Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια ειπα να αποχωρησω απο το θεμα αλλα με αυτα που διαβαζω δεν μπορω να μην σχολιασω.

Οσον αφορα τον ηχο του Hdmi.Δυστηχως ή ευτηχως ο ηχος του hdmi στις ταινιες(dolby true hd-dts hd master audio) εχει διαφορα(και μαλιστα αξιολογη) απο τα "απλα" dolby digital,dts.

Αυτο που καταλαβαινω παντως ειναι οτι οσοι λετε για ελαχιστη ή και καμια διαφορα μεταξυ των 5500 και ακριβων ηχειων το λετε επειδη ή εχετε τα 5500(δεν θελω να το πιστευω αυτο) και ΔΕΝ θελετε θα να ακουσετε την διαφορα ή επειδη σας ικανοποιει τοσο πολυ ο ηχος των 5500,οποτε καλα κανετε και δεν τα αλλαζετε.Αλλα ας ειμαστε αντικιμενικοι ρε παιδια.Δεν μπορει ενα σετ 5,1 αυτης της τιμης να φτασει ενα ποιο ακριβο σετ.Ο νομος της αγορας-οτι πληρωνεις παιρνεις.Δεν μπορει δηλαδη εταιρειες που πουλανε μονο 2 ηχεια(χωρις ενισχυτες,sw κτλ) και τα δινουν σε τιμη πολυ ποιο μεγαλη απο οσο κανουν ολα τα 5500 μαζι,να ειναι κλεφτες και η logitech να ειναι φιλανθρωπικη εταιρεια,που με ενα μικρο σχετικα ποσο σου δινει τα καλυτερα ηχεια του κοσμου.Δεν θα αναφερθω στα παραπανω που λενε τα παιδια(περι κατασκευης,χαμηλης ποιτητας στα ψηλα,λογο ελειψης tweeter κτλ),παρολο που ισχυουν,και θα μεινω σε οτι προειπα,μιας και ειναι απλη λογικη.Εγω μενω στο οτι τα 5500-και ας ελπισουμε οι αντικαταστατες τους-ειναι πολυ καλα ηχεια για την τιμη τους αλλα μεχρι εκει.

Δημοσ.

Ας μου επιτραπεί να απαντήσω στο κομμάτι τουλάχιστον που με αφορά:

- Δεν είναι δικιά μου θεωρία, δεν είναι καν θεωρία, αλλά αντιθέτως κοινώς τόπος για όσους κατέχουν έστω τα βασικά περί ήχου/ηχείων/τεχνικών χαρακτηριστικών: δεν είναι τα watt που κάνουν ένα ηχείο δυνατό, αλλά η ευαισθησία. Σε κάθε περίπτωση, το σετ είναι συνολικά αρκούντως δυνατό για οποιαδήποτε οικιακή χρήση ως pc-set.

- ΔΕ διαφωνώ ότι τα Logitech είναι πολύ δυνατό σετ (μόνο το σαμπ βέβαια, οι δορυφόροι είναι μακριά νυχτωμένοι), από την άλλη όμως η επίτευξη στάθμεων είναι το μόνο εύκολο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί για μένα κριτήριο καλού ήχου.

- Καλός ήχος σημαίνει σε αδρές γραμμές ομαλή καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων, χωρίς πτώσεις και εξάρσεις και sonic output χωρίς "χρωματισμούς". Προϋποθέσεις για "καλό ήχο" αποτελούν ηχεία που καλύπτουν κατά το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του ακουστικού φάσματος, είναι φτιαγμένα από ικανά υλικά και στοχεύουν πρωτίστως στην πιστότητα και όχι στον εντυπωσιασμό. Τα Z5500 δεν ανήκουν σ'αυτά...

