Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση υπολογιστη

Stavrakas13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω το μηχανημα της υπογραφης μου και ηθελα εδω και καποιο καιρο να κανω μια αναβαθμιση

Δηλαδη:

Μεταβαση σε sandy bridge cpu με την αντιστοιχη μητρικη η οποια να επιτρεπει και crossfire

Και κατεληξα(μετα και το review του insomnia)σ'αυτην http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P67A-GD65-s1155-P67-DDR3-P67A-GD65.htm

Βλεπω οτι εχει 2x pci x16 και οτι το ενα ειναι x8 για crossfire

Πως μεταφραζεται αυτο σε ορους αποδοσης?? μου κοβει απο την δυναμη του crossfire??

Cpu ειμαι μεταξυ 2500K και 2600K αν και πιστευω οτι ο 2500 θα τα παει ικανοποιητικα καλα

Δημοσ.

Με συγχωρείς άμα γίνομαι σπαστικός, αλλά πού δε σε καλύπτει το υπάρχον σύστημά σου;

Σ' ενδιαφέρει μόνο το gaming ή και άλλες δουλειές;

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι,απλά το μέγιστο που υπάρχει σε pci είναι το χ16 για ολόκληρο τον δίαυλο,τώρα αν σε αυτόν τον δίαυλο πας να βάλεις δύο κάρτες δεν μπορούν να δουλέψουν και οι δύο ταυτόχρονα στην μέγιστη ταχύτητα του διαύλου.Πρέπει δηλαδή να μοιραστεί η ταχύτητα του διαύλου οπότε η κάθε κάρτα παίρνει το μισό δηλαδή PCIx8.

Δημοσ.

Με συγχωρείς άμα γίνομαι σπαστικός, αλλά πού δε σε καλύπτει το υπάρχον σύστημά σου;

Σ' ενδιαφέρει μόνο το gaming ή και άλλες δουλειές;

Με καλυπτει η αληθεια ειναι αλλα δεν το σκεφτηκα ετσι

Τα κομματια που εχω τωρα θα πανε σε φιλο μιας και δεν ψαχνει κατι το high end

και μιας που θα του δωσω ενα μεγαλο μερος του pc ειπα να βαλω λιγα απτα καινουρια

Δεν είναι ακριβώς έτσι,απλά το μέγιστο που υπάρχει σε pci είναι το χ16 για ολόκληρο τον δίαυλο,τώρα αν σε αυτόν τον δίαυλο πας να βάλεις δύο κάρτες δεν μπορούν να δουλέψουν και οι δύο ταυτόχρονα στην μέγιστη ταχύτητα του διαύλου.Πρέπει δηλαδή να μοιραστεί η ταχύτητα του διαύλου οπότε η κάθε κάρτα παίρνει το μισό δηλαδή PCIx8.

Οκ το καταλαβα αυτο,σε αποδοση τι χανω?? για να ξερω μην κανω τσαμπα cf σε τετοια μητρικη

Δημοσ.

μπερδεφτηκατε για 6990 μιλαω

Eμείς δεν μπερδευτήκαμε. Εσύ δεν διευκρίνησες. Στο σύστημα της υπογραφής σου που μας είπες έχεις την 5870.

Και σε ξαναρωτάω: 6990 σε CF? Που δεν σε καλύπτει η κάρτα που έχεις τώρα?

Δημοσ.

Δεν ειναι οτι δεν με καλυπτει απλα τυχαινει να μπορω να εχω μια εξτρα 5870 σε κανα διμηνο

ναι εννοουσα καποια κομματια πλην της καρτας

Δημοσ.

Πως μεταφραζεται αυτο σε ορους αποδοσης?? μου κοβει απο την δυναμη του crossfire??

Γενικά απ’ όσο γνωρίζω, μέχρι και την ανάλυση 1920Χ1080 ακόμη και με την προηγούμενη πλατφόρμα (1156 ) με 2 5870 σε CF υπάρχει πολύ μικρή διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ 2@Χ16 και 2@Χ8.

Ρίξε μια ματιά και στο συγκριτικό του anand

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...