Bimmermeister Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα παιδιά,έχω έναν Phenom II X6 1090T και μια Asus Crosshair Iv Formula καθώς και μια Asus 5970.Λοιπόν,σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε Intel 2600K με τις νέες μητρικές με B3 Revision και να κοτσάρω άλλη μία 5970,τι λέτε αξίζει???Έχω ακούσει ότι οι Sandy Bridge είναι "φαρμάκια" σε επιδόσεις και ειδικά με τις καινούργιες μητρικές που λανσάρονται 17 του μηνός.
Orifiel Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Είναι μέρα με την νύχτα.. φαντάσου ο 2600κ είναι κοντά στους 980x – 975x και στα γραφιστικά αποδίδει καλύτερα.. Εδώ ο i7 870 και είναι λίγο καλύτερος από τον συγκεκριμένο που έχεις.. ΑΛΛΑ.. θα σου πρότεινα να περιμένεις λιγάκι γιατί έρχονται τα high end platforms τους επόμενους μήνες.. Ποιο επεκτάσιμα από τα σημερινά σαντυ.. Σε ζορίζει τόσο στο να περιμένεις λίγο? Για τι χρήση το θες..? Τι εννοείς ότι είναι φαρμάκια..
Bimmermeister Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Είναι μέρα με την νύχτα.. φαντάσου ο 2600κ είναι κοντά στους 980x – 975x και στα γραφιστικά αποδίδει καλύτερα.. Εδώ ο i7 870 και είναι λίγο καλύτερος από τον συγκεκριμένο που έχεις.. ΑΛΛΑ.. θα σου πρότεινα να περιμένεις λιγάκι γιατί έρχονται τα high end platforms τους επόμενους μήνες.. Ποιο επεκτάσιμα από τα σημερινά σαντυ.. Σε ζορίζει τόσο στο να περιμένεις λίγο? Για τι χρήση το θες..? Τι εννοείς ότι είναι φαρμάκια.. Εννοώ ότι είναι πολύ γρήγοροι... Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι όσο το δυνατόν περισσότερα FPS στα παιχνίδια...λες να περιμένω τις "Μπουλντόζες" από AMD ή τους Ivy Bridge από Intel??
FaRMaKhs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Oποτε κλοκαρεις στο θεο αυτο που ηδη εχεις και αλλαζεις καρτα/καρτες γραφικων cpu+fps δε πανε μαζι
lionheart75 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Εννοώ ότι είναι πολύ γρήγοροι... Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι όσο το δυνατόν περισσότερα FPS στα παιχνίδια...λες να περιμένω τις "Μπουλντόζες" από AMD ή τους Ivy Bridge από Intel?? Που δεν σε καλύπτει το σύστημα που έχεις τώρα? Ποιά / ποιές οθόνες έχεις? Στα πόσα Ghz 24/7 έχεις τον 1090Τ? Αφού έχεις κόλλημα με τα fps γιατί δεν βάζεις και δεύτερη 5970 used για να σου βγεί φθηνότερα (αν έχεις και το ανάλογο τροφοδοτικό βέβαια) ή ακόμα καλύτερα να την πουλήσεις και να πάρεις 2x6950 μιάς και η μητρική σου είναι άψογη και έχει πλήρη υποστήριξη CF 16x16? Σε κάθε περίπτωση αν τρώγεσαι να αναβαθμιστείς προτείνω αναμονή μέχρι να κυκλοφορήσουν οι Buldozer και οι Ivy για να έχεις πλήρη εικόνα. p.s. Όταν αποφασίσεις να σκοτώσεις cpu + mobo στείλε μου ένα pm.
Bimmermeister Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Oποτε κλοκαρεις στο θεο αυτο που ηδη εχεις και αλλαζεις καρτα/καρτες γραφικων cpu+fps δε πανε μαζι Μπορεί να έχει Bottleneck όμως με δύο 5970,γιατί είναι μαμά η CPU(3.2GHz)...Γενικά έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να κάνω Overclock πάνω από 3.8GHz αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα...ούτε στα Windows δεν κατάφερα να μπω...μάλλον φταίνε οι μνήμες...