- Έχω μία πρόταση με πολύ καλύτερο ήχο σε αυτή την κατηγορία τιμής: Edifier S550. Τους λείπει η ψηφιακή είσοδος (υπάρχει στα S550D βέβαια), κατά τα άλλα δεν υπάρχει πουθενά σύγκριση με τα 5500 ή όποιο άλλο σετ σε αυτά τα λεφτά: εκπληκτικοί, ξύλινοι, ευμεγέθεις δορυφόροι με πολύ ψαγμένα σασί (mid/tweeter) και φινίρισμα για Όσκαρ, subwoofer με διπλό παθητικό ακτινοβολητή (=συνώνυμο ελεγχόμενου μπάσου και υψηλών στάθμεων από σχετικά λίγα λίτρα) που δίνει ρέστα όσον αφορά τον ήχο, χωρίς να κωλώνει και στο SPL, πραγματικό, ώριμο κεντρικό ηχείο με 2 mid με στόχο τους (επιτέλους) διαλόγους με ανθρώπινη χροιά. Απέσπασε άκρως θετικές κριτικές όπου και να δοκιμάστηκε, επιπλέον είχα την χαρά να το ακούσω επί μακρόν και μου έχει εντυπωθεί στη μνήμη αυτή η εμπειρία. Έχω εμπειρίες και από άλλα σετ, δυστυχώς ούτα καν πλησιάζουν αυτές τις επιδόσεις. Υπάρχει και σχετική A_vs_B δοκιμή στο net, μόνο τα διαγράμματα να δει κάποιος, αρκεί...

Για μένα, η όλη ουσία του θέματος είναι άλλη: όποιος αγοράζει τα Ζ ή τα οποιαδήποτε Ζ να το κάνει συνειδητά, χωρίς π.χ. να υπερασπίζεται με πάθος ότι το boomy μπάσο, τα υποτροφικά μεσαία και τα "θολά" πρίμα είναι "κορυφή" (γιατί απλά δεν είναι). Περί γούστου και προσωπικών προτιμήσεων δεν τίθεται κανένα θέμα και μαγκιά τους, αλλά άλλο πράγμα "εμένα μου αρέσουν έτσι όπως είναι" και άλλο πράγμα "εμένα μου αρέσουν γιατί είναι super!".

ΥΓ. Πολύ ηλεκτρονικό μελάνι για το τίποτα, μερικές φορές... :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε βρίσκω λάθος! Το γεγονός ότι με καλώδιο HDMI βλέπεις ταινίες HD και by the way μπορεί να "κουβαλήσει" ήχο το συγκεκριμένο καλώδιο..

Δεν σημαίνει ότι είναι ό,τι καλύτερο για τον ήχο!!!!

Ισα ισα εγώ προτιμώ HDMI για το σήμα στην TV και οπτική ίνα στα logitech (που τα z5500 την υποστηρίζουν!!!!

σε αυτό που γράφει ο Ntinaras είναι σωστότατος, ζήτησε hdmi και true-hd support (γιατί όχι και DTS-HD)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_TrueHD

http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio

για ρίξε μια ματιά, τι ports χρειάζονται για αυτά τα 2 πρότυπα, το toslink (οπτική ίνα) δεν είναι αρκετό...

Δημοσ.

δεν ξέρω εσύ θα μου πεις... τα έχεις ακούσει? έχεις ακούσει και τα z5500?

η διαφορα?

στο μπλοκάκι τα specs μπορεί να λένε παπάδες στην πράξη όμως?

Εδω κάποιος με ελληνική προφορά αγγλικών εχει κάνει ενα συγκριτικό όχι με τα φθηνά edifier αλλά με τα s550 που είναι πιο κοντά σε τιμή.

http://www.youtube.com/watch?v=gCh6aFYSDSU

Πέρσυ ήταν φθηνότερα απο τα z5500.

Δημοσ.

φιλε warewolf απότι διάβασα φαίνεται να έχεις μια εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα γιαυτο θα ήθελα να ακούσω αν κατά τι γνώμη σου αξίζει για έναν μέσο αστο με μισθό 600-1200 euro που παίζει video games με 3d ήχο, βλέπει ταινίες μπλού-ray/dvd επίσης που καμια φορα του την δίνει και βάζει στο full tiesto lethal industry, schiller Ι feel you κτλ ή τέλος πάντων ότι τον φτιάχνει και κάνει το σπίτι του ένα μικρό clubάκι..

Άντε που καμια φορα κάνει κανένα remixάκι ερασιτεχνικό για να περάσει η ώρα του η για να το βάλει στο video με τον γάμο του αδερφού του η στο youtube :P

Πιστεύεις λοιπόν ότι για ένα τέτοιο άτομο αξίζει να δώσει 4 ψηφίο ποσο χρημάτων?

