l337 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, coffeex είπε Δεν πληρώνουν απλά τους λες ότι θες να τους δώσεις τα ψιλά οπότε θα τα μετρήσεις μαζί με κάποιον υπάλληλο αν είναι πχ 20 euro θα σου δώσουν πχ 1 20euro ή 2 10ρικα κτλ ότι τους ζητήσεις. Μου κάνει τεράστια εντύπωση αλλά δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω. Στα υπόλοιπα πιο μεγάλα super market πάντως το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο. Ακόμη και σε πληρωμή κανένα κατάστημα δεν είναι υποχρεωμένο να πάρει πάνω από 50 κέρματα (ανεξαρτήτως ποσού) ανα συναλλαγή. 2
coffeex Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, l337 είπε Μου κάνει τεράστια εντύπωση αλλά δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω. Στα υπόλοιπα πιο μεγάλα super market πάντως το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο. Ακόμη και σε πληρωμή κανένα κατάστημα δεν είναι υποχρεωμένο να πάρει πάνω από 50 κέρματα (ανεξαρτήτως ποσού) ανα συναλλαγή. Χρειάζονται τα ψιλά για ρέστα, εννοείται πως η όλη διαδικασία δεν γίνεται στο ταμείο. Για μένα όποτε πας στο supermarket κάνε την ερώτηση και θα μάθεις με σιγουριά. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις σε κάποιο καφέ, φούρνο κτλ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, l337 είπε Επίσης κάποιες μπορεί να σε χρεώσουν. Όταν ο συμφορουμίτης λέει 10αρικα και 20αρικα υπέθεσα ότι μιλάει για χαρτονομίσματα. Αν εννοεί 10λεπτα και 20λεπτα πάω πάσο. Ξέρω ότι χρεώνουν αν τους πας ψιλά και θέλεις χοντρά, για το ανάποδο δεν έχω ακούσει κάτι.
Mhlogiatros Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Υπηρχαν περιστατικα να πανε να κρατησουν παρανομως προμηθεια απο 500 χαρτονομισμα .... Αν πεσεις σε τετοιον καταθεση στο λογαριασμο σου πρωτα και μετα βαλτους να μετρανε .
l337 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Xacti είπε Όταν ο συμφορουμίτης λέει 10αρικα και 20αρικα υπέθεσα ότι μιλάει για χαρτονομίσματα. Αν εννοεί 10λεπτα και 20λεπτα πάω πάσο. Ξέρω ότι χρεώνουν αν τους πας ψιλά και θέλεις χοντρά, για το ανάποδο δεν έχω ακούσει κάτι. Για κέρματα ρωτούσε Όσο για το αντίθετο (χαρτονομίσματα --> κέρματα) ξέρω περίπτωση που για να χαλάσει κάποιος 2 50ρικά χαρονομίσματα σε 20λεπτα (μόνο) του είχανε ζητήσει (πάνε 10 χρόνια τώρα) ένα τέλος γύρω στα 4-5 ευρώ. Τράπεζα δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον η Eurobank. Πέρα από αυτό όμως δεν γνωρίζω περισσότερα. 2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Υπηρχαν περιστατικα να πανε να κρατησουν παρανομως προμηθεια απο 500 χαρτονομισμα .... Αν πεσεις σε τετοιον καταθεση στο λογαριασμο σου πρωτα και μετα βαλτους να μετρανε . Γίνε λίγο πιο σαφής αν θέλεις. Εννοείς να χαλάσεις 500ρικο; Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από l337
Mhlogiatros Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Κανοντας τα καταθεση μπορεις να τα παρεις σε οτι θελεις χωρις νταβατζηλικια . Υπηρχε καπου στο capital εγραφε στα σχολια οτι λενε στη τραπεζα δε σου αλλαζω το μεγαλο χαρτονομισμα . Φυσικα καταθεση σε μεγαλο χαρτονομ. δεχονται .Μη ρωτησεις απο ποτε εχω να δω μοβ 500ρι στη τσεπη λεω για πριν το 2015 τελος 2018 σταματησε η κυκλοφορια Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
l337 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Mhlogiatros είπε Κανοντας τα καταθεση μπορεις να τα παρεις σε οτι θελεις χωρις νταβατζηλικια . Υπηρχε καπου στο capital εγραφε στα σχολια οτι λενε στη τραπεζα δε σου αλλαζω το μεγαλο χαρτονομισμα . Φυσικα καταθεση σε μεγαλο χαρτονομ. δεχονται Οκ καλά κατάλαβα. Βασικά -σε τέτοια περίπτωση- δεν χρειάζεται καν να πας στο ταμείο και να μπλέκεις. Κατάθεση το χαρτονόμισμα στο λογαριασμό σου από το ΚΑΣ ή το ΑΤΜ της τράπεζας
zio10 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, l337 είπε Μου κάνει τεράστια εντύπωση αλλά δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω. Στα υπόλοιπα πιο μεγάλα super market πάντως το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο. Ακόμη και σε πληρωμή κανένα κατάστημα δεν είναι υποχρεωμένο να πάρει πάνω από 50 κέρματα (ανεξαρτήτως ποσού) ανα συναλλαγή. Σε mymarket το έχω δει κι εγώ αυτό. Ο υπάλληλος τα μετράει ένα ένα και τα κάνει χοντρά!
