Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα εισαι σοβαρος;Τι να πιασουν τα ηχειακια σου μπροστα σε 5 τετοια; :P

Kαλά το thx τι το έχουν βάλει δεν μπορω να καταλάβω.Βασικά στα logi πάει 200 ευρό το woofer και 10-20 ευρό τα άλλα 5 ηχεία.Τα sony μαζί με dvd player στα 189 πιο καλά είναι απο τα logi.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά 7 σελίδες κουβέντα για κάτι το οποίο είναι πλήρως υποκειμενικό.. Όσο κ να συζητάμε άκρη δε βγαίνει. Γιατί;;

Γιατί πολυ απλά, εγω που έχω ακούσει 50 διαφορετικά sub, με 50 διαφορετικούς ενισχυτες και άλλες τόσες διαφορετικές κούτες και ρυθμίσεις ΜΠΟΡΏ να καταλάβω αν βαράει σωστά, αν μαρεσει το μπάσο που βγάζει, αν δένει γλυκά με τις υπόλοιπες συχνότητες κλπ.

Μην περιμένετε όμως όλοι οι υπόλοιποι να καταλάβουν κ την παραμικρή διάφορα μεταξύ ενός spl 15" σε bandpass κουτα και ενός 10" high fidelity σε ξύλινη - μονωμενη-ογκομετρημενη κουτα...

Τι να κάνουμε έτσι είναι..

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών , απο ένα τέτοιο σετ ζητάει ένταση και μια αποδεκτή πιστοτητα. Φαντάζομαι αυτα τα παρέχει.

Απο την άλλη, η κατηγορία τιμής του, θεωρώ είναι καλή για τα χαρακτηριστικά του. Δίνεις 300-350 κ βλέπεις ταινίες κ ακούς μουσική με την τρίχα κάγκελο.

Οι υπόλοιποι που θέλουν ζεστές ψηλές , έντονες μεσσαιες και χαμηλές κάτω των 50 hz ας στραφούν αλλού να βρουν τη λύση.

Υπόψιν τα 5500 δεν τα έχω ακούσει εξονυχιστικα,παρα μόνο 15' σε ένα φίλο,αλλα πήρα μια ιδέα για το τι κάνουν.

Τώρα τα καινούργια αν δεν τα ακούσω έστω κ λίγο δεν μπορω να πω αν είναι καλύτερα ή όχι.

Δημοσ.

Μην περιμένετε όμως όλοι οι υπόλοιποι να καταλάβουν κ την παραμικρή διάφορα μεταξύ ενός spl 15" σε bandpass κουτα και ενός 10" high fidelity σε ξύλινη - μονωμενη-ογκομετρημενη κουτα...

Τι να κάνουμε έτσι είναι..

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών , απο ένα τέτοιο σετ ζητάει ένταση και μια αποδεκτή πιστοτητα. Φαντάζομαι αυτα τα παρέχει.

Απο την άλλη, η κατηγορία τιμής του, θεωρώ είναι καλή για τα χαρακτηριστικά του. Δίνεις 300-350 κ βλέπεις ταινίες κ ακούς μουσική με την τρίχα κάγκελο.

Οι υπόλοιποι που θέλουν ζεστές ψηλές , έντονες μεσσαιες και χαμηλές κάτω των 50 hz ας στραφούν αλλού να βρουν τη λύση.

Υπόψιν τα 5500 δεν τα έχω ακούσει εξονυχιστικα,παρα μόνο 15' σε ένα φίλο,αλλα πήρα μια ιδέα για το τι κάνουν.

Τώρα τα καινούργια αν δεν τα ακούσω έστω κ λίγο δεν μπορω να πω αν είναι καλύτερα ή όχι.

Πάω πάσο.

Αλλά σύμφωνα με αυτά που λες και για όλους αυτούς που δε καταλαβαίνουν τις διαφορές στον ήχο τι παραπανω δίνουν τα νέα logitech απο αυτά τα 5,1 HC της Sony ας πούμε ???(απο αυτά που εχουν optical in βέβαια και συνδέονται...)

http://www.skroutz.gr/c/565/home-cinemas.html?keyphrase=sony++home+cinema

H logi δεν παίζει χωρίς ανταγωνισμό.

Απλά εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι θεωρείτε αποκλειστικά κατασκευαστής ηχείων υπολογιστή.

Οι πιο πολλοι που τα παίρνουν, τα παίρνουν επειδή είναι τα ακριβότερα ηχεία στην pc speaker κατοιγορία όταν κοιτάνε να φτιάξουν την σύνθεση τους στα διάφορα eshop για υπολογιστές, τα συνδέουν analog οπως τα παλιά τους ηχεία πάνω στην sound card πολλές φορές την onboard και απορώ αν εχουν ιδέα για εναλλακτικές σαν αυτές που παραθέτω.

Τους φοβίζει η ιδέα του ενισχυτή σε φέτα των περίεργων καλωδίων κτλ κτλ.

Εντάξη καλή η ευκολία των αυτοενισχυόμενων καλά και τα mini jack η πανεύκολη συνδεσμολογία με τα απλά RCA που χρόνια έκαναν και κάνουν την δουλειά τους μια χαρά αλλά όχι γι αυτά να χάνουμε το δάσος και να βλέπουμε μόνο τα z5500 και τα z906.

Την διαφορά όλοι την ακούνε, λίγοι την εκτιμάνε αν θες την άποψη μου.

Tην sony την αναφέρω όχι για κάποιο άλλο λόγο απλά εχω ακούσει κάποιο 1000άρη HC 5,1 της και πραγματικά έριχνε ξύλο οπως λέει και ο king2009 με τους δορυφόρους πραγματικά να ακούγονται και να σε αναγκάζουν να γυρνάς να δεις το περιφερειακό ηχείο που σου κοψε τη χολή.

Είναι επίσης πολύ πιο ισορροπημένα με το sub να βγάζει το 1/3-1/4 των watt σε αντίθεση με τα logitech Που σχεδόν όλα τα watt βγαίνουν απο το sub...

Και επίσης είναι πολύ πιο όμορφα,ενω τα μοντέλα με τους ασύρματους δορυφόρους σε γλυτώνουν και απο το καλωδιομάνι.

Δημοσ.

Τί άλλο να ειπωθεί; Είναι σαν όλες τις αισθήσεις. Πρέπει να υπάρχει μία σχετική εμπειρία για να μπορέσουν να εντοπιστούν οι διαφορές και πράγματι υπάρχει κόσμος που γνωρίζει να διακρίνει γεύσεις/αρώματα/ακούσματα, άνθρωποι που μπορούν να διακρίνουν την καλαισθησία όσο υποκειμενική και αν θέλουν αυτή να είναι, άνθρωποι που τους λες 5 πράγματα αλλά καταλαβαίνουν 10 σε αντίθεση με πολλούς που τους λες 10 και δυσκολεύονται να αντιληφθούν τα 2.

Όταν λοιπόν υπήρχαν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την λειτουργία των αντηχείων Helmholtz στην εκκλησία του χωριού πριν μερικές δεκαετίες και αισθητικά δεν τους άρεσαν, αποφάσισαν να τα σοβαντίσουν!!!

Έτσι λοιπόν και σήμερα υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει ούτε τα στοιχειώδη που αφορούν την ακουστική και παρά ταύτα έχει άποψη η οποία όμως περιορίζεται σε brands και pricetags. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο ήχος που δημιουργεί μία παλλόμενη επιφάνεια δεν καθορίζεται μόνο από την καμπίνα του ηχείου αλλά ο χώρος όλος στον οποίο βρισκόμαστε ενεργοποιείται ακουστικά σαν εμείς να έχουμε μπει μέσα σε ένα μεγάλο ηχείο οπότε και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν τα ηχεία, ο ενισχυτής και οι πηγές μας έχουν 10.000 ευρώ αν δεν γνωρίζουμε και έχουμε την παιδεία να κρίνουμε αυτό που ακούμε και όχι σαν νεοέλληνες να κάνουμε μόστρα τα μηχανήματά μας βγάζοντάς τα και φωτογραφίες παραταγμένα σε ωραία σύνθετα χωμένα όλα μέσα στην γωνία που αποφάσισε ο διακοσμητής ή η γυναίκα μας αφού με τα πολλά μετά από 15 χρόνια έγινε το πολυκάναλο σύστημα mainstream άρα και must για ένα σύγχρονο σπίτι, ειδικά αν είναι και cherry... :rolleyes:

Χώροι λοιπόν που δεν έχουν διορθωθεί ακουστικά δεν αξίζει να δεχτούν ηχοσυστήματα άνω των 500 ευρώ, όχι τουλάχιστον αν όντως μας ενδιαφέρει το hifi (high fidelity, δλδ η υψηλή πιστότητα), από την άλλη όμως υπάρχει και το life style που απαιτεί μία επίδειξη της αντίθεσης του πλουτισμού, του οικονομικού σε σχέση με τον καλλιτεχνικό, εξάλλου και σήμερα καλλιτέχνης θεωρείται από το ευρύτερο σύνολο αυτός με τον οποίο ασχολούνται τα μέσα, οι μεσημεριανές εκπομπές ή οι βραδυνές life style εκπομπές... :rolleyes:

Οπότε και πολύ καλά κάνει ο κόσμος και ασχολείται με συστήματα αξίας μέχρι 500 ευρώ και από το 10% του συνόλου, το 1/5 αυτού του ποσοστού που ξέρουν, πρώτα επέλεξαν τον χώρο και τον διόρθωσαν και μετά ασχολήθηκαν με τα μηχανήματα και με τις διαθέσιμες εκεί επιλογές, τα υπόλοιπα 4/5 που τα έσκασαν για μόστρα, για να δείξουν ότι και εκείνοι μπορούν να τα αγοράσουν, θα συγχαίρει ο ένας τον άλλο για τις επιλογές του, and guess what... θα είναι ευχαριστημένοι και μόνο από το ότι τα έχουν στην κατοχή τους ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να τα έχει, οπότε και η όποια κριτική τους γίνεται είναι επειδή... τους ζηλεύουν!!! :lol:

Δημοσ.

Digekas βλακεία είναι να πάρεις ηχεία 2000-3000 χιλιάρικα και να τα χώσεις σε γωνίες, ή 5,1 και να τα βάλεις όλα μαζί κάτω απο την TV που είναι η καινούρια μόδα :mrgreen: , αλλά βλακεία είναι να πάρεις και ηχεία που όσο καλά και να τα βάλεις, να τα ρυθμίσεις και να φτιάξεις το χώρο μουσική δε θα παίξουν και θα νιώθεις τον ήχο πνιγμένο σα να είσαι σε μπάρ και ακούς την μουσική απο την τουαλέτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@yannis_1

Δε διαφωνώ με αυτα που λες!

Ενδεχομένως οι περισσότεροι να γοητευονται απο την ευκολία του plug n play, τα 500rms ,το design και ότι όλα αυτα στοιχίζουν 300-350..

Δν ξέρω..

Αλλα δεν κατηγορω κανεναν,και γω λόγω χώρου στο ( κ έλλειψης αυτού) δωμάτιο θα τα διαλεγα για το pc μου, χωρίς πολλα πολλα κ χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις..

Αυτο δε σημαίνει ότι δν εκτιμώ την καλη ακουστική. Έχω στο σαλόνι τον Technics μου με τα B&W και ακούω αυτο που θελω.

Ο καθένας έχει τους λόγους του.. Φυσικά όμως δε θα συμφωνήσω με αυτούς που τα εξισωσουν με αλλα πιο ολοκληρωμένα κ καλύτερα συστηματα ανεξαρτήτως κόστους!

Ο ήχος είναι κ προσωπική υπόθεση..

Τέλεια η Ferrari 458 Italia...αλλα εγω δε θα τη διαλεγα..καίει πολυ! :) :D

@digekas

Συμφωνώ φίλε μου.. Συμφωνώ.

Επεξ/σία από i2d_group
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

δεν έχει τίποτα καινούριο να παρουσιάσει το ίδιο ειναι .. τα ηχεία logitech δεν είναι και καλής πιότιτας .. και γενικά ολα τα ηχεία για pc ..

.. φτιάχνουν μια ελκυστική κατασκευή αλλα απο ήχο ειναι κάτω απο το μεσο όρο !!!!!frown.png

δεν έχει τίποτα καινούριο να παρουσιάσει το ίδιο ειναι .. τα ηχεία logitech δεν είναι και καλής πιότιτας .. και γενικά ολα τα ηχεία για pc ..

.. φτιάχνουν μια ελκυστική κατασκευή αλλα απο ήχο ειναι κάτω απο το μεσο όρο !!!!!frown.png

Δημοσ.

Απαπαπαπα... Χάλια ποιότητα δεν λες τίποτα. Αφού βλέπω ταινίες και κάθε φορά ο ήχος με ξενερώνει. Είναι και Logitech και η Logitech φημίζεται για τα κακής ποιότητα προϊόντα της. Άσε και το άλλο. Όσοι φίλοι μου τα έχουν πάρει με κατηγορούν που τους τα πρότεινα. Τα ακούς κιόλας! Δραματική κατάσταση.

Αυτές τις μέρες θα χτυπήσω ένα καλό σύστημα 5.1.

Το έχω βρει σε καλή τιμή...

1700Ευρώ

Δημοσ.

Απαπαπαπα... Χάλια ποιότητα δεν λες τίποτα. Αφού βλέπω ταινίες και κάθε φορά ο ήχος με ξενερώνει. Είναι και Logitech και η Logitech φημίζεται για τα κακής ποιότητα προϊόντα της. Άσε και το άλλο. Όσοι φίλοι μου τα έχουν πάρει με κατηγορούν που τους τα πρότεινα. Τα ακούς κιόλας! Δραματική κατάσταση.

Αυτές τις μέρες θα χτυπήσω ένα καλό σύστημα 5.1.

Το έχω βρει σε καλή τιμή...

1700Ευρώ

πλακα κανετε ετσι ? :mrgreen:

Δημοσ.

Συμφωνώ. Aπο 5.1 pcτζίδικα σίγουρα monitor με χίλια!!!

Αν και monitor δεν εχω.

5518122020_1b7c7dc309_b.jpg

5517530357_33db430515_b.jpg

Τα x530 θα φάνε shoot σύντομα.

Εχω ακούσει ομως εκτενώς αυτά απο behringher

http://www.behringer.com/EN/Products/B1030A.aspx

Και τον πρόγονο αυτών εδώ των Samson.

http://www.djmarket.gr/%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-samson-resolv40a-active-monitors-p-746.html

των οποίων ούτε φώτογραφία δεν μπορώ να βρω στο ιντερνετ

:-)

Τα samson έτσι οπως τα άκουσα μου φάνηκαν αρκετά καλύτερα, αλλά ίσως να ταν και θέμα χώρου. :P

PS Τσίπη ενα pc για main και htpc lol. :P

off topic: Το keybord x6(που φαίνεται στις φώτο) καθυστερεί πάρα πολύ στην αυξομείωση έντασης; ή μόνο σ 'εμένα συμβαίνει!

Δημοσ.

Τί άλλο να ειπωθεί; Είναι σαν όλες τις αισθήσεις. Πρέπει να υπάρχει μία σχετική εμπειρία για να μπορέσουν να εντοπιστούν οι διαφορές και πράγματι υπάρχει κόσμος που γνωρίζει να διακρίνει γεύσεις/αρώματα/ακούσματα, άνθρωποι που μπορούν να διακρίνουν την καλαισθησία όσο υποκειμενική και αν θέλουν αυτή να είναι, άνθρωποι που τους λες 5 πράγματα αλλά καταλαβαίνουν 10 σε αντίθεση με πολλούς που τους λες 10 και δυσκολεύονται να αντιληφθούν τα 2.

Όταν λοιπόν υπήρχαν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την λειτουργία των αντηχείων Helmholtz στην εκκλησία του χωριού πριν μερικές δεκαετίες και αισθητικά δεν τους άρεσαν, αποφάσισαν να τα σοβαντίσουν!!!

Έτσι λοιπόν και σήμερα υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει ούτε τα στοιχειώδη που αφορούν την ακουστική και παρά ταύτα έχει άποψη η οποία όμως περιορίζεται σε brands και pricetags. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο ήχος που δημιουργεί μία παλλόμενη επιφάνεια δεν καθορίζεται μόνο από την καμπίνα του ηχείου αλλά ο χώρος όλος στον οποίο βρισκόμαστε ενεργοποιείται ακουστικά σαν εμείς να έχουμε μπει μέσα σε ένα μεγάλο ηχείο οπότε και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν τα ηχεία, ο ενισχυτής και οι πηγές μας έχουν 10.000 ευρώ αν δεν γνωρίζουμε και έχουμε την παιδεία να κρίνουμε αυτό που ακούμε και όχι σαν νεοέλληνες να κάνουμε μόστρα τα μηχανήματά μας βγάζοντάς τα και φωτογραφίες παραταγμένα σε ωραία σύνθετα χωμένα όλα μέσα στην γωνία που αποφάσισε ο διακοσμητής ή η γυναίκα μας αφού με τα πολλά μετά από 15 χρόνια έγινε το πολυκάναλο σύστημα mainstream άρα και must για ένα σύγχρονο σπίτι, ειδικά αν είναι και cherry... :rolleyes:

Χώροι λοιπόν που δεν έχουν διορθωθεί ακουστικά δεν αξίζει να δεχτούν ηχοσυστήματα άνω των 500 ευρώ, όχι τουλάχιστον αν όντως μας ενδιαφέρει το hifi (high fidelity, δλδ η υψηλή πιστότητα), από την άλλη όμως υπάρχει και το life style που απαιτεί μία επίδειξη της αντίθεσης του πλουτισμού, του οικονομικού σε σχέση με τον καλλιτεχνικό, εξάλλου και σήμερα καλλιτέχνης θεωρείται από το ευρύτερο σύνολο αυτός με τον οποίο ασχολούνται τα μέσα, οι μεσημεριανές εκπομπές ή οι βραδυνές life style εκπομπές... :rolleyes:

Οπότε και πολύ καλά κάνει ο κόσμος και ασχολείται με συστήματα αξίας μέχρι 500 ευρώ και από το 10% του συνόλου, το 1/5 αυτού του ποσοστού που ξέρουν, πρώτα επέλεξαν τον χώρο και τον διόρθωσαν και μετά ασχολήθηκαν με τα μηχανήματα και με τις διαθέσιμες εκεί επιλογές, τα υπόλοιπα 4/5 που τα έσκασαν για μόστρα, για να δείξουν ότι και εκείνοι μπορούν να τα αγοράσουν, θα συγχαίρει ο ένας τον άλλο για τις επιλογές του, and guess what... θα είναι ευχαριστημένοι και μόνο από το ότι τα έχουν στην κατοχή τους ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να τα έχει, οπότε και η όποια κριτική τους γίνεται είναι επειδή... τους ζηλεύουν!!! :lol:

Προσωπικά θεωρώ ότι ο ήχος είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Δλδ αν ξεφύγεις από το σημείο που υπάρχει εμφανές distortion, πλέον μπαίνει έντονα το προσωπικό στοιχείο. Εγώ πχ έχω ακούσει B&O ηχοσύστημα ακριβότερο από αρκετά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα, και ξενέρωσα τη ζωή μου. Δεν είχαν το βάθος που θα περίμενα ούτε και την ενέργεια. Αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει μόνο για μένα που μου αρέσουν ρυθμοί με χαμηλές συχνότητες και δεν πολυδίνω σημασία στις υψηλές....

Δημοσ.

Μα δεν είναι ηχεία για PC. Multimedia Speakers είναι.

Πάντως φαίνεται ότι δεν τα έχεις ακούσει. :-)

Σε ένα HiFi πληρώνεις και το CD του και το ραδιόφωνο και άλλα περιφερειακά. Τα Multumedia ηχοσυστήματα έχουν ενισχυτή και ηχεία. Από εκεί και πέρα ότι τους δώσεις θα παίξουν.

Είναι σαν να μου λες κανένα PC δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ολοκληρωμένο Bluray Player ή ένα Media Player.

Δημοσ.

βλέποντας τις φωτογραφίες έχω μία απορία...η ψύκτρα στο woofer που πήγε?

δεν βρίσκω λόγο να μην είναι πλέον απαραίτητη!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...