pitsirik0s Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Γεια σας, Είναι το πρώτο ποστ που κάνω και ελπίζω να το έχω βάλει στο σωστό θρεντ. Έψαξα στο φορουμ και δεν βρήκα τη σχετική σύγκριση. Θα ήθελα τη γνώμη σας. archos 101 +τιμη +usb, hdmi θήρες +υποστηριζει πολλα video format και υποτιτλους +παιρνει SD καρτα -Ποιοτητα κατασκευής -Ποιοτητα οθονης ipad 1 & 2 +ποιοτητα κατασκευης + ποιότητα οθονης -τιμή - δεν εχει usb, hdmi θήρες -video μονό με I tunes και δεν υποστηρίζει υποτίτλους -δεν είναι επεκτάσιμη η μνήμη Αναρωτιέμαι αν αξιζει να πληρώσεις +100€ ουσιαστικά μονό για να πάρεις την ποιότητα της Apple με κάποιες υποχωρήσεις στα τεχνικα χαρακτηρίστηκα? συγκριτικο video στα αγγλικα
jtheogr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Η διαφορα δεν ειναι μονο στην ποιοτητα , ως αναφορα τους υποτιτλους και τις ταινιες το ipad παιζει τα παντα με υποτιτλους με αλλες εφαρμογες απλα τις ταινιες τις περνας μεσα απο itunes και το ipad2 εχει εξοδο hdmi. Αν ειχα τετοιο διλλημα θα πηγαινα κατευθειαν στο ipad2.
JIMBOAthens Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 ...απλα τις ταινιες τις περνας μεσα απο itunes και το ipad2 εχει εξοδο hdmi. Ε αυτό το "απλά" είναι που μας τα χαλάει γιατί είναι αρκετά χρονοβόρο...
vangelis_k Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Καλώς ήλθες στο φόρουμ. Για την ερώτηση σου τώρα έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες σε παγκόσμιο επίπεδο όχι τόσο στην σύγκριση των συγκεκριμένων συσκευών αλλά του αν αξίζει να επενδύσεις κάποια χρήματα παραπάνω που κοστίζει κάποια συσκευή σε σχέση με κάποια άλλη. Θα πάρεις πολλές απαντήσεις άλλες ψύχραιμες άλλες υπό το πρίσμα του φανατισμού που θα εκθειάζουν την επιλογή τους και θα θάβουν το αντίπαλο δέος. Τα πράγματα είναι απλά αν έχεις την οικονομική άνεση και καλύπτει τις απαιτήσεις σου παίρνεις την ακριβότερη αν όχι με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα και τις δυνατότητες πας στην φθηνότερη αρκεί και αυτή να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες σου αλλιώς δεν παίρνεις τίποτα και ησυχάζεις . Έτσι απλά άλλωστε δεν πρόκειται για απόφαση ζωής αλλά για την αγορά μιας συσκευής ψυχαγωγίας. Προσωπικά δίνω την ψήφο μου στα ipad εντελώς υποκειμενικά και χωρίς να έχω καμία διάθεση να κατηγορήσω το archos ή αυτούς που θα το αποκτήσουν. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο ψώνιο μοιραζόμαστε όλοι.
pitsirik0s Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ε αυτό το "απλά" είναι που μας τα χαλάει γιατί είναι αρκετά χρονοβόρο... Συμφωνώ απόλυτα! Το tablet Pc το παίρνεις για την ευκολία σου και όχι για να αντικαταστήσεις ένα PC h ένα laptop, οπότε αν είναι να ξοδέψεις πολύ χρόνο για να περάσεις μια ταινία καλύτερα ( πιο γρήγορα) να την δεις στο laptop .
jtheogr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 15-20 δευτερόλεπτα κάνει να περάσει μια ταινία 1-1.5gb στο ipad αν σας φαίνεται χρονοβόρο πάω πάσο.
