.Golfis. Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα/Καλημέρα σε όσους διαβάζουν αυτό το θέμα για πρώτη φορά. Σαν νέο μέλος αυτής της κοινότητας αποφάσισα να δημιουργήσω το πρώτο μου θέμα το οποίο δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μόνο μια πληροφόρηση για τα υποψήφια μέρη του υλικού μέρους του καινούργιου Η/Υ που ευελπιστώ να αγοράσω μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες. Αρκετά όμως με τον πρόλογο. Ας περάσουμε στο κυρίως θέμα. Ακολουθώντας το πρότυπο φόρμας αγοράς-αναβάθμισης καινούργιου υπολογιστή θα σας παραθέσω και τις δικές μου πληροφορίες-ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Χρηματικό ποσό: το μέγιστο 2500€(Εάν η τιμή των κομματιών ξεπεράσει κατά λίγο αυτήν την τιμή δεν υπάρχει πρόβλημα) Χρήση υπολογιστή: extreme gaming( Δηλαδή αναπαραγωγή οποιουδήποτε παιχνιδιού με αυξημένα στο τέρμα όλα τα γραφικά σε 3 οθόνες 5760x1080 ανάλυση.) Χρήση Adobe Master Collection CS5, λίγο 3ds Max και άλλου τέτοιου είδους προγράμματα -- αλλά κυρίως ο υπολογιστής προορίζεται για extreme gaming Στον Υπολογιστή δεν συμπεριλαμβάνονται : πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη, ηχεία και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή συσκευή. Τοποθεσία : Αθήνα (Κανένα πρόβλημα για παραγγελία από καταστήματα που βρίσκονται μακριά π.χ. Κρήτη, Θεσσαλονίκη) Εγκατάσταση λειτουργικού και συναρμολόγηση θα πραγματοποιηθεί από εμένα. Κομμάτια υπολογιστή που έχω: κανένα Κομμάτια υπολογιστή προς αγορά: CPU - Intel core i7-2600K MOTHERBOARD - Asus Maximus IV Extreme CPU COOLER - Prolimatech Megahalems Rev.2 PSU - Corsair AX1200W GPU - 2x Msi GTX 580 - Twin Frozr II (σε SLI φυσικά. Στο μέλλον θα αγοραστεί και τρίτη) MEMORY - G.Skill Ripjaws X (F3-12800CL7D-8GBXH) CASE - Coolermaster HAF X OS-boot drive(Για τα κύρια παιχνίδια και προγράμματα) - OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" 120GB HDD - Samsung Spinpoint F3 1TB 2x Coolermaster Turbine master MACH 1.8 για την ψύχτρα του επεξεργαστή (Πιθανό) - NZXT Sentry LX Fan Controller Αυτά ήταν τα υποψήφια μέρη προς αγορά. Θα παρακαλούσα όσα άτομα διαβάσουν αυτό το θέμα της συζήτησης να γράψουν τα σχόλια τους και να προτείνουν διαφορετικά μέρη για τον υπολογιστή εάν θεωρούν πως είναι καλύτερα και θα τον βελτιώσουν. Επιπλέον Θα παρακαλούσα θερμά οποιονδήποτε μπορεί να μου πει ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία θα έχουν στην διάθεση τους κάποια ή όλα από τα κομμάτια τα οποία χρειάζονται.( Γνωρίζω ότι με το γεγονός των ελαττωματικών chipset της Intel θα είναι δύσκολο έως απίθανο να μπορέσει να βρει κάποιος αυτήν την μητρική πλακέτα που χρειάζομαι σε κάποιο Ελληνικό κατάστημα αλλά εάν τα καταφέρει κάποιος θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.) Με εκτίμηση .Golfis.
Tony_Montana Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Κόιτα σήμερα δεν νομίζω να κυκλοφορεί κάτι καλύτερο. & το συστημα σου θα ειναι παρα πολυ δυνατο για πολλα χρόνια. επειδη ομως ειπες οτι θα αγοράσεις σε πλαισιο 1-2 μηνες (παει να πει οτι δεν θα το παρεις αυριο το πρωι.) Ελπίζω να γνωριζεις οτι βγαίνουν ένα σωρό καινούργια πράγματα φέτος . Εγω δεν θα έριχνα 2500€ σε pc το 2011. (Και σε sandy). Εξαλου τα καλα μηχανάκια της intel θα είναι τα ivy bridge οποια θα χουν βγει μεχρι το τελος της χρονιας επι τη ευκαιρια ποιες οθονες εχεις?
ati8assos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Έχε υπόψη σου πως για να ενεργοποιηθεί το NF200 chip της Nvidia και να σου δώσει τα extra PCIe lanes θα πρέπει να έχεις three-way SLI, αλλιώς χρησιμοποιεί μόνο τα lanes του P67, και έτσι θα έχεις μόνο dual @x8 κάτι πολύ ελλιπές για 5760x1080. Προσωπικά δεν θα έδινα τόσα χρήματα για την 1155 που είναι μια midrange πλατφόρμα, νομίζω δεν αξίζει. Θα περίμενα για LGA 2011 ή για Bulldozer. Αν όμως θέλεις να κάνεις τώρα την αγορά, θα πρότεινα εξαπύρηνο (π.χ. i7-970) σε 1366 και Χ58, άλλωστε σε αυτή την ανάλυση που θα τα τρέχεις, την διαφορά την κάνει η κάρτα/ες γραφικών.
ColdFusion Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 νομιζω ειναι λιγο νωρις διοτι στο διαστημα μεχρι να παρεις pc πολλα αλλαζουν!
.Golfis. Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα σχόλια σας! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ατίθασσο για τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσε όσον αναφορά το chip της Intel τις οποίες δεν γνώριζα για να πω την αλήθεια. Τελικά νομίζω πως έχετε δίκιο, είναι όντως λίγη άσκποπη η αγορά ενός τόσο ακριβού μηχανήματος όταν σε λίγους μήνες θα βγούν πολύ καλύτερα μηχανήματα. Όποτε υποθέτω πως θα περιμένω όσους μήνες χρειαστεί μέχρι να βγουν στην αγορά οι νέοι Ivy Bridge γιατί έχω μια υποψία πως οι επεξεργαστές της Intel θα είναι και πάλι ισχυρότεροι απο τους επεξεργαστές της AMD( Όχι πως έχω κάτι με την AMD, καθώς και εγώ τώρα AMD μηχάνημα τρέχω.) Απο την άλλη μεριά δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αγοράσω ένα x58 βασισμένο μηχάνημα καθώς είδη ο 1000 ευρώ επεξεργαστής είδη υστερεί σε επιδόσεις σε σχέση με τον i7-2600k ο οποίος είναι κατά πολύ φθινότερος. Σαν αποτέλεσμα σε μία δεύτερη σκέψη σκέφτομαι τελικά να αγοράσω το μηχάνημα κατά το 2012 που θα τελείωσω την τρίτη λυκείου. Ελπίζω να έχουν βγεί οι καινούργιοι επεξεργαστές μέχρι τότε!! Επί τι ευκαιρία οι οθόνες που έχω ειναι 3x LG M2362D.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.