Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δημήτρη, ΔΕ διαφωνώ πουθενά με αυτά που λες. Εκείνο που το τονίζω είναι πως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ευαισθησία, την οποία όπως παρατηρούμε όλοι οι εταιρίες επιμελώς αποκρύπτουν...

Είναι σημαντική γιατί αν το Α έχει 87dB και 20 βατάκια και το Β ηχείο 85dB και 40 βατάκια διαθέσιμα, το Α παρά τη μισή ισχύ θα παίξει τουλάχιστον το ίδιο δυνατά με το Β (γνωρίζω ότι τα κατέχεις από την ανάλυση που έκανες πιο πριν, καιρός να τα μάθουν και όσοι άλλοι επιθυμούν). Άρα, τα 2 "ντεσιμπελάκια" διαφοράς στην ευαισθησία είναι πιο σημαντικά από το διπλάσιο wattage. Εννοείται ότι κανένα ηχείο, όσο ευαίσθητο και να είναι, δεν πρόκειται να κάνει κιχ χωρίς ισχύ! Αυτή την κινεζιά που πόσταρες στο λινκ, που τη βρήκες ? ? ? ? ? Βέρα πεκινέζα, έτσι?!?!?! :-D :-D :-D OMG, υπάρχουν και τέτοια ηχεία?

Δημοσ.

Δημήτρη, ΔΕ διαφωνώ πουθενά με αυτά που λες. Εκείνο που το τονίζω είναι πως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ευαισθησία, την οποία όπως παρατηρούμε όλοι οι εταιρίες επιμελώς αποκρύπτουν...

Είναι σημαντική γιατί αν το Α έχει 87dB και 20 βατάκια και το Β ηχείο 85dB και 40 βατάκια διαθέσιμα, το Α παρά τη μισή ισχύ θα παίξει τουλάχιστον το ίδιο δυνατά με το Β (γνωρίζω ότι τα κατέχεις από την ανάλυση που έκανες πιο πριν, καιρός να τα μάθουν και όσοι άλλοι επιθυμούν). Άρα, τα 2 "ντεσιμπελάκια" διαφοράς στην ευαισθησία είναι πιο σημαντικά από το διπλάσιο wattage. Εννοείται ότι κανένα ηχείο, όσο ευαίσθητο και να είναι, δεν πρόκειται να κάνει κιχ χωρίς ισχύ! Αυτή την κινεζιά που πόσταρες στο λινκ, που τη βρήκες ? ? ? ? ? Βέρα πεκινέζα, έτσι?!?!?! :-D :-D :-D OMG, υπάρχουν και τέτοια ηχεία?

Την είδες την ευαισθησία και το max SPL; :-)

Το υλικό κατασκευής και το βάρος; :-)

Πόσο λοιπόν μας ενδιαφέρει ο αυτός καθεαυτός ήχος και πόσο το ταμπελάκι πάνω στα ηχεία ή τον ενισχυτή;

Τι περιθώριο κέρδους νομίζεις ότι έχουν αυτές οι εταιρίες;

Αξίζει κάποιος να φέρνει από κίνα μηχανήματα και να κάνει μελέτες και να τα εγκαθιστά και το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο από τα "επώνυμα" προϊόντα και στο 1/3 της αξίας τους; Just a thought! :-)

Y.Γ. Για τους λοιπούς υπολογισμούς/αναφορές που μπορεί να φαντάζουν κινέζικα (:lol:) σε κάποιους: http://www.madisound.com/services/hifispeakerdesign.php

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=If6PDzXIJfU

http://www.youtube.com/watch?v=kM5TWskYFm0&feature=related

χμμμμμμμμμμμ δεν ξέρω ρε παιδιά.. πραγματικά δεν είναι ότι θέλω να επιμείνω στην άποψη μου απλά εμενα πραγματικά μου γεμίζει (θετικά) τα αφτιά περισσότερο το video με το logitech.... και το γεγονός ότι ακούγονται κάτι κενά φασαρία από το edifier μάλλον έχει να κάνει με το έβρος των συχνοτήτων δεν ξέρω πάλι από την άλλη ...

Και ναι συνειδητοποιώ ότι είναι μικρόφωνο και ότι καμια σχέση ο ήχος που θα άκουγε το αφτί μου στο δωμάτιο αλλα νομίζω πάλι βγαίνουν συμπεράσματα...

τέλος μου φανήκανε και πιο δυνατά τα logitech (σε μια φάση ακουγόταν πιο δυνατα τα edifier αλλα είχε παει το κινήτο πολύ κοντα στον δορυφόρο οταν ηταν σε παρόμοια απόσταση τα κινήτα ο ήχος ηταν σαφέστατα πιο δυνατος και πιο γεματος απο τα logitech)

Και επίσης επειδή πολλοί μου το πέταξαν επανελημμένα την ατάκα ότι νομίζω ότι έχω το top σύστημα..

Δεν ξέρω πως καταλήξετε σε αυτό το συμπέρασμα.. εγώ δεν είπα ότι τα z5500 είναι τα TOP ισα ισα είπα ότι υστερούν έναντι κάποιον πιο ακριβών ηχείων!

