Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Ubuntu είναι το μέλλον των λειτουργικών. Απλά επειδή είναι δωρεάν δεν έχουν μάρκετινγκ (βλέπε "Παράθυρα" της "Μικρομαλακής") και το μόνο που υστερούν είναι βασικά τα παιχνίδια (επίσης λόγω μάρκετινγκ). Η στροφή σε δωρεάν λειτουργικό πλέον είναι βέβαιη (όταν ενοποιηθούν οι εκδόσεις κιόλας ακόμα καλύτερα). Τρέμε Microsoft...

Ήμουν νιος και γερασα...

Δημοσ.

Εγω τωρα εχω την πρωτη επαφη με Linux ( mint ) και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος , το μονο παραπονο ειναι να βγαλει η AMD καλυτερους drivers για τις mobility radeon ^_^

Δημοσ.

Εγω τωρα εχω την πρωτη επαφη με Linux ( mint ) και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος , το μονο παραπονο ειναι να βγαλει η AMD καλυτερους drivers για τις mobility radeon ^_^

Μπορείς να ελπίζεις για την έκδοση 11.10, όταν λέγεται ότι θα γίνει η μετάβαση στο wayland (η ΑΤΙ έχει δηλώσει ότι ο τρόπος που λειτουργεί το x.org είναι ο λόγος που οι drivers της είναι όπως είναι).

Εγώ από την άλλη είχα αλλά προβλήματα στο ubuntu, που μάλλον δεν πρόκειται να λυθούν στο άμεσο μέλλον.

1. Χάλια power management. Η ζωή μπαταρίας που παίρνω στο ubuntu/mint είναι το απολύτως κατώτατο όριο αυτού που παίρνω στα win, δηλαδή αυτό που παίρνω όταν παίζω παιχνίδια και αλλά σχετικά.

2. Δεν υποστηρίζει τα κουμπάκια για volume φωτεινότητα (και απ ότι ακούω είναι γενικό το φαινόμενο, και συμβαίνει ακόμα και σε netbooks που τρέχουν netbook edition, πόσα netbooks υπάρχουν πια και δεν μπορεί να τα υποστηρίξει όλα η netbook edition;)

3. Δεν υποστηρίζει το HDD protection, οπότε άμα που πέσει το laptop ενώ είναι ανοιχτό την έκατσες (και πάλι απ ότι ακούω είναι γενικό το φαινόμενο)

Οπότε μ αυτα και μ αυτα, λινουξιδιο μόνο στο desktop μηχάνημα, όπου εκεί δουλεύει όπως πρέπει και πάει σφαίρα κιόλας (μόνο κρατάτε τα δεδομένα σας σε διαφορετικό partition ώστε να μπορείτε να κάνετε clean upgrade).

Δημοσ.

Μπορείς να ελπίζεις για την έκδοση 11.10, όταν λέγεται ότι θα γίνει η μετάβαση στο wayland (η ΑΤΙ έχει δηλώσει ότι ο τρόπος που λειτουργεί το x.org είναι ο λόγος που οι drivers της είναι όπως είναι).

Εγώ από την άλλη είχα αλλά προβλήματα στο ubuntu, που μάλλον δεν πρόκειται να λυθούν στο άμεσο μέλλον.

Οκ και σε μενα δεν ειναι ολα τελεια , αν θελω να παιξω κανα παιχνιδη η να συνδεθω μεσο hdmi το αλλαζω σε win :devil:

Παντος για καθημερηνη χρηση βλεπω πολυ μεγαλη διαφορα οπως :

1) Καλυτερο γραφικο περιβαλλον

2) Μεγαλυτερη αποδοση της μπαταριας

3) Πιο γρηγορο μπουταρισμα-κλεισιμο

4) Καταναλοση πολυ λιγοτερης μνημης και επεξεργαστη

Αν βγουν και καλυτεροι οδηγοι οπως ειπες ισος και να σβησω τα windows απο τον δισκο μια για παντα ^_^

Δημοσ.

Οκ και σε μενα δεν ειναι ολα τελεια , αν θελω να παιξω κανα παιχνιδη η να συνδεθω μεσο hdmi το αλλαζω σε win :devil:

Παντος για καθημερηνη χρηση βλεπω πολυ μεγαλη διαφορα οπως :

1) Καλυτερο γραφικο περιβαλλον

2) Μεγαλυτερη αποδοση της μπαταριας

3) Πιο γρηγορο μπουταρισμα-κλεισιμο

4) Καταναλοση πολυ λιγοτερης μνημης και επεξεργαστη

Αν βγουν και καλυτεροι οδηγοι οπως ειπες ισος και να σβησω τα windows απο τον δισκο μια για παντα ^_^

Η κατανάλωση μνήμης δεν είναι πανάκεια, γα παράδειγμα η δυναμική διαχείριση της μνήμης που γίνεται στα win7 σου δίνει πολύ αεράτο μηχάνημα.

Επίσης δεν βλέπω το λόγο γιατί να μπεις σε windows αν θες να συνδέσεις εξωτερική οθόνη; Οταν θες να χρησιμοποιήσεις λίνουξ συνηδητοποιημένα παίρνεις μηχάνημα με nvidia κάρτα επάνω.

Οσο για καλύτερους drivers από την Ati τα ακούω εδώ και κάτι αιώνες.... ( fglrx, xorg.conf ανατρίχιασα :shock: )

Δημοσ.

Δεν αρέσει στον Mr Mark,κατά τ' άλλα είναι ΟΚ :-D

:-D :-D

Ας κρατησει τις "καινοτομιες" για την "διανομη" του και ας αλλαξει ακομα και τον kernel..

:mrgreen: :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...