nikoltoulipa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, Έχω ένα laptop και ένα desktop pc στο σπίτι και έχω συνδέσει το laptop ασύρματα, όλα ΟΚ. Θέλω όμως να συνδέσω και το desktop το οποίο όμως είναι παλιό και δεν έχει Ethernet θύρα, έχει μόνο USB, ξέρει κανείς τι θα πρέπει να αγοράσω για να συνδέσω ενσύρματα το desktop με το Internet?
nikos_studio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Για να το συνδέσεις στο router?? Αν ναι τοτε θες Ασύρματη κάρτα δικτύου... Π.Χ. αυτήν εδώ: Σε φάση "USB" ή αυτήν: Σε φάση "PCI" EDIT: Κάτσε γιατί εσύ είπες ενσύρματα και εγώ άκουσα ασύρματα... Μίλα πιο δυνατα ρε φίλε... Κάτι τέτοιο θες : http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Network-Cards/Wired-Network-Cards/NETGEAR-PCI-ADAPTER-10-100-1000-GA311GE.htm
basilis222 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Αν θές ασύρματα πας και αγοράζεις ένα USB Wi-Fi stick. Αν θές ενσυρματα πας και αγοράζεις για το Pc ένα PCI Ethernet card και το βάζεις μέσα στο κουτι σε μια PCI θύρα. Και σύνδεεις το Ethernet καλοδιο στην Ethernet θύρα που μόλις έβαλες. Θα προτιμούσα να πάρεις το wifi USB αφού το modem σου εκπέμπει Wifi.
nikoltoulipa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Ναι έχετε δίκιο παιδιά που μπερδευτήκατε με το ασύρματο και το ενσύρματο, εγώ δεν έθεσα σωστά το ερώτημα. Νομίζω οτι θα με βόλευε καλύτερα η λύση της ασύρματης σύνδεσης και για το desktop, αν αγοράσω κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Network-Cards/Wireless-Network-Cards/TP-Link-TL-WN722NC-Wireless-USB-Adapter-N150-150Mbps-MIMO.htm θα κάνει δουλειά?
nikos_studio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Ναι αυτό σου κάνει.. Υ.Γ. είπα κι εγώ δεν ακουσα καλά...?
nikoltoulipa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ nikos_studio!!! Θα το αγοράσω αύριο κι' όλας. Να είστε καλά βρε παιδιά σ' αυτο το forum που δίνετε πάντα άμεσα λύσεις! Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ!
Dimgi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Το Desktop σου για να μήν διαθέτει onboard ethernet, δέν πρέπει να διαθέτει και USB2.0!!! Καλύτερα να προτιμήσεις μία κάρτα PCI Ethernet γιατί με USB1.1 εάν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις το ασύρματο για να μεταφέρεις κάτι, θα είναι πάρα πάρα πολυ αργό.
nikoltoulipa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Dimgi μπορείς να μου εξηγήσεις τι διαφορά έχουν οι USB2.0 και USB1.1 ? Έχει να κάνει με την ταχύτητα? Αν είναι έτσι να αγοράσω κάτι που θα μπορώ ενσύρματα να συνδέσω το desktop απλώς δεν θέλω να είναι μια εσωτερική κάρτα δικτύου, δεν θέλω να ανοίγω το pc, και να το συναρμολογώ, προτιμώ κάτι με καλώδιο. Έχεις να μου προτείνεις κάτι?
nikos_studio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Αν το θέλεις για να μεταφέρεις αρχεία από το laptop στο pc και το αντίστροφo τότε ναι είναι πολύ αργό (12Mb/s) αλλά εγώ κατάλαβα ότι το θες για να συνδεθείς στο internet...
nikoltoulipa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Το router έχει τη δυνατότητα να συνδέσω με καλώδιο ethernet το desktop μου. Το desktop όμως δεν έχει ethernet, είναι πολύ παλιό, μόνο usb έχει που δεν ξέρω αν είναι USB1.1 ή USB2.0. Δεν με ενδιαφέρει να συνδέσω μεταξύ τους laptop και desktop, θέλω απλώς να συνδέσω έστω και ενσύρματα το desktop στο Internet!
basilis222 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Για να είσαι σίγουρος πάρε την PCI Ethernet Card.
nikoltoulipa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 basilis222 εγω να πάρω την PCI Ethernet Card, αν όμως η μητρική δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, τί να την κάνω? Δεν υπάρχει καμιά εξωτερική συσκευή που να μου κάνει?
nikos_studio Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Για να είσαι σίγουρος πάρε την PCI Ethernet Card. Αλλιώς με το usb θα έχεις μια ταχύτητα 12 Mbit/s δηλ. 1.5 MB/s Νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα.. Εννοείτε όμως πως μια κάρτα PCI είναι καλύτερη...
basilis222 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 basilis222 εγω να πάρω την PCI Ethernet Card, αν όμως η μητρική δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, τί να την κάνω? Δεν υπάρχει καμιά εξωτερική συσκευή που να μου κάνει? Εξωτερικά είναι που δεν θα την υποστηρίζει. PCI θύρες έχουν όλες οι μητρικες.
nikoltoulipa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Γνωρίζω πως η ενσύρματη σύνδεση είναι πιο γρήγορη σε σχέση με την ασύρματη,έστω οτι ξεχνάμε την ασύρματη σύνδεση για το pc. Για ενσύρματη, μπορώ να πάρω κάτι άλλο εκτος απο PCI Ethernet Card ? Δεν με ενδιαφέρει πολύ η ταχύτητα! Το pc είναι 9 ετών, τα έχει φάει τα ψωμιά του, δεν μπαίνω συχνά σε αυτό, θέλω απλώς να έχει Internet με οποιαδήποτε ταχύτητα! Παιδιά, επειδή μπορώ τελικά να βρώ κάρτα PCI απο κάποιον γνωστό, ενημερώστε με αν χρειάζεται κάτι για να την εγκαταστήσω? Εννοώ θέλει τίποτα drivers ή κάτι άλλο, ή απλώς την βάζω μέσα στο pc και είναι OK!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.