Δηλαδή η επιπλέον ποιότητα που δεν θα είχε με τα z5500 είναι τόσο ανώτερη που κάνει τα 500 τα 1000 η τα 2000 euro για αυτόν να φαίνονται σαν σωστή επένδυση? ή μιλάμε για μια σοβαρή δυσαναλογία στον παράγοντα απόδοση/τιμή σε συναρτιση πάντα με το αν ένα τέτοιο άτομο μπορεί να απολαύσει την απόδοση αυτή με την εννιά ότι μπορεί να την εκτιμήσει μέσα από την καθημερινότητα του

EDIT: αναφέρομαι μονο στον warewolf γιατί την στιγμή που έγγραφα το post είχα μια δουλίτσα και προλάβατε να γράψετε κατεβατά :P (τα οποια τώρα αφού έγραψα το post τα διαβάζω και ίσως χρειαστεί να σχολιάσω θα δούμε) οποτε η ερώτηση πάει προς όλους :)

Δημοσ.

@papajo_r

Αυτο ειναι στο ατομο.Οποιον τον καλυπτουν τα 5500 μενει σε αυτα,χωρις ομως να εχει την (ψευδ-)αισθηση οτι εχει τον "απολυτο" ηχο και οτι τα "ριχνει" σε ακριβα ηχεια.Οποιον παλι δεν το καλυπτει ο ηχος των 5500 αξιζει και με το παραπανω να τα δωσει σε ηχεια που τον ικανοποιουν οσο και αν ειναι η τιμη αυτων.Με αυτην την λογικη δεν θα παιρναμε ουτε ακριβα αυτοκινητα γιατι και ενα αμαξι 5000 ευρω μπορει και "τσουλαει",αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερο απο ενα αυτοκινητο των 40,000 ευρω.Αυτον που το καλυπτει αυτο τον 5000 παει και το αγοραζει,ενω ο αλλος παει και παιρνει το ακριβο.

Δημοσ.

Πιστεύεις λοιπόν ότι για ένα τέτοιο άτομο αξίζει να δώσει 4 ψηφίο ποσο χρημάτων?

Δηλαδή η επιπλέον ποιότητα που δεν θα είχε με τα z5500 είναι τόσο ανώτερη που κάνει τα 500 τα 1000 η τα 2000 euro για αυτόν να φαίνονται σαν σωστή επένδυση? ή μιλάμε για μια σοβαρή δυσαναλογία στον παράγοντα απόδοση/τιμή σε συναρτιση πάντα με το αν ένα τέτοιο άτομο μπορεί να απολαύσει την απόδοση αυτή με την εννιά ότι μπορεί να την εκτιμήσει μέσα από την καθημερινότητα του

EDIT: αναφέρομαι μονο στον warewolf γιατί την στιγμή που έγγραφα το post είχα μια δουλίτσα και προλάβατε να γράψετε κατεβατά :P (τα οποια τώρα αφού έγραψα το post τα διαβάζω και ίσως χρειαστεί να σχολιάσω θα δούμε) οποτε η ερώτηση πάει προς όλους :)

2 καλά bookself εναν midrange AVR πχ onkyo sr608 και αμα θέλει και surround ας πάρει και 3 περιφερειακά της πλάκας koda ας πουμε.

Ναι για μένα αξίζει να τα δώσει και ας είναι και τα τριπλά λ7, αν και αυτά που σου λέω με το ζόρι βγαίνουν 4 ψήφια.

Θα ακούει μουσική και θα ανοίγει η καρδιά του και θα βλέπει τις ταινίες του πολύ εντυπωσιάκοτερα απο ότι πριν.

Εγω αυτό προσπαθώ να χτίσω και αυτή τη στιγμή παίζω με δανεικό ενισχυτή 90s.

Και πραγματικά γελάω με τα <<500Watt>> της logitech...

Δημοσ.

nemesiskp αδυνατείς για κάποιο λόγο να καταλάβεις την αναλογια απόδοση τιμής.. τα βλέπεις άσπρο μαύρο κυριολεκτικά..

Αν η διαφορα είναι ότι το ένα αμάξι τσουλάει και το άλλο τρέχει 1000 και παρκαρει μονο του τότε ναι αξίζει να δόσεις επιπλέον χρήματα..

Αλλα υπάρχουν και οι εκφάνσεις του γκρι!!!!

