Προς το περιεχόμενο

ΑΝ χρεωκοπησουμε..τι θα γινει με τους λογαριασμους που τρεχουν και θα ερθουν;;

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραιο το ποστ του avraam5 αλλα θα το θεωρουσα λιγο υπερβολικο. Οπως ειπωθηκε η χρεωκοπια ειναι σταυρολεξο για δυνατους λυτες, κανεις δεν μπορει να πει πως θα ειναι τα πραγματα γιατι χρεωκοπια σε μια ευρωπαικη οικονομια με το ευρω δεν εχει ξαναεπιχειρηθει.

Υπαρχουν ομως μερικες αληθειες οι οποιες κατα την αποψη μου ειναι περαν αμφισβητησης, παραθετω μερικες συμφωνα με την δικια μου διαμορφωμενη αποψη.

1)Αν χρεωκοπησει η ελλαδα, θα παρασυρει και αλλες χωρες αλλα μιλαμε για σχεδον διαλυση του ευρω οπως το ξερουμε.

2)Αν χρεωκοπησει η ελλαδα (και οι αλλες χωρες) το ευρω θα παραμεινει νομισμα μερικων ισχυρων οικονομιων= θα ειναι το ποιο ισχυρο νομισμα του κοσμου. Οι συνεπειες για τις εξαγωγες γερμανιας κτλ χωρων θα ειναι συμαντικες και τοτε θα οδηγηθουν σε υφεση και αυτες οι χωρες.

3)Η ελλαδα δεν ειναι τοσο χαζη οσο νομιζετε. Πρωτα θα παρουμε ολα τα 110δις=2012 και μετα θα δουμε το θεμα χρεωκοπιας. Αρα μεχρι το 2012 μην περιμενετε χρεωκοπια

4)Η χρεωκοπια ειναι μια καυτη πατατα για καθε κυβερνηση. Και επειδη οι πρωτοι που θα εγκαταλειψουν το καραβι ειναι οι πολιτικοι μην περιμενετε απο την υπαρχουσα κυβερνηση να κυρηξει χρεωκοπια. Πρωτα θα γινουν εκλογες εν μεσω ταραχων και μετα θα βγει μια κυβερνηση, ισως συγκυβερνηση να διαχειρηστει την κατασταση, με τα γνωστα ''ιστορικα στελεχη'' να κανουν την παπια προκειμενου αργοτερα να εμφανιστουν σαν σωτηρες.

5)ΤΟ προβλημα της χωρας δεν ειναι συνολικα η οικονομια αλλα το δημοσιο. Εκει εντοπιζεται το ελλειμα. Προτου λοιπον μια κυβερνηση κυρηξει χρεωκοπια υπαρχουν και αλλα μετρα που μπορει να λαβει, οπως πχ να απολυσει 150.000 ΔΥ, πουλησει ΔΕΚΟ κτλ. Αρα υπαρχουν στρατηγηκες εφεδρειες για να αποφυγουμε το μοιραιο.

6)Το θεμα της χρεωκοπιας ειναι ενας μπαμπουλας που πλανατε προκειμενου να γινουν αποδεκτα τα μετρα.

7)ΑΠο την χρεωκοπια της χωρας καποιοι θα βγαλουν πολλα χρημματα (ξενοι οικοι)αρα εχουν καθε συμφερον να σπρωξουν την χωρα προς αυτην την κατευθυνση, και ο κυριος τροπος που το κανουν ειναι οι φημες.

Κινδυνος χρεωκοπιας στα επομενα 5 χρονια απο εμενα 25%.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τρόπος να ξεχρεωθεί τίποτα αλλά αντίθετα το σύστημα είναι καταδικασμένο να μεγαλώνει την ελλειμματική τρύπα του και να μας παρασύρει όλους μαζί. Άρα οδηγούμαστε στη χρεωκοπία.

Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα:

1) Μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος αφού τα χρήματα φτιάχτηκαν από κοπανιστό αέρα και αυτός που πήρε πρώτος (η κυβέρνηση) δανείστηκε? (και άρα πρέπει να αποπληρώσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που πήρε)

2) Γιατί συσσωρεύονται τα χρήματα στους πλούσιους και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και είναι αυτοί που την πληρώνουν? Αυτό αλλάζει?