ELMastas Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι αρκετά σούπερ Μάρκετ που δέχονται,αρκεί να μην έχουν χαλάσει ξανά λίγο νωρίτερα οπότε πρέπει να τους ρωτήσεις αν θέλουν η μπορούν να δεχτούν σακούλια με μικρά κέρματα 📎 Και στο Bazar δέχονται πολλές φορές και στόν σκλαβενίτη της γειτονιάς μου,υπάρχουν μάλιστα κάποιοι πιο τακτικοί εκεί με σακουλάκια με ψιλά,απο ότι είδα κυρίως μελαμψοί που έρχονται κάθε τόσο. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από ELMastas
4saken Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 8 ώρες πριν, l337 είπε μάλλον η Eurobank. E ποια αλλη θα ηταν.... 1
nightwalker1990 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 29/5/2019 στις 8:54 ΜΜ, Mesqal είπε Με τα πολυ ψιλα τι κανουμε? Εχω μια σακουλα σουπερ μαρκετ γεματη με κερματα 1& 2 λεπτα. χD Τα πας στην τράπεζα της ελλάδος όσο πρωινή ώρα γίνεται.. πριν χρόνια έκανα εξυπηρέτηση σε έναν φίλο και πήγαμε περίπου 400€ 0.01€ 0.02€ και 0.05€ Θα πάρεις τήλ πρώτα να σου πουν συγκεκριμένα σε πόσα € τα θέλουν πχ τα 0.01€ να τα κάνεις 20άδες η 50άδες δεν θυμάμαι οπότε για να μην σε κάψω κάνε έναν κόπο να μιλήσεις! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από nightwalker1990 1
G.bar Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Έχω φίλο που έχει καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Όσες φορές έχω πάει βράδυ βλέπω έναν τύπο που έρχεται, κάτι δίνει κάτι πάιρνει και φέυγει, οπότε τον ρωτάω σε κάποια φάση τι νταραβέρι γίνεται... Είναι ο ταδε που μας φέρνει ψιλά λέει.. όλη μέρα κόβει βόλτες στο κέντρο και περνάει απο τα καταστήματα -κυρίως εστίασης- και κανει ψιλά σε όποιον θέλει. Κρατάει 1 ευρώ στο εικοσάρικο και πραγματικά λέει μας έχει σωσει.. Και μου δείχνει και την κάρτα του τυπου με το τηλεφωνό του που την είχε δίπλα στο ταμείο.. Δεν έχω ιδέα που βρίσκει τόσα ψιλά, αλλά μου είχε φανεί πολυ έξυπνη ιδεα. 1
tommy2486 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Εγώ πήγα μία σακούλα στον βασιλόπουλο με 500 ευρώ σε κέρματα. Τους τα άφησα να τα μετρήσουν και το απόγευμα πέρασα και πήρα 500 ευρώ σε πενηντάρικα. Δεν έμεινα εκεί όταν θα τα μετρούσαν καθώς γνώριζα την υπεύθυνο και επειδή είχα δουλεία έφυγα. Επίσης δεν τους ζήτησα εγώ να μου τα χαλάσουν αλλά με ρώτησαν αυτοί αν έχω να τους δώσω γιατί τους είχα δώσει και παλαιότερα.
asmilon Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Οταν υπαρχουν τετοιες συσκευες που μετρανε και χωριζουν τα νομισματα: απορω γιατι να δαπανησει καποιος ανθρωποώρες στο καταμετρημα νομισματων. Σε μεγαλα σουπερ μαρκετ ή επιχειρησεις που διαχειριζονται πολλα ψιλα νομιζω ειναι μονοδρομος. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από asmilon 1
l337 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, asmilon είπε Οταν υπαρχουν τετοιες συσκευες που μετρανε και χωριζουν τα νομισματα: απορω γιατι να δαπανησει καποιος ανθρωποώρες στο καταμετρημα νομισματων. Σε μεγαλα σουπερ μαρκετ ή επιχειρησεις που διαχειριζονται πολλα ψιλα νομιζω ειναι μονοδρομος. Ή εναλλακτικά δεν δέχεται κέρματα για αλλαγή ή κάνει το νόμιμο και δέχεται έως 50 κέρματα ανα συναλλαγή (πχ. super market και επιχειρήσεις). (οι τράπεζες έχουν ανάλογα μηχανήματα) Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από l337 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα