Προς το περιεχόμενο

streaming με HTML 5???

michaelcom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως ξερετε αν μπορώ να κάνω live streaming ενός βίντεο με HTML 5?

(Προτειμώ HTML γιατί ειναι πολυ ποιο γρηγορο σε σχεση με τον FLASH)

Δημοσ.

Ναι, γίνεται:

1. Χρησιμοποιείς κάποιον streaming server που θα δέχεται και θα κωδικοποιεί σε πραγματικό χρόνο είσοδο από τη συσκευή (camcorder ή webcam ή άλλη) που καταγράφει το live event

2. Ο streaming server ξεκινά να εκπέμπει το stream σε κάποιο URL μέσω κάποιου συγκεκριμένου streaming πρωτοκόλλου (HTTP, RTSP, MMS κ.ά.)

3. Παίρνεις αυτό το URL και το χρησιμοποιείς ως πηγή στο <video> tag της HTML5 σελίδας σου

Δημοσ.

Το περίπλοκο φαντάζομαι είναι να παράγεις το stream, θέλει στήσιμο και ρύθμιση του streaming server και του capture hardware που θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το βήμα 1.

Άπαξ και το stream είναι «στον αέρα» και έχεις διαθέσιμο το URL του, είναι αρκετά τετριμμένο να γράψεις το σχετικό HTML5 snippet που θα το προβάλλει.

Δημοσ.

Τον streaming server τον ειχα στησει απο πριν και χρησιμοποιουσα vlc για το streaming απλα τωρα θελω να το ενσωματωσω σε μια ιστοσελιδα.

Δημοσ.

Απόλυτη ασφάλεια νομίζω πως δε μπορείς να έχεις με το <video> tag. Υπάρχουν πολλές σχετικές συζητήσεις για παράδειγμα στη mailing list του whatwg.org και στο Stack Overflow.

Υπάρχουν όμως κάποια tricks που μπορείς να κάνεις, π.χ. το κόλπο με το overlayed <div> element που χρησιμοποιεί το YouTube για να μπλοκάρει το δεξί κλικ και την εμφάνιση του context menu του HTML5 player με την επιλογή "Save video as...".

Δημοσ.

Ναι αλλα λιγες γνωσεις javascript/html να εχεις μπορεις να κατεβασεις το video.

Τωρα θα μου πεις οτι οτι και να κανω παντα θα υπαρχει τροπος να κλεψουν τα video, ναι απλα εγω θελω να το κανω οσο το δυνατον δυσκολοτερο.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 6 Δεκεμβρίου 2011 - Διπλό μήνυμα ή θέμα
Κρυμμένο από parsifal, 6 Δεκεμβρίου 2011 - Διπλό μήνυμα ή θέμα

Καλησπέρα παιδιά.

Είδα τις απαντήσεις στο φορουμ και πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε.. Αγόρασα πρόσφατα μια camcorder κάμερα για να κάνω διαδικτυακό κανάλι στο livestream.com αλλά το πρόβλημα που έχω είναι ότι ο υπολογιστής διαβάζει τη κάρτα της κάμερας αλλά όχι την εικόνα της.. Δεν ξέρω αν κάτι δεν κάνω καλά με τις ρυθμίσεις, όποιος μπορεί να μου δώσει μια λύση, ευχαριστώ. Η κάμερα είναι panasonic hdv-sd40

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...