Προς το περιεχόμενο

Ανοίγει το lao top αν είναι καμμένη η μητρική...?

filip123go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά, πείτε μου, γιατί θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω...!

Πήγα σήμερα μαζί με το λαπ τοπ μιας φίλης μου (το οποίο δεν άνοιγε καθόλου) στα multirama, του είπα μάλλον είναι η μητρική και αυτός χτυπιόταν ότι αν ήταν η μητρική, θα άνοιγε, αλλά θα ήταν μαύρη η οθόνη..!

Και ρωτώ εγώ τώρα τους masters του insomnia..!

Γίνεται αυτό..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι καμμένη η μητρική είπε θα ανοίξει το laptopi;;;

Είχε πιει;;; Είχε περάσει χάλια βραδιά;;; Είχε βαρέσει ένεση;;; or what;;;

κοιτα οταν χτυπαει μητρικη καποιο λαπτοπ μπορει απλα να αναβει σε μαυρη οθονη αλλα μπορει να μην αναβει και καθολου...

τωρα για το σερβις του μουλτιπραμα δεν θα κανω σχολιο γιατι θα γινω κακος...με τον καθε ασχετο που το πλαισιωνει...

ελπιζω να σε καλυψα....ααα και λογικα αυριο θα σε παρει τηλ δηθεν τεχνικος και θα σου πει...

φιλε εχει καμενη μητρικη...κοστος αντικαταστασης 400-500 ευρω..

Πριν 3 μηνες ειχε χαλασει ενα λαπτοπ φιλης..turbox...

Το πηγε στο Πλαισιο (εκτος εγγυησης) και της ειπαν καμμενη μητρικη...

Το παιρνω το λαπτοπ στα χερια μου και ανοιγε κανονικα..

Αλλα με γραμμες στην οθονη.

Οποτε;Καμμενη καρτα γραφικων..

Και απο το Πλαισιο ειπαν καμμενη μητρικη.

Να μην τα πολυλεω, το πηγα σε ενα παλικαρι και με 90 ευρω ειχε βαλει την 8600 πανω. :P

Ρε παιδιά σας λέω χτυπιόταν..!

Και μου είπε και το επικό, να τον αφήσω να κάνει την δουλειά αλλιώς να το πάω αλλού..!

σου ειπε να κανεις το σωστο...να το πας αλλου δηλαδη!!!

Ρε παιδιά σας λέω χτυπιόταν..!

Και μου είπε και το επικό, να τον αφήσω να κάνει την δουλειά αλλιώς να το πάω αλλού..!

filipako πόσες φορές έχουμε δει Pc να τους αλλάζουν τα πάντα και να συνεχίζει να μην ανοίγει οπότε Mobo καπούτ; Πόσα τέτοια τόπικ έχουμε δει; Να μην κάνει ούτε μπιμπ το σκασμένο το Pc; Να βάζουμε τον ts να αλλάζει μνήμες, psu, gpu και ότι άλλο έχει και να επιμένει;

Αν είναι καμμένη η μητρική δεν θα ανοίξει. Αντε να ανοίξει και να δώσει μαύρη οθόνη. Αλλά ότι αν δεν δώσει μαύρη οθόνη, δεν είναι καμμένη η Mobo πρώτη φορά το ακούω.

Καλά φοβερό :lol: +1

Κοίτα, αν το δεις έτσι, είχε και δίκιο :P

Αλλά ρε παιδιά, δεν είναι κρίμα να υπάρχουν τόσα άτομα που πραγματικά γουστάρουν τα pc να είναι άνεργα και ο κάθε άσχετος που έτυχε να είναι τεχνικός, να το παίζει ιστορία..?

Αλλά ρε παιδιά, δεν είναι κρίμα να υπάρχουν τόσα άτομα που πραγματικά γουστάρουν τα pc να είναι άνεργα και ο κάθε άσχετος που έτυχε να είναι τεχνικός, να το παίζει ιστορία..?

Μακάρι αυτό να είναι το μόνο άδικο που συμβαίνει.

Μια παρατήρηση:

Στα περισσοτερα laptop η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στην μητρική και αν η κάρτα γραφικών υπολειτουργει/"εχει καει" τοτε (στα περισσοτερα laptop) ο φορητος ανάβει αλλά δειχνει περίεργη/μαύρη εικόνα. Σε κάθε τέτοια περίπτωση η μητρική θεωρείται καμμένη γιατι απλως η βλάβη δεν επισκευάζεται.

Όπως καταλαβαίνετε, τέτοια θέματα είναι παρερμηνείες λέξεων/εκφράσεων. Το τεχνικό τμήμα δεν εχει πωλητες να πρέπει να δίνουν αναλυτικές εξηγήσεις, αλλά τεχνικούς που πρέπει να αποφασίσουν και να ενημερώσουν τον πελάτη τι πρέπει να αντικατασταθεί και πόσο θα κοστίσει.