Αν δλδ ένα αυτοκίνητο ποιοτικής κατασκευής με δερμάτινο σαλόνι που παρκαρει μονο του και χωράει αρκετά λίτρα πίσω είναι 4x4 με ενσωματωμένο GPS στους 200 ίππους με 0-100 σε 6 sec και 260 τελική κάνει 30.000 euro και ένα μικρό κουπέ με 250 ίππους με 0-100 στα 4,5 sec και τελική 285 κάνει 90.000 euro

εσύ ως ένας δημόσιος υπάλληλος φρεσκοπαντρεμένος θα έπαιρνες 90.000 euro δάνειο (θεωρητικά πες ότι σου το δίνουν) και θα αξίζανε τα 60.000 επιπλέον μονο και μονο γιατί τώρα τρέχεις 1,5 sec πιο γρήγορα???

γιαυτο πρέπει τα πράματα να τα βάζουμε σε μια κλιμάκωση.. να μην κοιτάμε μονο τις επιδόσεις σαν νουμερα αλλα και αν το εμείς μπορούμε να τις εκτιμήσουμε - αξιοποιήσουμε...

ΝΑΙ σίγουρα ένας ψαγμένος μουσικός (που έχει και λεφτά για ξόδεμα) να τα δώσει..

αλλα οι υπόλοιποι πιστεύω καλύτερα θα κάνουμε να στραφούμε στην logi η σε μια παρόμοια..

θες πιο απλά? Τα πανάκριβα ηχεία σου μπορεί να είναι υπό συνθήκες λίγο καλύτερα από τα z5500

αλλα τα z5500 είναι παρα πολύ πιο φτηνά!

και στην αγορά δεν ισχύει πάντα το ότι δίνεις παίρνεις...

Υπάρχει ποδήλατο (3 σωλήνες μια αλυσίδα μια κασέτα 2 ρόδες και ένα κοκοράκι) που κάνει όσο μια suzuki GSXR 280 ίππων!!

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο, αφού με τη Logitech παίρνεις πολύ λιγότερα... :rolleyes: ^_^

Δημοσ.

Στείλε σε PM (για να μην κάνουμε διαφήμιση) και πες μου σε ποιο μαγαζί στην αθηνα να παω και ποια ηχεία να παω να ακούσω που να είναι σημαντικά καλύτερα από τα z5500 και να είναι στην ίδια τιμή !

Αν δεν ακούσω δεν δέχομαι αυτά που λες.

Δημοσ.

φιλε warewolf απότι διάβασα φαίνεται να έχεις μια εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα γιαυτο θα ήθελα να ακούσω αν κατά τι γνώμη σου αξίζει για έναν μέσο αστο με μισθό 600-1200 euro που παίζει video games με 3d ήχο, βλέπει ταινίες μπλού-ray/dvd επίσης που καμια φορα του την δίνει και βάζει στο full tiesto lethal industry, schiller Ι feel you κτλ ή τέλος πάντων ότι τον φτιάχνει και κάνει το σπίτι του ένα μικρό clubάκι..

Άντε που καμια φορα κάνει κανένα remixάκι ερασιτεχνικό για να περάσει η ώρα του η για να το βάλει στο video με τον γάμο του αδερφού του η στο youtube :P

Για εμενα ο ηχος δεν ειναι κατι που πρεπει να ειναι καλυτερος απο του γειτονα. Σαφως αυτους τους χαλεπους καιρους δεν ειμαστε για εξοδα.

Ομως, το θεμα ηχος σε οσους τους αρεσει, δεν ειναι θεμα να παρω κατι καλυτερο για να νιωθω επαρκης απεναντι στον αλλον που τον εχει μεγαλυτερο...τον ηχο.

Απλα, ειναι ενα σαρακι, παθος, γουστο, οπως θες πες το. Καποια στιγμη ΝΙΩΘΕΙΣ οτι αυτο που εχεις δεν σου αρκει.

Και εκει χρειαζεται να εισαι εξυπνος καταναλωτης προσπαθωντας να αποκτησεις αυτο που σε καλυπτει ξοδευοντας οσο το δυνατον λιγοτερα.

Δεν ισχυει μονο στον ηχο και γενικοτερα ηλεκτρονικα, αλλα σε οτιδηποτε αποκτωντας το καλυπτουμε τα θελω μας.

Προσωπικα, γνωριζοντας οτι θελουμε κατι οταν δεν το εχουμε και οταν το αποκτησουμε χανουμε μεγαλο μερος της ορεξης μας για αυτο, προσπαθω να δινω τα χρηματα μου για κατι που γνωριζω οτι δεν θα το μετανιωσω (εχω κανει αστοχες αγορες σε μικροτερη ηλικια).