Αυτό που είπα είναι ότι τα z5500 είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ ηχεία (γιατί κάποιοι βάλθηκαν με ευαισθησίες rma dbi gfo ufo και άλλες λεπτομέρειες να τα βγάλουν χειρότερα και από ηχειάκια του 10έυρου ... )

Και επίσης είπα ότι ειναι τα καλύτερα for the bug όπως λένε οι φίλοι σας οι αμερικανοι! Δηλαδή παίρνεις "περισσότερα" ανά euro που ξοδεύεις σε σύγκριση με ένα καλύτερο μεν (ακριβότερο δε) σύστημα..

Δημοσ.

Και εσυ αδυνατεις να καταλαβεις τις αναγκες που εχει ο καθενας μας στον ηχο......

ΥΓ Παω για διαβασμα γιατι δινω την τριτη.Αμα κοπω εσενα θα κατηγορησω,γιατι με κανεις να γραφω εδω μεσα :devil:

Μα εκεί είναι που στηρίζω όλη την επιχειρηματολογία μου στο συγκεκριμένο θέμα... ότι δεν έχεις εσύ* τόσο πολύ την ανάγκη της μικρής βελτίωσης που θα δεις δίνοντας 300 euro με 1000 euro παραπάνω η τις λίγο μεγαλύτερης (αλλα πάλι όχι και τόσο πια εκκωφαντικής ) βελτίωσης που θα δεις με 2000 euro ηχεία..

αμα ειναι πάθος σου η μουσική τοτε οκ.. αλλα αν ακους μουσικη απλα για να γουσταρεις και βλεπεις ταινιουλες και παιζεις κανα game τοτε βελτιωση τυπικά θα υπάρχει αλλα εσυ δεν θα την εκμεταλλεύεσαι η έστω δεν θα την νιώθεις και τζάμπα θα έχεις δώσει 300,500 η και 1000 euro παραπάνω..

*(γενικά ένας μέσος καταναλωτής - μην το πάρεις προσωπικά αν είσαι σκληροπυρηνικός μουσικοπαραγvγος )

Υ.Γ μου φαίνεται ότι έχεις το μυαλό σου στις εξετάσεις και δεν διαβάζεις καλά τι γράφω :P

buck θες να πεις, όχι bug :P

yup :P να ήταν το μόνο τυπογραφικό μου... :P

Y.Γ2:

btw ThReSh κάθε φορα που βλέπω το avatar σου βλέπω έναν σκύλο σαν κυνηγόσκυλο με μαλλιαρά μακριά αφτιά (η μουσούδα του είναι εκεί που είναι το κεφάλι του ήρωα και συνεχίζει -το κεφάλι του σκύλου- με "λευκό" χρώμα ) τα αφτιά είναι κάπου εκεί στην κορυφαία καμπύλη των φτερών..

Βασικά για αρκετό καιρό πίστευα ότι είναι σκύλος τυχαία ανακάλυψα ότι τελικά έχεις άλλο avatar :P

Δημοσ.

Απλά για μένα και για πολλούς άλλους δεν χωράνε όλα τα καρπούζια σε 2 μασχάλες (surround 5,1 - ένταση και μπάσα - ποιότητα μουσικής) και πλέον οπως αναφέρθηκε και απο άλλους υπάρχει πολύ ανταγωνισμός απο έτοιμα 5,1 - 7,1 άλλων εταιριών (samsung - philips -sony)που είναι πολλές φορές ισάξια ή και καλύτερα (αν και πάλι ούτε αυτά δε μου αρέσουν προσωπικά γιατί σε ποιότητα μουσικής υπολείπονται).

Ακόμα κάποιος δεν έχει ποστάρει όμως ηχεία στα λεφτά αυτά. Και για να γίνω πιο αυστηρός, αν θέλει κάποιος ας ποστάρει ηχεία στη τιμή των Logitech Ζ-5500. Όχι 150+Ευρώ παραπάνω. Έτσι θα προτείνω και εγώ κάτι με 100Ευρώ παραπάνω και τελικά θα φτάσουμε σε σύστημα κομμάτι κομμάτι και ειδικές κουρτίνες δωματίου.

H logitech αντί να δώσει μια και να ανέβει επίπεδο ποιοτικά εξαλείφοντας τα όποια αρνητικά παρουσιάζει κατ εμέ μια απο τα ίδια (εκμεταλλευόμενη πιθανός και την προηγούμενη εμπορική επιτυχία των z5500).

Σαν εταιρέια την logitech την λατρεύω για άλλα πράγματα κυρίως και όχι για τα ηχεία της.

Το θέμα όμως ξέρεις πιο είναι?

Τα Logitech Z-5500 είναι από τα καλύτερα ομολογουμένως προϊόντα της εταιρίας και γενικότερα σε συστήματα ήχου αυτής της κατηγορίας, όπου συνδυάζουν καλή τιμή, 5.1, αποκωδικοποιητές dts, DD, πληθώρα επιλογών συνδέσεων / εισόδων, όπως Coaxial, Optical και φυσικά αναλογικές RCA. Μαζί με όλα αυτά καλή ποιότητα ήχου, για ταινίες, Video Games και σε μουσική σε Home επίπεδο.

