Προς το περιεχόμενο

iPad 2 ή iPad 1;

eidimon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι στην παρούσα φάση ο μόνος λόγος για να πάρει κάποιος το 1 είναι οικονομικός δεδομένου ότι έχει κυκλοφορήσει το 2. Αυτό βέβαια ισχύει για νέους αγοραστές. Αν κάποιος έχει το πρώτο νομίζω ότι είναι νωρίς να το αντικαταστήσει για ουσιαστικούς λόγους και αν το κάνει θα είναι για λόγους εντυπώσεων.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάρε το ipad 1 μια χαρά θα είσαι και γλυτώνεις και χρήμα. Σοβαρό gaming κάνεις στην κονσόλα σου ή στο pc σου εγώ με το ipad όπως και να το κάνουμε δεν μπορώ να παίξω fifa 11.... για casual gaming είναι μια χαρά και φυσικά δεν χρειάζεσαι διπύρηνο επεξεργαστή για κάτι τέτοιο.

Επίσης κατα πάσα πιθανότητα θα περνάς τον χρόνο σου σερφάροντας και αυτό το κάνει πολύ καλά. Οι κάμερες όπως είπες δε σε ενδιαφέρουν ( ούτε εμένα ).

Εμένα με ενδιαφέρουν οι ηχογραφήσεις αλλά δε θα πάω να ακουμπήσω τόσο χρήμα για να μπορώ να έχω το garage band στο ipad 2. Αλλωστε για να τα λέμε και όλα πιο πολύ για να παίξεις είναι αυτή τη στιγμή παρά για ηχογραφήσεις.

Δημοσ.

Για τις δουλειές, που το θες, θα καλυφθείς, πιθανότατα από το iPad 1.

Αν, όμως, αντεπεξέρχεσαι οικονομικά, πήγαινε στο iPad 2, μιας και στο μέλλον μπορεί να τη χρειαστείς την παραπάνω ταχύτητα ή τις κάμερες για κάποια εφαρμογή, που θα θες να εγκαταστήσεις...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημοσ.

Για τις δουλειές, που το θες, θα καλυφθείς, πιθανότατα από το iPad 1.

Αν, όμως, αντεπεξέρχεσαι οικονομικά, πήγαινε στο iPad 2, μιας και στο μέλλον μπορεί να τη χρειαστείς την παραπάνω ταχύτητα ή τις κάμερες για κάποια εφαρμογή, που θα θες να εγκαταστήσεις...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μάλλον θα πάρω το καινούργιο τελικα.

Τώρα που βγήκε και κάνουν διάφορα συγκριτικά, φαίνεται αρκετά πιο γρήγορο.

Αν δω οτι ψιλοζωρίζομαι με τα λεφτά, το πιο πιθανό είναι οτι απλά δε θα το πάρω απο δω, και θα περιμένω να μου το φέρουν το καλοκαίρι απο Αμερική.

Δυστυχώς, για πάσχα δε προβλέπεται να ρθει κανείς, οπότε στη χειρότερη θα περιμένω 2-3 μήνες.

Υποθέτω οτι θα το αντέξω.

Όσο να'ναι, είδος πρώτης ανάγκης δε το λες...

Δημοσ.

Βρήκα και ένα ελληνικό review του iPad 2 από το Enternity.gr! iPad 2 Review - Enternity.gr

Τσεκάρετε το όσοι ενδιαφέρεστε να προβείτε σε αγορά του συγκεκριμένου gadget και θέλετε να μάθετε τις διαφορές. Μου έλυσε όλες τις απορίες και μέχρι τώρα έχω ψηθεί να το παραγγείλω μες την εβδομάδα!

Δημοσ.

Τελικά αποφάσησα να ακούσω εν μέρει τη φωνή της λογικής (αν την άκουγα πλήρως δε θα αγόραζα τίποτα), και λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που έχουν αρκετά απο τα ipad 2, πήρα ένα ipad 1.

Αν αργότερα είμαι πιο χαλαρά οικονομικά (είναι αρκετά πιθανό ενδεχόμενο), θα έχουν βγει και νεότερες παρτίδες απο το 2ο (σύμφωνα με κάποιους θα έχει βγει και το ipad 3,αλλά αυτό ειναι ράδιο αρβύλα οπότε δε το λαμβάνουμε υπόψη), παίρνω ένα ipad 2, και δίνω αυτό στην ανηψιά μου.

Πάντως, γενικά, αισθάνομαι αρκετά καλύτερα με την επιλογή μου απ'όσο περίμενα...

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω κάθετα για την 'λογική' που αναφέρεις αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα...

Τα 'ζητήματα' που λες δεν είναι δα και τόσο σημαντικά και συχνά για να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.

Δημοσ.

Τελικά αποφάσησα να ακούσω εν μέρει τη φωνή της λογικής (αν την άκουγα πλήρως δε θα αγόραζα τίποτα), και λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που έχουν αρκετά απο τα ipad 2, πήρα ένα ipad 1.

Αν αργότερα είμαι πιο χαλαρά οικονομικά (είναι αρκετά πιθανό ενδεχόμενο), θα έχουν βγει και νεότερες παρτίδες απο το 2ο (σύμφωνα με κάποιους θα έχει βγει και το ipad 3,αλλά αυτό ειναι ράδιο αρβύλα οπότε δε το λαμβάνουμε υπόψη), παίρνω ένα ipad 2, και δίνω αυτό στην ανηψιά μου.

Πάντως, γενικά, αισθάνομαι αρκετά καλύτερα με την επιλογή μου απ'όσο περίμενα...

Οταν μπορείς να πάρεις το ipad 1 με 350 ευρώ δεν θέλει και πολύ σκέψη :rolleyes:

Το ipad 2 είναι καλύτερο στο θέμα ταχύτητα αλλά όχι και τόσο τα διάφορα συγκριτικά δεν μπορούν να με πείσουν ότι αξίζει η αγορά του, ούτε ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ipad.

Αν ξέρεις τι θές και ξέρεις ότι δε θα σου χρειαστούν οι κάμερες το ipad 1 είναι το απόλυτο value for money, στην ίδια τιμή παίρνεις android tablets ( βλέπε archos 101 ) της κακιάς ώρας.

Δημοσ.

Και πολύ καλά έκανες. Μίλησε η φωνή της λογικής όπως λες και εσύ. Πόσο και από που αν επιτρέπεται?

Απο πλαίσιο, κανονικά 420 ευρώ, wifi 16 gb.

Παραπάνω δε χρειάζομαι, μιας και για μουσική, κλπ έχω το iPhone μου, απο το οποίο θα παίρνω και Ίντερνετ στα ελάχιστα μέρη που θα το έχω χωρίς ασύρματο.

(αν και γενικά δε το έχω για να το βγάζω βόλτα. Στις καφετέριες πηγαίνω για καφέ, στη θάλασσα για μπάνιο και αν είναι να κοιτάζω κάτι αυτό σίγουρα δε θα είναι ipad, κλπ., οπότε αμφιβάλλω αν γενικότερα χρειαστω ποτέ 3g σε iPad...)

Θα διαφωνήσω κάθετα για την 'λογική' που αναφέρεις αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα...

Τα 'ζητήματα' που λες δεν είναι δα και τόσο σημαντικά και συχνά για να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.

Προφανώς και δεν είναι τα ¨ζητηματα¨ ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας για να πάρω το 2.

Αν ήμουν πιο άνετος οικονομικά αυτή την περίοδο, το πιθανότερο είναι ότι 26/03 09:05 το πρωί θα είχα το 2 στα χέρια μου.

Όμως, δεν είναι κάτι που οπωσδήποτε χρειάζομαι,

Επίσης, προσωπικά σε μεταγενέστερη φάση θα μπορώ αρκετά ευκολότερα να πάρω το 2 ( ή το 3 αν βγει τελικά νωρίτερα όπως λένε κάποιοι).

Βάλε και τα ¨ζητηματα¨ που έχουν κάποιοι με την νέα οθόνη (στο Macrumors εχει άπειρες περιπτώσεις), παρόλο που αντιλαμβάνομαι ότι σε τέτοιες συζητήσεις σπάνια γράφουν αυτοί που δεν έχουν προβλήματα, οπότε η εικόνα ενός προβλήματος μεγεθύνεται σημαντικά.

Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, αποφάσισα να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να πάρω το 1, το οποίο ούτως η άλλως θα έκανε ότι ήθελα, και μέχρι πριν 3 βδομάδες ήταν και το μόνο που υπήρχε.

Πίστεψε με, το να μην πάρω το τελευταίο, σούπερ ντουπερ, κλπ μηχάνημα, δεν ήτανε και πολύ εύκολο.

Είμαι αρκετά γκατζετακιας, και ψώνιο με τα τεχνολογικά γενικοτερα, και πάντα θέλω να έχω κάτι καινούργιο και καλό.

Και σίγουρα καταλαβαίνω τη λογική σου, μιας και συνήθως έτσι λειτουργώ κι εγώ.

Πάντως, τις τελευταίες 3-4 ώρες που ασχολούμαι με αυτό είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την απόφαση μου, και προβλέπεται να περάσω αρκετό χρόνο μαζί του γενικοτερα.

Απο το iPad σου απανταω κιόλας αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Η απαντηση παραειναι ευκολη! Λοιπον, ξεκινω! Α) Και τα δυο iPad εχουν ιδια τιμη! Β) Εφοσον μπορεις να παρεις το καινουργιο σε νεα τιμη γιατι να παρεις το παλιο? Γ) Το θεμα οτι στην Ελλαδα ειχαν φερει υπερβολικα λιγα κομματια να μην σε νοιαζει! Απλα παραγγειλε απο ενα e-shop της USA και ετσι και θα το παρεις πιο φτηνα ($<Ευρω) ;) Δ) Μπορει να αργησει λιγο αλλα δεν πειραζει! Ε) Ελπιζω να βοηθησα! :D

Στοιβες απο iPad 16GB wifi στα 399€ στα Media Markt

ΠλΑΚΑ ΚΑΝΕιΣ!?!?!

Ακυρο το προηγουμενο..μολις εμαθα οτι το iPad (1) το εχουν 400!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...