Για να καταλαβεις, μεχρι τωρα δεν εχω ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη γιατι σπανια βγαζω φωτογραφιες και αρκουμαι στο κιν. τηλεφωνο.

Ομως οταν αγορασα εναν DENON AV πριν απο χρονια με ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου διαπιστωσα οτι δεν ειχε επαρκεια ρευματων να τα οδηγει σωστα.

Αυτο ηταν με ετρωγε το σαρακι να τον αντικαταστησω. Το εκανα ομως προσφατα οπου βρηκα εναν DENON 4306 οπου το 2006 κοστιζε 2000 ευρω και τον αγορασα περισυ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ 2 ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ με 460 ευρω γιατι δεν αποκωδικοποιουσε τα HD φορμα ηχου. Ηταν ευκαιρια και τον χτυπησα. (Τα ηχεια μεταμορφωθηκαν και για αποκωδικοποιηση hd φορμα ηχου την κανει ανετα ενα blueray player)

Αρα λοιπον δεν ειμαι υπερ του να ξοδευεις χιλιαδες για το χομπυ σου αλλα δυστυχως δεν καθοριζουμε εμεις τις τιμες.

Οσον αφορα το θεμα των logi, σαφως καποιος που δεν γνωριζει που να κινηθει σε εναλλακτικες θα τα παρει σαν λυση.

Ειμαι της αποψης να ψαχνουμε ομως και σαν λυση την αγορα στοκ ή μεταχειρισμενων αντικειμενων στον τομεα του ηχου.

Πολλοι ειναι οι λατρεις του καλου ηχου οπου φροντιζουν πολυ καλα τα μηχανηματα πριν τα πουλησουν και τα παιρνεις χωρις γρατζουνιες και προβληματα.

Απο την αλλη, ποτέ δεν ημουν υπερμαχος της μιας μαρκας ή της αλλης και κοιτω μονο το συμφερον μου εστιαζοντας τι δινει μια μαρκα στα λεφτα που κανει.

Συνηθως το θεμα των Z5500 αναλωνεται απο fans της μιας μαρκας ή της αλλης , οπου εμενα με αφηνει αδιαφορο.

Κοιτω να αγοραζω παντα κατι που ειναι προς το δικο μου συμφερον ακομα και αν ειναι μια μαρκα που το περσυνο της μοντελο το εβριζα και τωρα με ικανοποιει.

Σε απαντηση σου λοιπον για το αν αξιζει για καποιον μισθωτο να ξοδευει χιλιαδες για ηχοσυστημα, να σου πω αν καταλαβες τα παραπανω οτι ειναι υποκειμενικη η απαντηση.

Αξιζει αραγε για 3-4 ωρες διασκεδαση να ξοδευεις πολλα σε ενα σκυλαδικο. ? Για αλλους ναι για αλλους οχι.

Τουλαχιστον αν αγορασεις ενα σχετικα καλο ηχοσυστημα (και ακριβο για την τσεπη σου) αυτο θα σε ανταμειψει και θα σε συντροφευει ισως για πολλα χρονια, χωρις να ξαναμπεις στο τρυπακι αναβαθμισης μιας και και θα καλυπτει τα ακουσματα σου, οποια κι αν ειναι αυτα.

Με λιγα λογια, αν σε καλυπτει σαν ψυχικη ευχαριστηση ενα φθηνο συστημα, δεν υπαρχει κανενας λογος να το αντικαταστησεις.

Δυστυχως, οταν πλεον δεν θα σου ειναι αρεστο (και συνεχισεις να εχεις το ακουσμα ηχου / μουσικης κλπ) οχι σαν μοδα ή αχτι που σου περασε, τοτε ειναι αναποφευκτο οτι το συμπαν θα συνομωτισει για για βρεις δικαιολογιες να αναβαθμιστεις.

Για τις χρησεις που ανεφερες τα logi θα κανουν τη δουλεια τους, αν και υπαρχουν εναλλακτικες που αναφερθηκαν πιο πανω.

Αλλη συζητηση ομως το να ανεβω ηχητικα σε αλλο επιπεδο και αλλη στην ιδια κατηγορια τιμης τι να προτιμησω.!

Πιστευω οτι ημουν λιγο πολυ ξεκαθαρος.

Αν δεν νιωθεις την αναγκη για καλυτερο ηχο δεν χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα χρηματα απλα για να τον εχεις.