lionheart75 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μπορεί να έχει Bottleneck όμως με δύο 5970,γιατί είναι μαμά η CPU(3.2GHz)...Γενικά έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να κάνω Overclock πάνω από 3.8GHz αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα...ούτε στα Windows δεν κατάφερα να μπω...μάλλον φταίνε οι μνήμες... Mάλιστα. Ψάχτο με τον cpu. Οι x6 φτάνουν τα 4Ghz εύκολα ειδικά οι BE που δεν θέλουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Με μια καλή ψύξη θα είσαι άνετος 24/7 και φυσικά δεν παίζει bottleneck με όποια κάρτα / κάρτες κυκλοφορούν σήμερα. Αν έχεις θέμα με τις μνήμες αλλαξέ τες. Το να αλλάξεις ολόκληρη πλατφόρμα επειδή δεν μπορείς να κλοκάρεις τον 1090Τ είναι εντελώς άτοπο και πεταμένα χρήματα. Φιλικά. Στο ερώτημα της οθόνης δεν απάντησες.
Dropsreef Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Έχεις και μητρική "αστέρι" τόσο για crossfire όσο και για o/c.... Mήπως να ψαχτείς στο ανάλογο τοπικ ???
Bimmermeister Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Mάλιστα. Ψάχτο με τον cpu. Οι x6 φτάνουν τα 4Ghz εύκολα ειδικά οι BE που δεν θέλουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Με μια καλή ψύξη θα είσαι άνετος 24/7 και φυσικά δεν παίζει bottleneck με όποια κάρτα / κάρτες κυκλοφορούν σήμερα. Αν έχεις θέμα με τις μνήμες αλλαξέ τες. Το να αλλάξεις ολόκληρη πλατφόρμα επειδή δεν μπορείς να κλοκάρεις τον 1090Τ είναι εντελώς άτοπο και πεταμένα χρήματα. Φιλικά. Στο ερώτημα της οθόνης δεν απάντησες. Η οθόνη μου είναι η Samsung PX2370 2ms 1920x1080. Ο επεξεργαστής τρέχει 24/7 μαμά(3.2GHz) σε μια Coolermaster V10(Δέν ξεπερνάει ποτέ τους 40 βαθμούς γιατί δέν τον ζορίζω και καθόλου),χωρίς Overclock,γιατί έχω καιρό να παίξω κάποιο game και γενικά να ανοίγω το Pc μια φορά τη βδομάδα,γιατί ασχολούμαι κυρίως με Facebook και μπαίνω από το 2ο Pc... Το τροφοδοτικό μου είναι το Coolermaster Silent Pro M1000,οπότε δεν παίζει πρόβλημα με 2η 5970. Οι μνήμες που έχω μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο για την μητρική μου.Είναι βέβαια κορυφαίες - Corsair Dominator GT 2000MHz 8-8-8-24 1,65v αλλά μου έχουν βγάλει την παναγία και δεν μπορώ να overclokάρω. Αυτό που λες σκέφτομαι να κάνω,να πάρω άλλη μια 5970 που βλέπω να πουλάνε 330ευρώ...αλλά τί να την κάνω,τα παίρνω στο κρανίο που δεν μπορώ να overcloκάρω μνήμες και Cpu. Έχεις και μητρική "αστέρι" τόσο για crossfire όσο και για o/c.... Mήπως να ψαχτείς στο ανάλογο τοπικ ??? Το ξέρω ότι έχω πολύ καλό Hardware αλλά μάλλον φταίνε οι μνήμες που δεν μπορώ να Overcloκάρω....
