Προς το περιεχόμενο

Συζητηση για CPu+Mobo για ταινιες...

Tony_Montana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπηκα σε ένα forum άσχετο με τους υπολογιστές.

και ρωτάει ένας άπειρος σχετικά , οτι θέλει να στήσει ενα Pc μόνο για ταινίες.

Και λεεί οτι σκέφτεται να πάρει αυτη τη μητρική

και αυτόν τον επεξεργαστη

και η απάντηση ενός χρήστη ηταν αυτή.

Έχω σε ένα από τα συστήματά μου ASUS M4A89GTD PRO/USB3 με AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION.

Δεν θα το συνιστουσα για HTPC για έναν και μόνο λόγο: Πολύ υψηλή κατανάλωση, οπότε μεγάλες ανάγκες για απαγωγή θερμότητας και πολύς θόρυβος. Κοίταξε καλύτερα κάτι σε i3.

πως θα κρίνατε αυτή την απάντηση? :wacko:

Δημοσ.

Την πρότασή του δεν τη σχολιάζω, κατά τ' άλλα δεν είναι άκυρα τα όσα υποστηρίζει περί παραγόμενης θερμότητας και θορύβου.

Μπορείς να τα μειώσεις, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Δημοσ.

Τα 125watt tdp του επεξεργαστη θελουν, εκτος απο καλο τροφοδοτικο, και καλη ψυξη.

Αν ειναι να εχεις εναν ανεμιστηρα, εστω τον στοκ, να δουλευει μονιμα σε 2000rpm για να τον κρατησει σε ενα ανεκτο επιπεδο θερμοκρασιας, θα εχεις και μονιμα τον θορυβο.

Καλυτερα να επαιρνε εναν μικροτερο (εστω διπυρηνο) με 65 watt tdp και μια mid range καρτα γραφικων με παθητικο συστημα ψυξης για να τραβαει το συστημα του στα απαιτητικα βιντεο παρα ετσι.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο το Asrockάκι με το διπυρηνο Brazos και την HD6310 in-cpu vga το λιγουρευομαι κι εγω!

Για απλη χρηση (και ταινιες), δεν θελεις κατι παραπανω. Ισως να θελεις το μεγαλο αδερφακι του που εχει και USB 3.0 και δεν εχει ερθει εδω απ οσο θυμαμαι...!

• Moderators
Δημοσ.

Αναμένουμε τις passive λύσεις προς το παρόν.

Κάποιος που να γνωρίζει πώς τα πηγαίνει από άποψη θορύβου η ASRock;

Δεν θα δεις ευκολα passive. Εβλεπα το unbox του αντιστοιχου της ASUS, και με passive χτυπαγε 60ρια ακομα και μετα απο λιγη ωρα που εδειχνε το UEFI BIOS ο τυπάς.

Χαρακτηριστικο είναι πως η ASUS ειχε optional ανεμιστηρα μεσα στη συσκευασια.

Παντως και να κανει θορυβο το asrock, ειτε αντικαθιστας το fan με αυτο, ειτε βαζεις ενα μεγαλο να δημιουργει ροη αερα στο κουτι και καταργεις τη μινιατουρα.

Φυσικα η HD6310 ειναι κλασεις ανωτερη απο οποιοδηποτε Intel GMA. Θελω να πω οτι τα 30 ευρω παραπανω τα αξιζει. Αν μιλουσαμε για διπλασια τιμη (140 ευρω), τοτε θα το συζητουσα.

Δημοσ.

Βγάλτε τον άθλιο ανεμιστήρα των 40mm και κάντε κανένα ghetto mod με 80άρι για να μειωθεί ο θόρυβος. B)

Εντωμεταξύ δεν ξέρω αν ισχύει αλλά και καλά μέσα στο Q3 θα βγάλει η AMD πιο εξελιγμένους bobcat;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...