Γνωριζω αρκετους οπου τα ηχεια μιας tv τους ικανοποιουν πληρως, και αλλους οπου ενα mini hi-fi τους ακουγεται σαν club.

Ο ηχος ειναι κατι υποκειμενικο. Εξαρταται τι ακους και τι προσλαμβανεις απο αυτο.

Νεοτερος, θα εκανα τα παντα για να εχω κατι που να παιζει πολυ δυνατα γιατι με αυτο τον τροπο ειχα μια εκτονωση.

Πλεον η μουσικη για εμενα δεν ειναι εκτονωση (πλην εξαιρεσεων) και ειναι περισσοτερο συντροφια.

Απαιτω λοιπον καλυτερη πιστοτητα στον ηχο.

Το που σταματουν (οχι μονο στο αυτι, αλλα σαν ψυχικη ευχαριστηση) οι αναγκες του καθενος για αναβαθμιση στην ηχο, ειναι μονο κατι που το γνωριζει, ή θα το ανακαλυψει ο ιδιος.

Το ιδιο ισχυει ειτε προκειται για σπιτι, αυτοκινητο, κλπ.

Βλεπεις, οταν μιλαμε και για τα υλικα αγαθα, δεν κοιταμε μονο την χρησιμοτητα τους, αλλα και για την ευχαριστηση που μας δινουν χρησιμοποιωντας τα. Το θεμα ηχος, δεν ειναι μονο ''ακουσμα ηχητικης πληροφοριας'' , οταν μιλαμε για μουσικη ενα καλο ηχοσυστημα μπορει να απογειωσει και τα συναισθηματα μας ακουγοντας μια ομορφη μουσικη.

Ενα ακριβο συστημα μπορει να με κανει να ανατριχιασω με τα vocals και οχι μονο καποιου καλλιτεχνη, τα logi μπορουν να μου προσφερουν σε προσιτη τιμη εκεινες τις σταθμες που χρειαζομαι να ακουσω για να εκτονωθω ή να εντυπωσιαστω απο μια ταινια κλπ.

εξαρταται λοιπον απο την ηλικια, την χρηση και τις προτιμησεις του καθενος μας.

Ελπιζω να σε καλυψα !

Δημοσ.

Edit:@ papajo_r

Και εσυ αδυνατεις να καταλαβεις τις αναγκες που εχει ο καθενας μας στον ηχο.Εισαστε ικανοποιημενοι με τα 5500.Μπραβο τι θελετε να σας πουμε οτι κανατε καλη αγορα;ναι κανατε-οτι ειναι πολυ καλα ηχεια;ναι για την ΤΙΜΗ τους ειναι-οτι ακουμπανε ηχεια μεγαλυτερης κατηγοριας και τιμης;ΟΧΙ οσο και να το πιστευετε-οτι βγαζουν τον μαματο ηχο;ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ το ατομο,εσενα σε καλυπτουν,εμενα παλι οχι.Δεν μπορω να καταλαβω,θελετε να παρετε το απολυτο ηχοσυστημα απο την Logitech με 350 ευρω;

Λυπαμαι αλλα εχω καταλαβει οτι θελετε να σας ΛΕΝΕ οτι εχετε το καλυτερο συστημα και οτι εισαστε ποιο μαγκες που σκασατε 350 ευρω σε σχεση με αλλους που σκασανε πολλα παραπανω.Ναι εισαστε μαγκες γιατι βρηκατε ενα συστημα που καλυπτει ΕΣΑΣ σε καλη τιμη.Αλλα υπαρχουν καποιοι(μαζι με εμενα) που αυτο που ΕΣΕΙΣ αποκαλυτε "καλα" ηχεια,το αποκαλουνε μια πλαστικη διακοσμιση για το τοιχο και το γραφειο,η οποια βγαζει ηχο(κατι που κανει και το ραδιοφωνακι του παππου).

ΥΓ Παω για διαβασμα γιατι δινω την τριτη.Αμα κοπω εσενα θα κατηγορησω,γιατι με κανεις να γραφω εδω μεσα :devil:

Δημοσ.

#92, #94 με το βίντεο του Γιάννη...

Το που θα μπορέσεις να τα ακούσεις, φίλε μου, δεν το γνωρίζω, αλλά χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει. Τα έχω βιώσει όλα, κάποια τα κατείχα κιόλας, τα 550 βρίσκονται αρκετά μπροστά. Μόνη τους σοβαρή έλλειψη ο αποκωδικοποιητής και η ψηφιακή είσοδος, αλλά με μία καλή κάρτα ήχου καλύπτεσαι. Εξάλλου, τον ήχο τον κάνουν τα ηχεία σε τελική ανάλυση, όλα τα άλλα είναι κορδελάκια...

