sotosko Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Καλημέρα, γίνεται να καταστρέψω τον ενισχυτή ή κάποιο άλλο τμήμα των ηχείων μου αν τα ακουμπήσω και έχω στατικό ηλεκτρισμό; Το πρόβλημά μου είναι ότι σήμερα ενώ προσπαθούσα να τοποθετήσω τα ηχεία μου, Creative MegaWorks ΤΗΧ 550 στο σπίτι μου, ακούμπησα το πίσω μεταλλικό μέρος του subwoofer και με χτύπησε ο στατικός ηλεκτρισμός (μάλλον ξεφόρτισα σε αυτό). Από τότε όταν ρυθμίζω την ένταση στο περίπου 50% και παίζω μουσική με αρκετό μπάσο ακούγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα "μπουπ" από όλα τα ηχεία μου και το sub ενώ αυτά συνεχίζουν να παίζουν. Τα δοκίμασα και με το κινητό μου και συμβαίνει το ίδιο. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι με χτύπησε ο στατικός ηλεκτρισμός και πιο μετά όταν πήγα να ακουμπήσω την αλουμινένια πόρτα του σπιτιού. Καταστράφηκε κάτι μέσα στα ηχεία; Τι μου προτείνεται να κάνω; Τώρα τα έχω βγάλει από την πρίζα για να ξεφορτίσουν οι πυκνωτές τους και θα τα ξαναδοκιμάσω πιο μετά Update: Τα ξαναδοκίμασα στις 2 και το πρόβλημα παραμένει... Επίσης μου έτυχε να κάνει το πρόβλημα και χωρίς να παίζουν κάτι τα ηχεία. Ο ήχος που κάνουν είναι σαν τον ήχο που κάνουν τα φθηνά ηχεία όταν τα κλείνεις βγάζοντας τα από την πρίζα αλλά όχι τόσο έντονος.
sotosko Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο μετά από μερικά λεπτά χρήσης. Ακούγονται συνέχεια παράσιτα σε κάθε peak του τραγουδιού. Τι μπορεί να φταίει;
sotosko Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 φωναξε ηλεκτρολογο να ελεγξει τη γειωση,ΑΜΕΣΑ Τα ηχεία δεν έχουν πρίζα schuko επομένως δεν έχουν γείωση Για την ακρίβεια τα ηχεία έχουν IEC C18 connector
TheELF Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Τα ηχεία δεν έχουν πρίζα schuko επομένως δεν έχουν γείωση Για την ακρίβεια τα ηχεία έχουν IEC C18 connector Όπως τα πάντα ρέει έτσι και τα πάντα που ρέει έχει γείωση. (εσωτερικά έστω,στην πλακέτα)
sotosko Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Όπως τα πάντα ρέει έτσι και τα πάντα που ρέει έχει γείωση. (εσωτερικά έστω,στην πλακέτα) Άρα δεν έχουν πρόβλημα τα ηχεία μου αλλά η γείωση του σπιτιού μου;
TheELF Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Άρα δεν έχουν πρόβλημα τα ηχεία μου αλλά η γείωση του σπιτιού μου; Αν από τον στατικό που είχες στο χέρι επηρεάστηκαν τα ηχεία σου τότε(ενδεχομένως) έχει πρόβλημα η γείωση των ηχείων σου,έχουν πλακέτα μέσα τους η οποία πρέπει να είναι σωστά γειωμένη,για αυτό έχουν και πρίζα. Τώρα τη παίζει με το σπίτι σου δεν το ξέρω,μπορεί να έχει πρόβλημα,αλλά θα είναι ξεχωριστώ πρόβλημα.
Sarandis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 λογικα ναι.δοκιμασε τα σε αλλη πριζα να δεις αν κανει τα ιδια και δες αν χτυπαει ρευμα και το pc
sotosko Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Αν από τον στατικό που είχες στο χέρι επηρεάστηκαν τα ηχεία σου τότε(ενδεχομένως) έχει πρόβλημα η γείωση των ηχείων σου,έχουν πλακέτα μέσα τους η οποία πρέπει να είναι σωστά γειωμένη,για αυτό έχουν και πρίζα. Μάλιστα, υπάρχει τρόπος να βρω τι επηρεάστηκε από τον στατικό ηλεκτρισμό ώστε να μπορέσω να το διορθώσω ή η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη;
TheELF Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μπορεί να μην είναι και από αυτό,θεωρίες λέμε,μόνος σου αν μπορούσες,θα το είχες κάνει ήδη,θέλει κάποιον τεχνικό που να ξέρει τι κάνει για να ελέγξει την πλακέτα. Αν θες δοκίμασε πρώτα σε άλλη πρίζα όπως είπε και ο sarandis και ακόμα καλύτερα σε άλλο σπίτι.