Είμαι λάτρης της μουσικής, παίζω κιθάρα, ασχολούμαι αρκετά με το θέμα ήχος, ασχολούμαι και με τα PC και ασχολούμαι και με TV.

Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω i7 ή Xeon, tri SLI (είμαι κατά multi GPU, λόγου χάρη το παράδειγμα), 27" Ips Monitor, Mac Book Pro 17" ή iMac 27", Projector Epson, και Home Cinema 2.000Ευρώ.

Αν είχα τα χρήματα, πίστεψε με ήξερα πολύ καλά τι θα αγόραζα και πως θα το έκανα. Μπορώ να βάλω τον πήχη πολύ ψηλά (εννοώντας ότι ξέρω να ξεχωρίζω το High End).

Εδώ να παρατηρήσω πως στα περισσότερα αρνητικά σχόλια υπάρχει "+1" rating...

Δηλαδή έλεος οι κλάψες στην TV και η οικονομική κρίση σας έχει χτυπήσει τελείως στο κεφάλι??

Δηλαδή ότι είναι πεσιμιστικό, υποτιμητικό, έχει μπόλικες δόσεις στενοκεφαλιάς ή (κούτο-)καχυποψίας πρέπει να το επικροτούμε και να το υποστηρίζουμε??

Όλα είναι ψέματα και απάτες μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο?? (η μάλλον μέχρι να μας πει ο μπάμπης ο τσατσάρας ότι ισχύει το αντίθετο)

Συνέλθετε έχει συμβεί πολλές φορες αυτό στα forum του insomnia...

Μπες στα καινούρια Mac Book Pro να χωρτάσεις από μερικούς... Εύχομαι να βγάλει κάποια στιγμή η Apple τα DVD από τα Laptop της τα sms από τα iPhone. Θα γελάσουμε πολύ! :mrgreen:

Τέλος θα συμφωνήσω με τον συμφορουμιστή Heatspreader!

ΝΑΙ τα logitech είναι καλύτερα από όσα συστήματα έχω ακούσει ακόμη και από τα ΠΟΛΥ ακριβά!!!

μπορεί μεν ΚΑΠΟΙΑ από τα πολύ ακριβά συστήματα των 2000 euro να είναι καλύτερα ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ συνθήκες δοκιμών (υπό άλλες να είναι αντάξια ) αλλα σίγουρα δεν είναι τόσο καλύτερα όσο η τιμή τους!!!

δηλαδή τα z5500 κοστίζουν 300 euro εκείνα πχ 2000 (δηλαδή έχουν εξαπλάσια τιμή)

Η ποιότητα τους όμως δεν είναι εξαπλάσια της ποιότητας των z5500!! Μην τρελαθούμε τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο και έχω πάει σε αρκετές εκθέσεις και καταστήματα!

Ναι μπορεί να είναι καλύτερα αλλα π.χ μιάμιση φορα από τα logitech άντε κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις δυο φορες... αλλα σίγουρα όχι εξαπλάσια ποιότητα!!

Γι'αύτο τα προτιμώ!! γιατί δεν γουστάρω να δώσω +1700 euro για να έχω κάτι λίιιιγο καλύτερο από τα z5500

Είναι βλακεία να προτιμήσει κάποιος κάτι τέτοιο..

Εκτος και αν είναι καποιος πολύ ψαγμένος μουσικός και θέλει να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του δίνοντας τόσα λεφτά για διαφορα τρίχας από τα z5500...

Ώπα κύριος, μη μου βάζεις λόγια. Δεν έκανα σύγκριση με ηχεία 2.000Ευρώ. Ούτε θα πρέπει να αναφερόμαστε στο Topic αυτό, για συστήματα ήχου 2.000Ευρώ. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση και διαφωνώ στη σύγκριση που κάνεις με το πόσα κιλά καλύτερα είναι κάποια ηχεία πολύ μεγαλύτερου κόστους.

Είναι γνωστό ότι όσο ανεβαίνεις σε κατηγορία ποιότητας και ειδικά στον ήχο, τα χρήματα αυξάνονται γεωμετρικά.

Αυτός που έχει το μικρόβιο θα τα δώσει και θα φάει τη ζωή του όλη πάνω σε αυτό και θα είναι και μάγκας με τις γνώσεις που θα έχει αποκτήσει.

Αυτά δεν είναι καλύτερα; :huh:

Δεν ξέρω...ερώτηση κάνω...

Όχι δεν είναι καλύτερα. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν αποκωδικοποιητή dts dolby digital και κατ' επέκταση ψηφιακές συνδέσεις spdif.

Αν έχεις να προτείνεις λοιπόν κάτι καλύτερο, να έχει σε τεχνικά χαρακτηριστικά τα ίδια τουλάχιστον. Μην είναι πιο ακριβό όμως, το ανέφερα και πιο πριν.

Ευχαριστώ. :-)

Να πω και εγω την προσωπικη μου αποψη.

