Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Canonical ανακοίνωσε ότι οι μελλοντικές κυκλοφορίες του Ubuntu συμπεριλαμβανομένης και της επερχόμενης έκδοσης Ubuntu 11.04 θα κυκλοφορήσουν σε ενιαία έκδοση που θα υποστηρίζεται από φορητούς αλλά και από desktop υπολογιστές. Ύστερα από την προσθήκη του Unity στο Ubuntu, η Canonical αναφέρει ότι ένα ενιαίο γραφικό περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά σε υπολογιστές με διαφορετική αρχιτεκτονική.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της εταιρείας να καταργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την έννοια «Edition». Από την επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού και μετά, τόσο οι φορητοί όσο και οι desktop υπολογιστές θα τρέχουν το λειτουργικό Ubuntu, ενώ η έκδοση για servers μετονομάζεται από Ubuntu Server Edition σε Ubuntu Server.

Link.png Site: techspot.com

Δημοσ.

Ποτέ δεν με βόλεψε η όχι desktop edition... και σε laptop και σε desktop, την Desktop χρησιμοποιώ.

+1 σε κάνα tablet θα ήτανε οκ η netbook edition σε κανονικά μηχανήματα ποιο πολύ σε ζορίζει παρά σου κάνει εύκολη την ζωή

Δημοσ.

Εγώ πάντα την Desktop έκδοση χρησιμοποιώ !! Και σε netbook !! Νομίζω ότι η Canonical θα βγάλει έκδοση για Arm επεξεργαστές που θα είναι σαν την παλιά netbook edition ... Κατάλληλη για netbook των 100 - 150 Ευρώ που τρέχουν Win CE !!!

Δημοσ.

Ποτέ δεν με βόλεψε η όχι desktop edition...

Τοτε μαλλον θα σε ξινυσει το οτι απο την 11.04 και μετα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικα το UI της Netbook (Unity). Αχ αυτη η διαμαχη μεταξυ GNOME/Unity, τυφλα να χει η emacs vs vim

Δημοσ.

Τα Ubuntu είναι το μέλλον των λειτουργικών. Απλά επειδή είναι δωρεάν δεν έχουν μάρκετινγκ (βλέπε "Παράθυρα" της "Μικρομαλακής") και το μόνο που υστερούν είναι βασικά τα παιχνίδια (επίσης λόγω μάρκετινγκ). Η στροφή σε δωρεάν λειτουργικό πλέον είναι βέβαιη (όταν ενοποιηθούν οι εκδόσεις κιόλας ακόμα καλύτερα). Τρέμε Microsoft...

Δημοσ.

Τοτε μαλλον θα σε ξινυσει το οτι απο την 11.04 και μετα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικα το UI της Netbook (Unity). Αχ αυτη η διαμαχη μεταξυ GNOME/Unity, τυφλα να χει η emacs vs vim

Ισχύει ότι θα χρησιμοποιεί το UI της netbook; Ωχ ωχ με βλέπω να δυσκολεύομαι λιγάκι...

Πάντως αυτό είναι καλό γιατί η ίδια δινομή ήταν σπασμένη σε πόσες εκδόσεις. Μου φαίνεται αρκετά καλή κίνηση.

Δημοσ.

Ας πω και εδω την αποψη μου...

[κακια]Ας κοψουν και το επιθεμα "amd64" για να μην μπερδευονται οι χρηστες που εχουν intel cpu, και τα συναφη απο hardware, και κατεβαζουν το 32αρι iso.[/κακια]

Το ξερω οτι το παραπανω σχολιο μου ακουγεται σαν εκφραση ελιτισμου, αλλα πιστευω οτι ενα απλο κειμενο στην ιστοσελιδα που να λεει

- If you have a desktop, laptop, or netbook pc, then the "desktop edition" is what you need.

- If you have 64bit capable hardare (amd k8 and above, intel prescott and above, 4GB+ ram), then the "amd64" edition is what you need.

αρκει.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος γνώστης να μου πει τι θετική διαφορά έχει ένα ubuntu server από ένα καθαρόαιμο debian server;

σημ. το ubuntu server δεν έχει γραφικό περιβάλλον και γενικότερα η διαχείριση του γίνεται με γραμμή εντολών και η εισαγωγή πακέτων με την κλασσική εντολή apt-get install.

Δημοσ.

Μια που μου ερχεται τωρα ειναι οτι η εκδοση ubuntu (server) που βγαινει καθε εξαμηνο εχει και θα εχει παντα νεοτερες εκδοσεις των πακετων απο την αντιστοιχη του debian stable που βγαινει καθε 2 χρονια. Βεβαια, το ποσο ελεγμενα για την καλη λειτουργια τους θα ειναι το καθενα ειναι αλλο θεμα.

Αντιθετα, αν μιλαμε για ubuntu lts, ειναι πανω κατω το ιδιο. Επισης το ιδιο (σχεδον), αλλα αντιστροφα, ειναι αν μιλαμε για σερβερ με debian testing.

Συνοψιζοντας, τα παντα εξαρτωνται απο το ρολο του σερβερ. Για ενα σερβερ εταιριας που θα κραταει πχ μια βαση δεδομενων πελατων, σιγουρα θα πηγαινα με το παλιο και σταθερο παρα με το νεο και ουαου feature. Το αντιστροφο γινεται αν μιλαμε για οικιακο σερβερ, που μπορεις να ζησεις πχ 1-2 μερες αν κατι παει στραβα στην τελευταια αναβαθμηση της samba και χασεις τα shares σου.

Δημοσ.

Ανυπομονώ να εγκαταστήσω τη νέα έκδοση και να ανακαλύψω τις ευχάριστες εκπλήξεις που κρύβει. Η αλήθεια είναι οτι απο το Ubuntu, μόνο ευχάριστα πράγματα έχω βιώση στην ιντερνετική μου ζωή σε αντίθεση με τα μισητά και τρύπια παντζούρια.

Δημοσ.

Ανυπομονώ να εγκαταστήσω τη νέα έκδοση και να ανακαλύψω τις ευχάριστες εκπλήξεις που κρύβει. Η αλήθεια είναι οτι απο το Ubuntu, μόνο ευχάριστα πράγματα έχω βιώση στην ιντερνετική μου ζωή σε αντίθεση με τα μισητά και τρύπια παντζούρια.

Με προκαλείς... (δες την υπογραφη μου).

Παντως αν εχεις συστημα desktop εχεις δικιο. Στον τομεα laptop ομως ας μην αρχισουμε καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...