Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς να πας στη εθνική. Στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία ελευθερίας. Κλείνεις ραντεβού και τα λεφτά στα πιστωνουν σε λογαριασμό. Στη τελική αν βιάζεσαι οπότε πας σούπερ μάρκετ πλήρωνε με φραγκοδιφραφκα

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω ειχα κανει κατάθεση στον λογαριασμό μου στην αλφα. Ουτε προμήθεια ουτε τπτ. Βέβαια είναι λιγα τα καταστήματα που εχουν μετρητές.

Δημοσ.

Παλιότερα κάποια σούπερ μάρκετ είχαν μηχανήματα που τα έριχνες όλα μέσα και τα μέτραγε αυτόματα και σου έδινε ένα πιστωτικό για να ψωνίσεις

Δημοσ.

Στην τράπεζα θα γίνει οπωσδήποτε αλλά δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό μπορείς να ψωνίζεις οτιδήποτε θέλεις μόνο με κέρματα ακόμα και στο super market αρκεί να τα έχεις καλά μετρημένα απο πριν.

Δημοσ.

Ειχα ενα μικρο βαρελακι μπυρας καποτε που το ειχα κανει κουμπαρα και πεταγα μεσα οσα ψιλα μου περισσευαν οπουε γυρνουσα σπιτι! Το ανοιγω μετα απο χρονια σε μια στιγμη εξαψης και ειχε μεσα σε κερματα πανω απο 1000€. Τοτε δουλευε μια γνωστη στο media markt στο Μαρουσι. Τα πηγα εκει σε μια σακουλα... αδειαζει τη σακουλα οπως ηταν μεσα σε ενα καταμετρητη -οπως μου ειπε- μου δινει 1000 κατι σε 100ρικα και ουτε τραπεζες ουτε τιποτα. Δεν ξερω αν επαιξε ρολο που ηταν γνωστη και αν θα το εκαναν γενικοτερα, αλλα απο οτι μου ειχε πει οσον αφορα σε αγορες, και 10 χιλιαρικα σε μονολεπτα με φορτηγο να παει καποιος δεν εχουν προβλημα!

Δημοσ.

Απλά πληρώνεις με τα κέρματα ένα λογαριασμό π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Eφορία, δεν μπορούν να αρνηθούν πληρωμή σε νόμισμα του ελληνικού κράτους ακόμη και κέρματα. Είναι ποινικό αδίκημα

Δημοσ.

Τα πηγα εκει σε μια σακουλα... αδειαζει τη σακουλα οπως ηταν μεσα σε ενα καταμετρητη -οπως μου ειπε- μου δινει 1000 κατι σε 100ρικα και ουτε τραπεζες ουτε τιποτα. Δεν ξερω αν επαιξε ρολο που ηταν γνωστη και αν θα το εκαναν γενικοτερα, αλλα απο οτι μου ειχε πει οσον αφορα σε αγορες, και 10 χιλιαρικα σε μονολεπτα με φορτηγο να παει καποιος δεν εχουν προβλημα!

Όλα τα πολυκαταστήματα έχουν μηχανήματα για να μετράνε τα χρήματα απτα ταμία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν για τον καθένα

Δημοσ.

Βασικά στην τράπεζα πήγα σκισμένα χαρτονομίσματα ακόμα και 50ευρα και μου τα έδωσαν καινούργια και ατσαλάκωτα, είναι αδύνατο να μην ανταλλάξουν κέρματα.

Δημοσ.

Απλά πληρώνεις με τα κέρματα ένα λογαριασμό π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Eφορία, δεν μπορούν να αρνηθούν πληρωμή σε νόμισμα του ελληνικού κράτους ακόμη και κέρματα. Είναι ποινικό αδίκημα

επειδη αυτο το ακουω συνεχεια οτι πηγαιντε και πληρωστε με μονολεπτα διλεπτα τον λογαριασμο της δεη ειτε επειδη εχετε απειρα λεφτα ειτε για σπασιμο λογω οτι δεη ακριβη και τετοια.ειτε για τον εναν λογο ειτε για τον αλλον αυτο που γινεται ειναι ενας ΑΠΛΟΣ υπαλληλος να τρωει την μιση μερα να μετραει τα ψιλα και αλλος τοσος κοσμος που περιμενει να ταλαιπωρειται.