1) οσον αφορα την πιστοτητα του ηχου: κατα γενικο κανονα, θελουμε ηχο οπου ο ενισχυτης και τα ηχεια εχουν οσο το δυνατον λιγοτερη παραμορφωση συνοδευομενη και απο αλλα ποιοτικα χαρακτηριστικα οπως: σωστη τονικοτητα, ευκολη οδηγηση, σωστη χροια, μικρους χρωματισμους καμπινας, κλπ, κλπ.

To πλεονεκτημα των logi να ειναι ευαισθητα, αρα να παιζουν δυνατα, δεν σημαινει το οτι εχουν ολο εκεινο το πακετο που να τα κανει ιδανικα για μουσικη εκτος και αν οι απαιτησεις μας δεν ειναι υψηλες.

Φίλε μου, δεν έχουν κάποιο διάγραμμα απόκρισης συχνότητας τα ηχεία των Z-5500. Ένα Set είναι που κάνει ότι έχω περιγράψει παραπάνω στα λεφτά που κοστίζει πάρα πολύ καλά.

Όσον αφορά τους χρωματισμούς, ποιος είναι αυτός που λέει δεν θέλουμε χρωματισμούς? Δεν ακούμε από Monitors. Κάποιοι μάλιστα που σκάνε πολλά λεφτά προτιμούν και συγκεκριμένες μάρκες ηχείων + ενισχυτών γιατί τους αρέσει ο χρωματισμός που βάζει η εκάστοτε εταιρία.

4) περι subwoofer ο λογος: Εδω εχουν ειπωθει πολλα. Ναι, το sub παιζει δυνατα για καποιους, ασχημα (ηχητικα) για αλλους.

Η δικη μου απορια, μιας και ψαχνοντας εχω ακουσει αποψεις (επισημες και μη) να διαφερουν ως προς το που σταματα να παιζει το sub και αρχιζουν τα woofer.

Αυτο εχει μεγαλη σημασια γιατι σε ενα sub δεν ψαχνουμε μονο να παιξει δυνατα, κατι που τα πιο πολλα το καταφερνουν μεσα στο φασμα 80-60 Hz, αλλα να ειναι οσο το δυνατον επισης χαμηλο στις κατω συχνοτητες (κατω απο 40) οπου χρειαζεται πολλη ισχυ.

Επισης, τελικα ματσαρει σωστα. ? Αν σταματα να παιζει πανω απο τα 150-180 Hz και τα woofer ξεκινουν απο τα 250-300 και πανω, τοτε εχουμε ακουστικη τρυπα δεν ματσαρουν σωστα, και εχουμε την εντυπωση του βουητου χωρις να συνδιαζεται με την ηχητικη πληροφορια που καλειται να μπασωσει.

Γνω μη μου ειναι οτι υπαρχει μια μικρη ακουστικη (συχνοτικα) τρυπα, με την εννοια οτι δεν εχουμε flat αποκριση στο σημειο αποκοπης.

Μπορεί να γνωρίζεις, μπορεί όχι, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει, αλλά τι αναλύεις ακριβώς? Αναλύεις το έτοιμο set ηχείων της Logitech?

Μήπως νομίζεις ότι αναλύεις τίποτα jbl , Crystal Audio ή ότι γράφεις σε κάποιο περιοδικό με την ελιτ των ηχοσυστημάτων? Δεν έχω διάθεση να σε προσβάλω, αλλά με τέτοιες αναλύσεις σε ένα τέτοιο θέμα γινόμαστε τουλάχιστον γραφικοί.

Αξιζουν: ?

Εδω γινεται ο σκοτωμος μιας και παιζουν ρολο αρκετα πραγματα. Τι ζηταμε απο το συστημα, με τι ακουγαμε πριν, τι θα παιζει, σε τι χωρο, ποσα χρηματα κλπ κλπ.

Αν εχουμε συνηθισει σε παρομοια συστηματα pc , τοτε τα logi εχουν μεγαλυτερο βεληνεκες στη σταθμη. το sub συχνα εντυπωσιαζει αλλα μονο οσους πριν δεν ειχαν, ή ειχαν καποιο μικρο των 20-30 watt οπου μονο sub δεν ηταν. Για καποιον που εχει χρησιμοποιησει sub 10 ή και 12 ιντσων με τουλαχιστον 150 watt ή και παραπανω, τοτε οι αδυναμιες του sub του logi θα γινουν ευκολοτερα αντιληπτες.

Ναι αξίζουν και παραπάνω εξηγώ πιο αναλυτικά το γιατί και πως.

Εγω λογω ηλικιας, εχω περασει απο αυτο το σταδιο κατηγοριας τιμης, γιατι με τον καιρο επαψα να ακουω κατα κυριο λογο ηλεκτρονικους ηχους και παρομοιους, αρα χρειαζομουν πλεον να περασω σε αλλη βαθμιδα.

