Προς το περιεχόμενο

Απο Vivodi σε Forthnet??? - Κερατσίνι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ειδικά από τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο ήταν μόνο 5 ώρες downtime, που είχε κοπεί 3 φορές οπτική ίνα εντός μια βδομάδες και εντός ενός μήνα είχαν πέσει πάνω από 50 φορές κυκλώματα με εξωτερικό, άσε τα έφαγα στην μάπα και δεν τα ξεχνάω...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τι να σου πω εγω πως ετυχε να μην πετυχω σχεδον κανενα δεν ξερω.ισως επειδη εισαι ολη την ημερα in da net.

• Super Moderators
Δημοσ.

εκτός από τα pings που άγγιζαν τα πόδια του θεού και το πανάθλιο browsing, τα πεσμένα κυκλώματα φαινόντουσαν από το smokeping tool και οι κομμένες οπτικές από 4-5 ανακοινώσεις της Forthnet :rolleyes:

και να πετύχαινες θα του έδινες σημασία? κλάιν...

Δημοσ.

Από το Σεπτέμβριο και μετά έχει στρώσει αρκετά το δίκτυο κι έχουν κάνει κινήσεις αρκετές προς το καλύτερο. Ασε που από το Σεπτέμβριο έχουν περάσει κι 6 μήνες...αν είναι να υπήρχε πρόβλημα, θα το είχαμε καταλάβει!! Αν είναι να κρίνουμε τον πάροχο από τέτοια προβλήματα που έχει, τότε να αναφέρεις και αυτό για τον ΟΤΕ. Η επιλεκτική μνήμη δεν είναι καλό πράγμα :)

Μια χαρά είναι το δίκτυο και η προσφορά είναι πολύ συμφέρουσα. Πότε λήγει ξέρεις;

• Super Moderators
Δημοσ.

από τον Οκτώβριο βελτιώθηκε κάπως, μετά ξαναχάλασε, μετά ξαναβελτιώθηκε, μια σιγουριά πάντως δεν υπάρχει και τώρα που έγινε η προσφορά ετοιμάσου πάλι για καλό πιτάρισμα...

ναι θα το είχες καταλάβει, που το περασμένο καλοκαίρι μας έλεγες ότι όλα είναι μια χαρά...

μιλάω για πανελλαδικά προβλήματα που διαρκούν καιρό όχι για πρόβλημα σε μια περιοχή που συνέβη μια μέρα και μετά έφτιαξε...μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα

Δημοσ.

Συγκεκριμένα για την περιοχή που ενδιαφέρομαι (Κερατσίνι) δεν έχω ακούσει προβλήματα.

Και σε γείτονες που συνδέομαι (you know how) για δοκιμαστικούς λόγους, όλα πάνε μια χαρά.

Πιστεύω για να κάνει προσφορά ένας απο τους παρόχους, έχει και την κατάλληλη υποδομή να αντέξει το "κύμα".

Εκτός εάν λειτουργεί σαν το σύστημα με τα διόδια- πληρώστε για να το φτιάξω....

Το ερώτημα μου, για την σταθερότητα, επικεντρώνεται αποκλειστικά στην περιοχή που μένω.

Τα προβλήματα, είτε για μία μέρα είτε όταν διαρκούν καιρό, είναι σοβαρά.

Δεν μπορεί πχ να πηγαίνει εργολάβος να κάνει εργασίες σε δρόμο, να χτυπά καλώδια επικοινωνιών και να μένουμε 4 -6 ώρες χωρίς τηλέφωνα και ιντερνετ, μέχρι να το αποκαταστήσουν!!!

Δημοσ.

Συγκεκριμένα για την περιοχή που ενδιαφέρομαι (Κερατσίνι) δεν έχω ακούσει προβλήματα.

Και σε γείτονες που συνδέομαι (you know how) για δοκιμαστικούς λόγους, όλα πάνε μια χαρά.

Πιστεύω για να κάνει προσφορά ένας απο τους παρόχους, έχει και την κατάλληλη υποδομή να αντέξει το "κύμα".

Εκτός εάν λειτουργεί σαν το σύστημα με τα διόδια- πληρώστε για να το φτιάξω....

Το ερώτημα μου, για την σταθερότητα, επικεντρώνεται αποκλειστικά στην περιοχή που μένω.

Τα προβλήματα, είτε για μία μέρα είτε όταν διαρκούν καιρό, είναι σοβαρά.