Δημοσ.

...

- Δεν είναι δικιά μου θεωρία, δεν είναι καν θεωρία, αλλά αντιθέτως κοινώς τόπος για όσους κατέχουν έστω τα βασικά περί ήχου/ηχείων/τεχνικών χαρακτηριστικών: δεν είναι τα watt που κάνουν ένα ηχείο δυνατό, αλλά η ευαισθησία.

...

Είχα την εντύπωση ότι το είχαμε ξεκαθαρίσει αυτό προ πολλού. Η ευαισθησία από μόνη της σε ένα ηχείο δεν λέει τίποτα πέρα από το πόσο αποδοτικό είναι. Βάλε ένα ηχείο πχ αυτό http://hyproaudio.en.made-in-china.com/product/ceAxTPnJVSVX/China-H3-Three-Way-Speaker-800W-.html απέναντί σου και περίμενε να παίξει χωρίς ενισχυτή!!!

Η ευαισθησία από μόνη της λοιπόν δεν λέει τίποτα, αντίθετα το πόσο δυνατά θα μπορέσει να παίξει μας το λέει ο κατασκευαστής με το max SPL, ενώ σε τέτοιες λύσεις όπως τα ηχεία της Logitech δεν έχει νόημα να ψάχνει ο κόσμος την ευαισθησία των ηχείων αφού αφενός η εταιρία δεν τα αναφέρει (όπως άλλωστε και οι αντίστοιχες με την Logitech εταιρίες) και τα rms τους δίνουν μία αίσθηση του πόσο δυνατά θα παίξει το σύστημά τους σε αντίθεση με τα pmpo που οι αντίστοιχες εταιρίες το ξεφτιλίζουν το θέμα.

Τώρα για το θέμα που έθιξε κάποιος σχετικά με το ότι πληρώνεις παίρνεις, ναι ισχύει ότι για να το πάρεις πρέπει να το πληρώσεις αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν αυτό που αγόρασες αξίζει το ποσό που έδωσες και όχι με αυθαίρετα ποιοτικά κριτήρια αλλά αν μπορείς να βρεις αντίστοιχων δυνατοτήτων σύστημα με τα μισά ή και ακόμα λιγότερα χρήματα. Στην Αμερική και την Ευρώπη επί δεκαετίες ο κόσμος πλήρωνε χρυσό το trademark που έφεραν οι συσκευές που είχαν να κάνουν με τον τομέα της ψυχοακουστικής και που σε μεγάλο βαθμό δεν είχαν να κάνουν με το κομμάτι της ακουστικής, αλλά με το life style και όποιος είχε την οικονομική δυνατότητα ήταν δικαίωμά του να διαθέσει τα χρήματά του όπως εκείνος έκρινε αλλά το πράγμα ξέφυγε και πάνω στην απληστία τους να βγάλουν περισσότερα χρήματα έγινε και γίνεται προσπάθεια να στραφεί το ευρύτερο σύνολο στο hifi των χιλιάδων ευρώ πείθοντάς τους ότι τελικά θα ακούσουν περισσότερα πράγματα και θα είναι σαφώς πιο ευτυχισμένοι!!!

Βέβαια το αν θα τα πάρουν και θα τα βάλουν στα μπάνια τους (από άποψη ακουστικής) δεν τους απασχολεί καθόλου, αυτοί τα λεφτά να πάρουν και άσε τον άλλο να ζει το παραμύθι και αυτά τα αναφέρω έχοντας πλήρη γνώση της αγοράς και αν το σχόλιο του κατά πόσο κάποιοι έχουν έστω και τις στοιχειώδεις γνώσεις στον χώρο απευθυνόταν σε μένα, τι να πω, τι μπορώ να ξέρω, από οικογένεια μουσικών προέρχομαι και η διπλωματική στο πολυτεχνείο είχε να κάνει με το active noise control σε σύνθετες γεωμετρικές κατασκευές και ανάλυση/επίλυση με χρήση πεπερασμένων στοιχείων.

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι θα φτάσουμε σαν κάποια άλλα forum να δηλώνουμε το αν είμαστε επαγγελματίες οπότε και να φαίνεται η όποια σκοπιμότητά μας, ευχαρίστως να το συζητήσουμε το θέμα.

Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

Υ.Γ. Όσο για το άλλο θέμα των dd-truehd και dts-hd, δεν είπα ότι δεν έχουν διαφορά από τα προηγούμενα codec αλλά το κατά πόσο αυτή η διαφορά θα ακουστεί, δλδ ξαναπάμε στο θέμα των μηχανημάτων, αλλά προπάντων του χώρου.

Δημοσ.

nemesiskp αδυνατείς για κάποιο λόγο να καταλάβεις την αναλογια απόδοση τιμής.. τα βλέπεις άσπρο μαύρο κυριολεκτικά..

Αν η διαφορα είναι ότι το ένα αμάξι τσουλάει και το άλλο τρέχει 1000 και παρκαρει μονο του τότε ναι αξίζει να δόσεις επιπλέον χρήματα..

Αλλα υπάρχουν και οι εκφάνσεις του γκρι!!!!

Αν δλδ ένα αυτοκίνητο ποιοτικής κατασκευής με δερμάτινο σαλόνι που παρκαρει μονο του και χωράει αρκετά λίτρα πίσω είναι 4x4 με ενσωματωμένο GPS στους 200 ίππους με 0-100 σε 6 sec και 260 τελική κάνει 30.000 euro και ένα μικρό κουπέ με 250 ίππους με 0-100 στα 4,5 sec και τελική 285 κάνει 90.000 euro

εσύ ως ένας δημόσιος υπάλληλος φρεσκοπαντρεμένος θα έπαιρνες 90.000 euro δάνειο (θεωρητικά πες ότι σου το δίνουν) και θα αξίζανε τα 60.000 επιπλέον μονο και μονο γιατί τώρα τρέχεις 1,5 sec πιο γρήγορα???

γιαυτο πρέπει τα πράματα να τα βάζουμε σε μια κλιμάκωση.. να μην κοιτάμε μονο τις επιδόσεις σαν νουμερα αλλα και αν το εμείς μπορούμε να τις εκτιμήσουμε - αξιοποιήσουμε...

ΝΑΙ σίγουρα ένας ψαγμένος μουσικός (που έχει και λεφτά για ξόδεμα) να τα δώσει..

αλλα οι υπόλοιποι πιστεύω καλύτερα θα κάνουμε να στραφούμε στην logi η σε μια παρόμοια..

θες πιο απλά? Τα πανάκριβα ηχεία σου μπορεί να είναι υπό συνθήκες λίγο καλύτερα από τα z5500

αλλα τα z5500 είναι παρα πολύ πιο φτηνά!

Υπάρχει ποδήλατο (3 σωλήνες μια αλυσίδα μια κασέτα 2 ρόδες και ένα κοκοράκι) που κάνει όσο μια suzuki GSXR 280 ίππων!!

Επειδη διαβασα λιγο καλυτερα το ποστ σου,εχω να προσθεσω στα παραπανω που ειπα:

Στο παραδειγμα σου με το αυτοκινητο εχω να παρατησω οτι:το αυτοκινητο με την ποιοτική κατασκευή με δερμάτινο σαλόνι που παρκαρει μονο του και χωράει αρκετά λίτρα πίσω είναι 4x4 με ενσωματωμένο GPS δεν ειναι τα 5500 οπως θες να εννοησεις αλλα τα ποιο ακριβα ηχεια.Επισης το αυτοκινητο με τα 90000 ευρω(ακριβα ηχεια) εχει ολα τα παραπανω που δεν εχει το φθηνο-ζ5500(ποιοτικής κατασκευής με δερμάτινο σαλόνι που παρκαρει μονο του και χωράει αρκετά λίτρα πίσω είναι 4x4 με ενσωματωμένο GPS) και εχει ακομα μεγαλυτερη δυναμη(ιππους) απο το φθηνο(5500) με τους 200.Ακομα δεν εχει την ιδια κατασκευη-στισιμο(ριξε ενα 5500 απο ενα Α υψος και ριξε και ενα ξυλινο ηχειο,παρομοιου μεγεθους απο το ιδιο υψος και θα καταλαβεις τι εννοω με την εννοια στιβαρη κατασκευη και οχι πλαστικουρα)

Τελος:Τα πανάκριβα ηχεία σου μπορεί να είναι υπό συνθήκες λίγο καλύτερα από τα z5500

Εδω γελαω,να σαι καλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...