Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή αναλογικού φωτογραφικού φιλμ σε ψηφιακή φωτογραφία

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Έχω ένα αναλογικό φιλμ φωτογραφικής μηχανής το οποίο είναι όπως τα αρνητικά που μας έδινε κάποτε ο φωτογράφος μόνο που είναι τελείως έγχρωμο. Όταν το κοιτάζω επομένως στο φως βλέπω κανονικά τη φωτογραφία έγχρωμη (κάτι σαν την εικόνα παρακάτω).

film1j.jpg

Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να μετατρέψω το φίλμ αυτό σε ψηφιακές εικόνες; Πχ το κάνουν όλοι οι φωτογράφοι? Επίσης έχουν περάσει κάτι χρονάκια από τότε που βγήκαν οι φωτογραφίες και το φίλμ έχει μερικές μικρές γρατζουνιές. Αυτές το επηρεάζουν ή μπορώ να το σώσω?

Αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο φθηνό και καλό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας ή Βόρεια θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα - ας μου στείλει pm. Να πω ότι οι φωτογραφίες αυτές έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και δε θα ήθελα να καταστραφούν.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

υπαρχουν ειδικα σκανερ για αυτη την δουλεια. εχει ενας θειος μου επαγγελματιας φωτογραφος, αλλα ειναι πολυ ακριβο για το αγορασεις. τωρα σε μαγαζι δεν εχω δει αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα εχουν. ρωτα σε μαγαζια που εκτυπωνουν φωτογραφιες.

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις σε φωτογραφείο ή με scanner που επεξεργάζεται film, το οποίο δεν είναι καθόλου ακριβό. Πχ. το canon mp560 που πήρα πριν αρκετούς μήνες scanάρει film και κάνει μόλις 120 ευρώ.

Δημοσ.

Για 15 φωτογραφίες μάλλον δεν θα πάρω σκάνερ - με φοβίζει λίγο και η ανάλυση του που είναι χαμηλή. Αλλά θα πάω αύριο σε ένα φωτογραφείο!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχω ένα αναλογικό φιλμ φωτογραφικής μηχανής το οποίο είναι όπως τα αρνητικά που μας έδινε κάποτε ο φωτογράφος μόνο που είναι τελείως έγχρωμο. Όταν το κοιτάζω επομένως στο φως βλέπω κανονικά τη φωτογραφία έγχρωμη (κάτι σαν την εικόνα παρακάτω).

από την περιγραφή του φιλμ που κάνεις φαίνεται ότι το φιλμ που έχεις στα χέρια σου δεν είναι το κλασσικό φιλμ αλλά φιλμ slides. δηλαδή αυτά που βάζεις κάθε καρέ σε ένα ειδικό πλαίσιο και μετά τα προβάλεις με slides projector.

σίγουρα αυτά που σου λέω δεν απαντά στο ερώτημά σου, αλλά απλά το αναφέρω για να ξέρεις τι έχεις

Δημοσ.

πανε σε ενα φωτογραφιο και αν μπορουν , εκτυπωσε ενα για δοκιμη να δεις αν θα μεινεις ικανοποιημενος, μη τα κανεις ολα μαζι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...