Δεν μπορεί πχ να πηγαίνει εργολάβος να κάνει εργασίες σε δρόμο, να χτυπά καλώδια επικοινωνιών και να μένουμε 4 -6 ώρες χωρίς τηλέφωνα και ιντερνετ, μέχρι να το αποκαταστήσουν!!!

το κερατσινι ειναι μεγαλη περιοχη για να πειςοτι παιζουν ολοι καλα.επειδη δυστυχως λογω δουλειας μπλεκω και με τον οτε θα ακουσεις πχ τον οτε να σου λεει οτι πχ το ταδε καφαο ειναι χαλια παρολο που πχ ειναι κοντα.δηλαδη και απο καφαο σε καφαο θα δεις διαφορα.μεχρι και στο ιδιο καλωδιο που παει σε ενα σπιτι θα δεις διαφορα στα ζευγαρια.εχω πετυχει 4 ατομα με ιδιο παροχο ιδια πολυκατοικια.μετρηση κατανεμητη.οι 2 επαιζαν 8 mbit 40 attenuation οι αλλοι 2 4 mbit 40 attenuation.

απο εκει και περα καποιοι λενε οτι φταει ο παροχος που δεν εχει backup και αρκετο bandwidth για να ανταπεξελθει οταν κοπει πχ μια οπτικη .για μενα οχι ειναι λαθος και αυτο αλλα το μεγαλυτερο λαθος ειναι αυτο που ειπες οποτε δεν θα ριξω την ευθυνη στον παροχο.οπως λεγαμε και σε ενα αλλο topic που ειχε κοπει οπτικη ινα της forthnet 3-4 φορες σε μικρο χρονικο διαστημα.δεν φταιει η forthnet και η καθε forthnet οταν τα καλωδια στην ελλαδα τα περναει ο καθενας οπου θελει και καθε φορα κατι θα κοψουν.και αλλα τοσα παραδειγματα με τις καλωδιακες του οτε.βλεπε γκαραζ νεα σμυρνη που εκοψαν απειρα καλωδια κτλ.και μετα γιατι παει η συνδεση χειροτερα καιρο με τον καιρο.ο χαλκος δεν ειναι κοψε ραψε σαν την οπτικη και ολα οκ.

• Super Moderators
Δημοσ.

για μενα οχι ειναι λαθος και αυτο αλλα το μεγαλυτερο λαθος ειναι αυτο που ειπες οποτε δεν θα ριξω την ευθυνη στον παροχο.οπως λεγαμε και σε ενα αλλο topic που ειχε κοπει οπτικη ινα της forthnet 3-4 φορες σε μικρο χρονικο διαστημα.δεν φταιει η forthnet και η καθε forthnet οταν τα καλωδια στην ελλαδα τα περναει ο καθενας οπου θελει και καθε φορα κατι θα κοψουν.

πιστεύω ότι γνωρίζεις πως η Forthnet δεν έχει ρίξει δικιά της οπτική ίνα για την διασύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης και πως μισθώνει κύκλωμα της Vodafone για αυτή την δουλειά, το οποίο δεν είναι αρκετά βαθειά τοποθετημένο με αποτέλεσμα να κόβεται με το παραμικρό :fear:

μήπως είναι καιρός να βγάλει τα καβούρια από τις τσέπες και να μισθώσει άλλο πιο αξιόπιστο ή να ρίξει δικό της? :rolleyes:

Δημοσ.

το να ριξεις το δικο σου η το να νοικιαζεις για μενα δεν αλλαζει κατι.απο την αλλη το θεμα δεν ειναι αν ειναι βαθια η οχι το γενικοτερο θεμα ειναι οτι δεν εχει θεσπιστει να το πω απλα τι περναει τι και απο που.και δεν ειναι το προβλημα μονο οι οπτικες ινες αλλα το χειροτερο προβλημα ειναι οι καλωδιακες του οτε πολλες φορες που ειναι πολυ χειροτερες απο το να ενωσεις μια οπτικη και που δεν φτιαχνονται σε 1 και 2 ωρες αλλα φτιαχνονται σε 2-3 μερες.συν οτι η ποιοτητα του χαλκου χαλαει κοψε ραψε.και ζωγραφου πχ απο σωληνες ευδαπ εκοψαν οταν ανοιγαν για την οπτικη μεχρι δεν ξερω τι.

Δημοσ.

