Προς το περιεχόμενο

samsung galaxy tab brick

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα

Ο καλος ο αδερφουλης μου brickare το galaxy tab γιατι εκανε βλακειες με firmware.Μπορω με καποιο τροπο να το επαναφερω με το εργοαστασιακο firmware?

Δοκιμασα διαφορα που ειδα στο ιντερνετ αλλα δεν πετυχε κανενα.σε ολες τις περιπτωσεις απλα μου εμενα στο σημειο που ελεγε samsung galaxy tab στην αρχη.

Με το odin δοκιμασα.το samsung kies δεν το βρισκει.σαν συσκευη αν το συνδεσεις με usb μπορεις να κατεβασεις πχ firmware με το odin.καποιος που να εχει κανα τροπο εγγυημενο να παιξει γιατι στο internet χανεσαι.το emergency recovery απο kies μαλλον δεν παιζει.

THANXS

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Poulino σειρα μου να βοηθησω :)

Κατεβασε το Odin 1.7 απο δω http://dl.dropbox.com/u/17835481/Odin3_v1.70.zip αν δεν το εχεις.

Μετα κατεβασε αυτο το αρχειο http://dl.dropbox.com/u/17835481/JMG_BDL.tar

Βαλε το στο PDA, μην διαλεξεις pit και repartition. Βαλε το tab σε download mode, συνδεσε το με το pc, περιμενε να στο αναγνωρισει το Odin και πατα Start.

Οταν τελειωσει θα πρεπει να σε βγαλει σε recovery mode. Aν δεν το κανει, θα πρεπει να το βαλεις εσυ σε recovery για να φορτωσει το CSC σωστα. Τελος παντων κανε το και βλεπουμε μετα.

Το παραπανω το βρηκα στους xda και λενε πως λειτουργει. Βεβαια δεν ξερω ποια rom ειχε περασει ο αδερφος σου πριν και κυριως αν ειχε βαλει κανενα lagfix.

Δοκιμασε το και πες μου ωστε να δουμε εναλλακτικες αν δεν δουλεψει. Παντως το επισημο ελληνικο Firmware λενε πως δεν υπαρχει πουθενα. Δεν εχω το Tab, αλλα εχω το galaxy και πανω κατω ειναι η ιδια διαδικασια.

Εν τω μεταξυ μην τρελαινεσαι, ειναι semi bricked και αφου μπαινεις σε download mode με τον εναν ή τον αλλον τροπο θα φτιαχτει :)

Α να σε ενημερωσω πως τα δεδομενα του αδερφου σου παιζει να χαθουν μετα απο αυτην (ή τις επομενες) διαδικασιες.

Και αν μετά το φλασάρισμα με Odin, κολλήσει για αρκετή ώρα στο λογότυπο της Samsung, μην το πειράξεις.

Μπορεί να αργήσει αλλά θα ξεκολλήσει και θα μπει κανονικά.

Μπορεί να μείνει και για 10 λεπτά κολλημένο εκεί. Don't panic!

εδιτ: Δυστυχώς στο Tab δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία. Πρέπει να ξεβιδωθεί όλη η πλάτη.

ελπιζω να μην χρειαζεται να βγει η μπαταρια οπως λενε.

κανω το πρωτο βημα .το περναω κανονικα με το Odin.το δεχεται.κανει reboot.μου λεει galaxytab και κατω samsung και μενει εκει.το αφησα κανα δεκαλεπτο.για recovery λενε πατα το volume up power button και home.Το παταω αλλα τιποτα.αν πατησω volume up +down kai power butoon μουθ βγαζει power reset or unknown upload mode.

Πάτα παρατεταμένα μόνο το Power button και δες αν επανεκκινεί.

Αν μπορείς πες μας τί ακριβώς προσπάθησε να περάσει ο αδερφός σου στο Tab.

Ίσως να χρειαστεί μέσω Odin να περάσεις καινούρια ROM με repartition.

Αλλά έτσι πάει περίπατο η εγγύηση.

ηδη εχω κανει απειρες δοκιμες οποτε το εχω κανει repartition με διαφορα pit.την τελευταια φορα περασα το p1 hidden κατι.

αν πατησω το Power button κολαει στην εικονα πιο πανω.

• Moderators

Δοκιμασε να το βαλεις μονος σου σε recovery πατωντας τον συνδυασμο που εκανες volume up + Power + Home, με αυτην την σειρα πατα τα. Κρατα τα πατημενα μεχρι να δεις τα πρωτα γραμματα και μολις τα δεις απελευθερωσε τα πληκτρα.

το δοκιμασα αλλα δεν μπηκε .:(

Αφού δεν σου δουλεύει το Volume up + Power + Home φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου ClockworkMod στο Tab.

Μάλλον θα πρέπει να περάσεις κάποιον Kernel με ενσωμετωμένο CWM. Για ρίξε μια ματιά σ' αυτόν.

Λογικά περνώντας τον θα σου λειτουργήσει το Volume up + Power + Home combo.