Να σας δώσω άλλο ενα παράδειγμα παρερμηνείας;

Η έκφραση «κάνω format» για μερικούς σημαίνει μορφοποιώ κάποιο μέσο, δηλαδή σβήνω τα πάντα, ενώ για άλλους σημαίνει, βάζω τα windows, office, προγράμματα, updates, κλπ. Σωστό είναι το πρώτο.

• Like 1

Εγώ πάντως έχω έναν αρχαίο Η/Υ που έχει σκασμένο πυκνωτή,κανονικά έχει φύγει ολόκληρος,και ανάβουν λαμπάκια και ανεμιστήρες,αλλά σίγουρα οι περισσότερες μητρικές αν καούν δεν θα ανάψουν τίποτε και δεν θα δώσουν ούτε μαύρη οθόνη ούτε ήχο ούτε τίποτα άλλο.

Από την άλλη στο laptop και η τροφοδοσία θεωρείτε μητρική αφού είναι μαζί στην πλακέτα και σαν τεχνικός του μαγαζιού ενδέχεται να ξέρει ότι το συγκεκριμένο βγάζει πρόβλημα εκεί π.χ.(σαν παράδειγμα το λέω)

Εγώ πάντως έχω έναν αρχαίο Η/Υ που έχει σκασμένο πυκνωτή,κανονικά έχει φύγει ολόκληρος,και ανάβουν λαμπάκια και ανεμιστήρες,αλλά σίγουρα οι περισσότερες μητρικές αν καούν δεν θα ανάψουν τίποτε και δεν θα δώσουν ούτε μαύρη οθόνη ούτε ήχο ούτε τίποτα άλλο.

Από την άλλη στο laptop και η τροφοδοσία θεωρείτε μητρική αφού είναι μαζί στην πλακέτα και σαν τεχνικός του μαγαζιού ενδέχεται να ξέρει ότι το συγκεκριμένο βγάζει πρόβλημα εκεί π.χ.(σαν παράδειγμα το λέω)

Το πρώτο που γράφεις είναι το πιο συνηθισμένο σε βλάβες μητρικών παρά το δεύτερο. Και είναι λογικό σε ένα laptop ή οτιδήποτε δεν δουλεύει καθόλου να κοιτάξεις το θέμα

της τροφοδοσίας πρώτα. Και όπως έγραψες ουσιαστικά στα laptop όλα σχεδόν στην πλακέτα της μητρικής είναι οπότε και το γενικό βλάβη στη μητρική έχει πολύ ευρεία έννοια.

κοιτα οταν χτυπαει μητρικη καποιο λαπτοπ μπορει απλα να αναβει σε μαυρη οθονη αλλα μπορει να μην αναβει και καθολου...

Σωστο.

Η εννοια της καμμενης μητρικης ειναι τελειως γενικη εννοια και μπορει να κανει πολλα προβληματα αναλογα φυσικα τι εχει καψει.Αλλες φορες μπορει να αναβουν λαμπακια και να γυριζουν ανεμιστηρες και να ειναι καμμενη και αλλες φορες να μην υπαρχει η παραμικρη αντιδραση απο το laptop.

Το τι εχει καει πανω στην μητρικη θα το βρουν μονο πανακριβα διαγνωστικα μηχανηματα μεγαλων εταιρειων κυριως στο US.

Εχω δοκιμασει πριν χρονια μια εταιρειουλα στην Αμερικη η οποια υποσχοταν επισκευη motherboard και σε χρεωνε αναλογα με το προβλημα,της εστειλα 2 motherboard καμμενα και τα γατονια σε 20 μερες μου τις στειλανε επισκευασμενες.

Μαζι με τα μεταφορικα νομιζω ειχα πληρωσει 90€ για καθε board.

Τους ειχα βρει τελειως τυχαια απο το ebay

Κοίτα, αν το δεις έτσι, είχε και δίκιο :P

Φταίνε αυτοί που τους έχουν κάνει αργόσχολους και πας και βαριούνται να σου πουν τι βλάβη έχεις συν ότι σου

λένε ό,τι να ναι !! :rolleyes:

Αυτο δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ,

εγω ειχα παει να παρω κατι usb ηχεια για σταθερο ΗΥ

και μου λεει αυτος οτι τα usb ηχεια παίζουν μόνο με laptop..!!!

Εγω ημουν 1000% σιγουρος οτι κανουν και για σταθερο..

Το αστειο ηταν οτι ηταν τοσο επιμονος και πειστικος μου τελικα με εβαλε σε σκεψεις

και λεω "ρε λες να χει δικιο και να μου ξεφυγει?"

και τελικα εφυγα χωρις να τα παρω..πηγα σπιτι να τσεκαρω :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...