michaelcom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μηπως ξερετε αν μπορώ να κάνω live streaming ενός βίντεο με HTML 5? (Προτειμώ HTML γιατί ειναι πολυ ποιο γρηγορο σε σχεση με τον FLASH)
parsifal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ναι, γίνεται: 1. Χρησιμοποιείς κάποιον streaming server που θα δέχεται και θα κωδικοποιεί σε πραγματικό χρόνο είσοδο από τη συσκευή (camcorder ή webcam ή άλλη) που καταγράφει το live event 2. Ο streaming server ξεκινά να εκπέμπει το stream σε κάποιο URL μέσω κάποιου συγκεκριμένου streaming πρωτοκόλλου (HTTP, RTSP, MMS κ.ά.) 3. Παίρνεις αυτό το URL και το χρησιμοποιείς ως πηγή στο <video> tag της HTML5 σελίδας σου
michaelcom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Να πω την αληθεια το περιμενα λιγο ποιο περιπλοκο
parsifal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Το περίπλοκο φαντάζομαι είναι να παράγεις το stream, θέλει στήσιμο και ρύθμιση του streaming server και του capture hardware που θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το βήμα 1. Άπαξ και το stream είναι «στον αέρα» και έχεις διαθέσιμο το URL του, είναι αρκετά τετριμμένο να γράψεις το σχετικό HTML5 snippet που θα το προβάλλει.
michaelcom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Τον streaming server τον ειχα στησει απο πριν και χρησιμοποιουσα vlc για το streaming απλα τωρα θελω να το ενσωματωσω σε μια ιστοσελιδα.
michaelcom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Και κατι αλλο πως μπορω να εχω ασφαλεια στα video μου δλδ να μην μπορουν να τα κατευασουν.?
parsifal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Απόλυτη ασφάλεια νομίζω πως δε μπορείς να έχεις με το <video> tag. Υπάρχουν πολλές σχετικές συζητήσεις για παράδειγμα στη mailing list του whatwg.org και στο Stack Overflow. Υπάρχουν όμως κάποια tricks που μπορείς να κάνεις, π.χ. το κόλπο με το overlayed <div> element που χρησιμοποιεί το YouTube για να μπλοκάρει το δεξί κλικ και την εμφάνιση του context menu του HTML5 player με την επιλογή "Save video as...".
michaelcom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ναι αλλα λιγες γνωσεις javascript/html να εχεις μπορεις να κατεβασεις το video. Τωρα θα μου πεις οτι οτι και να κανω παντα θα υπαρχει τροπος να κλεψουν τα video, ναι απλα εγω θελω να το κανω οσο το δυνατον δυσκολοτερο.
@sterios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Αν σε ενδιαφέρει, σήμερα διάβασα ένα ωραίο άρθρο στο smashing magazine σχετικά με html 5 και video. Ρίξε μια ματιά μπορεί να σου κάνει.
facebook Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 6 Δεκεμβρίου 2011 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 6 Δεκεμβρίου 2011 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Καλησπέρα παιδιά. Είδα τις απαντήσεις στο φορουμ και πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε.. Αγόρασα πρόσφατα μια camcorder κάμερα για να κάνω διαδικτυακό κανάλι στο livestream.com αλλά το πρόβλημα που έχω είναι ότι ο υπολογιστής διαβάζει τη κάρτα της κάμερας αλλά όχι την εικόνα της.. Δεν ξέρω αν κάτι δεν κάνω καλά με τις ρυθμίσεις, όποιος μπορεί να μου δώσει μια λύση, ευχαριστώ. Η κάμερα είναι panasonic hdv-sd40
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.