Martin L Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Παιδιά καλησπέρα σε όλους .Είμαι νέο μέλος στο σίτε και έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις ειδικότητες Ηλεκτρονική- Πληροφορική . Έχω τελειώσει ΤΕΙ ηλεκτρονική Αθήνα και έχω καταλάβει πως οι πληροφορική έχει ποιο πολλή ζήτηση. Σαν ηλεκτρονικός έχω κάνει πολλά μαθήματα πού σχετίζονται με την πληροφορική όπως γλώσσες προγραμματισμού , δίκτυα υπολογιστών καθώς και αρχιτεκτονική υπολογιστών αλλά το να κάνεις τα μαθήματα αυτά δεν είναι το ίδιο με το να έχεις το πτυχίο . Θέλω να ασχολούμαι με τα δίκτυα υπολογιστών , τεχνολογίες Internet , service υπολογιστών και με το πτυχίο ηλεκτρονικού δεν μπορώ . Οπότε ρωτάω : 1) Υπάρχει περίπτωση να πάω σε κάποιο ΤΕΙ πληροφορικής και επειδή ήδη έχω κάποιο πτυχίο παρόμοιο με της πληροφορικής να κάνω λιγότερα από 4 χρόνια ? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω κάτι ? 2)Σαν ηλεκτρονικός μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό ή να πάρω κάποια πιστοποίηση στο κλάδο της πληροφορικής ? Αν μπορώ τότε τι είναι καλύτερα να πάρω κάποια εξειδίκευση ή να ξαναπάω ΤΕΙ σε ειδικότητα πληροφορικής ? 3)Έχετε ακούσει για κάποια πιστοποίηση ECDL IT Administrator ? Είναι καλή ? Υπάρχει καλύτερη ? Αυτή η συγκεκριμένη πιστοποίηση τι γνώσεις σου δίνει συγκριτικά με το ΤΕΙ πληροφορικής ? Με λίγα λόγια μαθαίνεις πράγματα ή όχι ? Συγνώμη για το μακρύ κείμενο .
Martin L Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Γιατί ακριβώς δεν μπορείς; Δεν μπορώ επειδή θέλουν πτυχίο πληροφορικής.
Ather Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ο προϊστάμενος της εταιρίας που θέλεις να δουλέψεις εννοείς; Έχω γνωστό πάντως που δεν έχει καν πτυχίο (μαθηματικού) και έχει κάνει έναρξη στην εφορία και παρέχει κανονικά υπηρεσίες. Πάντως νομίζω ότι γενικά μπορείς.
Ntinaras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Παιδιά καλησπέρα σε όλους .Είμαι νέο μέλος στο σίτε και έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις ειδικότητες Ηλεκτρονική- Πληροφορική . Έχω τελειώσει ΤΕΙ ηλεκτρονική Αθήνα και έχω καταλάβει πως οι πληροφορική έχει ποιο πολλή ζήτηση. Σαν ηλεκτρονικός έχω κάνει πολλά μαθήματα πού σχετίζονται με την πληροφορική όπως γλώσσες προγραμματισμού , δίκτυα υπολογιστών καθώς και αρχιτεκτονική υπολογιστών αλλά το να κάνεις τα μαθήματα αυτά δεν είναι το ίδιο με το να έχεις το πτυχίο . Θέλω να ασχολούμαι με τα δίκτυα υπολογιστών , τεχνολογίες Internet , service υπολογιστών και με το πτυχίο ηλεκτρονικού δεν μπορώ . Οπότε ρωτάω : 1) Υπάρχει περίπτωση να πάω σε κάποιο ΤΕΙ πληροφορικής και επειδή ήδη έχω κάποιο πτυχίο παρόμοιο με της πληροφορικής να κάνω λιγότερα από 4 χρόνια ? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω κάτι ? 