Nikos.thd Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Γεια σας παιδιά. Ποιος θα με βοηθήσει σε ένα προβληματάκι; Εχω ένα αρχείο mkv μεγάλο με τα εξής στοιχεία: Video: MPEG4 Video (H264) 1920x816 23.98fps [English, x264 Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [English, AC3 (Audio 1)] Audio: DTS 48000Hz 6ch [English, DTS (Audio 2)] και θέλω να το κόψω στα δύο. Δοκίμασα να το κάνω με το avidemux2 αλλά παρουσιάζεται το εξής παράξενο. Ενώ στον mpc-hc παίζει άψογα, στο avidemux2 ακούγονται διακοπές και χιόνια (μόνο στον ήχο και όχι στην εικόνα) και πριν ακόμα ξεκινήσω να το κόψω. Codecs έχω τα κλασικά, Matroska και ffdshow. Δεν μου έχει ξαναπαρουσιαστεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα πάλι. Φταίει το avidemux2, ή κάτι στο αρχείο;
TheELF Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Το avidemux δεν είναι φτιαγμένο για αναπαραγωγή οπότε πιθανότατα να φταίει αυτό.
parsifal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Το αποτέλεσμα μετά το κόψιμο παίζει σωστά στους video players που χρησιμοποιείς; Αν ναι, μην ασχολείσαι ούτε στιγμή παραπάνω με αυτό το θέμα. Το Avidemux δεν είναι video player αλλά editor. Η δυνατότητα preview σε αυτό δίνεται απλά για να βλέπεις σε ποια σημεία κόβεις, για μία ιδέα του πως θα μοιάζει το αποτέλεσμα όταν εφαρμόζεις φίλτρα επεξεργασίας και για πρόχειρους ελέγχους του συγχρονισμού μεταξύ audio και video (και στο τελευταίο μάλιστα έχει θεματάκια, γι' αυτό συχνά είναι απαραίτητο να ελέγχεις το συγχρονισμό με έναν video player). Οι codecs πάλι δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στη λειτουργία του Avidemux, καθώς είναι σχεδιασμένο να μην εξαρτάται από κανέναν εξωτερικό codec αφού ενσωματώνει τους δικούς του. Παρεμπιπτόντως, ο όρος "crop" αναφέρεται σε «ψαλίδισμα» του κάδρου. Αυτό που εννοείς είναι μάλλον "splitting" ή "cut".
Nikos.thd Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Φίλε parsifal θα δοκιμάσω όπως είπες να προχωρήσω στο κόψιμο και μετά να δω αν το κομμένο έχει θόρυβο.
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Αν αφήσεις το Video και το Audio σε Copy και ορίσεις το τελικό format σε MKV τότε δεν θα να υποστεί καμιά απολύτως μετατροπή το τελικό αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.