nem52 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 παιδια ο τιτλος τα λεει ολα.. γνωμες θελω. απλα ειδα οτι η τιμη ειναι πολυ κοντα και αντι να κανω raid και να μην εχω trim θα εχω ιδιες ταχυτητες μεγαλυτερο δισκο και trim.
ati8assos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Vertex 3 δαγκωτό !!! Παίρνεις εκτός από TRIM, ολοκαίνουριο controller με firmware που θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Ο Vertex 2 ότι ήταν να δώσει το έδωσε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Να εχεις υποψη σου ομως οτι: 1) Δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα οι Vertex 3. 2) Η τιμη τους ειναι καθορισμενη στα 250$ απο την OCΖ χωρις φορο (181ευρω), αρα στα 223 ευρω με ΦΠΑ στην ελλάδα, οποτε προφανως δεχεσαι οτι αν προπαραγγειλεις απο πλαισιο, σου κλεβουν πανω απο ενα 50ρικο. http://www.plaisio.g...25SAT3-120G.htm Κατα τ' άλλα λιγη αναμονη να ερθουν οντως, και να ερθουν και σε άλλα μαγαζια, για να μη μας πιανουν κοτσο το πλαισιο και καθε πλαισιο... Γιατι οντως αξιζουν οι Vertex 3! Εχεις Sata III controller?
nem52 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Να εχεις υποψη σου ομως οτι: 1) Δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα οι Vertex 3. 2) Η τιμη τους ειναι καθορισμενη στα 250$ απο την OCΖ χωρις φορο (181ευρω), αρα στα 223 ευρω με ΦΠΑ στην ελλάδα, οποτε προφανως δεχεσαι οτι αν προπαραγγειλεις απο πλαισιο, σου κλεβουν πανω απο ενα 50ρικο. http://www.plaisio.g...25SAT3-120G.htm Κατα τ' άλλα λιγη αναμονη να ερθουν οντως, και να ερθουν και σε άλλα μαγαζια, για να μη μας πιανουν κοτσο το πλαισιο και καθε πλαισιο... Γιατι οντως αξιζουν οι Vertex 3! Εχεις Sata III controller? και εγω που νομισα οτι η πραγματικη τιμη ηταν αυτη στο πλαισιο... βασικα.. δεν εχω ενσωματωμενο σατα3 αλλα σε καρτα pci-e x 4. ελεγα να το εβαζα και σε 2. στα ποσα θα τερματιζε?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Εφοσον οι Vertex 2 ηδη σχεδον τερματιζουν σε εγγραφη/αναγνωση το SataII, δεν ξερω τι παραπανω περιμενες. Φυσικα παιζουν ρολο και τα IOPS, στα οποια οι Vertex 3 εχουν 60000, ενω οι Vertex 2 50000. Τωρα αυτο που λες για τη καρτα pci-e x4 δεν το καταλαβα. Η τιμη απο πλαισιο ειναι τσουχτερότατη και προπαραγγελιας μαλιστα, γιατι οι δισκοι θα ερθουν σε κανα μηνα+.
nem52 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Εφοσον οι Vertex 2 ηδη σχεδον τερματιζουν σε εγγραφη/αναγνωση το SataII, δεν ξερω τι παραπανω περιμενες. Φυσικα παιζουν ρολο και τα IOPS, στα οποια οι Vertex 3 εχουν 60000, ενω οι Vertex 2 50000. γιατι να το τερματιζουν? (εκτοσ αν εννοεις σε raid) το 2 αντεχει μεχρι 360 περιπου ο vertex 2 εχει 285r 275w Τωρα αυτο που λες για τη καρτα pci-e x4 δεν το καταλαβα. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=lGYmelQ8mJvPtYTv
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ενας Vertex 2 εχει 285/275 και μια Sata II θυρα εχει 300max. Ενας Vertex 3 εχει 550/525 και μια Sata III θυρα εχει 600max. Δυο Vertex 2 έχουν πανω απο 300, αλλα χρησιμοποιουν 2 θυρες. Ετσι και δυο Vertex 3 έχουν πανω απο 600, αλλα και παλι χρησιμοποιουν δυο θυρες. Ελπιζω να αντιλαμβανεσαι τη διαφορα... Και φυσικα και σε κλεβουν με 280 ευρω στον Vertex 3, αφου εχει 25nm τσιπακια μεσα που ειναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ στη παραγωγη απο τα 34nm που φοραει ο ιδιας χωρητικοτητας Vertex 2, ο οποιος κοστιζει στο ιδιο καταστημα 230 ευρω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE120G.htm . Μια φυσιολογικη τιμη λογω και των καλυτερων επιδοσεων, θα ηταν τα 240-250 ευρω και οχι 280. (Φυσικα δεν περιμενω να ερθει ποτε στα 219-229 που επρεπε αλλα τεσπα). Επισης σε raid χανεις το trim, κατι πολυ σημαντικο για να διατηρηθουν οι επιδοσεις και μετα απο 1-2-3 χρονια...! Αν μπορεις να κανεις boot windows απο θυρα αυτης της καρτουλας, τοτε μια χαρα θα ειναι. Γενικα πιστευεις πραγματικα οτι θα δεις διαφορες απο έναν SSD σε δυο? Μονο σε benchmarks θα δεις διαφορα φιλε μου και οχι στη καθημερινη σου ενασχοληση με τους υπολογιστες, εκτος αν τους χρησιμοποιεις για δουλεια (π.χ. πολυ βαρυ Photoshop κτλ). Απο μενα: Θες τωρα? 120GB Vertex 2. Μπορεις να περιμενεις 1-2 μηνες? 120GB Vertex 3, end of story.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 1-2 μήνες για να πέσει η τιμή στο πλαίσιο? γιατί μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν έρθει οι Vertex 3, τότε ας πάρει από άλλο κατάστημα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ενα ακομα μαγαζι τους "εχει" στην Ελλαδα, κι αυτο στα 260. Νομιζω οτι αν τους φερουν και αλλοι, θα ριξει τη τιμη και το πλαισιο.