Δημοσ.

επειδη αυτο το ακουω συνεχεια οτι πηγαιντε και πληρωστε με μονολεπτα διλεπτα τον λογαριασμο της δεη ειτε επειδη εχετε απειρα λεφτα ειτε για σπασιμο λογω οτι δεη ακριβη και τετοια.ειτε για τον εναν λογο ειτε για τον αλλον αυτο που γινεται ειναι ενας ΑΠΛΟΣ υπαλληλος να τρωει την μιση μερα να μετραει τα ψιλα και αλλος τοσος κοσμος που περιμενει να ταλαιπωρειται.

Δεν το ειπε εκδικητικα,ειπε απλα οτι δεν μπορουν να αρνηθουν να πληρωθουν με κοκκινα οπως ενα σουπερ μαρκετ θα μπορουσε να το αρνηθει η ενας περιπτερας να σε πεταξει με τις κλωτσιες.Επισης ο υπαλληλος 8 ωρες δουλευει,στις 8 ωρες θα φυγει,δεν μας κανει και χαρη.

Δημοσ.

Δεν το ειπε εκδικητικα,ειπε απλα οτι δεν μπορουν να αρνηθουν να πληρωθουν με κοκκινα οπως ενα σουπερ μαρκετ θα μπορουσε να το αρνηθει η ενας περιπτερας να σε πεταξει με τις κλωτσιες.Επισης ο υπαλληλος 8 ωρες δουλευει,στις 8 ωρες θα φυγει,δεν μας κανει και χαρη.

ναι απλα το αναφερω γιατι μερικοι το κανουν εκδικητικα αυτο λες και ο υπαλληλος φταιει κατι.ακριβως οπως το ειπες.8 ωρες θακανει ειτε μετραει ψιλα ειτε οχι.σε περιπτερα και τετοια παντως αν δεν πας κανα τονο ψιλο τα δεχονται.η να του τα πας λιγα λιγα ωστε να μην φαει 100 ωρες να τα μετρησει

• Like 1
Δημοσ.

κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί πάνω από 50 κέρματα ανά συναλλαγή 

Όσοι τα δέχονται είναι είτε ευγενικοί με γαιδούρια που δεν θα ήθελαν με τίποτα να τους δώσουν τόσα κέρματα σε συναλλαγή πχ super market, είτε δεν γνωρίζουν αυτόν τον κανονισμό

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρω ότι ισχύει αυτό που είπε ο snapshot. Μπορούν να αρνηθούν να τα πάρουν.

Δημοσ.

Μπούρδες!

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει τι ισχύει, ας δει το παρακάτω:

Άρθρο 11

Από 1ης Ιανουαρίου 2002, τα συμμετέχοντα κράτη μέλη θα εκδώσουν κέρματα σε ευρώ ή σε cent και θα ακολουθήσουν ως προς την ονομαστική αξία και τις τεχνικές προδιαγραφές τα θεσπιζόμενα από το Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 105 Α παράγραφος 2, δεύτερη πρόταση της συνθήκης Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 15, τα κέρματα αυτά είναι τα μόνα που έχουν την ιδιότητα νομίμου χρήματος σε όλα τα εν λόγω κράτη μέλη. Εκτός από την εκδίδουσα αρχή και τα πρόσωπα που προβλέπει συγκεκριμένα η εθνική νομοθεσία των εκδιδόντων κρατών μελών, ουδείς υποχρεούται να δεχθεί άνω των πενήντα κερμάτων σε κάθε πληρωμή.

Πηγή: http://repository.library.teimes.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/1543/dikseo_0451.pdf?sequence=1

Δημοσ.

Εγω ειχα κανει κατάθεση στον λογαριασμό μου στην αλφα. Ουτε προμήθεια ουτε τπτ. Βέβαια είναι λιγα τα καταστήματα που εχουν μετρητές.

Άρα μόνο στην alpha είναι διαθέσιμη αυτή η υπηρεσία, Σε περίπτωση που δεν υπάρχει λογαριασμός δεν γίνεται αλλαγή σε καμία τράπεζα έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...