2)Σαν ηλεκτρονικός μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό ή να πάρω κάποια πιστοποίηση στο κλάδο της πληροφορικής ? Αν μπορώ τότε τι είναι καλύτερα να πάρω κάποια εξειδίκευση ή να ξαναπάω ΤΕΙ σε ειδικότητα πληροφορικής ? 3)Έχετε ακούσει για κάποια πιστοποίηση ECDL IT Administrator ? Είναι καλή ? Υπάρχει καλύτερη ? Αυτή η συγκεκριμένη πιστοποίηση τι γνώσεις σου δίνει συγκριτικά με το ΤΕΙ πληροφορικής ? Με λίγα λόγια μαθαίνεις πράγματα ή όχι ? Συγνώμη για το μακρύ κείμενο . απ οσο ξερω οι πληροφορικαριοι ειναι πιο πολυ θεωρητικοι,και προγραμματιστες... σερβις υπολογιστων δεν εχω ακουσει να διδασκουν σε κανενα τει...και απ οσο ξερω το σερβις ειναι 10% γνωσεις και 90% εμπειρια... παντως σιγουρα μπορεις να δωσεις κατατακτηριες και θα γλιτωσεις αρκετα μαθηματα
Martin L Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ο προϊστάμενος της εταιρίας που θέλεις να δουλέψεις εννοείς; Έχω γνωστό πάντως που δεν έχει καν πτυχίο (μαθηματικού) και έχει κάνει έναρξη στην εφορία και παρέχει κανονικά υπηρεσίες. Πάντως νομίζω ότι γενικά μπορείς. Εγώ μιλάω για τις αγγελίες που βλέπω , όπου είναι για υπολογιστές και δίκτυα θέλουν μόνο Πληροφορική και μάλιστα με κατεύθυνση στις τηλεπικοινωνίες .
De@th L0rd Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Εγώ μιλάω για τις αγγελίες που βλέπω , όπου είναι για υπολογιστές και δίκτυα θέλουν μόνο Πληροφορική και μάλιστα με κατεύθυνση στις τηλεπικοινωνίες . Psit αγόρι άσε τις αγγελίες και ψάξου προς μικροελεγκτές μεριά. Για δίκτυα οι ηλεκτρονικοί ασχολούνται άνετα κ ειδικά με ασύρματα.
Deponakias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Παντως αμα θες να ξαναμπεις σε τει πληροφορικης η καποιο παρομοιο λιγοτερα απο 4 χρονια δεν θα κανεις... το μονο που μπορεις ειναι να συμψηφισεις καποια κοινα μαθηματα που προκειται να κανεις και τα εχεις παρακολουθησει ηδη...
The_Judas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δεν μπορώ επειδή θέλουν πτυχίο πληροφορικής. Ναι.... πτυχίο πληροφορικής και 10 χρόνια προυπηρεσία Η πληροφορική είναι καθαρά πρακτικός τομέας εργασίας. Μπορεί οποιοσδήποτε να δουλέψει ακόμη και χωρίς πτυχίο, είτε ως τεχνικός η/υ - δικτύων είτε ακόμη και ως προγραμματιστής. Αν κάποιος για παράδειγμα φτιάξει ένα φοβερό πρόγραμμα που δουλεύει, αυτό αρκεί! Δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ούτε κατοχυρωμένα δικαιώματα. Το ζήτημα πια δεν είναι τι πτυχίο έχεις αλλά τι γνώσεις έχεις. Αν νομίζεις ότι θα πάρεις πτυχίο πληροφορικής και θα βρεις δουλειά είσαι γελασμένος. Τώρα πια υπάρχουν στην Ελλάδα γύρω στις 30 σχολές πληροφορικής. Καταλαβαίνεις τι ανταγωνισμός υπάρχει... Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου στα δίκτυα δοκίμασε την πιστοποίηση cisco. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις και κάποιες βασικές γνώσεις δικτύων.
