Προς το περιεχόμενο

προβλημα με εγγυηση σε λαπτοπ

sozz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενας φιλος μου εχει παρει απο το μολτιραμα ενα λαπ τοπ πριν καποσω καιρο(δεν θυμαμαι ποσο)

και του εχει χαλασει η καρτα γραφικων στην μητρικη πλακετα τον ειχε παει μια φορα για να του τον φτιαξουν με την εγγυση και ειχε πληρωσει 50Ε και του εχει ερθει το λαπ τοπ μετα απο 2-3 βδομαδες απο την αθηνα στο ηρακλειο τωρα παλι το ιδιο προβλημα μετα απο 1 μηνα το πολυ και σημερα θα παμε στο να τους το πουμε απο την αλλη ομως ξερω οτι σε εγγυση δεν πληρωνεις μηπως την πρωτη φορα τον ποιασανε κοροιδιο? εσεις τι λετε να κανουμε?

• Moderators
Δημοσ.

Εαν ηταν εντος εγγυησης και ειχε χαλασει η καρτα γραφικων, δεν θα επρεπε να ειχε πληρωσει τιποτα.

Δημοσ.

Εαν ηταν εντος εγγυησης και ειχε χαλασει η καρτα γραφικων, δεν θα επρεπε να ειχε πληρωσει τιποτα.

Ε,δεν είναι πάντα έτσι,πρώτον αν ευθύνεται ο χρήστης πρέπει να πληρώσει ο ίδιος,πρέπει βέβαια να των ενημερώσουν πρώτα σχετικά,τώρα για τα 50€ ποιο πολύ για μεταφορικά τα κόβω.

• Moderators
Δημοσ.

Ε,δεν είναι πάντα έτσι,πρώτον αν ευθύνεται ο χρήστης πρέπει να πληρώσει ο ίδιος,πρέπει βέβαια να των ενημερώσουν πρώτα σχετικά,τώρα για τα 50€ ποιο πολύ για μεταφορικά τα κόβω.

Αν ισχυουν αυτα που λεει υποθετω πως δεν ειναι μεταφορικα

...και του εχει χαλασει η καρτα γραφικων στην μητρικη πλακετα τον ειχε παει μια φορα για να του τον φτιαξουν με την εγγυση...

Ε, προφανως αν φταιει ο χρηστης, δεν νομιζω πως πιστευει κανεις πως πρεπει να του αντικαταστησουν το λαθος που εκανε.

Για αυτο και ειπα "αν χαλασε η καρτα" και οχι "αν την χαλασε ο φιλος σου".

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ήταν σε εγγύηση και δεν έχουν πειραχτεί οι ταινίες ασφαλείας-εγγύησης στο laptop δεν έπρεπε να πληρώσει τίποτα... Για αυτό τώρα θα πάει εκεί και καταρχήν θα ζητήσει πίσω το 50άρικο και μετά να του φτιάξουν το μηχάνημα.. Καλό θα ήταν να υψώσει την φωνή του και ακόμα καλύτερα να είναι και άλλοι παρόντες...

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ήταν σε εγγύηση και δεν έχουν πειραχτεί οι ταινίες ασφαλείας-εγγύησης στο laptop δεν έπρεπε να πληρώσει τίποτα... Για αυτό τώρα θα πάει εκεί και καταρχήν θα ζητήσει πίσω το 50άρικο και μετά να του φτιάξουν το μηχάνημα.. Καλό θα ήταν να υψώσει την φωνή του και ακόμα καλύτερα να είναι και άλλοι παρόντες...

Αν τους πει ό,τι θα πάρει το ΙΝΚΑ σε ένα λεπτό θα έχει λυθεί το πρόβλημα !! :rolleyes:

http://www.inka.gr/

Δημοσ.

η εγγύηση του multirama από όσο θυμάμαι δεν καλύπτει υλικά και εργατικά για όλη την διάρκεια που διαφημίζει.

Δλδ παίζει να πλήρεσε εργατικά. Η απόδειξη δεν έγραφε επάνω τι τον χρεώσαν; Η καλύτερα, δεν ρώτησε;

Όπως και να χει, δεν είναι δική του υπαιτιότητα μετά από ένα μήνα.. να το πάει πίσω και σε καμία περίπτωση να μην δεχθεί να πληρώσει.

Δημοσ.