Εγώ μέχρι χτες πάντως ειμουν σε fastpath και 18mbps,με χαμηλότερα ασφαλώς ping της τάξεως 20 ms περίπου.Το θέμα ειναι οτι δε άξιζε και πήγα παλι σε interleaved και τα 22mbps μου πίσω :-D για 20 ms δεν τους χαρίζω 4 mbps ^_^

Edit :

Αυτο που προσπαθώ ακόμα να καταλάβω ειναι γιατι οταν είχα οτε είμουν στα 16 κλειδωμένος και με forthnet 22.Υπόψιν οτι το dslam ειναι περίπου 300m αν οχι πιο κοντά.

Άβησος η ψηχή του οτε

• Super Moderators
Δημοσ.

το να ριξεις το δικο σου η το να νοικιαζεις για μενα δεν αλλαζει κατι.απο την αλλη το θεμα δεν ειναι αν ειναι βαθια η οχι το γενικοτερο θεμα ειναι οτι δεν εχει θεσπιστει να το πω απλα τι περναει τι και απο που.και δεν ειναι το προβλημα μονο οι οπτικες ινες αλλα το χειροτερο προβλημα ειναι οι καλωδιακες του οτε πολλες φορες που ειναι πολυ χειροτερες απο το να ενωσεις μια οπτικη και που δεν φτιαχνονται σε 1 και 2 ωρες αλλα φτιαχνονται σε 2-3 μερες.συν οτι η ποιοτητα του χαλκου χαλαει κοψε ραψε.και ζωγραφου πχ απο σωληνες ευδαπ εκοψαν οταν ανοιγαν για την οπτικη μεχρι δεν ξερω τι.

ειλικρινά θέλω να δω, όταν κάποτε καλυφθεί μεγάλο μέρος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από VDSL, τι θα κάνουν οι εναλλακτικοί με τις τρομακτικά μεγαλύτερες απαιτήσεις σε bandwidth...

Edit :

Αυτο που προσπαθώ ακόμα να καταλάβω ειναι γιατι οταν είχα οτε είμουν στα 16 κλειδωμένος και με forthnet 22.Υπόψιν οτι το dslam ειναι περίπου 300m αν οχι πιο κοντά.

Άβησος η ψηχή του οτε

και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στη Forthnet έπαιζα 11-12mbit interleaved (30ms hop) και στην On Telecoms παίζω σχεδόν 16mbit low depth interleave (18ms hop)

Δημοσ.

thresh μηπως λογω του gap??γιατι εσυ εισαι πιο κοντα στον οτε απο εμενα και εγω κλειδωνω 11,5 /1200 Up.(annex m)και με Linksys ειχα φτασει και τα 14,5 mbit/1021 up (οχι αnnnex m).εσυ θα πρεπε να παιζεις πολυ παραπανω απο μενα ειτε forthnet ειτε τωρα.gap λογικα πρεπει να εχω αλλα δεν τοψαχνω δεν εχει νοημα για 1-2 mbit και αμα.για το Ping ενταξει δεν απανταω.στον οτε τωρα γιατι ο φιλος κλειδωνε με 16 και forthnet 22 οι λογικες εξηγησεις ειναι.οταν ηταν στον οτε στον γενικο κατανεμητη κατω να μην παταγε κατι καλα.αλλαγμενο profile απο οτε αλλα αυτο θα το δουμε μονο με το margin.η κανα προβλημα στην καρτα στο dslam κτλ.κανονικα θα πρεπε να κλειδωνε πανω κατω τα ιδια εκτος αν ο οτε τον ειχε με κανα 14 margin αν ειχε κανα Iptv.

thresh οταν βγει το vdsl μπορει να μην υπαρχεικαι η ελλαδα.υποχρεωτικα θα ριξουν λεφτα μετα δεν γινεται.αλλα εχουμε ακομα κανα δυο χρονια.ηταν που ηθελες να ειναι ετοιμα τελος 2011.αντε τελος 2012 και αμα.ζωγραφου παντως σχεδον ολα τα παλια καφαο ξηλωθηκαν.ελαχιστα εχουν μεινει.

• Super Moderators
Δημοσ.

στο Orbmt πάντως δεν μου έβγαζε ότι είχα gap, οπότε δεν γνωρίζω αν ήταν λόγω αυτού...

Κομοτηνή έχει αρχίσει η διαθεσιμότητα από τις 28/2, ήδη έχουν ενεργοποιηθεί κάμποσοι :P

Δημοσ.

Το θέμα ειναι μόλις δώσει διαθεσιμότηρα vdsl o οτε στις περισσότερες περιοχές να μπούν και οι ενναλακτηκόι στο παιχνίδι αλιως θα πληρώνουμε κερατιάτικα για πολυ καιρό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...