Ps. Αυτά σου τα γράφω έχοντας εμπειρία από HTC Desire & Galaxy S. Δεν έχω Galaxy Tab, αλλά πιστεύω ότι ακόμη και να μην λειτουργήσει το CWM, το Tab δεν θα πάθει κάτι αλλάζοντάς του Kernel.

Περίμενε να διαβάσει το post μου και κάποιος ποιο έμπειρος (ίσως με Tab) και να πει αν έχω δίκαιο ή όχι.

Αφού δεν σου δουλεύει το Volume up + Power + Home φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου ClockworkMod στο Tab.

Μάλλον θα πρέπει να περάσεις κάποιον Kernel με ενσωμετωμένο CWM. Για ρίξε μια ματιά σ' αυτόν.

Λογικά περνώντας τον θα σου λειτουργήσει το Volume up + Power + Home combo.

Ps. Αυτά σου τα γράφω έχοντας εμπειρία από HTC Desire & Galaxy S. Δεν έχω Galaxy Tab, αλλά πιστεύω ότι ακόμη και να μην λειτουργήσει το CWM, το Tab δεν θα πάθει κάτι αλλάζοντάς του Kernel.

Περίμενε να διαβάσει το post μου και κάποιος ποιο έμπειρος (ίσως με Tab) και να πει αν έχω δίκαιο ή όχι.

Μα δεν μπαίνει ούτε σε Recovery mode(ίδιο με το CWM που αναφέρεις) ώστε να κάνει factory format μπας και στρώσει.

Είναι και αυτό μια ιδέα αλλά αφού δεν μπαίνει και με stock kernels σε recovery mode , τί να πώ...

Μα δεν μπαίνει ούτε σε Recovery mode(ίδιο με το CWM που αναφέρεις) ώστε να κάνει factory format μπας και στρώσει.

Είναι και αυτό μια ιδέα αλλά αφού δεν μπαίνει και με stock kernels σε recovery mode , τί να πώ...

Ή τα μπέρδεψες, ή μπερδεύτηκα εγώ ή και οι δυο μας :D

Λοιπόν, το link που έδωσα έχει έναν Kernel ο οποίος flashάρεται στο Tab μέσω Odin και έχει ενσωματωμένο το CWM. Άρα αφού μπορεί και μπαίνει σε download mode, περνάει τον Kernel μέσω Odin και κάνει reboot έχοντας πλέον πατημένα τα Volume Up + Power + Home. Αφού θα εγκατασταθεί το CWM, δεν θα έχει πρόβλημα να μπει σε Recovery mode.

Έχω κάνει λάθος;

Και να μπερδευτήκαμε, θα την βρούμε την άκρη! :)

Recovery Mode = CWM recovery

δηλαδή και στα 2 άνωθι μπαίνεις με το τρίκουμπο(Up+Home+Power).

Απλά σε Recovery mode μπαίνει όταν έχεις Stock kernel,

και σε CWM recovery μπαίνει όταν έχεις κάποιο custom kernel που ενσωματώνει το "μενού" του ClockWorkMod.

Στην περίπτωση του Tab μας εδώ, ο poulinos δεν μπορεί με το τρίκουμπο να μπει καν σε Recovery mode.

Αν έμπαινε, θα του προτείναμε πιστεύω ένα Wipe data/Factory reset μέσα από το μενού του Recovery mode, μπας και έστρωνε.

Αλλά δεν μπορεί να μπει σε Recovery mode(Up+Home+Power) καν ούτε με stock kernel.

Άσε που δεν ξέρω αν με τά απανωτά φλασαρίσματα μη γίνει και ζημιά στην τελική.

Και να μπερδευτήκαμε, θα την βρούμε την άκρη! :)

ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ :)

Recovery Mode = CWM recovery - ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

δηλαδή και στα 2 άνωθι μπαίνεις με το τρίκουμπο(Up+Home+Power) - ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

Απλά σε Recovery mode μπαίνει όταν έχεις Stock kernel,

και σε CWM recovery μπαίνει όταν έχεις κάποιο custom kernel που ενσωματώνει το "μενού" του ClockWorkMod. - ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ KERNEL ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ, ΜΕΣΩ DOWNLOAD MODE ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ODIN (ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΑΒ), ΘΑ FLASHΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ CWM RECOVERY, ΟΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΤΡΙΚΟΥΜΠΟ (UP + HΟΜΕ + POWER). ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Στην περίπτωση του Tab μας εδώ, ο poulinos δεν μπορεί με το τρίκουμπο να μπει καν σε Recovery mode.

Αν έμπαινε, θα του προτείναμε πιστεύω ένα Wipe data/Factory reset μέσα από το μενού του Recovery mode, μπας και έστρωνε.

Αλλά δεν μπορεί να μπει σε Recovery mode(Up+Home+Power) καν ούτε με stock kernel.

Άσε που δεν ξέρω αν με τά απανωτά φλασαρίσματα μη γίνει και ζημιά στην τελική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...