Προς το περιεχόμενο

APC UPS 900VA Line Interactive

sotos 1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεθαβω το νημα για να ρωτησω κατι: Εχει κανεις κανενα θεμα(θορυβοι,μυρωδιες κτλ.) οταν λειτουργει η μπαταρια και το pc εχει τροφοδοτικο με apfc?

Αν δεις τα specs

http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BR900GI

Το ups δινει τροποποιημενο ημιτονο

<<Waveform Type Stepped approximation to a sinewave>>

και οχι καθαρο ημιτονο στην εξοδο,αρα δεν πρεπει να λειτουργει με τροφοδοτικο APFC,παρά μόνο με τροφοδοτικό PPFC

Γιατι πολυ πιθανον να καψεις το τροφοδοτικο και το ups

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Σωστό αυτό που λες αλλά κατά το ήμισυ. Το "πρόβλημα" δεν είναι με τα Active-PFC αλλά με τα PFC γενικά. Active/Passive. ΔΛΔ με το 100% των τροφοδοτικών που έχουμε στα PC μας πλέον. Μετά από μια αναβάθμιση που κάναν όμως στην σειρά Back-UPS το 2008, όπως το εν λόγω (τα παλιότερα είχαν εντελώς διαφορετικό σχήμα πχ old Back-UPS Pro), υπάρχει "θέμα" όταν το load του PSU είναι +1000W. Ιnrush 1000W το λένε αυτοί, δηλαδή να πέσουν ξαφνικά 1000W στις μπαταρίες. Μιλάμε δηλαδή για κανα 1300αρι PSU που δουλεύει στα κόκκινα (~65% efficiency)!!! Εκεί η APC συνιστά την σειρά Smart-UPS η οποία έχει και τον μισό χρόνο απόκρισης του συστήματος στο να γυρνάει σε μπαταρία (4-8 το μεν, 2-4 το Smart).

Όλα τα παραπάνω τα πληροφορήθηκα από chat που έκανα με τεχνικό της APC μετά από support-request που έστειλα για ένα θεματάκι που είχα, περίπου 2 μήνες πριν (όταν και το αγόρασα). Δεν έβλεπε την μπαταρία. Οι επιπλέον απορίες μου προέκυψαν διαβάζοντας αυτό το thread: APC Forums οπότε τις ξεκαθάρισα μαζί του. Και είναι αυτά που αναφέρω παραπάνω.

Επειδη ειχα και εγω ενα παρομοιο προβλημα με ups APC,το εβαλα στο pc που ειχα με Active PFC τροφοδοτικο 500 watts και εκανε θορυβο,πηρα τηλεφωνο την ΑPC στην Ισπανια και μου ειπαν οτι λογο που δεν βγαζει καθαρο ημιτονο στην εξοδο το ups δεν συνεργαζεται με Active PFS τροφοδοτικο, εβγαλα το τροφοδοτικο που ειχα στο pc και εβαλα ενα αλλο με Passive PFC και δουλευει μια χαρά.

Η σειρα smart που αναφερεις βγαζει καθαρο ημιτονο στην εξοδο,εκτος απο τον χρονο αποκρισης που αναφερες.

<< Waveform Type : Sine wave >>

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=165

Φίλε μου φαίνεται να το κατέχεις το θέμα και δεν σε αντικρούω. Μπορεί να έχεις και δίκιο. Βέβαια ΕΛΠΙΖΩ να μην έχεις δίκιο, γιατί δεν είμαστε για να τρέχουμε τωρα... :-D

Πάντως εγώ με το δικό μου, ένα Seasonic M12D-750W δεν έχω θέματα (προς το παρόν). Εννοείται θόρυβος 0, έχει δοκιμαστεί και σε real-διακοπή ρεύματος και αρκετές φορές manual-διακοπές για πειράματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...