Προς το περιεχόμενο

Eρωτημα καταναλωσης

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δίκιο έχεις αλλά το νόημα είναι το σαφές νομίζω :)

Βάλε 2 ίδιους κατά τ άλλα cpus που διαφέρουν μόνο στη συχνότητα λειτουργίας.

• Moderators
Δημοσ.

Ο Χ6 όμως είναι και 32nm ο άλλος 45nm. :-)

Εχει καμια σημασια?

Το TDP δεν υπολογιζεται κατα τον ιδιο τροπο και στους 2?

Αλλα και να εχει, υπαρχουν παμπολλα παραδειγματα.

Δημοσ.

Ακριβως αυτο.

Ειναι δυνατον ο 4πυρηνος στα 2,66 να καιει 130W και ο 6πυρηνος στα 3,2Ghz να καιει το ιδιο? Οχι. Αρα κουραφεξαλα πληροφορια ειναι το TDP :P Αυτο ειπα πριν.

Nαι, γιατι οχι? αν ειναι κατασκευασμενοι με διαφορετικη τεχνολογια/αρχιτεκτονικη...

• Moderators
Δημοσ.

Μιας και δεν το καταλαβαινετε, ας το κανω πιο λιανα.

AMD Phenom II 805 2,5GHz L3 4MB 95W TDP

AMD Phenom II 955 3,2GHz L3 6MB 95W TDP

Ειναι δυνατον να καινε το ιδιο οι 2 επεξεργαστες? Οχι. Αρα το TDP δεν ειναι ακριβες.-

Δημοσ.

Αν εννοείς φίλε το Wattage μόνο της cpu πρέπει να το βρεις απο κανά review, αν και είναι δύσκολο να το υπολογίσεις π.χ ο Ε5200 είχε κάπου 5Watt idle με gb-p45 κ ο Q6600 10-15W με speedstep κ C1E. To TDP είναι το max που μπορει να φτάσει όχι το average. Δες εδώ π.χ

chart_processors_idle.png

Δημοσ.

Έχει εδώ ενα review για το πόσο μπορείς να κερδίσεις απο undervoltage tuning. Απο μια gigabyte γνωστού με 955BE σε idle έλεγε κάπου 6-8watt με cnc on στα 800MHz με 1.0Volt C2 core. Έγω έχω ένα unlocked Athlon II το χω στα 1,6 GHz να πέφτει idle με 0.8 Volt, έτσι ρίχνεις κι άλλο την κατανάλωση. Άλλοι πανε αγοράζουν εκδόσεις "e" π.χ athlon ii 405e που στην ουσία είναι το ίδιο core αλλά με πιο μικρό Voltage. Τσάμπα λεφτά.

*

benign οι RM 4x2 GB πάνε ~1500 MHz ; Λογικά πρέπει να παίζουν με 7-7-7 στα 1333, αξίζουν ;

Δημοσ.

Ότι ο i7 920 καίει 2W και ο 965 1,5W idle;

Μήπως όταν μετρήσανε ξεχάσανε να βάλουν το pc στην πρίζα;lol

Πραγματικά δεν θέλω να βλέπω συνωμοσίες και τέτοια στα reviews αλλά όταν μου έχεις τον i7 920 να καίει 2W idle και τον ι7 965 να καίει 1,5W ε εκτός από οξύμωρο είναι και για γέλια.Και σίγουρα γελάνε και οι κάτοχοι των επεξεργαστών.

poweridle.gif

powermax.gif

*,** the measuements on Lynnfield and Bloomfield CPUs only reflect the core power consumption.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπαρχει ο Phenom 720 με wattage 95W και αναφερομενα voltages 0.85-1.42V

Υπαρχει ο Sempron 140 με wattage 45W και αναφερομενα voltages 0,82-1.35V

Aρα οταν τους δουλευουμε και τους δυο στο minimum(μεσω του cool&quiet) τρεχουν στα 0,8V...

Aυτο σημαινει οτι θα καταναλωνουν το ιδιο ρευμα? ιδια ΔΕΗ?

Δημοσ.

Πόσο λιγοτερο περιπου θα χαλαει ο 140? 20%? 40%?

Στο maximum (1.42V vs 1.35V) να υποθεσω οτι ειναι μεγαλυτερη η διαφορά στη καταναλωση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...