Τα logi αξιζουν για καποιον οπου τα προηγουμενο συστημα ηταν κατωτερο και σιγουρα ειναι μια αναβαθμιση. Αξιζουν τα λεφτα τους. ? εξαρταται. Προσωπικα κανω διαφορετικες επιλογες του τυπου: αγοραζω εναν AV ενισχυτη οπου πριν 5 χρονια ειχε 2000 ευρω με 450 ευρω, παιρνω και ενα ζευγαρι καλα ηχεια (μιας και δεν τα αλλαζω σαν τα πουκαμισα) και δυσκολα το ξανασκεφτομαι για αναβαθμιση. Θελω να πω οτι αν δεν εχουμε ορεξη να μπλεξουμε με μεταχειρισμενα, ή στοκ, και γενικοτερα ψαξιμο λογω ελλειψης γνωσης ή χρονου, τοτε τα logi ειναι μια αρτια επιλογη. Σιγουρα υπαρχουν εναλλακτικες.

Πραγματικά καλά κάνεις.

Εμείς όμως πάνω από 400 δεν δίνουμε και γουστάρουμε πολύ τη μουσική και ακούμε και τις rock-ιές μας και μάλιστα πολύ όμορφα και όπως είπα και πιο πάνω γνωρίζουμε και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε και από High End.

Εσύ μπορεί να μην ακούς και Mp3 και να ακούς βινίλιο μιας και είσαι και πιο μεγάλος και γνώστης. Αν ναι ακόμα μια φορά μπράβο!

Δημοσ.

παντως αν κ αρχικη 349 ευρα στη γερμανια τα παραγγείλανε με δυο εκπτωτικα κουπόνια των 10 κ 20% κ τους βγήκανε 251,28€ τελικά :confused:

http://www.schnaeppchenfuchs.com/blog/lautsprecher/logitech-z906-fur-251e-5-1-system-nachfolger-des-z5500/ (οποιος ξέρει γερμανικά)

αν τα πάρουνε μπορώ να πω οτι για αρχη ειναι πολυ καλη τιμή!

Δημοσ.

φιλε heatspreader

1) προσπαθησα να περιγραψω περισσοτερο τι ζηταμε απο ενα sub και οχι τοσο το sub του logi.

Επισης, θελησα να...αποσυμφορησω λιγο την συζητηση για το τι εστι ηχεια-μουσικη, και προθεση μου δεν ηταν να γινω γραφικος ή αναλυτης οπως ειπες, αλλα απλα δεν εμπιστευομαι ουτως ή αλλως τα συνοδευτικα specs παρα μονο αξιοπιστες μετρησεις.

Οσον αφορα τα Z-5500 υπαρχει ενα διαγραμμα εδω

Τα logi, λογω τιμης/αποδοσης, βαζουν ουτως ή αλλως ψηλα των πηχη για να κατσει καποιος να ασχοληθει με αυτα και να μην τα καταταξει στα πακετα του συρμου.

2) Το αν αξιζει το sub, παντα θα το κρινει ο εκαστοτε ενδιαφερομενος. Σαφως προκειται για μια υλοποιηση ματσαρισμενη για τους δορυφορους για μια γενικη χρηση σε συγκεκριμενη τιμη. Πιστευω οτι το συνολικο πακετο αξιζει τα χρηματα του, μιας και για να πας σε ξεχωριστο κομματι-κομματι χρειαζονται περισσοτερα χρηματα.

Επειδη αλλοι το κατηγορουν για απαισιο ηχο και αλλοι για φοβερο, προσπαθησα να εξηγησω (χωρις να υπεραναλυω) οτι το sub για τα χρηματα του δεν μπορει να πληρει εκεινες τις προυποθεσεις που καποιοι θελουν για μουσικη. Καποιος ψαγμενος που ενδιαφερεται, γνωριζει πολυ καλα οτι για να παρει αυτα που ζητα απο ενα sub, (χαμηλους στροβιλισμους του bass reflex, ομαλη καμπυλη αποκρισης, αποκριση κοντα στα 20 HZ, χαμηλη παραμορφωση, μικρη καθυστερηση, πρεπει να τα σκασει πολυ χοντρα, οποτε δεν θα επρεπε να κανει συγκριση το logi sub. Αλλα ειπαμε, το πακετο ειναι σχεδον απο μονο του μια κατηγορια και πολλες φορες τιθεται θεμα συγκρισης απο καποιους.

3) Τελος, ενταξει δεν ειμαι και γερος, ακουω σχεδον ολα τα ειδη μουσικης και μαλιστα εκτος σπιτιου στο αυτοκινητο συχνα σε μεγαλες εντασεις τα αγαπημενα κομματια μου.

Ακουω mp3 και με διαφορες συσκευες σαν πηγη, αρα οχι, δεν σνομπαρω κανεναν για τις επιλογες του.

Ισα ισα, τη μερα που θα κοιτω μονο specs και διαγραμματα με αναλυσεις, τοτε θα εχω παψει να ακουω τραγουδια και τοτε πραγματικα θα εχω παψει να νοιωθω νεος.

Στα παραπανω post προσπαθουσα να πω για αυτους που ειναι πιο απαιτητικοι, οτι αν θελουν να ακουσουν καλυτερα πρεπει να πανε σε ανωτερη κατηγορια τιμης.

Και επειδη αυτο ματωνει τις τσεπες, ειπα την αποψη μου οτι αν καποιος παει σε ξεχωριστα κομματια, θα μπορουσε να κοιταξει για στοκ ή μεταχειρισμενα οπου θα μπορουσε να κατεβασει το κοστος πολυ χαμηλοτερα, για να μην ειναι ιδιαιτερα απαγορευτικη η αγορα τετοιων επιλογων.

Εφερα παραδειγμα τον δικο μου AV, αλλα καποιος θα μπορουσε να βρει εναν ενισχυτη που κοστιζε 300-500 ευρω με 150, και ηχεια βασης ή δαπεδου σε εξευτελιστικες τιμες για τον ηχο που δινουν. Αρα ναι μεν μια μικρη ισως αυξηση κοστους προς τα επανω, αλλα καλυτερα οφελη.

Αυτα απο καποιον, που οταν ηταν εφηβος, εβαλε το midi-hifi του με ενα μικρο sub με μπαταριες απο αυτοκινητο και μεταλλακτη, σε μια παραλια για να κανει παρτυ απο το ηλιοβασιλεμα εως τα ξημερωματα με περαστικους ανθρωπους. τα μηχανηματα σχεδον τα καταστρεψαμε απο την αμμο και τα νερα (μετα απο αρκετο αλκοολ) αλλα αυτο το αυθορμητο και οχι προμελετημενο παρτυ ομως θα το θυμαμαι για πολλα χρονια ακομα.

Εγω να δεις λοιπον πως γουσταρω οχι τα μηχανηματα , αλλα μουσικη, κεφι, τρελλα.

Υ.Γ.1 π.χ. μια συνθεση που κοστιζει 97 ευρω πανω απο το οριο των 400 που εθεσες. (χωρις δορυφορους) πιστευεις οτι δεν αξιζει σαν εναλλακτικη. ?

subwoofer ενισχυτης ηχεια (τριτα απο το τελος κατω δεξια)

Και αυτο ηταν ενα παραδειγμα με ψαξιμο 3 λεπτων.

Υπαρχουν εναλλακτικες για καποιον που θελει να ψαξει και μαλιστα με την ελευση του 3D και HD audio ξεφορτωνονται ολο και περισσοτερα παλια κομματια.

Υ.Γ.2. Ταμπελες του τυπου αναλυτης σε περιοδικο κλπ μακρια απο μενα.:-D

Δημοσ.

Ρε παιδια ειπα να αποχωρησω απο το θεμα αλλα με αυτα που διαβαζω δεν μπορω να μην σχολιασω.

Οσον αφορα τον ηχο του Hdmi.Δυστηχως ή ευτηχως ο ηχος του hdmi στις ταινιες(dolby true hd-dts hd master audio) εχει διαφορα(και μαλιστα αξιολογη) απο τα "απλα" dolby digital,dts.

Αυτο που καταλαβαινω παντως ειναι οτι οσοι λετε για ελαχιστη ή και καμια διαφορα μεταξυ των 5500 και ακριβων ηχειων το λετε επειδη ή εχετε τα 5500(δεν θελω να το πιστευω αυτο) και ΔΕΝ θελετε θα να ακουσετε την διαφορα ή επειδη σας ικανοποιει τοσο πολυ ο ηχος των 5500,οποτε καλα κανετε και δεν τα αλλαζετε.Αλλα ας ειμαστε αντικιμενικοι ρε παιδια.Δεν μπορει ενα σετ 5,1 αυτης της τιμης να φτασει ενα ποιο ακριβο σετ.Ο νομος της αγορας-οτι πληρωνεις παιρνεις.Δεν μπορει δηλαδη εταιρειες που πουλανε μονο 2 ηχεια(χωρις ενισχυτες,sw κτλ) και τα δινουν σε τιμη πολυ ποιο μεγαλη απο οσο κανουν ολα τα 5500 μαζι,να ειναι κλεφτες και η logitech να ειναι φιλανθρωπικη εταιρεια,που με ενα μικρο σχετικα ποσο σου δινει τα καλυτερα ηχεια του κοσμου.Δεν θα αναφερθω στα παραπανω που λενε τα παιδια(περι κατασκευης,χαμηλης ποιτητας στα ψηλα,λογο ελειψης tweeter κτλ),παρολο που ισχυουν,και θα μεινω σε οτι προειπα,μιας και ειναι απλη λογικη.Εγω μενω στο οτι τα 5500-και ας ελπισουμε οι αντικαταστατες τους-ειναι πολυ καλα ηχεια για την τιμη τους αλλα μεχρι εκει.

Από όλους όσους διάβασα εδώ μέσα , συντάσσομαι υπέρ των λεγομένων του nemesiskp που με καλύπτουν απόλυτα με χαρακτηριστικό το παραπάνω post του.

Εγώ είμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος με τα Ζ5500 που έχω για 2 τεράστιους λόγους.Ο ένας είναι η τιμή που τα πήρα (230 ευρώ) και ο άλλος είναι οτι τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες HD με ήχο DTS όπου κυριολεκτικά είναι η ιδανικότερη επιλογή για κάποιον που θέλει να κάνει την είσοδό του στο home cinema.