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει να μη χρεοκοπήσουμε είναι να μας χαρίσουν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων ώστε η οικονομία να ανέβει. Αλλά με βάση το σύστημα και τον τρόπο που λειτουργεί αυτό είναι αδύνατον γιατί ουσιαστικά θα αναιρούσε όλους τους κανόνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δημοσ.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να βγούμε από τη κρίση.

Ο ένας είναι η χρεωκοπία. Ο άλλος είναι να πάρουν το πούλο οι πολιτικοί που μας φέραν στη σημερινή κατάσταση και να συσταθεί μια κυβέρνηση από ανθρώπους με γνώσεις και βούληση που με σωστές κινήσεις θα φέρουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Άλλη λύση δεν υπάρχει. Όλες οι κινήσεις της παρούσας κυβέρνησης δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό. Άμα θέλανε να μας βγάλουν με τον εύκολο τρόπο θα το'χαν κάνει απ'την αρχή.

Δημοσ.

Τωρά θα γίνω κακός αν πώ καλά να πάθουμε!!! η σημερινή κατάσταση έχει διαμορφωθεί απο τις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων τα τελευταία χρόνια! και εμείς συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε.

Καταχράστην,έφαγαν,έκλεψαν και εμείς εκεί τα ιδία παντελή τα ίδια παντελάκη μου...προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για την πτώχευση...γιατι είμαστε ζώα!!!

ΑΝτε περαστικά μας....

Δημοσ.

Τωρά θα γίνω κακός αν πώ καλά να πάθουμε!!! η σημερινή κατάσταση έχει διαμορφωθεί απο τις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων τα τελευταία χρόνια! και εμείς συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε.

Καταχράστην,έφαγαν,έκλεψαν και εμείς εκεί τα ιδία παντελή τα ίδια παντελάκη μου...προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για την πτώχευση...γιατι είμαστε ζώα!!!

ΑΝτε περαστικά μας....

Πέρα των απόψεών μου για μια καλύτερη κοινωνία τις οποίες όποιος θέλει τις συμμερίζεται όποιος θέλει πάλι όχι (ελεύθεροι είμαστε άλλωστε), αυτό για τους πολιτικούς είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατον να διορθωθεί γιατί είναι φαύλος κύκλος από την άποψη ότι όλοι θέλουν φάνε (όποιος και να έβγαινε) και αν είσαι έξυπνος (έτσι έχουμε καταντήσει) θα παίξεις το παιχνίδι των πλουσίων. Δηλαδή για να χρηματοδοτήσουν τη προεκλογική καμπάνια θα πρέπει να τους δώσεις κάτι (φοροελαφρύνσεις κ.α.) ώστε να βγουν στην κυβέρνηση και να έχουν 1000 προνόμια και μισθό τεράστιο. Αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να βγεις στην κυβέρνηση αν δε παίξεις με αυτούς.

Αυτά που λέω αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο στο οποίο ο δημοσιογράφος απολύθηκε:

http://www.youtube.com/watch?v=2QlxwSCvmaY

Πιστεύω καθαρά ότι ο μόνος λόγος για να γίνεις βουλευτής δεν είναι για να βοηθήσεις τη χώρα αλλά για να φας περισσότερα.

Δημοσ.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να βγούμε από τη κρίση.

Ο ένας είναι η χρεωκοπία. Ο άλλος είναι να πάρουν το πούλο οι πολιτικοί που μας φέραν στη σημερινή κατάσταση και να συσταθεί μια κυβέρνηση από ανθρώπους με γνώσεις και βούληση που με σωστές κινήσεις θα φέρουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Άλλη λύση δεν υπάρχει. Όλες οι κινήσεις της παρούσας κυβέρνησης δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό. Άμα θέλανε να μας βγάλουν με τον εύκολο τρόπο θα το'χαν κάνει απ'την αρχή.