pitsirik0s Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Καλώς ήλθες στο φόρουμ. Για την ερώτηση σου τώρα έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες σε παγκόσμιο επίπεδο όχι τόσο στην σύγκριση των συγκεκριμένων συσκευών αλλά του αν αξίζει να επενδύσεις κάποια χρήματα παραπάνω που κοστίζει κάποια συσκευή σε σχέση με κάποια άλλη. Θα πάρεις πολλές απαντήσεις άλλες ψύχραιμες άλλες υπό το πρίσμα του φανατισμού που θα εκθειάζουν την επιλογή τους και θα θάβουν το αντίπαλο δέος. Τα πράγματα είναι απλά αν έχεις την οικονομική άνεση και καλύπτει τις απαιτήσεις σου παίρνεις την ακριβότερη αν όχι με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα και τις δυνατότητες πας στην φθηνότερη αρκεί και αυτή να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες σου αλλιώς δεν παίρνεις τίποτα και ησυχάζεις . Έτσι απλά άλλωστε δεν πρόκειται για απόφαση ζωής αλλά για την αγορά μιας συσκευής ψυχαγωγίας. Προσωπικά δίνω την ψήφο μου στα ipad εντελώς υποκειμενικά και χωρίς να έχω καμία διάθεση να κατηγορήσω το archos ή αυτούς που θα το αποκτήσουν. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο ψώνιο μοιραζόμαστε όλοι. Καλως σας βρηκα, αν και διαβαζω πολυ καιρο το φορουμ απλα δεν ημουν μελος. Το θέμα ειναι οτι ναι πληρώνεις παραπάνω για να πάρεις κατι πιο ποιοτικό αλλα λιγότερες δυνατότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά? Προσωπικά δεν εχω δει από κοντα το Archos 101 και για αυτο προβληματίζομαι μηπως ειναι μαπα το καρπουζι 15-20 δευτερόλεπτα κάνει να περάσει μια ταινία 1-1.5gb στο ipad αν σας φαίνεται χρονοβόρο πάω πάσο. Δηλαδη εχω στο PC μου μια ταινια σε μορφη .avi και αρχειο υποτιτλων .srt, σε 20 δευτερολεπτα την εχω μετατρεψει για να τη βλεπω στο ipad? Παιζει παντα? Συγχρονίζονται οι υποτιτλοι σωστα?
jtheogr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δεν χρειάζετε να μετατρέψεις τίποτα, για να δείς την ταινία χρησιμοποιείς κάποιον player π.χ.(CineXplayer, BUZZ Player, OPlayer HD) απλά μεταφέρεις την ταινία με το srt στο ipad μέσο itunes και την βλέπεις μέσα απο τον player. Υπάρχει και άλλος τρόπος αν έχεις ασύρματο δίκτυο σπίτι σου με το Air Video κάνεις streaming την ταινία κατευθέιαν στο ipad απο το pc σου και την βλέπεις κανονικά χωρίς να την μεταφέρεις στο ipad (με υπότιτλους εννοείται).
basilis5 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 αν και δεν παω την apple καθόλου, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.. εγω θα έπαιρνα ipad 2και αν έχεις θέμα με τα λεφτά πάρε το 1. Όλες οι άλλες ταμπλέτες είναι χάλια, είτε σε λειτουργικό είτε σε ποιότητα.. το android έχει μίλια να κάνει ακόμα ,ίσως η έκδοση 3 να λέει κάτι.. όσο για windows tablets ,η φράση από μόνη της είναι αστεία κατά την γνώμη μου. στα 400€ ipad 1 είναι καλή τιμή (όχι γενικα,για ipad)
kgian Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Τώρα με το Buzz player μπορείς να συνδεθείς στον δικτυακό σκληρό σου και να παίζεις τις ταινίες με εξωτερικούς srt απευθείας. Αυτό βολεέυει γιατί μπορείς να έχεις αυτόνομο δικτυακό δίσκο χωρίς υπολογιστή ανοικτό να τρέχει το airvideo. Εγώ για παράδειγμα έχω το western digital live και παίζω τις ταινίες απευθείας απο τον σκληρό του χρίς υπολογιστή ανοικτό. Άρα ipad δαγκωτό!
firewalker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Το iPad 2 δεν έχει θήρα HDMI. Πρέπει να αγοράσεις extra καλώδιο γύρω στα 40 €.
gpapadakis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Η οθονη του Archos ειναι χαλια, η φτηνοτερη capacitative που υπαρχει, πρεπει να κρατας το tablet στην ευθεια, γιατι απο πανω και απο κατω σκοτεινιαζει (γι' αυτο εχουν βαλει και το stand στο πισω μερος να το στηριζει). Περιμενε Απριλιο Μαιο θα βγουν πολλα tablets με το Tegra2 + Android 3, και οι τιμες ολων θα συμπιεστουν προς τα κατω. Η Apple ετρεξε να βγαλει το Ipad2 (ενα facelift του original χωρις κατι το ουσιαστικο), για να κρατησει λιγο τις πωλησεις της, που θα παθουν πατατρακ οταν βγουν τα φτηνα και καλα tablets π.χ της Acer στη μιση τιμη, και με τη Google να βαραει καθε μηνα updates στο Android.
