melaslog Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα και από εμένα. Πέρασα στο imac μου τα win7 με parallels. Εγκατέστησα μια εφαρμογή που χρησιμοποιώ (Λογιστική). Η εφαρμογή χρειάζεται συχνή χρήση των F Keys. Δεν μπορώ όμως να τα χρησιμοποιήσω όπως τα χρησιμοποιούσα σε pc. Π.χ. Στην εφαρμογή, πατώντας το F11 επιλέγεις την εταιρεία που θες να δουλέψεις. Οταν το δοκίμασα στο mac μου ανέβασε την οθόνη κλπ με άλλα πλήκτρα. Εχω πάει στις προτιμήσεις του πληκτρολογίου και έχω τσεκάρει την επιλογή "χρήση όλων των πλήκτρων ως τυπικών πλήκτρων λειτουργιών" και τίποτα. Ξέρετε πως θα μπορούσα να το φτιάξω;; Αν έφερνα ένα κλασσικό πληκτρολόγιο θα λειτουργούσε;;; Δεν είχα πρόχειρο για να δοκιμάσω. Αυτή την στιγμή έχω το μικρό ασύρματο της apple. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartakoscs Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Γνωρίζεις το πλήκτρο κάτω αριστερά στο πληκτρολόγιο ? Το "fn" αυτό βασικά πατώντας το σε συνδυασμό με κάποιο Fx (πχ F4) δίνει την εντολή της σειράς F ! ΠΧ πατώντας το F4 (σκέτο ) θα σου εμφανιστεί το Dashboard αλλά πατώντας το fn+F4 στην πραγματικότητα δίνεται η εντολή F4 που έχει οριστεί για την εκάστοτε εφαρμογή που τρέχεις . Ναι με κανονικό πληκτρολόγιο θα λειτουργούσε τα F keys , αλλά θα έχανες όλα τα οφέλη που σου δίνει το πληκτρολόγιο της apple για μεγαλύτερη παραγωγικότητα Ελπίζω να βοήθησα ! Ένα Ωραίο application που βρήκα και προς το παρόν είναι free στο app store είναι το Clipboard History που βασικά κρατάει ιστορικό έναν αριθμό copy που κάνεις και μπορείς να ανακαλέσει γρήγορα την λίστα αυτήν με μια συντόμευση που ορίσεις πχ alt+cmd+v ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Aυτο που θες φιλε νομιζω μπορεις να το κανεις και με το Keyremap4macbook. Ελπίζω να βοήθησα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melaslog Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δεν μπόρεσα να το λειτουργήσω σωστά. Θα δοκιμάσω αύριο με συμβατικό πληκτρολόγιο και θα σας πω. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Γιατί δεν εγκαθιστάς αρχικά τα windows με bootcamp? Το control panel του bootcamp σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιείς τα F-Keys είτε όπως χρησιμοποιούνται στα Windows, είτε όπως χρησιμοποιούνται στα MAC. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο partition του bootcamp και μέσω parallels χωρίς να απαιτείται έξτρα εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melaslog Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ήξερα πως με bootcamp έχεις αυτή την δυνατότητα ή μάλλον, δεν ήξερα πως δεν την έχεις με απ΄ ευθείας εγκατάσταση parallels. Θα δοκιμάσω πρώτα το πληκτρολόγιο για να μην ξαναστήνω από την αρχή και αν δεν δουλέψει θα το κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ήξερα πως με bootcamp έχεις αυτή την δυνατότητα ή μάλλον, δεν ήξερα πως δεν την έχεις με απ΄ ευθείας εγκατάσταση parallels. Θα δοκιμάσω πρώτα το πληκτρολόγιο για να μην ξαναστήνω από την αρχή και αν δεν δουλέψει θα το κάνω. Μόνο μην ξεχάσεις να εγκαταστήσεις και τους drivers του bootcamp μετά την εγκατάσταση των Windows. Οι drivers βρίσκονται μέσα στο installation DVD του Snow Leopard. Άνοιξε με explore το DVD του Snow Leopard μέσα από τα Windows και θα τους εντοπίσεις. Αφού εγκαταστήσεις τους drivers, κάνε και ένα update το bootcamp, πάντα μέσα από τα windows και μέσω του Apple update. Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση του bootcamp και από το site της Apple πριν αρχίσεις την εγκατάσταση των Windows. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melaslog Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Σε πρώτη φάση έβαλα ένα κλασσικό πληκτρολόγιο που είχα και περίσσευε και δούλεψαν κανονικά οπότε δεν βλέπω να στήνω από την αρχή bootcamp και εγκατάσταση win και προγράμματος κλπ κλπ. Ευχαριστώ πάντως. Θα το έχω υπ όψιν μου για το μέλλον αν χρειαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.