xarda Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Θα ήθελα να μου εξηγησει κάποιος πως μπορώ να δημιουργώ μια sql βαση δεδομένων με c++. Αυτο θέλω να το κανω γιατι γραφω ενα προγραμματακι που πρεπει να υπαρχει και μια βαση απο πισω για να καταχωρω διαφορα δεδομενα οπως ονοματα , επωνυμα κ.τ.λ
MitsakosGR Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Θέλεις να φτιάξεις από μόνος σου όλη τη βάση ή να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμη; Αν θέλεις να φτιάξεις κάποια, τότε θέλεις να μπορείς να εκτελείς κανονικά ερωτήματα SQL; Γιατί είναι μεγάλη διαδικασία για να γίνει αυτό και δεν πιστεύω ότι αξίζει για ένα "προγραμματάκι" (προσωπική άποψη πάντα). Πιο εύκολα θα μπορούσες να τα καταχωρείς σε αρχείο και να τα βρίσκεις από εκεί, αν είναι λίγα τα δεδομένα, ενώ για πολλά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμη βάση. Για να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμη βάση τότε ψάξε για την αντίστοιχη βιβλιοθήκη σύνδεσης με αυτή τη βάση.
xarda Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Βασικά επειδη τα έχω ψιλοξεχασει.... Πρωτα δημιουργω την SQL βαση με τους πίνακες μου και μετα συνδεομαι με αυτη μεσω C++ ? Αυτο που θέλω ειναι να μπορώ μεσω interface να εισαγω δεδομένα στην βαση (π.χ ονομα , επωνυμο υψος κ.τ.λ )και μετα με διαφορα buttons να εκτελω ερωτηματα SQL (π.χ εμφανισε ολα τα ονοματα απο που αρχιζουν με Α ). Ποιον sql server να κατεβασω για τα vista ? ( Ο SQL server 2000 τρεχει μονο στα XP.... και κατι ακομα:ο xampp μπορει να κανει την δουλεια που θελω ?)
MitsakosGR Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 mySQL Microsoft SQL Server Express Edition Oracle 10g Express Edition Αυτές είναι μερικές δωρεάν βάσεις δεδομένων. Θα συνιστούσα την mySQL αν δεν έχεις ξαναδουλέψει σε κάποια γιατί είναι, σχετικά, πιο απλή. Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν και το mySQL WorkBench για να κάνεις όλη τη διαχείριση της βάσης. Τέλος θα χρειαστείς το mySQL Connector για c++ για να έχεις τις κατάλληλες βιβλιοθήκες για να συνδεθείς στην mySQL μέσα από την C++. Τους πίνακες μπορείς να τους φτιάξεις μέσα από την βάση και μετά τα στοιχεία και τα ερωτήματα να έρχονται από το πρόγραμμά σου.
xarda Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 mySQL Microsoft SQL Server Express Edition Oracle 10g Express Edition Αυτές είναι μερικές δωρεάν βάσεις δεδομένων. Θα συνιστούσα την mySQL αν δεν έχεις ξαναδουλέψει σε κάποια γιατί είναι, σχετικά, πιο απλή. Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν και το mySQL WorkBench για να κάνεις όλη τη διαχείριση της βάσης. Τέλος θα χρειαστείς το mySQL Connector για c++ για να έχεις τις κατάλληλες βιβλιοθήκες για να συνδεθείς στην mySQL μέσα από την C++. Τους πίνακες μπορείς να τους φτιάξεις μέσα από την βάση και μετά τα στοιχεία και τα ερωτήματα να έρχονται από το πρόγραμμά σου. Πιστευω οτι απο την mySQL εννοεις τον MySQL Community Server 5.5.9 απο εδώ και αυτον Connector/C++ 1.1 απο εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.