nem52 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ενας Vertex 2 εχει 285/275 και μια Sata II θυρα εχει 300max. Ενας Vertex 3 εχει 550/525 και μια Sata III θυρα εχει 600max. αν δεν κανω λαθος τα 3gb/s δεν ειναι 360mB/s ??? (1 byte=8bit) Δυο Vertex 2 έχουν πανω απο 300, αλλα χρησιμοποιουν 2 θυρες. Ετσι και δυο Vertex 3 έχουν πανω απο 600, αλλα και παλι χρησιμοποιουν δυο θυρες. Ελπιζω να αντιλαμβανεσαι τη διαφορα... δεν καταλαβαινω τι εννοεις τι σχεση εχει ποσες θυρες χρησιμοποιει το καθενα? και μαλιστα παντα ειχα απορια σε αυτο αλλα και εδω που ρωτησα μεσα δεν μου απαντησε κανεις καλα.. καθε θυρα του σατα 2 μπορει να μεταφερει 3gb/s η ολες μαζι τοσο??? (αντιστοιχα και για σατα3 )Και φυσικα και σε κλεβουν με 280 ευρω στον Vertex 3, αφου εχει 25nm τσιπακια μεσα που ειναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ στη παραγωγη απο τα 34nm που φοραει ο ιδιας χωρητικοτητας Vertex 2, με ποια λογικη ισχυει αυτο??? δηλαδη οι επεξεργαστες ο νεοι στα 32nm θα ειναι φθηνοτεροι??? αφου στην τελικη /(με βαση την λογικη) σε μικροτερη κλιμακα ειναι πιο δυσκολο να κατασκευαστουν. Επισης σε raid χανεις το trim, κατι πολυ σημαντικο για να διατηρηθουν οι επιδοσεις και μετα απο 1-2-3 χρονια...! σε τρια χρονια θα εχω κανει 45 φορματ.. αλλα σαν επιχειρημα ειναι καλοστεκουμενο φυσικαΑν μπορεις να κανεις boot windows απο θυρα αυτης της καρτουλας, τοτε μια χαρα θα ειναι. Γενικα πιστευεις πραγματικα οτι θα δεις διαφορες απο έναν SSD σε δυο? Μονο σε benchmarks θα δεις διαφορα φιλε μου και οχι στη καθημερινη σου ενασχοληση με τους υπολογιστες, εκτος αν τους χρησιμοποιεις για δουλεια (π.χ. πολυ βαρυ Photoshop κτλ). Απο μενα: Θες τωρα? 120GB Vertex 2. Μπορεις να περιμενεις 1-2 μηνες? 120GB Vertex 3, end of story. ναι γινεται να κανεις boot απο την καρτα.. (μαλιστα οταν ανοιγει το πισι μου κανει και τσεκ με το marvell που εχει πανω που πριν δεν εκανε.. ) το ειχα ψαχει πριν το αγορασω. ΑΛΛΑ! υπαρχει προβλημα bottleneck διαβασα.... δηλαδη αν εχεις πανω συνδεμενο και usb3 και σατα 3 μοιραζεται. το ιδιο αν εχεις δυο σατα3.. και ου το καθεξης. δεν καταλαβα παλι τι εννοεις αν θα δω διαφορες απο εναν σε δυο. εννοεις απο τον vertex 2 ston 3? και ναι δεν θα τους πουλησω ακομη τους αλλους αλλα μολις βγει απλα φοβαμαι οτι αν δεν βιαστω θα πεσει η τιμη τους αρκετα.. ουφφφ τελειωσα..(αφου να φανταστεις ξεκινησα να γραφω το ποστ πριν παω για υπνο πηγα. ξυπνησα συνεχισα και τωρα ποσταρω ) να ξερεις οτι σε ολες τις απαντησεις μου δεν σκοπευω να ειμαι ειρωνικος.. δεν γνωριζω πολλα απο δισκους και τα λεω σε ερωτιματικο τονο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ενα ακομα μαγαζι τους "εχει" στην Ελλαδα, κι αυτο στα 260. Νομιζω οτι αν τους φερουν και αλλοι, θα ριξει τη τιμη και το πλαισιο. πολύ νωρίς και πολύ λίγα