vangelis_k Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Φίλε μου θα μπορούσες να μου πεις που στηρίζεις την άποψη ότι οι πωλήσεις του ipad θα πάθουν πατατράκ. Μήπως είναι απλά ευσεβείς πόθοι και προϊόν φανατισμού. Αλήθεια αυτό το iphone killer που τόσα χρόνια όλο και έρχεται που είναι άραγε. Για να στο θέσω πιο απλά αυτός που θέλει να πάρει ipad θα το πάρει ότι και να βγάλει ο ανταγωνισμός όπως και το αντίθετο. Κατά τη γνώμη μου το μόνο κοινό που έχουν είναι το όνομα tablet, και ο ανταγωνισμός στην πραγματικότητα θα είναι πιο android tablet θα επικρατήσει του άλλου αφού το ipad είναι προς το παρόν μιά κατηγορία μόνο του.
efo355 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Φίλε μου θα μπορούσες να μου πεις που στηρίζεις την άποψη ότι οι πωλήσεις του ipad θα πάθουν πατατράκ. Μήπως είναι απλά ευσεβείς πόθοι και προϊόν φανατισμού. Αλήθεια αυτό το iphone killer που τόσα χρόνια όλο και έρχεται που είναι άραγε. Για να στο θέσω πιο απλά αυτός που θέλει να πάρει ipad θα το πάρει ότι και να βγάλει ο ανταγωνισμός όπως και το αντίθετο. Κατά τη γνώμη μου το μόνο κοινό που έχουν είναι το όνομα tablet, και ο ανταγωνισμός στην πραγματικότητα θα είναι πιο android tablet θα επικρατήσει του άλλου αφού το ipad είναι προς το παρόν μιά κατηγορία μόνο του. επίσης με την τιμή που κυκλοφορεί το ipad 1 έχει σκοτώσει αυτή τη στιγμή όλα τα φθηνιάρικα tablet και δικαιώνουν την άποψη μου που είναι πως το archos 101 είναι πανάκριβο.Οταν είχανε ανακοινωθεί οι τιμές τον Σεπτέμβρη φαίνονταν πολύ καλές αλλά μόνο αν έριχνε το προϊόν τον Οκτώβρη. Ουσιαστικά η διάθεση ξεκίνησε μετά τα Χριστούγεννα οπότε και δεν δικαιολογείται η τιμή του απλά η archos εφάρμοσε το παλιό μπακαλίστικο κόλπο του να ανακοινώνει κάτι νωρίς με καλά specs και σε τιμή που μένει στο μυαλό και μετά απλά να περιμένει να πέσουν οι τιμές του hardware για να παράγει το προϊόν ενώ ο καταναλωτής μένει ακόμα με την εντύπωση που του είχε δημιουργηθεί στην αρχή ότι το μηχάνημα είναι φθηνό. Επίσης όταν κυκλοφορεί ένα βίντεο σαν αυτό δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να πάει κάποιος στο ipad 2 ( αν βέβαια καταφέρει να ξεφύγει από τα δίχτυα του μαρκετινγκ )
pitsirik0s Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 επίσης με την τιμή που κυκλοφορεί το ipad 1 έχει σκοτώσει αυτή τη στιγμή όλα τα φθηνιάρικα tablet και δικαιώνουν την άποψη μου που είναι πως το archos 101 είναι πανάκριβο. Επίσης όταν κυκλοφορεί ένα βίντεο σαν αυτό δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να πάει κάποιος στο ipad 2 ( αν βέβαια καταφέρει να ξεφύγει από τα δίχτυα του μαρκετινγκ ) Συμφωνω μαζι σου για το οτι το Archos 101 ειναι μαλλον ακριβό οταν το ipad 16Gb εχει πεσει στα 419€ Αλλα οταν σημερα το ipad 2 16 Gb εχει 509€ με 90€ παραπάνω παίρνεις: + 2 καμερες + καλύτερο επεξεργαστη/ταχυτητα. (Από φιλους που εχουν ipad μου εχουν πει οτι το σερφαρισμα ειναι λιγο απελπισια/αργο) + ελαφρυτερο (σιγα τα αυγα... αλλα ειναι ελαφρυτερο) + μελλοντική συμβατότητα Οπότε αν έπαιρνα ipad σιγουρα το 2 θα επερνα Οσο για το μαρκετινκ... το ipad 2 έχει εξαντληθεί ηδη ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.