Αλλά όπως είπε και ο nemesiskp , μέχρι εκεί.Δεν λέω οτι δεν παίζουν καλά μουσική , ΑΛΛΑ δεν είναι κατασκευασμένα για αυτό το λόγο.Επίσης εμένα δεν με ενοχλούν στο αυτί όταν βάζω μουσική και την ακούω ευχάριστα.Αυτό έχει να κάνει όμως στο οτι είτε το αυτί μου δεν έχει "εκπαιδευτεί" να καταλαβαίνει τις διαφορές από ένα ακριβό και ποιοτικό ηχοσύστημα (μιας και δεν έχω ακούσει ποτέ μου), είτε επειδή δεν έχω πολλές απαιτήσεις στο θέμα μουσικής.

Ένας άλλος όμως πιο απαιτητικος από μένα , προφανώς θα δει οτι δεν τον καλύπτουν.Πάντως το γεγονός είναι ένα.Ο μουσικόφιλος δεν έχει καμία δουλειά να διαλέξει ένα Ζ5500 για τη μουσική του.Τα ηχεία είναι κατηγορίας pc speaker και πολλοί εδώ μέσα το ξεχνάνε αυτο το γεγονός.Είναι από τα πιο κορυφαία pc speaker που κυκλοφορούν.Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Τώρα όσον αφορά τα κανούρια Ζ906: 2 κόκορες μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα...

Ενώ δεν τα έχει ακούσει κανένας μας ακόμα,τσακώνεστε για το εαν είναι καλύτερα ή όχι.Στο θέμα ήχου δεν μπορεί να εκφέρει κανείς άποψη ακόμα.Τελεία και παύλα.

Στο θέμα συνδέσεων έχω να πώ οτι με απογοήτευσε η Logitech.Αν υποθέσουμε οτι βγάζει αντικαταστάτη κάθε 5+ χρόνια , τότε υπάρχει θέμα.Ούτε HDMI ούτε USB ούτε equalizer,ούτε καμία βελτίωση είδα.Επίσης η φύσα που πάει στην μονάδα ελέγχου είναι παρόμοια και τα Ζ5500 που σημαίνει οτι δεν θα μπορείς να την επεκτείνεις (έχει συγκεκριμένο μήκος) και αυτό είναι επίσης ένα θέμα.Σε περιορίζει να έχεις subwoofer και μονάδα ελέγχου κοντά χωρίς πολλά περιθώρια επιλογών.

Ακόμα και ηχητικά να είναι ένα κλικ ποιοτικότερα από τα Ζ5500 , ένας ήδη κάτοχος των Ζ5500 δεν έχει κανένα λόγο να αναβαθμιστεί στα Ζ906.Εγώ πχ το επόμενο στάδιο είναι να πάω σε σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ papajo_r post #110

"ότι δεν έχεις εσύ* τόσο πολύ την ανάγκη της μικρής βελτίωσης που θα δεις"

Εδω ειναι το μεγαλο λαθος σου και δεν καταλαβαινεις.Σε ποιοτητα δεν βλεπω μικρη βελτιωση,αλλα βελτιωση που στο αυτι μου τουλαχιστον ακουγεται μεγαλη.Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πηρα τα 5500 αλλα μιας ποιο μεγαλης κατηγοριας ηχεια,γιατι ναι εκμεταλλευομαι αυτην την "μικρη"-σε εσενα- βελτιωση,αλλα "μεγαλη" στο δικο μου αυτι.Για αυτο ξανα τονιζω ειναι ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΗΧΕΙΟ.Πχ ο φιλος tarantules απο πανω λεει οτι ειναι ΥΠΕΡ-ευχαριστημενος με τα 5500.Εγω μετα τι να του πω;"Κατσε ρε μαγκα εγω εχω σκασει 1000 ευρω και εσυ εισαι ευχαριστημενος με τις πλαστικες βλακιες τις logitech,που απο τα ποντικια και τα πληκτρολογια πηγε και εβγαλε ηχεια",και αλλα τετοια σχολια;Ασφαλως και οχι.Απο την στιγμη που τον καλυπτουν θα με γραψει στα @@ και καλα θα κανει.Αλλα δεν θα κατσει να πει οτι πλησιαζει ενα ακριβο ηχοσυστημα με ηχεια των 350 ευρω.Δηλαδη ενας μπορει να ειναι ικανοποιημενος με τα x530-40.Με την λογικη σου δεν ακουει μεγαλη διαφορα μεταξυ αυτων και των 5500.Σε λιγο θα μου πεις οτι τα τρομερα ηχεια την logi δεν εχουν διαφορα σε σχεση με αυτο,οπως και το τρομερο κεντρικο τους που παταει ακομα και αυτο.Κατι τετοιο πολυ απλα ΔΕΝ ισχυει,γιατι για καποιους υπαρχει χαωδης διαφορα μεταξυ ηχειων 350-1000-1500-2000ευρω.Οποτε τα σχολια σου οτι δεν εκμεταλλευομαι αυτην την βελτιωση που μου προσφερουν τα ακριβα ηχεια και οτι τσαμπα εχω δωσει τα λεφτα,πολυ απλα δεν ισχυουν γιατι ο καθενας εχεις τις αναγκες του.Τον μεσω καταναλωτη μπορει να τον καλυπτουν,εμενα οχι.

post #108

Απλα ασχολιαστο.Συγκρινεις ηχεια,απο ενα video στο youtube,αθλιας ποιοτητας και συμπερενεις οτι τα logi βγαζουν ποιο δυνατο ηχο.Αυτο με κανει να πιστευω οτι δεν μιλαω στο λογικο ατομο,που νομιζα οτι απευθυνομουν τοση ωρα.