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Όπως τα είπε ο Judas και επιπλέον να σου πω πως από την εμπειρία μου οι περισσότεροι πληροφορικάριοι στην αγορά είναι παπατζήδες, για να μην πω άσχετοι και δύσκολοι στη συνεργασία. Οπότε αν είσαι καλός, θα πας πολύ μπροστά. Υπάρχει αρκετή φύρα. Αν ας πούμε θες να ασχοληθείς με δίκτυα και είσαι καλός, θα βρεις δουλειά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Το να βρει δουλεια δεν ειναι τοσο απλο, ουτε και αρκει να ειναι απλα "καλος στα δικτυα". Το "ειμαι καλος στα δικτυα" εχει πολλες εξηγησεις και καθε εργοδοτης το βλεπει αλλιως. -Αλλος σε θελει ξεφτερι με προυπηρεσια να του μιλας κανα μισαωρο για πρωτοκολλα, subnets, firewalls κλπ δειχνοντας οτι οντως ξερεις παρα πολλα (η πλειοψηφια των εργοδοτων ισως να θελει αυτο) -Αν εισαι τυχερος και βρεις εργοδοτη που θα προτιθεται να σου μαθει τη δουλεια, τοτε θα θελει να εισαι καλος στο να τα πιανεις ολα με την πρωτη και μετα απο κανα μηνα εργασιας να του δινεις και λυσεις σε διαφορα προβληματα για να δει οτι αποδιδεις σιγα σιγα -Αλλοι σε θελουν και καλο στο μαρκετινγκ και στο μπλαμπλα γιατι θα σε στελνουν σε πελατες -Αλλοι θα σε θελουν και ψιλοεμφανισιμο για τον ιδιο λογο και γενικα με ενα συνολο που να "γεμιζει το ματι". Γενικα το παν ειναι προυπηρεσια. Το πολυ πολυ δυσκολο ειναι να ξεκινησεις καπου για να γραψεις χρονο προυπηρεσιας και να πας στον επομενο και να πεις "οριστε που δουλεψα και τι εκανα". Η μικρη προυπηρεσια αποτελει εμποδιο σε ολα (μα ολα) τα interview. Το θεμα ειναι οτι αν καποιος εργοδοτης δεν κανει τη "θυσια" να παρει εναν απειρο να του δωσει αυτην την μαμημεμνη προυπηρεσια, τοτε θα περναει ο καιρος και θα αυξανονται τα failed interviews. Δυστυχως ετσι οπως ειναι τα πραγματα ολοι αναζητουν τον εργαζομενο-λιρα 100 που και πτυχιο θα εχει, και 2-3 χρονια μινιμουM εργασιας στο αντικειμενο θα εχει, και ξενες γλωσσες θα μιλαει, και θα γνωριζει τις τελευταιες εξελιξεις στο αντικειμενο αλλα και σε παρεμφερη αντικειμενα, και δεν θα κολωνει πουθενα στο interview, και δε θα εχει απαιτηση για κατι παραπανω απο 700ευρω, και θα δεχτει να δουλευει (απληρωτες) υπερωριες και και και...Και ολη αυτην την κατασταση βοηθα η συνεχως αυξανομενη ανεργια. Ισχυει και εδω ο νομος προσφορας-ζητησης, αρα ο ανταγωνισμος ανεβαινει κατακορυφα, οι απαιτησεις των ανεργων μειωνονται και οι απαιτησεις των εργοδοτων αυξανονται. Και ενας απειρος wannabe τεχνικος, απλα ελπιζει να πιασει τζοκερ. Δυσκολα τα πραγματα στον τομεα της πληροφορικης. Πολυ δυσκολα
Martin L Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .
nik324 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δυσκολα τα πραγματα στον τομεα της πληροφορικης. Πολυ δυσκολα Ετσι που το λές είναι σαν να εννοείς ότι μόνο στον τομέα της πληροφορικής τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα.
kage Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2011 παρε κανα μαχιμο cisco certificate και ασε το ecdl it και θα βρεις δουλεια αν θες δικτυα. νομιζω οτι ο ηλεκτρονικος επισκευαζει πλακετες π.χ. m/b,gpu,projectores...δεν θυμαμαι πως λεγεται η διαδικασια αλλα σιγουρα θα το εψαχνα μιας και θα δουλευεις ανετα για τα επομενα χρονια. τωρα απο κει και περα μπες σε τιποτα χρυση ευκαιρια,karriera και δες σε τι θεσεις θα ηθελες να δουλεψεις και δες τι ζητανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.