποια είναι γιατί μου έκανε εντύπωση το τόσο υψηλό cfm σε επίπεδο Noctua αλλά με λιγότερο θόρυβο..

Αυτά είναι τα καλύτερα 12αρια για airflow https://www.skroutz.gr/s/3375761/Noctua-NF-S12A-PWM.html?from=account_favorites#specs

Τα silent wings 3 της Be quiet είναι λίγο πιο αθόρυβα αλλά έχουν λιγότερο cfm. Όχι ότι τα 18 db της Noctua ακούγονται φυσικά.

Και επίσης το κουτί δεν φοράει αυτά που έβαλες παραπάνω αλλά μια case version με 50 cfm. Το ίδιο κουτί έχω..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@vorted Δεν είναι 64 cfm είναι 64m³/h που μεταφράζεται σε 38 περίπου cfm. Γι'αυτό ρώτησα ποια είναι γιατί μου έκανε εντύπωση το τόσο υψηλό cfm σε επίπεδο Noctua αλλά με λιγότερο θόρυβο..

Αυτά είναι τα καλύτερα 12αρια για airflow https://www.skroutz.gr/s/3375761/Noctua-NF-S12A-PWM.html?from=account_favorites#specs

Τα silent wings 3 της Be quiet είναι λίγο πιο αθόρυβα αλλά έχουν λιγότερο cfm. Όχι ότι τα 18 db της Noctua ακούγονται φυσικά.

Και επίσης το κουτί δεν φοράει αυτά που έβαλες παραπάνω αλλά μια case version με 50 cfm. Το ίδιο κουτί έχω..

Δηλαδή δεν αξίζει η αλλαγή γιατί τα έχω ήδη αγοράσει  και μπροστά να βάλω λες

Επεξ/σία από vorted

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vorted Εγώ μπροστά έχω δύο 14αρια της Arctic τα οποία θα αλλαχτούν σε Noctua. Αφού τα αγόρασες δοκίμασε τα. Αφού είναι αθόρυβα θα μπορείς να ανεβάσεις τα rpm και παίζει να έχεις το ίδιο airflow με τώρα αλλά με λιγότερο θόρυβο. Γιατί τις μαπες που έρχονται μαζί με το κουτί αν τις βάλεις πάνω από 60% είσαι για ωριλα μετά από 2-3 μέρες..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

• 1 μήνα μετά...

Καλημέρα στο φόρουμ...Την βοηθεια σας παρακαλω!!
Συναρμολόγησα χθες ενα pc Β450m με ryzen 5 2600  ..Το θέμα μου είναι οτι οι δίκσοι υπήρχαν απο πριν οποτε απλα κούμπωσα νεα motherboard+cpu +ram...
Με το bootable usb των windows ξεκιναει να κάνει εγκατάσταση στον ssd (ο μόνος που βλέπει, hdd kai M.2 δεν τους βλέπει καν)
αλλα μου βγάζει μπλε οθόνη.
Τι προτείνετε? μήπως πρεπει να κατεβάσω κανα bios σε usb γιa flash?

Στις 16/10/2019 στις 9:00 ΠΜ, NotebookFreak είπε

Καλημέρα στο φόρουμ...Την βοηθεια σας παρακαλω!!
Συναρμολόγησα χθες ενα pc Β450m με ryzen 5 2600  ..Το θέμα μου είναι οτι οι δίκσοι υπήρχαν απο πριν οποτε απλα κούμπωσα νεα motherboard+cpu +ram...
Με το bootable usb των windows ξεκιναει να κάνει εγκατάσταση στον ssd (ο μόνος που βλέπει, hdd kai M.2 δεν τους βλέπει καν)
αλλα μου βγάζει μπλε οθόνη.
Τι προτείνετε? μήπως πρεπει να κατεβάσω κανα bios σε usb γιa flash?

Άσε επάνω μόνο τον δισκο που θες να περάσεις το λειτουργικό. Επίσης μπες στο bios και βάλε στο boot πρώτη επιλογή το USB. 

Αφού κανεις την εγκατάσταση μετά πρόσθεσε τους υπόλοιπους δίσκους.

Επίσης ξαναβάλε στο bios στο boot σαν πρώτη επιλογή τον δίσκο που έχεις το λειτουργικό.

1 ώρα πριν, radiohead είπε

Άσε επάνω μόνο τον δισκο που θες να περάσεις το λειτουργικό. Επίσης μπες στο bios και βάλε στο boot πρώτη επιλογή το USB. 

Αφού κανεις την εγκατάσταση μετά πρόσθεσε τους υπόλοιπους δίσκους.

Επίσης ξαναβάλε στο bios στο boot σαν πρώτη επιλογή τον δίσκο που έχεις το λειτουργικό.

Eυχαριστώ φίλε..Τα καταφερα χθες.ολα καλα απλά τον έναν hdd δεν μου τον αναγνωρίζει καθόλου..ουτε στο bios.Λες να με άφησε? σατα 1 και 2 εχω συνδέσει +ενας M./2

4 λεπτά πριν, radiohead είπε

Δε νομίζω να σε άφησε. Στη διαχείριση δίσκων ούτε εκεί τον βλέπεις;

https://www.lifewire.com/how-to-open-disk-management-2626080

Μου εμφανίζει τον Μ.2, τον ssd, και disk 1 parttition 2. disk 2 partiton 5  και recovery.(δεν ξέρω τι είναι αυτα)

Άνοιξε θέμα στους δίσκους να σε βοηθήσουν με κανενα recuva γιατί ούτε εδώ φαινεται να τον βλέπει. Τα partitions λογικά θα τα σβήσεις. 

10 ώρες πριν, NotebookFreak είπε

100 800 και 400 mb ...

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Παιδιά μια γρήγορη ερώτηση. χτίζω το νέο pc και ο amd 3800x έχει δύο καλωδιάκια. το ένα λέει usb και το άλλο led. πρέπει να μπούνε και τα δύο ή μόνο το ένα από τα δύο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...