Προς το περιεχόμενο

Αρχαριος στην Java

georginos1989

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θέλω σιγα σιγα να αρχίσω να μαθαινω και java

Και επειδη στο τει κανουμε μονο C++ ειπα να μαθω μονος μου java

Θα ειναι ευκολο λετε?

Επειδη δεν ξερω τπτ απο java θελω να μου πειτε καποιον editor/compiler στον οποιο γραφουμε java Και να μου προτεινεται αν χρειαζεται καποια βιβλια για να διαβασω.. Θα προτιμουσα για αρχη να ειναι free τα βιβλια

Δημοσ.

Θα ειναι ευκολο λετε?

Επειδη δεν ξερω τπτ απο java θελω να μου πειτε καποιον editor/compiler στον οποιο γραφουμε java Και να μου προτεινεται αν χρειαζεται καποια βιβλια για να διαβασω.. Θα προτιμουσα για αρχη να ειναι free τα βιβλια

Βρες το NetBeans και ψάξε για free e books σε Java για να μάθεις τα βασικά. Από εκεί και πέρα, ψάχνεις και εξειδικεύεσαι. Μίας και ξέρεις ήδη C++ θα καταλάβεις την Java αρκεί να θυμάσαι ότι "δεν υπάρχουν" δείκτες (και άρα ούτε void* :P ).

Υπάρχει όμως το istypeof.

Εάν ψήνεσαι, δες και στο site της "Java" για το documentation. Θα πρέπει να δεις από που κληρονομούν "τα πάντα όλα" (και τα κοάλα τίποτα, ως συνήθως). Αλλά καλύτερα να βρεις καν' να .zip ή .rar αρχείο με καμία ντουζίνα+ βιβλία και να διαβάσεις όποιο σου φαίνεται ότι είναι από καλές εκδόσεις.

Δημοσ.

Οταν λες δεν υπαρχουν δεικτες?

και πως διαζειριζεσαι μνημη?

Ότι δεν είναι "αριθμός" και char edit/ και boolean /εδιτ είναι αναφορά.

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει το myClass a, αλλά όλα είναι myClass* a.

Αλλά καλύτερα κάνε αυτό που έχεις στο μυαλό σου με τα βιβλία. Δεν ξέρω κάποιο καλό να σου προτείνω, αλλά εγώ εάν έψαχνα θα ξεκίναγα να βρω καν'να .zip ή .rar αρχείο με βιβλία και να διαβάσω ότι είναι από πιο γνωστή έκδοση (αφού πρώτα είχα δει - διαβάσει καν'να tutorial στο internet).

Δημοσ.

Netbeans η Eclipse.

Εμενα μου αρεσει πιο πολυ το NetBeans.

Και τα δυο ειναι βαρια προγράμματα.

Παντως ειναι αδυνατον να μαθεις εστω και το 5% αριστα οσων υπαρχουν στη Java σε ολη σου τη ζωη.

Ειναι απειρα.

Δημοσ.

Από την άλλη, μπορείς απλά να γράφεις κώδικα σε notepad και να κάνεις compile σε γραμμή εντολών.

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα

Λεω προς το παρών να αφήσω στην άκρη την java...

Λοιπον πως θα γίνει να μαθω να χρησιμοποιώ το qt για να γραφω c++?

Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα την Borland η οποια ειχε φορμες, διαφορα κουμπια και τετοια και εφτιαχνες εφαρμογες ευκολα

Το qt που το ειδα δεν καταλαβα πως τα κανεις αυτα....

Δημοσ.

Το νετbeans εχει υποστηριξη για QT

Βιβλιοθηκη ειναι το QT στη πραξη. Αν θες να βλέπεις τι κάνεις πρέπει να χρησιμοποιησεις το προγραμματακι DEsigner του QT

Δημοσ.

Θα ειναι ευκολο λετε?

Εάν μαθαίνεις μια γλώσσα αυτόν τον καιρό (C++) δεν ξέρω πόσο θα σε μπερδέψει το να ξεκινήσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μια άλλη (Java). Σε κάθε περίπτωση, ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις με την Java είναι:

http://download.oracle.com/javase/tutorial/

Δημοσ.

Χαζεύοντας τριγύρω, σας βρήκα εδώ και δεν άντεξα να μην πεταχτώ.

Καταρχήν, όταν λέμε ότι η Java δεν έχει δείκτες εννοούμε το ακριβώς αντίθετο στην ουσία, δηλαδή ότι έχει μόνο δείκτες και τις λέει "αναφορές". Στη java ό,τι δεν είναι primitive type (int, char, float κτλ), είναι object και έχεις access σε αυτό μόνο και μόνο μέσω δείκτη (μέσω αναφοράς). Αυτό δε μπερδεύει καθόλου αυτούς που ξεκινήσανε από C++ αλλά μπερδεύει πάρα πολύ όσους ξεκινήσανε από java και προσπαθήσανε να μάθουν επιφανειακή C++.

Java θα μάθεις γρήγορα και θα βρεις άπειρη βοήθεια στο νετ. Αυτό που δε θα μάθεις ποτέ είναι τα frameworks που φτιάχνονται σε java και διπλασιάζονται πριν καν μάθεις την ύπαρξη των παλιών.

Η πρόταση μου είναι να μάθεις java από ένα βιβλίο αλλά η γνώση είναι θέμα εφαρμογής. Μάθε core java αλλά προσπάθησε να αποφύγεις τα κεφάλαια για swing κτλ. Θα ήταν πιο επικερδές να αποκτούσες ευχέρεια στο γράψιμο εφαρμόζοντας πάνω σε ένα πιο μοντέρνο και web oriented framework. Προτείνω το Google Web Toolkit (GWT) της Google της ίδιας. Θα μάθεις να φτιάχνεις δυναμικό UI στους browsers και παράλληλα θα τριφτείς με web servers και servlets.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...