Προς το περιεχόμενο

βοτάνια

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαμομήλι και βαλεριάνα..βοηθούν πολύ.

έπαιρνα σε σεηκερ οταν πήγαινα σχολή,ένα εξαωράκι ύπνου εγγυημένα.

Δημοσ.

Και δηλαδη παληκαρια αν θελω να φτιαξω ενα τσαι απο βαλεριανα και χαμομηλι ας πουμε...

βραζω νερο και μολις βρασει το βγαζω απτο μπρικι και τα πεταω εκει μεσα τα βοτανα και ταφηνω κανα 45λεπτο ξερω γω;

και μετα στραγγιζω και πινω;

Δημοσ.

Νομιζω πως ειχα διαβασει πως π.χ. η βαλεριανα δε πρεπει να βραζει με το νερο. πρεπει αφου βρασει το νερο να το βγαλεις απτη φωτια και ττοε να τη ριξεις μεσα.

καποιος να μας διαφωτισει;

Δημοσ.

λένε πως υπάρχουν τρείς τρόποι,

θυμάμαι τους δύο,

1το ρίχνεις εξαρχής στο νερό και μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού το αφήνεις 1 λεπτό και μετά το αφήνεις να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά

2το ρίχνεις στο νερό όταν φτάνει σε σημείο βρασμού και μετά ξανά το αφήνεις να ξεκουραστεί.

εγώ πολλές φορές αφού κάνω το 1,το αφήνω μπορεί και 2-3 ώρες.

απέφυγε τα τυποποιημένα,σε στυλ φακελάκια κτλ,χύμα είναι πολύ καλύτερα.

ότι τρόπο και να ακολουθήσεις εσύ,μή το βράζεις με τίποτα πάνω απο 3-4 λεπτά (μπορεί να λέω και πολλά) καθώς καταστρέφοντε οι όποιες ουσίες και πικρίζει στη γεύση,ειδικά στο χαμομήλι.

Δημοσ.

Νομίζω οτι η βιταμίνη C σε βραστό νερό καταστρέφεται. Οπότε δεν έχει νόημα να υπάρχει σε κάποιο ρόφημα. Το τσάι γενικότερα (όπως λέμε tea) από οτιδήποτε βότανο γίνεται κυρίως για τα ιχνοστοιχεία που προσφέρει, και τις υπόλοιπες ουσίες που επιδρούν στο νευρικό σύστημα κυρίως.

Δημοσ.

Σου είπαν καλά αλλά και η λεβάντα βοηθά.Ωραίο τσάι κιόλας.Για ξύπνημα ο σιδερίτης νομίζω βοηθά.

το αλλο με τον τοτο το ξερεις; :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...