και ο στρατος του 1+ εκατομμυριου που ειναι η πραγματικη αιτια δημιουργιας και συντηρησης του 30+ χρονου καθεστωτος στην Ελλαδα,πως θα αντιμετωπιστει;

Διοτι στην Ελλαδα αν ειναι καποτε να συμβει μια επανασταση,θα πρεπει να διαδεχθει εναν εμφυλιο πρωτα.

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 11 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 11 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Οσον αφορα στο εμεις τους στηριζουμε

50% αποχη ή Λευκο

50% ψηφιζουν

απο αυτους που ψηφιζουν

το 20% ( απο το 50% ) ΝΔ

το 20% ( απο το 50% ) ΠΑΣΟΚ

και το αλλο 10% τα πιο μικρα κομματα..

απο το 20% που παιρνει το καθε κομμα το 10% αυτου του 20% ειναι αυτοι που εχουν συμφερον, καποιο βολεμα, συγγενικες σχεσεις με υποψηφιους κλπ κλπ

οποτε ο 1 στους 10 βγαζει το κυβερνον κομμα..

που 1 στους 10 συνανθρωπους μας ειναι κομματοσκυλο

aka φανατικος χωρις κερδος..

Αν στηριχτουμε στις φημες που λενε οτι οι Εβραιοι βρισκονται πισω απο ολες τις κυβερνησεις πλην Φιντελ,

και κατεχουν ολες τις τραπεζες, δεν τους νοιαζει ποιες θα χρεωκοπησουν κλπ κλπ γιατι συμφωνα με το νομισματικο συστημα και καποια ντοκυμαντερ:

money as dept

zeitgeist

και αλλα 2 που δεν τα θυμαμαι

αυτοι απο το χρεος παλι κερδισμενοι θα βγουνε..

Μια δικια μου τραπεζα χρεωκοπει και αγοραζεται απο μια παλι δικια μου + το χρεος ( κερδος )..

Οποτε κερδισμενη η τραπεζα ( αγοραστης ) που ανηκει.....παλι σε μενα!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

και ο στρατος του 1+ εκατομμυριου που ειναι η πραγματικη αιτια δημιουργιας και συντηρησης του 30+ χρονου καθεστωτος στην Ελλαδα,πως θα αντιμετωπιστει;

Διοτι στην Ελλαδα αν ειναι καποτε να συμβει μια επανασταση,θα πρεπει να διαδεχθει εναν εμφυλιο πρωτα.

Waiting for the "Μας έχουν κάνει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας,οι ΔΥ δεν φταίνε σε τίποτα, οι πολιτικοί φταίνε για όλα μπλα μπλα μπλα"... :P :P :P :P ^_^

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 11 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 11 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

προσοχη κυκλοφορει ΙΟΣ που τρωει post..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Προφανώς και το ρεαλιστικό σενάριο είναι αυτό της χρεωκοπίας έτσι?

Στην αντίθετη περίπτωση δε ξέρω αν και πως θα αντιμετωπιστεί η στρατιά που αναφέρεις.

Δημοσ.

Εδώ και τώρα υποτίμηση του ευρω απο την ΕΕ, έχει καταρευσει η πολιτική των SS και πριν πέσουν αυτοί θα πάμε όλοι εμείς.

Δημοσ.

Tα έλεγε ο τεράστιος ΧΑΡΡΥ αλλά ποιος τον άκουγε;;;

-Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!

-Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

-O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.

-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.

-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.

«Εδώ και δύο χρόνια (εννοει το 1981 που το ΠΑΣΟΚ εγινε κυβερνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει............

Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»

Απομαγνητοφωνημένο από το 1983και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν υπαρχει δυνατοτητα "ακυρωσης" τραπεζογραμματιου χρεωκοπημενης χωρας με δικο της νομισμα?

Βασικα, αν εγω εχω στις τσεπες μου 100 ευρω που μολις εβγαλα απο το ΑΤΜ και σε 2 μερες γινει χρεωκοπια και επιστροφη σε υποτιμημενη δραχμη και παω μετα απο 2 βδομαδες να τα "ανταλλαξω" ωστε να ευνοηθω απο την υποτιμηση, υπαρχει τροπος να μου πουνε "α συγγνωμη, αυτα ακυρωνονται, ειναι απο Ελληνικη Τραπεζα προ χρεωκοπιας"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...