Προς το περιεχόμενο

αναβαθμιση

skiner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας!!! σκεφτηκα να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου αλλα δν ειμαι σιγουρος τι ακριβως να κανω και εχω διαφορα προβληματα μπορω να πω και σχετικα με το pc!! το συστημα μ αποτελειται απο intel core 2quad q6600 2.4ghz ram:2gb kingston hyperX 800mhz and 1 gb απο μαμα π δν θυμαμαι καν τι μαρκα ειναι!! προσφατα αλλαξα την καρτα γραφικων μου απο 8600gt σε ati 4850 1gb προσφορα απο multirama π εβγαλαβ, τροφοδοτικο adj 600w οθονη viewsonic 19' η οποια μ βγαζει προβληματα οταν μπαινω σε παιχνιδι η ακυρες στιγμες μαυριζει η οθονη η οταν ανοιγω το pc και πρεπει να βγαζω βαζω καλωδια απο πισω μεχρι να νιωσει και να μ βγαλει στην οθονη επιφανεια εργασιας η το παιχνιδι.επισης σκληρο 140gb μονο και μητρικη gigabyte 946gmx-s2!! εχω και ψυκτρα megahalems αλλα το κουτι π εχω δν βολευει για να την βαλω!! θερμοκρασιες πυρηνα ειναι 45 με 60 και σε παιχνιδια με τα 2 μουφα ανεμιστηρακια π εχω και καρτα γραφικων 48 βαθμους! το pc αρκετες φορες κολαει νομιζω λογω σκληρου!! περιμενω προτασεις αλλα και συμβουλες περισσοτερο για την οθονη π κανει τα δικα της κολπα!επισης εγγυηση τελιωσε εδω και 6 μηνες!!για ολα!!επισης η καρτα γραφικων μ εγραφε υποστηριζει pci-express 2.0 ενω αμα θυμαμαι καλα η μητρικη μ ειναι 1.6 και στο speedfan δεν μ βγαζει θερμοκρασια καρτας γραφικων ενω στο hwmonitor το βγαζει!!

Δημοσ.

δεν εχω μια αυτη την στιγμη να δοκιμασω οταν ανοιγω τον υπολογιστη η οθονη παραμενει μαυρη το λαμπακι ειναι πρασινο η τιποτα απολυτως και αναβοσβηνει οποτε θελει και πρεπει να κουναω καλωδια της οθονης απο πισω και ρευμα και της καρτας μεχρι να νιωσει και εμφανισει επιφανεια εργασειας!! και σαν 2ο προβλημα μερικες φορες τυχαινει σε παιχνιδι να κολαει για λιγο η σε βιντεο youtube και επανερχετε κανονικα μετα! αυτο λογικα λογω σκληρου δισκου ειναι!!

Δημοσ.

εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα και με την παλια καρτα γραφικων και εχω δοκιμασει και με τα καλωδια ειναι στην σωστη θεση το θεμα ειναι οτι καμια φορα οταν βγαζω το καλωδιο της καρτας γραφικων απο την οθονη αργει η δν γινετε καν πορτοκαλι το λαμπακι της οθονης!! μηπως τα εφτυσε το καλωδιο ρευματος για την οθονη και για αυτο κανει ετσι!! σκεφτομουνα να παρω καινουργια!!

Δημοσ.

δεν εχω μαζι μ αλλη οθονη να δοκιμασω και σημερα θα παω να παρω ενα καλωδιο ρευματος για την οθονη μηπως φταιει αυτο!!

Δημοσ.

Φίλε skiner, καταρχήν η μητρική που έχεις δεν υποστηρίζει πάνω από 2GB μνήμης συνολικά, επίσης υποστηρίζει επίσημα DIMMS DDR II μόνο σε συχνότητα 533 και 667.

Πιθανολογώ πως πολλά από τα προβλήματα/κολλήματα που έχεις σχετίζονται με τη σύνθεση της μνήμης στο PC σου.

Μετά, κάποιο καλώδιο οθόνης μπορεί να είναι προβληματικό /τσακισμένο ή σε κακή κατάσταση.

Ο δίσκος σου μπορεί να είναι προβληματικός, και επίσης στο σύστημά σου είναι πολύ πιθανό να έχουν μείνει αρχεία από τους drivers της προηγούμενης κάρτας σου.

Τι θα πρότεινα να γίνει αρχικά.

Βγάζεις το dimm του 1GB και αφήνεις μόνο αυτό των 2GB.

Κάνεις ένα chkdsk στον σκληρό και καθαρισμό ( 2-3 φορές) αρχείων/drivers σε safe mode με ccleaner και driver sweeper.

Από safe mode όπως είσαι κάνεις πλήρη απεγκατάσταση των drivers ATI και έπειτα νέα εγκατάστασή τους από το κανονικό desktop σου.

( Προσωπικά πάντως αν άλλαζα πλατφόρμα κάρτας γραφικών θα έκανα format και επανεγκατάσταση λειτουργικού )

Σχετικά με την αναβάθμιση τώρα,

νομίζω πως χρειάζεσαι καινούριο σκληρό, τουλάχιστον έναν στα 500GB.

Γνώμη μου λοιπόν είναι να πάρεις έναν καινούριο σκληρό, και να περάσεις νέο λειτουργικό εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...