To logi απο οτι βλεπω,πολυ περα δωθε παει.Απο εδω καταλαβαινω οτι λογο κατασκευης(μετριας ισως; ) το πηνειο κουνιεται ετσι,οποτε σε υψηλα volume δεν θα μπορει να αποδοσει καλα,γιατι εχει ενα οριο ελαστικοτητας.Απο εδω βγαινει το μπουκωμα που ακουγα σε πολυ υψηλα volume(οχι σε αυτο το απαραδεκτης ποιοτητας video,αλλα live).

ΥΓ

Αμα κοπω στο μαθημα,θα ερθω σπιτι σου και θα σου φερω τα ηχεια στο κεφαλι. :-D

Ώπα κύριος, μη μου βάζεις λόγια. Δεν έκανα σύγκριση με ηχεία 2.000Ευρώ. Ούτε θα πρέπει να αναφερόμαστε στο Topic αυτό, για συστήματα ήχου 2.000Ευρώ. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση και διαφωνώ στη σύγκριση που κάνεις με το πόσα κιλά καλύτερα είναι κάποια ηχεία πολύ μεγαλύτερου κόστους.

Είναι γνωστό ότι όσο ανεβαίνεις σε κατηγορία ποιότητας και ειδικά στον ήχο, τα χρήματα αυξάνονται γεωμετρικά.

Αυτός που έχει το μικρόβιο θα τα δώσει και θα φάει τη ζωή του όλη πάνω σε αυτό και θα είναι και μάγκας με τις γνώσεις που θα έχει αποκτήσει.

Επιτελους αλλος ενας που εχει τα 5500 και με καταλαβαινει.Εισαστε λιγοι αλλα τουλαχιστον υπαρχετε.

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά κ καλή βδομάδα!

Είναι λιγότερα watt πάντως... Αν κ δεν λέει κάτι αυτό.

5 watt λιγότερα? :P

Δημοσ.

Και εγώ βολευόμουν με ένα home cinema sony που το είχα πάρει 189 το 2005 μέχρι πριν 4 μήνες και έλεγα ότι το μπάσο σπέρνει και ακούγονται απίστευτα δυνατά και άλλα τέτοια.Τελικά έσκασα 900 για ενισχυτή+ηχεία χωρίς woofer και πραγματικά άλλαξε ήχος.Και έχεις και πάρα πολλές θύρες στον ενισχυτή και μπορείς να φτιάξεις τον ήχο σου όπως εσύ θέλεις.Έχω ακούσει και τα z5500 και το μπάσο τους μαζί με το woffer δεν πιάνει το μπάσο που βγάζουν αυτά που έχω(http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Speakers/ROISTER-EMPHASIS-25-WENGE-2-0-EMPHASIS-25-WENGE.htm).Δεν μπα να λέτε μερικοί ότι είναι το πολύ 1,5 φορές καλύτερα τα συστήματα του χιλιάρικου.Απλά δεν έχετε ακούσει ένα πραγματικά καλό σύστημα και έχετε βολευτεί με τις πλαστικούρες.Α και στην Ελλάδα ότι πληρώνεις πέρνεις.Η Logi απλά ήθελε μερικά φράγκα παραπάνω.

Δημοσ.

Και εγώ βολευόμουν με ένα home cinema sony που το είχα πάρει 189 το 2005 μέχρι πριν 4 μήνες και έλεγα ότι το μπάσο σπέρνει και ακούγονται απίστευτα δυνατά και άλλα τέτοια.Τελικά έσκασα 900 για ενισχυτή+ηχεία χωρίς woofer και πραγματικά άλλαξε ήχος.Και έχεις και πάρα πολλές θύρες στον ενισχυτή και μπορείς να φτιάξεις τον ήχο σου όπως εσύ θέλεις.Έχω ακούσει και τα z5500 και το μπάσο τους μαζί με το woffer δεν πιάνει το μπάσο που βγάζουν αυτά που έχω(http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Home-Cinema-Speakers/ROISTER-EMPHASIS-25-WENGE-2-0-EMPHASIS-25-WENGE.htm).Δεν μπα να λέτε μερικοί ότι είναι το πολύ 1,5 φορές καλύτερα τα συστήματα του χιλιάρικου.Απλά δεν έχετε ακούσει ένα πραγματικά καλό σύστημα και έχετε βολευτεί με τις πλαστικούρες.Α και στην Ελλάδα ότι πληρώνεις πέρνεις.Η Logi απλά ήθελε μερικά φράγκα παραπάνω.

Καλα εισαι σοβαρος;Τι να πιασουν τα ηχειακια σου μπροστα σε 5 τετοια; :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...