καταστήματα για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 To αν θα αυξηθουν οι επιδοσεις χρησιμοποιώντας διαταξη raid, έχει να κανει και με τον controller. Τα 300ΜΒ/s του SataII (πρακτικο οριο), ειναι ανα θύρα, αλλα αυτό δε σημαινει οτι αν ένας μαπα controller δινει 4 θυρες μπορει να διαχειριστει επαρκως 4x300 = 1,2GB/s δεδομενων. Αυτο εχει να κανει και με την ταχυτητα επικοινωνιας του με το υπολοιπο συστημα. Το ποσες θυρες χρησιμοποιουνται σαφως και εχει σχεση, γιατι πολλαπλασιαζεις το διαθεσιμο bandwidth χρησιμοποιώντας περισσοτερες θυρες. Το TRIM αν δεν κανω λαθος δεν εχει σχεση με το φορματ (εκτος αν εννοεις full format - full erase - write zeroes). Να εχεις υποψη σου οτι με το Raid που θες να υλοποιησεις, εκτος του TRIM που χανεται, εαν σου χαλασει ο ενας απο τους 2 δισκους, αποχαιρετας τα δεδομενα, γιατι αυτα ειναι διαμοιρασμενα και στους 2 δισκους. Και σου ξαναλεω,για καθημερινη χρηση δεν θα δεις μεγαλες διαφορες απο Vertex 2 σε 3, ουτε απο έναν SSD σε δύο με raid. Με raid θα δεις μεγαλυτερες ταχυτητες διαμεγαγωγης δεδομενων, αλλα ποσες φορες τη μερα θα γεμιζεις και θα σβηνεις ολοκληρο τον SSD πια για να σου ειναι τοσο χρησιμες? Τελος, το παραδειγμα με τους επεξεργαστες ειναι ατυχες. Εδω μιλαμε για ιδια ποσοτητα τρανζιστορ (π.χ. για χωρητικοτητα 120GB θελουμε ΤΟΣΑ τρανζιστορ), τα οποια ειναι πιο "μικρα" στη νεα γενια, αρα καταλαμβανουν λιγοτερο χωρο, αρα στο ιδιο wafer χωρανε περισσοτερα τσιπακια, αρα εχουμε μικροτερο κοστος κατασκευης για το καθενα. Ενταξει καπως πρεπει να αποσβεσουν και την ερευνα που κανουν οι εταιρειες, αλλα όχι και +50 ευρω που θελει το Πλαισιο, έλεος! Γιαυτο μιλησα βασει των επισημων τιμων που εδωσε η OCZ (δηλαδη 250 δολαρια ο 120GB, χωρις φόρο).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Τελος, το παραδειγμα με τους επεξεργαστες ειναι ατυχες. Εδω μιλαμε για ιδια ποσοτητα τρανζιστορ (π.χ. για χωρητικοτητα 120GB θελουμε ΤΟΣΑ τρανζιστορ), τα οποια ειναι πιο "μικρα" στη νεα γενια, αρα καταλαμβανουν λιγοτερο χωρο, αρα στο ιδιο wafer χωρανε περισσοτερα τσιπακια, αρα εχουμε μικροτερο κοστος κατασκευης για το καθενα. touche...
Tony_Montana Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 να ρωτησω κατι. 1. εγω που εχω motherboard 890GX και SB850 μπορω να βάλλω sata 3 χωρίς εξτρα κοντρόλερ έτσι? δηλαδή απλά τον βάζω πάνω οπως κάνω και με τον WD caviar black sata3 που εχω ? 2.ρευμα περνει το απλο το 4 pin σε σατα? 3.αυτοι οι δισκοι ειναι 2,5" πως τους στερεωνω? 4. εξωτερικο αλλα ευρωπη τους πουλανε πουθενα?
phanispal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 1. Ναι 2. 15pin είναι βασικά 3. Πάρε κάποιον με bracket που τον μετατρέπει από 2.5" σε 3.5" 4. Κοίτα σε amazon.co.uk, overclockers.co.uk κ.λπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.