Προς το περιεχόμενο

Νεα οθονη 22" LEd ή οχι?

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Θα αγορασω νεα οθονη 22" οσον το δυνατον πιο οικονομικη (εχουμε κριση βλεπετε) και ειδα οτι η philips 22" led - DVI εχει 145 ευρω, και η philips 22" ακριβως το ιδιο μοντελο με DVI χωρις LED εχει 130 ευρω.

Αξιζουν να δωσω τα 14 ευρω παραπανω για το μοντελο με LED?

Εννοω θα δω ορατη διαφορα στο ματι,ή θα την εχω για να λεω : οριστε εχει και Led !

Δημοσ.

αποτι εχω διαβασει εδω μεσα το συγκεκριμενο Led σε αυτα τα μονιτορ δεν αξιζει δεν ειναι OLED που ειναι σαν φουλ led φαντασου,αλλα ειναι πατεντες των εταιρειων κ λενε οτι εχει led αλλα δεν το φτανει καν το φουλ led,μπορει να κανω κ λαθος βεβαια,αν διαθετεις 200ε ολοι θα σου πουν να παρεις dell που ειναι η καλυτερη στα λεφτα της με τρελλες αποδοσεις,δωσε κ κανα λινκ για να δουμε ποια μοντελα ειναι ακριβως αυτα που αναφερεσαι

Δημοσ.

Κοιτα την οθονη την αλλαζω γιατι χρειαζομαι δευτερη και η δικη μου θα μπει σε αλλο pc

H οθονη μου ειναι samsung 22" 1680x1050 με Dsub μονο , οποτε λεω αφου χρειαζομαι δευτερη αντι να δωσω 100 ευρω για μια 20αρα για το δευτερο pc να παρω μια καλυτερη 22αρα που θα την κρατησω στα κεντρικο pc και θα εχει και DVI και μεγαλυτερη αναλυση 1920χ1080

Ψαχνω το απολυτο οικονομικο ,ακομα και τα 10 ή 20 ευρω λιγοτερο εχουν σημασια,δεν θα με χαλουσε δηλαδη μια οικονομικη 22 αρκει να εχει dvi k καλυτερη αναλυση απο αυτην που εχω

Ειμαι μεταξυ αυτης :

http://www.skroutz.gr/s/290738/Philips-222E2SB-22%22.html

ή αυτης :

http://www.skroutz.gr/s/292264/Philips-222EL2SB-22%22.html

• Super Moderators
Δημοσ.

αποτι εχω διαβασει εδω μεσα το συγκεκριμενο Led σε αυτα τα μονιτορ δεν αξιζει δεν ειναι OLED που ειναι σαν φουλ led φαντασου,αλλα ειναι πατεντες των εταιρειων κ λενε οτι εχει led αλλα δεν το φτανει καν το φουλ led

κάτι μου λέει ότι μπερδεύεις τις led backlit οθόνες/τηλεοράσεις της αγοράς με τις OLED...

υπάρχουν διαφορετικά είδη led backlit όπως πχ οι edge led backlit και οι full led backlit, καμία από αυτές όμως δεν είναι OLED...

Δημοσ.

+1 και απο μένα για αυτην εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169608 την έχω παραγγείλει και εγώ.

Κριμα...

Φυσικα και -1 στις LED. Αλλα 50 ευρω και πας σε 23'' IPS panel, ημαρτον!

Διαφορετικα, αν δε μπορειτε να διαθεσετε αυτο το 50ευρω επιπλεον, οκ παρτε TN-panel, αλλα ελεος, χωρις LED backlight, λυπηθειτε τα ματια σας...Εκτος αν την βρισκετε με το λευκο coating και τον παραλογα εντονα φωτισμο που δεν μειωνεται (αν μειωθει ωστοσο, τοτε η ποιοτητα "χρωματων"¨μιας ασπρομαυρης τηλεορασης του 70, ειναι εφαμιλλη των χρωματων της LED με μειωμενο contrast και brightness).

Δημοσ.

Κριμα...

Φυσικα και -1 στις LED. Αλλα 50 ευρω και πας σε 23'' IPS panel, ημαρτον!

Διαφορετικα, αν δε μπορειτε να διαθεσετε αυτο το 50ευρω επιπλεον, οκ παρτε TN-panel, αλλα ελεος, χωρις LED backlight, λυπηθειτε τα ματια σας...Εκτος αν την βρισκετε με το λευκο coating και τον παραλογα εντονα φωτισμο που δεν μειωνεται (αν μειωθει ωστοσο, τοτε η ποιοτητα "χρωματων"¨μιας ασπρομαυρης τηλεορασης του 70, ειναι εφαμιλλη των χρωματων της LED με μειωμενο contrast και brightness).

Δηλαδη στο αρχικο ερωτημα λες οχι LED

επισης αυτο που ειπες για την φωτεινοτητα ισχυει?

Δηλαδη αν χαμηλωσω φωτεινοτητα σε LEd η εικονα ειναι χειροτερη απο μη-LED?

Δημοσ.

Eχοντας περασει (και εχοντας μετανιωσει) απτη φαση του LED Backlight (ειχα την LG w2486L) λεω κατηγορηματικα οχι στο LED backlight σε TN-panel.

Η συγκεκριμενη οθονη που ειχα, ειχε ενα μονιμο λευκο coating (σκεψου ενα λευκο στρωμα, σαν να ηταν παντοτε υπερβολικα φωτεινη, τοσο πολυ που το πρωι που καθομουν με ετσουζαν τα ματια μεχρι να ξυπνησω καλα-καλα). Το οποιο coating δεν εξαφανιζοταν οσο και αν χαμηλωνες φωτεινοτητα-contrast, απλως μειωνοταν και αυτο μαζι. Ομως οταν μειωνοταν τοσο ωστε να μην ειναι ενοχλητικο στα ματια, τοτε ολα τα χρωματα ηταν πολυ σκοτεινα με αποτελεσμα να μη ξεχωριζει σκουρο μπλε απο μαυρο κλπ.

Γενικα, η ποιοτητα απεικονισης μιας οθονης καθοριζεται κατ'εξοχην απο το panel που φοραει. Ετσι υπαρχουν TN-panels, IPS panels κλπ.

Τα TN-panels που ειναι τα φθηνα, ερχονται με 2 βασικους τυπους οπισθιου φωτισμου. Τον κλασσικο φωτισμο των LCD και το LED. Ε, αυτο που λεω ειναι οτι TN-Panel με LED φωτισμο, ειναι χειριστος συνδυασμος. Προτιμησε ενα κλασσικο tn-panel, που θα σου βγει και φθηνοτερα και δε θα εχει τα μειονεκτηματα που προανεφερα και εχουν αναφερει κι αλλοι :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...