βασικα ειναι και ντροπαλος και θα τα εδωσε ετσι

τωρα για το λαπτοπ σιγουρα δεν φταιει αυτος επειδη δεν εχει πεσει ουτε γρατζουνιες εχει ουτε τιποτα

σημερα θα παω και εγω μαζι του για συμπαρασταση αλλα απο οτι κοβω μαλλον τον ποιασανε μ.... στην αρχη με το 50αρικο ^^

εκτως αυτο η δουλεια θα ηταν οτι να νε γτ μετα απο λιγο ξαναχαλασε

Δημοσ.

Πήγαινε μαζί του και μάθε του ότι σε αυτά πρέπει να εξασκείται για να μην είναι ντροπαλός :)

Το 50άρικο εφόσον ήταν στην εγγύηση δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να το πάρουν.. Ούτε για μεταφορικά, ούτε για εργατικά, ούτε για τπτ..

Δημοσ.

πηγαμε τελικα και πηραν το λαπτοπ και μας ειπαν οτι στις 15 Απρiλη θα εχουν MOBO για να το φτιαξουν και οτι θα πληρωση 55Ε παλι για την εργασια

του λεω αφου εινια στην εγγυηση οτι δεν θα πληρωσουμε τιποτα και μου λεει οτι την εργατια την πληρωνεις επειδη εχει περασει τον ενα χρονο εγγυση και οτι στα 2-3 πληρωνεις μονο εργασια (το λαπτοπ εχει 3 χρονια και ληγει 8 Απριλη :P)του λεω εγω οτι δεν γινεται κατι τετοιο αφου ειναι εντως εγγυησεις δεν γινεται να πληρωσουμε και μου λεει για αυτο εχει 3 χρονια ενω η HP εχει 1 χρονο και του λεω εγω οτι ολα τα προιοντα εχουν 2 χρονια το ελαχιστο στα προιοντα και μου λεει οτι στα ηλεκτρονικα εχουν 1 χρονο το ελαχιστο και σε ολα τα υπολοιπα εχουν 2.μετα μας εδωσαν ενα χαρτι οτι τον πηγαμε για φτιαξιμο εντως εγγυησεις και φυγαμε

α επισεις ξεχασα να πω του λεει σε μια στιγμη ο φιλος μου και εαν χαλαση παλι σε 1 μηνα τι γινεται και μας λεει οτι ετσι ειναι τα ηλεκτρωνικα οτι σε 1-6-8 μηνες μπορει να σου χαλασει ποτε δεν ξερεις και συμπληρωνω εγω γρηγορα μαζι ομως μετα 55Ε καθε φορα :P

οταν τον παρουν τηλεφωνο να παει να το παρει τα 55Ε τα θεορω αδικα λεφτα να τα δωσει τι μπορει να κανει?

Δημοσ.

Αν τους πει ό,τι θα πάρει το ΙΝΚΑ σε ένα λεπτό θα έχει λυθεί το πρόβλημα !! :rolleyes:

http://www.inka.gr/

Καλά, μην το δένεις σκοινί κορδόνι από τηελέφωνο θα βγάλει άκρη! Στα λέω εκ πείρας! Πολύ μίζα φίλε μου.

α επισεις ξεχασα να πω του λεει σε μια στιγμη ο φιλος μου και εαν χαλαση παλι σε 1 μηνα τι γινεται και μας λεει οτι ετσι ειναι τα ηλεκτρωνικα οτι σε 1-6-8 μηνες μπορει να σου χαλασει ποτε δεν ξερεις και συμπληρωνω εγω γρηγορα μαζι ομως μετα 55Ε καθε φορα :P

οταν τον παρουν τηλεφωνο να παει να το παρει τα 55Ε τα θεορω αδικα λεφτα να τα δωσει τι μπορει να κανει?

Ναι, ε; Έχει κρατήσει το χαρτί από το σέρβις που έγινε ένα μήνα πριν; Νομίζω ότι από τη στιγμή που σου φτιάχνουνε κάτι, αυτό έχει ένα 6μηνο εγγύηση (διορθώστε με αν είμαι λάθος), αν είναι δυνατόν να χαλάει κάθε μήνα και να δίνει 50ρικα! Υψώστε φωνή, απειλήστε με καταγγελία, τέτοια θέλουν, δεν βλάπτει. Με το που το πάρει από το σέρβις, να ΑΠΑΙΤΉΣΕΙ χαρτί με το τι κάνανε ακριβώς!

Δημοσ.

Το κακό στην Ελλάδα είναι η κακή μεταγλώττιση του limited warranty. Η κάθε εγγύηση διέπεται από όρους που 1ον εναρμονίζονται με τον νόμο της χώρας και 2ον αφού πληρεί το 1, ορίζει ότι θέλει ο κατασκευαστής. Αλλά ποιος τολμάει να το μεταγλωττίσει σε "περιορισμένη εγγύηση"..... αυτό το "περιορισμένη" θα κόψει πωλήσεις άρα δεν αναφέρεται.

Από εκεί και πέρα αν στους όρους της εγγύησης αναφέρεται πως π.χ. 2ο και 3ο χρόνο ΔΕΝ καλύπτονται τα εργατικά, υπάρχει αναρτημένος τιμοκατάλογος και δηλωμένη η εργασία, τότε δεν μπορείς με την απλή αναφορά "έχω εγγύηση" να μην πληρώσεις τίποτα και τα ΙΝΚΑ ΣΥΚΑ ΜΙΚΑ δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εφ' όσον υπάρχει ιστορικό με πολύ σύντομη "αστοχία" του υλικού (πιο πολύ μου κάνει να ψήνουν μητρικούλες μπακαλίστικα και γι' αυτό και το σύντομο της αστοχίας) την 2η φορά ΔΕΝ πρέπει να πληρώσει τίποτα. Μάλιστα, αν θέλει να είναι και ΤΥΠΙΚΟΣ.... "πλήρωσα 50€ κύριοι"?...."μάλιστα"....

μπορεί ν απαιτήσει να του τιμολογηθεί το ανταλλακτικό και να πιστωθεί το παλαιό (προφανώς η μητρική - MXM vga)ώστε ακόμα κι αν είναι 3 μήνες προ της λήξης της εγγύησης να έχει ακόμα 1 χρόνο για το faulty part. Και μάλιστα σε πιστωτικό αλλά και στο τιμολόγιο ν' αναγράφονται τα s/n του έκαστου part.....

Δημοσ.

Ναι χαίρεται που δεν θα πρέπει να πληρώσει 150-200€.

Δημοσ.

Ναι χαίρεται που δεν θα πρέπει να πληρώσει 150-200€.

για κατι που ειναι στην εγγυηση? τοτε για ποιο λογο τα βαζουν...

εκτως και εαν εχεις μαγαζι και σε συμφερει αυτο που λες :P

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εφ' όσον υπάρχει ιστορικό με πολύ σύντομη "αστοχία" του υλικού (πιο πολύ μου κάνει να ψήνουν μητρικούλες μπακαλίστικα και γι' αυτό και το σύντομο της αστοχίας) την 2η φορά ΔΕΝ πρέπει να πληρώσει τίποτα. Μάλιστα, αν θέλει να είναι και ΤΥΠΙΚΟΣ.... "πλήρωσα 50€ κύριοι"?...."μάλιστα"....

μπορεί ν απαιτήσει να του τιμολογηθεί το ανταλλακτικό και να πιστωθεί το παλαιό (προφανώς η μητρική - MXM vga)ώστε ακόμα κι αν είναι 3 μήνες προ της λήξης της εγγύησης να έχει ακόμα 1 χρόνο για το faulty part. Και μάλιστα σε πιστωτικό αλλά και στο τιμολόγιο ν' αναγράφονται τα s/n του έκαστου part.....

ναι εχει κρατησει το χαρτι που του εχουν δωσει την πρωτη φορα

παντως τωρα ειναι στο 2+ χρονια και δεν ξερω αν ο τριτος χρονος δεν χρεωνει τα εργατικα η θελουν να τα παρουν τσαμπα

παντως καπου ειχα διαβασει οτι ο νομος λεει οτι σε ολα τα προιοντα εχουν 2 χρονια εγγυηση και ας γραφουν 1 ετος σε μερικα

παντως αν ειναι να χαλαει καθε 1 μηνας και να δινει 55Ε καλυτερα να παει να το πεταξει :P

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως το δικαιολογείται,δεν άκουσα ποτέ κανέναν να λέει μου έσκασε το λάστιχο στο αμάξι έχω ακόμα εγγύηση,θα πάω στην μάντρα που το αγόρασα να μου δώσουν καινούργιο αμάξι χωρίς να δώσω μία ή έστω καινούργια λάστιχα,στους Η/Υ δηλαδή γιατί να γίνεται;Επειδή μας συμφέρει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...