sotosko Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Αν θες δοκίμασε πρώτα σε άλλη πρίζα όπως είπε και ο sarandis και ακόμα καλύτερα σε άλλο σπίτι. Εχτές πάντως δούλευαν μια χαρά στο σπίτι μου στην Αθήνα, σήμερα στα Χανιά δεν θέλουν να δουλέψουν κανονικά. Θα δοκιμάσω και σε άλλη πρίζα και μετά θα δοκιμάσω και σε άλλο σπίτι ξανά... Update: Δοκίμασα και σε άλλη πρίζα και συμβαίνει το ίδιο. Επίσης παρατήρησα ότι τα clicks ακούγονται ακόμα και αν έχω τα ηχεία σε mute αλλά το pc συνεχίζει να παίζει μουσική Update 2: Μόλις απενεργοποίησα τον Crystalizer από τις ρυθμίσεις της X-Fi Xtreme Gamer τα ηχεία σταμάτησαν να εμφανίζουν το πρόβλημα και παίζουν κανονικά μέχρι τώρα! Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και το πρόβλημα να οφειλόταν σε χαζομάρα της Creative...
sotosko Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Λοιπόν, έπειτα από 12 ημέρες (χτές 22/03/11) το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά αν και λιγότερο έντονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά δεν φταίει αποκλειστικά ο Crystalizer καθώς και τις 12 ημέρες ήταν ενεργοποιημένος χωρίς πρόβλημα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε μέτρια ένταση και ενώ ακούω μουσική ακούγεται από όλα τα ηχεία ένα αρκετά δυνατό "μπουπ". Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα δοκιμάσω σε άλλο σπίτι (καθώς στην Αθήνα δούλευαν φυσιολογικά). Επίσης ένα άλλο που παρατήρησα είναι ότι αν παίξουν αρκετή ώρα και ζεσταθούν το πρόβλημα εμφανίζεται σπάνια ή και εξαφανίζεται τελείως. Επίσης αν βοηθάει, τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός ήταν καλός και η υγρασία μέσα στο σπίτι ήταν σε χαμηλά επίπεδα (40%-50%) και η θερμοκρασία αρκετή (18-20 βαθμούς). Αντίθετα εχτές όταν παρατήρησα το πρόβλημα η υγρασία ήταν 80% και η θερμοκρασία 17 βαθμοί. Υπάρχει περίπτωση οι παραπάνω συνθήκες να επηρρεάζουν τα ηχεία μου; Τι μπορεί να φταίει; Πεθαίνουν τα ηχεία ή φταίει η κάρτα ήχου μου (X-Fi Xtreme Gamer); Υ.Γ. Απ' ότι φαίνεται ο στατικός ήταν άσχετος με το πρόβλημα των ηχείων. Τέλος άνοιξα το subwoofer και έλεγξα ότι η γείωση των πλακετών με την ψήκτρα στο πίσω μέρος δεν έχει πρόβλημα
TheELF Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μήπως στην ίδια γραμμή ρεύματος που έχεις τα ηχεία έχεις και τίποτα Air condition , πλυντήριο, ψυγείο κάτι τέτοιο;;
sotosko Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μήπως στην ίδια γραμμή ρεύματος που έχεις τα ηχεία έχεις και τίποτα Air condition , πλυντήριο, ψυγείο κάτι τέτοιο;; Δοκίμασα να κλείσω την ασφάλεια αυτής της γραμμής και το a/c δεν έκλεισε, επομένως είναι πάνω σε άλλη γραμμή. Το ίδιο ισχύει και με το πλυντήριο και το ψυγείο. Πάνω σε αυτή την γραμμή έχω μόνο το ups (από το οποίο παίρνει ρεύμα το pc,οθόνη,router, το ασύρματο τηλέφωνο και τα ηχεία. Έχω επίσης δοκιμάσει να βάλω τα ηχεία εκτός ups αλλά δεν αλλάζει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.