lionheart75 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Η οθόνη μου είναι η Samsung PX2370 2ms 1920x1080. Ο επεξεργαστής τρέχει 24/7 μαμά(3.2GHz) σε μια Coolermaster V10(Δέν ξεπερνάει ποτέ τους 40 βαθμούς γιατί δέν τον ζορίζω και καθόλου),χωρίς Overclock,γιατί έχω καιρό να παίξω κάποιο game και γενικά να ανοίγω το Pc μια φορά τη βδομάδα,γιατί ασχολούμαι κυρίως με Facebook και μπαίνω από το 2ο Pc... Το τροφοδοτικό μου είναι το Coolermaster Silent Pro M1000,οπότε δεν παίζει πρόβλημα με 2η 5970. Οι μνήμες που έχω μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο για την μητρική μου.Είναι βέβαια κορυφαίες - Corsair Dominator GT 2000MHz 8-8-8-24 1,65v αλλά μου έχουν βγάλει την παναγία και δεν μπορώ να overclokάρω. Αυτό που λες σκέφτομαι να κάνω,να πάρω άλλη μια 5970 που βλέπω να πουλάνε 330ευρώ...αλλά τί να την κάνω,τα παίρνω στο κρανίο που δεν μπορώ να overcloκάρω μνήμες και Cpu. Όλο το setup σου είναι άψογο και αστέρι. Την αναβάθμιση λοιπόν την ΞΕΧΝΑΣ και φυσικά την πρόσθεση 2ης κάρτας καθώς αυτή που έχεις είναι υπεραρκετή για την ανάλυση της οθόνης σου. Σε αυτή την οθόνη παίζεις άνετα στα 1080p και με 6870. Aπο κεί και πέρα δεν έχεις θέμα ούτε απο ψύξη. Η V10 εξακολουθεί να είναι στις top αερόψυκτρες που κυκλοφορούν. Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον φίλο @Dropsreef ότι πρέπει να επισκεφτείς το thread με το O/C των X6. Tα παιδιά που έχουν ανάλογο setup με εσένα θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές.
Bimmermeister Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Όλο το setup σου είναι άψογο και αστέρι. Την αναβάθμιση λοιπόν την ΞΕΧΝΑΣ και φυσικά την πρόσθεση 2ης κάρτας καθώς αυτή που έχεις είναι υπεραρκετή για την ανάλυση της οθόνης σου. Σε αυτή την οθόνη παίζεις άνετα στα 1080p και με 6870. Aπο κεί και πέρα δεν έχεις θέμα ούτε απο ψύξη. Η V10 εξακολουθεί να είναι στις top αερόψυκτρες που κυκλοφορούν. Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον φίλο @Dropsreef ότι πρέπει να επισκεφτείς το thread με το O/C των X6. Tα παιδιά που έχουν ανάλογο setup με εσένα θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές. Είμαι άπληστος το ξέρω...αλλά θέλω να δω τρελά FPS.Γ'αυτό θέλω και 2η 5970.Τα 120 FPS στο Bad Company 2 μου φαίνονται λίγα.Θα ήταν πολύ πιο ωραία να έπιανα μια 200ρα Αρκεί όμως να τα καταφέρω και να κάνω σωστό και Stable Overclock σε μνήμες και επεξεργαστή!!!
CHG7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Το θέμα είναι ότι η μόνη διαφορά που θα δεις από τα 120 στα 200 fps είναι το νουμεράκι στο πάνω μέρος της οθόνης, γιατί το ανθρώπινο μάτι δεν "βλέπει" διαφορά σε τέτοια νούμερα. Τώρα αν το θέμα είναι ψυχολογικό πάω πάσο, είναι το μικρόβιο της αναβάθμισης
grimpr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Είμαι άπληστος το ξέρω...αλλά θέλω να δω τρελά FPS.Γ'αυτό θέλω και 2η 5970.Τα 120 FPS στο Bad Company 2 μου φαίνονται λίγα.Θα ήταν πολύ πιο ωραία να έπιανα μια 200ρα Αρκεί όμως να τα καταφέρω και να κάνω σωστό και Stable Overclock σε μνήμες και επεξεργαστή!!! Αν αξίζει?, φυσικά, πήγαινε σε 2600K και με τα χίλια...
nikos21aek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 χαχαχαχαχα Η χαρά του παιδιού το topic. Φίλε μου πήγαινε πάρε άλλες 2 οθόνες να στήσεις ένα eyefinity να γουστάρεις και άσε τα νουμεράκια και τα fps. Μετά αν σου περισσεύουν τόσα λεφτά πάρε και δύο 6990 μαζί με έναν 2600k να τις δοκιμάσεις να μας ποστάρεις και κανένα benchmark και εμάς τους υπόλοιπους και να ψωνίσει και κανένας άλλος φθηνό hardware.Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια!
benign Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 p.s. Όταν αποφασίσεις να σκοτώσεις cpu + mobo στείλε μου ένα pm. Πονηρο λιονταρακι ,προλαβες ετσι? Λοιπον στειλε μου και εμενα ενα p.m. οποτε αποφασισεις αναβαθμιση,μπορει το λιονταρακι εκεινη την περιοδο να μην ενδιαφερεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.