Προς το περιεχόμενο

Γρατζουνιες...

zizu10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα ασημί ford και τώρα τελευταία έχει γεμίσει γρατζουνιές(από άλλους)...

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια αλοιφή ή καποιο μαρκαδοράκι που να τα καλύπτει???

Λέω αύριο να περάσω από το praktiker να δω μπας και έχει τίποτα...Αξίζει ή είναι χάσιμο χρόνου??????

Δημοσ.

Αν δεν έχει σπάσει την μπογιά και μιλάμε για ελαφριές αμυχές *ισως* και να καταφέρεις κάτι με κάποια ψιλή αλοιφή τύπου Quixx (που θα βρεις Praktiker).

Σε περίπτωση που εχει σπάσει η μπογιά (πιάνει το νύχι σου) και αναλόγως το βάθος,πάς για αλοιφαδόρο ή τοπικό βάψιμο.

Δημοσ.

Τά "μαρκαδοράκια" πού πουλάνε δέν κάνουν τίποτε.Τό μόνο πού κάνουν είναι τόν πωλητή τους πλουσιότερο.Αν οι γρατζουνιές πού έχεις αφορούν τό χρώμα καί όχι τό βερνίκι δέν κάνει τίποτε καμμία αλοιφή.Οι αλοιφές κάνουν δουλειά μόνο σέ ελαφρές επιφανειακές γρατζουνιές.

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα ασημί ford και τώρα τελευταία έχει γεμίσει γρατζουνιές(από άλλους)...

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια αλοιφή ή καποιο μαρκαδοράκι που να τα καλύπτει???

Λέω αύριο να περάσω από το praktiker να δω μπας και έχει τίποτα...Αξίζει ή είναι χάσιμο χρόνου??????

Με τον κωδικό τους χρώματος σε χρωματοπωλείο (αυτοκινήτων, όχι εκεί που πουλάνε βερνιλάκ!) να σου βγάλει το χρώμα σε μικρό δοχείο (όχι σπρέυ) και με ένα πολύ λεπτό πινελάκι να καλύψεις ότι μπορείς.

Αν είναι επιφανειακές οι γρατσουνιές, τότε θα χρειαστείς χοντρή αλοιφή για να <<κατεβάσεις>> το βερνίκι, και μετά ψιλή για να φύγει η θαμπάδα.

Το τελευταίο βέβαια, μπορεί να μην επιτευχθεί με το χέρι, και να χρειάζεται αλοιφαδόρο.

Δημοσ.

Πόσο πάει παίδες ένας πλήρης καθαρισμός με μηχανάκι;

Εδώ γερμανία θέλουν 150 ευρώ,πολλά μου φαίνονται

Δημοσ.

Από έξω.Με αλοιφή.

Έχω αρκετές ψιλές γρατσουνιές και ψιλοθαμπώνει το χρώμα.Είναι γενικά απεριποίητο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Με τον κωδικό τους χρώματος σε χρωματοπωλείο (αυτοκινήτων, όχι εκεί που πουλάνε βερνιλάκ!) να σου βγάλει το χρώμα σε μικρό δοχείο (όχι σπρέυ) και με ένα πολύ λεπτό πινελάκι να καλύψεις ότι μπορείς.

Αν είναι επιφανειακές οι γρατσουνιές, τότε θα χρειαστείς χοντρή αλοιφή για να <<κατεβάσεις>> το βερνίκι, και μετά ψιλή για να φύγει η θαμπάδα.

Το τελευταίο βέβαια, μπορεί να μην επιτευχθεί με το χέρι, και να χρειάζεται αλοιφαδόρο.

Έχω βρει ένα μαγαζί και σκεφτόμουν να σταματήσω μιας και μου γυάλισαν τα σπρέυ, αλλά από ότι βλέπω είσαι κατά...

Για ποιο λόγο???

Δημοσ.

Και προσοχή με τους αλοιφαδόρους,γιατι τα νέα υδατοδιαλυτά και φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα έχουν ένα θέμα με την καταπόνηση,με αποτέλεσμα να,γίνονται "πανάδες".

Αν βρεθεί κάποιος αλοιφαδόρος dual-action (που περιστρέφει την κεφαλή και ελλειπτικά),ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Έχω βρει ένα μαγαζί και σκεφτόμουν να σταματήσω μιας και μου γυάλισαν τα σπρέυ, αλλά από ότι βλέπω είσαι κατά...

Για ποιο λόγο???

Φαντάζεσαι με το spray να προσπαθήσεις να καλύψεις (ουσιαστικά να γεμίσεις ένα αυλάκι στο χρώμα) χωρίς να πασαλείψεις τον τόπο;

θα πρέπει να πάρεις ταινία και εφημερίδες, να <<μασκάρεις>> με ακρίβεια χιλιοστού τη γρατσουνιά, αλλά και να φροντίσεις να μην φυσάει και πάει χρώμα πάνω σου ή σε παράθυρο ή αλλού..

Ενώ με το πινελάκι έχεις τελειώσει πολύ πιο γρήγορα.

Μην περιμένεις άψογα αποτελέσματα όμως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...